PH

PH

מישהו יכול בבקשה להסביר מה זה בדיוק PH ? מה המשמעות של מדידת PH ? באילו מקרים צריך לבצע מדידת PH ? תודה

avinamal

New member
PH זה סולם מוסכם למדידת רמת חומציות

של תמיסה. ויותר בדיוק - מדד לריכוז יוני ההידרוניום. בסולם PH, לוקחים את מינוס הלוג של ריכוז יוני ה +H3O הנ"ל. PH 7 זה נייטרלי, ופירוש הדבר שריכוז (במולר) יוני הידרוניום במים מהברז הוא עשר בחזקת מינוס שבע. "משמעות"? PH נמוך משבע זו חומצה, גבוה משבע זה בסיס. בגוף שלנו לדוגמא, PH שווה בערך 6.4, מעט חומצי. "באילו מקרים"? בבדיקות קרקע (לחקלאות...) זו הבדיקה הבסיסית ביותר. בבתי חולים, בתהליכים כימיים...בקיצור בכל מה שמערב ביולוגיה, כימיה, רפואה ועוד.

moran f

New member
6.4 בגוף??? חלילה!

6.4 זו חמצת היסטרית שלדעתי לא מאפשרת קיום חיים. ה-pH הנורמלי בגוף הוא בעיקרון 7.35-7.4. הקיבה יותר חומצית מזה וגם השתן יכול להיות.

LoveMath17

New member
תלוי באיזה מקום

העור שלנו 5.5 המיצי קיבה הם 4 או 5 בליזוזומים יש בסביבות ה5 גם כן אפילו פחות כל מקום ואזור הPH שלו...............

moran f

New member
בקיבה אפילו פחות אאל"ט

אבל כשמדברים על החומציות בגוף בד"כ מדברים על הדם.

LoveMath17

New member
כל סמך עובדות

כאילו מה תתאר לך אם הPH היה 1 אז היינו יכולים לחלות רק במחלות איומות ..הלאכן? שכן שאר החיידקים בינהם גם החיידק הטורף היה פשוט מת בחומציות הזאת של הקיבה אני לא חושבת שהרירית של הקיבה מספיק עבה שתתמוך בחומצה של 1...כי הוא אמר שPH בכללי בדם הוא בסביבות ה6.37 או משהו כזה אתה צריך לכסות על חומצה בדרגת PH1 בערך רירית בסיסית מאוד וזה לא הגיוני לא נראה לי הגיוני אני מצטערת

moran f

New member
מאיפה להתחיל?

חיידקים לא נכנסים לגוף רק דרך הקיבה. למען האמת, אני לא חושבת שאפשר להגיד שרובם נכנסים דרך הקיבה. יש בעולם חיידקים שיכולים לשרוד בתנאים מאוד קיצוניים של טמפ', חומציות וכו'. וירוסים, אגב, יכולים להיות אפילו יותר עמידים. pH בדם הוא לא 6.37. זה מצב של חמצת נוראית שאני לא בטוחה שאפשר בכלל לחיות איתה. pH תקין בדם הוא בסביבות 7.35-7.4. ובכל מקרה, מה הקשר בין חומציות הדם לחומציות הקיבה? מה לא הגיוני בזה שחלל הקיבה חומצי והרירית בסיסית? "לא נראה לי הגיוני" לא מספיק במדע - צריך לבדוק ולראות האם ההגיון שלך לא מטעה אותך.

SpyKid

New member
רמת חומציות :)

הוא יכול לנוע בין 0 ל-14, כש-0 זה הכי חומצי (אם אני לא טועה) ו-7 זה נייטרלי. אפשר לעשות בדיקת חומציות בעזרת נייר לקמוס (שמשנה את צבעו במגע עם סביבה חומצית). צריך לבצע בדיקת PH אם רוצים לבדוק אם החומר במבחנה הוא חומצה...

elfsong

New member
יש גם

PH הנמוך מ0 וגבוה מ14 זה לחומצות ובסיסים מרוכזים ביותר האינדיקטורים לחומצות/בסיסים הם רבים יש מיץ כרוב לדוגמא יש נייר PH חזזיות גם שמהם בעצם מייצרים נייר לקמוס, וגם מי סיד אם אני לא טועה אני בטוח שהרשימה ארוכה מכדי שמישהו יזכור את כולה אבל בטוח יש באתרים מיקצועיים רשימה של כול האינדיקטורים

SpyKid

New member
../images/Emo9.gif סליחה על אי-הדיוקים...

כתבתי את זה לפני מה שזכרתי ממעבדה בכימיה בנושא...

ch561

New member
רק תיקון קטנטן

PH הוא סולם למדידת חוזק החומצה/בסיס (מוגדר למינוס לוג הריכוז של יוני הH פלוס, כפי שכבר אמרו). הסולם הוא בין 0 ל14 כאשר 7 הוא נטירלי. ישנם חומרים בעלי PH גבוה מ או נמוך מ0, אבל הם לא מרוכזים יותר אלא חומצות חזקות יותר (נקראות סופר חומצה). ישנם הרבה אינדקטורים כגון מתיל אורנג', איוזין ועוד הרבה. כולם הם חומצות או בסיסים חלשים שמעבדים/מקבלים פרוטון כתלות ב PH דבר שגורם להם לשנות צבע. נייר לקמוס רק אומר אם החומר חימצה או בסיס לפי שינוי הצבע. נייר PH גם יכול לתת אינדקציה של חוזק החומצה או הבסיס.

maverick88

New member
תיקון קטן

PH שווה ל- מינוס לוג של יוני ההירוניום ולא של יוני מימן
-log[H3O+]​

ch561

New member
לא שזה משנה, אני חולק עליך.

H3O+ או H+ אין הבדל, לדעתי עדיין מוגדר כ -LOG ריכוז H+.

למעלה