OK, הבנתי את הרמז הדק...

הי פייתון זה מקסים

תכניס את זה לגלריה. זה יפהפה

python 4

New member
אלונה -

לצערי גם בך לא יצא לי להיתקל במפגש! אנחנו צריכים עוד מפגש, הוא היה קצר מדי! בכל מקרה רציתי לשאול אותך האם את אוספת גם בולים?

פייתון, יש לך זיכרון קצר

אתה ניגשת אלי ולחצת לי יד והצגת את עצמך בשם פייתון, תיזכר. אבל עוד מפגשים זה בטח רצוי ומקוה שיהיה גם מצוי.

python 4

New member
כמובן...../images/Emo9.gif

ראי התנצלות מגומגמת בשרשור אחר. המפגש היה בהחלט עמוס אירועים, ובגיל שלי הזכרון כבר לא עובד כמו פעם...
שלחתי לך מסר בנושא.

מקסים ביותר.

יש לי פינה חמה ב
להונגריה, שם אבא של יותם למד כמה שנים, ואני נהגתי לבקרו. מה שכייף בלבקר אנשים שגרים בארץ רחוקה, זה שאפשר לשוטט בה, שלא כתייר. מכיוון שכך, נאלצתי ללמוד כמה מילים בהונגרית, כדי להסתדר בקניות וברחובות, אך לצערי שכחתי את הרוב, חוץ מכמה מילות נימוסין, ימות השבוע והמספרים עד 10 (שזה אחד מהאוספים שלי, אבל הוא לא צריך מקום אחסון. פרט למוח). לגבי הבולים של גלרית השיאים - אאל"ט, אלא בולים שמציגים את הארמון הראשי בערי הבירה בבודפשט, פראג ו-ורשה, שכולן שוכנות על נהר, ובכולן הארמון על גבעה. יש לי גם כמה עמודים של בולים מהונגריה, אך רובם פשוטים למדי. וכמובן, כמה בולים על הגלויות שאבא של יותם נהג לשלוח לי כדי לעודד את רוחי (הנה כמה מהן):

NJS

New member
מה אתה עושה פה?

אתה כאילו מתעניין גם ברומח וגם בבולים?שילוב מוזר דרך אגב אני אוסף מחזיקי מפתחות הרבה יותר מעניין מבולים

doroni10

New member
שכחת לציין שבבולים הללו יש גם נוף!!

ולמעשה יש לי את כל הסדרה... וחלק מהסדרה של הבולים הפנימיים... דורון,

python 4

New member
נאג'ס!

אין סתירה בין להתעניין ברומח לבין בולים. איך אתה חושב אני שולח מכתבים מפלנתאס לקלינסטי? ואתה... מתעניין גם ברומח וגם במחזיקי מפתחות? עכשיו זה מוזר.

דובושכ

New member
אוניות עם דגלים, הונגריה

סדרת האוניות יצאה ב-1981 ויש בה 7 בולים מעניין להשיג את סדרת 7 הבולים המקוריים שיצאה ב-1967 בהונגריה אם תצליח להוסיף לאוסף שלך את אותם בולים אך ללא שיניים זו כבר ממש "פנינה". מצורפת תמונת הסדרה השלמה.

python 4

New member
עכשיו הכל ברור לי....../images/Emo12.gif

שנים חשבתי על השאלה רבת המשמעות - למה אנחנו כאן? עכשיו אני יודע מהי תכלית חיי - להשיג את הסדרה הזו! זה פשוט מדהים! סדרה כזו גם גלרייה יהירה כמו גלריית השיאים לא יכולה לדחות. זהו, עכשיו אני מקדיש את שארית ימיי להשגת הסדרה הזו (הבולים של 81 וגם הפנימיים של 67, כמובן..). לא אנוח ולא אשקוט, whatever it takes, עד שיהיה לי את הסדרה הזו באלבום. אני יוצא למסע. איך הוא מתחיל אני יודע, אבל איך הוא יסתיים אין לי מושג. (מי אמר את זה?) מדהים.

דובושכ

New member
2סדרות

המחיר של 2 הסדרות "תמימות"-MINT ,ללא שיניים, אצל סוחרים: 140 אירו (כן, בסביבות 700 + ש"ח) אבל חתומים עם שיניים המחיר הוא ממש בהשג יד. הרבה פעמים חלק מהסדררה (5 בולים) מאוד זול אבל 2 הבולים האחרונים (בעלי העריך הגבוה) מקפיצים את מחיר הסדרה פי כמה וכמה. האספנים משתדלים מאוד להשלים סדרות כלומר שיהיו להם סדרות שלמות. אני אחפש אצלי, יכול להיות שבול או שניים נוספים מהסדרה שלך יש לי ואשמח לשלוח לך במתנה.

