OK, הבנתי את הרמז הדק...

ronmerav

New member
בהצלחה

קח בחשבון 2 דברים: 1. להעלות על קובץ אקסל? זה יקח לך המון זמן, יש להם המווווון בולים! 2. אוכל לעזור לך - יש לי הרבה בולי הונגריה להחלפה. ובנוסף לכך: יש בעולם כ-80 אלף(!!!) אספני בולי הונגריה, ויש גם אגודות בולאיות של האספנים הללו. אני טרם הצטרפתי לאגודה כזו, אבל אני שוקל את העניין. ועוד דבר: הבולים המוקדמים שלהם, נניח עד 1919, מעניינים ביותר מבחינת התשניות, החותמות וכו'. יש שם דברים שאפילו אני כאספן ותיק ובעל ידע רב מתקשה לפענח, אבל זה מה שמושך בעסק הזה... לסיכום, כבר בימים הקרובים אשלח לך בולי הונגריה (הכנתי לך כבר את בולי הסדרה הראשונה של האניות).

python 4

New member
רון, אתה איש יקר.

את הקטלוג של ישראל לקח לי יום אחד להעתיק לאקסל.. הונגריה תיקח לי קצת יותר, אבל כבר התחלתי במשימה. הבעיה היא שלא מצאתי קטלוג מקיף באינטרנט, ולכן אני מעלה רק את הבולים משנת 1921 והלאה, ואני מקווה שהקטלוג שמצאתי הוא מקיף לפחות לשנים אלו. היתרון הוא שיש שם תמונות של כל הבולים, הרי אין לי מושג בהונגרית ולכן הכיתוב על הבול לא אומר לי כלום. בכל מקרה הספקתי להתפעם מכמות הבולים האדירה שיש להם. זה אחד הדברים שמושכים אותי לאיסוף בולי המדינה הזו.. וגם העובדה שהבולים שלהם יפים עוזרת. לדעתי בתור שני אספני הונגריה מנוסים (טוב, אספן אחד מנוסה ואספן אחד קשקשן) בוא ניצור אגודת בולאים משלנו! אתה יכול להיות סגן יו"ר האגודה לענייני תרגום (ללא שכר, בנתיים). תודה על הבולים!
ואני לא מתייאש מלנסות למצוא לך בול שאין לך. אם לאבא של נועם מצאתי בול (והרי יש לו את כל הבולים בעולם) אז גם לך אני ימצא, גם אם זה יהיה הדבר האחרון שאני יעשה!

ronmerav

New member
זה בכלל לא מסובך

אני חושב שאחרי שנת 1990 יש לי מעט מאוד בולים מהונגריה. ואגב, בדקתי לגבי ההערה שלך שמשנת 1991 בערך הכיתוב שב להיות MAGYAR ORSZAG (שפירושו - מדינת הונגריה) במקום MAGYAR POSTA (שפירושו -דואר הונגריה) ואכן זה כך. יתכן שהשינוי נובע מנפילת המשטר הקומוניסטי.זה מתאים מבחינת הזמנים ואין לי הסבר אחר.

ronmerav

New member
ושאלה לגבי הקטלוג

באינטרנט. אתה יכול לתת את כתובתו? הקטלוג ההונגרי שלי, אני מתבייש לומר, הוא משנת 1990, כלומר מעודכן עד 1989. האמת שעד היום זה לא הפריע לי, כי עוד לא גמרתי לסדר מה שיש לי עד אז, אבל לכל מקרה... תודה מראש.

python 4

New member
הנה -

הקטלוג הזה נראה לי מעודכן דווקא לשנים האחרונות. כלומר אני מקווה שהוא מלא - הוא הרי שייך לחברה מסחרית שרוצה למכור בולים. בגלל שזה הקטלוג היחיד שהצלחתי למצוא אני יסתמך עליו. ובקשר לבולים משנת 90 והלאה - אני מבין שבולי הונגריה, כבולי ישראל, הולכים ונעשים נדירים יותר עם השנים. כלומר יש לי באוסף בולים רבים משנות ה- 20 וה- 30 של המאה הקודמת, שקלים בהרבה להשגה, לעומת 4 בלבד משנות ה- 90. אני קורא לזה "פרדוקס הבולים של ירון" (כל הזכויות שמורות).

זה לא כזה פרדוקס.

אנשים פשוט לא שולחים היום מכתבים זה לזה, אלא מדברים בטלפון או ב e-mail. גם משרדים וחברות לא שולחים מכתבים עם בולים, אלא עם חותמות ביול (כפי שיעיד אוספו המתפתח בצעדי ענק של רון מירב). ואני מסייגת - חוץ מהמשרד המצויין שלי, שמעשיר את אוספי הצנוע מדי פעם בבולים חדשים ומהממים. בשנות ה- 20 וה- 30 שלחו הרבה יותר מכתבים (ובארץ - בשנות החמישים).

למעלה