Northern Riders בסינגלי הגלבוע של קק"ל

razgoren

New member
Northern Riders בסינגלי הגלבוע של קק"ל

אתמול יצאנו לסמן V על סינגלי הגלבוע (סינגל הגלבוע + סינגל רום הגלבוע במלואם)
סה" כ 48 ק"מ שרובם סינגל - עבודה רצינית ומבורכת של הקרן הקיימת , כאשר הרבה מהקטעים בצל , הרבה ברמים יפים
מצד שני הסינגלים די מפספסים את הגלבוע
כמישהו שרכב הרבה פעמים בגלבוע במסלולים שונים , רובם אתגריים וחווייתיים , הסינגלים האלה דורשים הרבה עבודה אבל מספקים מעט הנאה של ממש , כלומר מעט ירידות טובות
רוב הזמן ההרגשה היא שהסינגל מטפס
וכאן במסלול בעל פוטנציאל הפרשי גובה טוב אין כמעט ירידה טובה (פרט אולי לירידה בסוף לגן נר)
כל הזמו אתה בצפייה מתי תבוא הירידה הגואלת והיא לא מגיעה ושוב צריך קצת לטפס - חבל
מצד שני קטעי סינגל ישולבו היטב בטיולינו הבאים בגלבוע
הבהרה (למרות ההערות) :
העבודה של הקק"ל טובה ומבורכת ושתמשיך ככה
אני אדע לנצל כל סינגל או חלקו בתוך מסלולים שארכב
תאור המסלול , מפות ועוד ב :
https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael/Home/mtb-israel/gb1

רז

Juja Star

New member
שמח שפתחת את עניין סינגל רום הגלבוע

בזמן האחרון כולם נוסעים לגלבוע. וחוזרים עם תמונות. וואללה יפות. גם אני רוצה.
אבל אז אני קולט שמשהו מפריע לי בעין.
הנוף יפה ואופניים בנוף זה עוד יותר יפה. אבל משהו עדין מפריע ואז אני מבין שזה הפס הזה, נו, הסינגל עצמו. או יותר נכון הפצע בנוף שמשאיר הבאגר של קק"ל.
סינגל הוא בדרך כלל שביל. לא אוטוסטרדה לאופניים אלא שביל עם אבנים פה ושם. יש כאלה שאפילו, שומו שמיים, יש בהם ממש סלעים. יותר, פחות, גדולים, קטנים – אבל יש. ואז הסינגל ניראה טבעי או לפחות משתלב בטבע באופן עדין ומתחשב ויותר מענין לרכוב בו.
בתמונות מהגילבוע אני לא רואה אבנים ולא סלעים. רק שביל רחב וחלק באופן מוגזם. לא מבין איך אפשר לרכוב 50קמ ככה בלי להרדם משעמום על הכידון.
קק"ל נותנים עבודה בשנים האחרונות ולפעמים אפילו מפתיעים (שמתם לב לרוחב של שערי הבקר החדשים ? כידון 780 עובר בהם בקלות בניגוד לשערים הישנים) אבל להרבה סינגלים שלהם יש נטיה חזקה לכיוון ה-XC הרך. בתוך ה-50קמ יכלו למשל ליצור מעגל או שניים יותר טכניים ומעניינים. חבל.

razgoren

New member
אני דווקא הייתי שמח על 50 ק"מ זורמים

הבעייה פה שמצד אחד הוא לא זורם , ולכן לא טוב לרוכבים מתחילים ומצד שני בד"כ לא מהנה לרוכבים בינוניים כמוני וגם לא טכני למי שמחפש משהו טכני
בקיצור לא הצליח להוציא את התוצאה הרצוייה לאף אחד
אבל יש בו קטעים מאד נחמדים ואם מצליחים לבנות מסלול שיכלול אותם בלבד אז אפשר מאד להנות
מסלולים כאלה יכולים להיות :
לרדת את סינגל הגלבוע מחניון שער הזהב דרך מצפה ויניה כהן - כתף שאול - נורית - אתר הסקי
בכיוון הזה הסינגל זורם וכייפי
אפשר לרדת מאיזור הר גיבורים לגן נר (כששהקטע יהודק - מה לעשות נפרץ רק בשבועות האחרונים) וזו יופי של ירידה
קטע מאד חמוד של הברמים ממעלה גלבוע מערבה

ושוב אני לא אחזור למסלול המלא של שני הסינגלים אלא אבנה מסלול שיכלול קטע מהסינגל שישתלב לי בעליות וירידות 4X4 יפות שחלקן טכניות במידה זו או אחרת שיש בגלבוע