ronmerav

New member
הסדרה הראשונה

מתוך האוסף שלי. 2 הערות: קודם כל, התמונות שהביא דובושכ הן של הבולים הגזורים, וכבר כתבנו פה בעבר שהבולים הגזורים יקרים הרבה יותר מהמנוקבים (כלומר, בעלי השיניים). לפי הקטלוג שלי, שאינו מעודכן ונקוב בפורינט (בגלל האינפלציה בהונגריה ממש קשה לדעת הערך בדולרים), הסדרה הגזורה עולה בערך פי 20 מהמנוקבת, בעוד שבסדרה החדשה יותר שתמונה שלה אביא בהמשך, הגזורים עולים פי 10 מהמנוקבים. הערה שניה, לפי התמונה אתם רואים שאני מדביק את הבולים על דף, והבולים הלא משומשים נתונים בתוך "הוויד". כשמדובר באוסף של אלפי בולים, יש בכך חסכון משמעותי ביותר בנפח האחסון, ויתרון נוסף - אני מסדר ומדביק את הבולים לפי ראות עיני ולא מוגבל לשורות של הצלופן באלבום הרגיל. כמובן זה דורש השקעה רצינית של זמן.

ronmerav

New member
הסדרה השניה

מתוך האוסף שלי (עדיין לא מודבקת באלבום). חסר לי הבול האחרון בסדרה, ונכון כתב דובושכ שהעריך הגבוה בסדרה מקפיץ את המחיר. לפי הקטלוג שלי, במקרה הזה שווי הבול האחרון מהווה מחצית משווי הסדרה כולה!

מדביק?! מדביק????

אתה מתכוון שאתה ממש פוגע בחלקו האחורי של הבול במתכוון, ומשתמש בהינג'ים קטנים כאלו כדי להוריד במתכוון מערכו של הבול, לפגום בו, לקלקל אותו ולקבע אותו למקום אחד לכל החיים? לדעתי, יש חוק נגד התעללות בבולים, והעונש על מה שאתה עושה הוא ששה חודשי עבודות שרות. אם תרצה, אני אנסה להמליץ שתבלה את עבודות השרות שלך בלסדר את ערימות הבולים שמתקלקלים אצלי...

ronmerav

New member
מדביק! מדביק!!!

כבר התווכחנו על הנקודה הזו, לדעתי אין נזק לבול או ירידה בערכו כשמדובר בבולים משומשים ללא דבק. ולעניין הבולים על גבי בולים - לאור ההתענינות הרבה בנושא, הרי לכם בול מעניין: הבול שבתוך הבול (מתחת לזכוכית המגדלת) - אינו קיים. זה ציור של משהו שנראה כמו בול, ובתוכו בניין הפרלמנט ההונגרי, אך לא בול שהונפק אי פעם.

אוף! נשמתי לרווחה.

בולים משומשים ובלי דבק, באמת אין בעיה. איזה מזל, ממש נבהלתי...

ronmerav

New member
חשבתי שהסברתי את עצמי

הסתכלו בבולים מצד ימין בתמונה של הסדרה הראשונה. שניים מתוך בולי האומנות, 1 פורינט ו-2.5 פורינט מוקפים במסגרת שחורה. זה "הוויד", המגן על בולים לא חתומים עם דבק. הבול נמצא בתוך כיס העשוי צלופן שקוף עם גב שחור. ההסבר מיועד, כמובן, לאלה שאינם מכירים את השיטה.

python 4

New member
פשוט לא יאמן...

זה לא סתם בול בתוך בול, זה בול סינדי בתוך בול! אני חושב שאני יתחיל לאסוף בולים שמציגים בולי סינדי, לצד אוסף בולי הסינדי שיש לי כבר. רון, רק רציתי לומר לך שבגלל המאמר שכתבת הבאת לי חשק לפרוץ בפרוייקט חדש - סידור כרונולוגי של בולי הונגריה שלי. יש לי באוסף הזה בדיוק 800 בולים (בדיוק) מתוך אוסף כללי של 4660 בולים (ורק להשוואה, מישראל יש לי רק 661 בולים) והגעתי למסקנה שזה פשוט מצער שכל 800 הבולים האלה יושבים להם ככה סתם באלבום מסודרים לפי גדלים או סדרות, כשהם יכולים להיות מקוטלגים כהלכה לפי שנים (עם קובץ אקסל מצורף, כמובן, ושני גרפים לפחות). אי לכך מצאתי קטלוג באינטרנט (אומנם משנת 1921 בלבד אבל גם ככה אין לי הרבה בולים מלפני זה) ואני הולך לעבוד על הפרוייקט הזה באובססיביות הנדרשת החל ממחר. הגעתי למסקנה שאני הכי אוהב את אוסף בולי הונגריה שלי, למרות שאין לי שום קשר ריגשי למדינה הזו. למה זה?

למעלה