רז

Juja Star

New member
נראה שהקטעים המעניינים קצרים

אם אני מחפש מסלול מעגלי של כ-30קמ האם יהיה הכי טוב לעלות מהסקי עד חניון שער הזהב ואז לחתוך בדרך 4X4 לכיוון הר גיבורים וגן-נר ? או אולי בכיוון ההפוך ? או אולי לוותר וללכת על ריש לקיש של EDUOXMAN ...?

razgoren

New member
אם אתה מתעקש על הסינגל ורק 30 ק"מ אז :

אופציה 1 : https://sites.google.com/site/mountainbikeridesinisrael/Home/rba/rom1
דומה למסלול הנ"ל אבל כל הדרך בסוף על רום הגלבוע לשער הזהב ואז על סינגל הגלבוע לסרפנטינות

האפשרות שהצעת לעלות מהסקי בסינגל הגלבוע עד שער הזהב ואז ב 4X4 עד למרגלות הר גיבורים ולרדת משם בסינגל , נשמע סביר , כך בחשבון שאז רוב הסינגלים שתעשה (סינגל הגלבוע הוא בעלייה)

עוד אפשרות לתכנן מסלול שתטפסס ב 4X4 מהסקי לשער הזהב ותרד בסינגל הגלבוע לסקי שזה לדעתי הפקת התועלת הטובה ביותר מהסינגל

רז

ZeevRozenek

New member
לרז גורן

כל הכבוד - צילומים שמביאים תאבון .

וליום העצמאות - כשהייתי צעיר וגרתי בישראל לא הכרתי נופים כאלה (את זמני החופשי נהגתי לבלות בים עם מפרשית קטנה) , וגם לא הייתה תרבות רכיבה .
ס"ה המדינה השתנתה לטובה !

חג שמח לכל הרוכבים .
מודנה, איטליה

דווקא לא חסרות אבנים

בחלק הגבוה יותר (בין אמצע הגלבוע למעלה הגלבוע) דווקא לא חסרים אבנים וסלעים גם בתוך הסינגל - אמנם לא כמו בפארק קנדה אבל עדיין אי אפשר לקרוא לזה אוטוסטרדה.
אני מסכים שנראה כאן שקק"ל השתדלו כל כך להשאר באותם קווי גובה שכמעט ולא השאירו מקום לירידות מעניינות. יכול להיות שיש כאן מקום לשנות גישה ובמקום לבנות סינגל אחד גדול ברמה פחות או יותר אחידה שיקיף אזור מסוים במלואו לבנות כמה סינגלים שמראש יוגדרו ברמות שונות.

כל האמור לעיל לא בא להפחית מהתשבוחות על העבודה המעולה שקק"ל עשו בגלבוע, רק לתת רעיונות לעתיד.

valleyofdawn

New member
רוחב הסינגל

מה לעשות שאין להם מיקרו-באגר, רק מיני-באגר.
אחרי שנה אחת של רכיבה וגשם רוחב הסינגל יצטמצם ויראו כמעט רק את הליין. כך קרה למשל בעדולם ובקנים. הפצע נרפא ונשארה רק סריטה.
כל זה אם אופנוענים, או גרוע מזה, טרקטורונים, לא יתלבשו על הסינגל. כבר ראיתי אופנוע אחד שם לפני שבועיים.
רק בשביל זה כדאי להשאיר קצת אלמנטים טכניים פה ושם.

yoav bahat

New member
על עבודה עם כלים מכניים

הדיון הזה נפתח לראשונה לפני 4 שנים, כששביל הגורל השביעי (השחור) בפארק קנדה בוצע בחלקו על ידי בובקט והשטח נראה נורא. זה נראה לא טוב בהתחלה, אבל אחרי עונה אחת השביל ירד לרוחב רגיל. במקרה של השביל בפארק קנדה הקפדנו להשאיר שביל די מחוספס למרות השימוש בכלי מכני. ביער ביריה הרצון היה ליצור שביל חלק וכך היה. לא יודע למה היתה הכוונה בשביל רום הגלבוע, כי לא הייתי מעורב בפרוייקט המאוד מוצלח הזה. יש מקומות בהם לא ניתן לעבוד בלי מעורבות של כלים מכניים כי העבודה לא תיגמר לעולם, ולהיפך - למשל באזורים מדבריים שלא מתחדשים לא נכון לדעתי להכניס אותם אלא להיצמד לעבודה ידנית. עדולם וקנים בוצעו ידנית לגמרי.

Juja Star

New member
פארק קנדה זו דוגמא מצוינת

כי יש בו אוסף סינגלים נהדר של לא יותר מ-30קמ לערכתי והוא כל כך מהנה שהמעורבים בו צריכים לקבל צל"ש או לפחות להדליק משואה

מבחינתי עדיפה איכות על כמות, ואם לוקח זמן לבנות סינגל טוב אז בכיף, למה למהר.

למעלה