No, really? 2

Ricca

New member
אבי היה רוסי.

אם לדייק הוא עדיין רוסי. בכל אופן, הוא זכה באיזו אליפות עם איזו נבחרת נוער, באיזה משחק ספורט שרק רוסים מכירים (משהו עם מוטות שצריך להפיל..) ובמקרה ביום הזה קסטרו היה בביקור במחנה הקיץ שלהם. אז כשהם עלו לקבל את המדליות שלהם, הוא לחץ לנבחרת את היד.

maozeitan

New member
אז מול מי הם בעצם התחרו?

אם זה רק רוסים מכירים, וזו היתה נבחרת הנוער של... רוסיה? נגד מי בדיוק הם התחרו?

Ricca

New member
רוסייה מדינה גדולה.

אלו היו שתי קבוצות נוער של רוסים, שהתחרו אחת נגד השנייה.

mayush63

New member
אני לחצתי את היד לדלאי למה

והוא חייך יש לנו אפילו תמונה

maozeitan

New member
אני לחצתי את היד לחוסה מאריה אסנאר

הוא היה פה בביקור וחתם על הספר שלו.

TrigATUSA

New member
אגב, לזכותם של הקובנים ניתן לומר

שתוחלת החיים שם גבוהה מזו של ארה"ב, והגבוהה ביותר באמריקה הלטינית יענו, עניים כמו עכברי כנסייה, אבל בריאים שזה משהו... פעם נסעתי באוטובוס בהוואנה ועלה איזה אבא עם ילד קטן ומרוצה שהחזיק ביד בלון. בסקירה שנייה התברר שהבלון זה בעצם קונדום שנופח למימדים מפלצתיים כי ככה זה, בהוואנה יותר קל וזול למצוא קונדום מלקנות בלון לילד (וכן, שיעור ה HIV באוכלוסיה הקובנית הוא הנמוך באמריקה הלטינית)

אספרסו2

New member
אתה מתכוון

לתוחלת החיים של הגרוטאות האמריקאיות שמקרטעות את דרכן ב"כבישי" קובה, כי אם ראית שם כמה קשישים מעשנים סיגר זו לא אינדיקציה למסקנה גורפת שכזאת.

FPNH

New member
צ'ילה, קוסטה ריקה, פורטו ריקו,

מרטיניק וגוואדלופ לא נמצאות באמריקה הלטינית? אגב, לזכותן של האמריקניות ניתן לומר שתוחלת החיים שלהן גבוהה משל הקובניות. הבעייה שהן כנראה עושות את המוות לגברים שמורידים את הממוצע. וזה לפי נתוני האו"ם, לפי נתוני ה CIA הרשימה שונה http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

TrigATUSA

New member
זה לא פעם

ראשונה שאספרסו מדגים את טיפשותו הכללית, ורצונו בכל מחיר לחרחר קצת מריבה

TrigATUSA

New member
surely you noticed that 3 out of 5

are not independent countries but colonies of far more advanced countries: Puerto Ricco to the US Guadalup and /martinique to /France being 3 of south, central america and the caribeans instead of 1 is quite impressive anyway

FPNH

New member
בפוסט אחד אתה מציין

שתוחלת החיים בקובה גבוהה יותר מאשר בארה"ב. ועכשיו אתה טוען שזה לא חוכמה שתוחלת החיים בפורטו ריקו יותר גבוהה מאשר בקובה בגלל שהיא טריטוריה של ארה"ב?

TrigATUSA

New member
על ידי התפלפלות קנטרנית אתה לא תסתור את

הנקודה, שמדובר בהישג מאוד מרשים למדינה כל כך ענייה ומרודה מקום ראשון? מקום שלישי? נו טוף שיהיה

סלסרו

New member
מנין לך שזה הישג למדינה?

אתה יכול להראות לי ספציפית איך המדיניות של קובה מביאה לתוצאה הזו? יש לי ניחוש, אבל אני מניח שהוא לא מה שאתה חושב.

TrigATUSA

New member
כמובן

יש להם מערכת בריאות מאוד מתוקצבת ובחינם לא סתם צ'אווס מסכים שהם ישלמו לו על הנפט בעזרת רופאים קובנים רבים שהולכים לעבוד אצלו באיזורים הכפריים אז מה הניחוש שלך? שאצלם בתרבות לשטוף ידיים לפני האוכל?

סלסרו

New member
מערכת בריאות בקובה... חחחחחחח

הצחקתני. היית בקובה, לא? עברת ליד מרקחות ובתי חולים? נכנסת? ראית בעצמך? אם לא - אני הייתי, ואני עברתי ובדקתי. והתברר לי שבכל המרקחות שראיתי, וראיתי אולי עשרות, אין תרופות. פשוטו כמשמעו. חנות שלימה, עם תרופות שממלאות מדף אחד בקושי. בתי החולים - עם ציוד משנות ה-50. דברתי עם רופאים וסטודנטים לרפואה, ואמרו לי שהציוד בבתי חולים ובאונ' הוא משנות ה-50, ובאונ' בכלל קשה למצוא ספרים ללימוד רפואה. זה כמעט נס שהאונ' הקובניות מצליחות להוציא רופאים חצי בסדר. לפליאתי, רופא אחד הסביר לי שם שכשמישהו מגיע להם לבית החולים. יש להם ציוד מספיק להשאיר את הפציינט בחיים, אבל לא הרבה מעבר. במילה, אין מערכת בריאות. זה מיתוס וקישקוש. אל תקנה את הלוקשים של מייקל מור, שמראה מרפאות קובניות מודרניות ומאובזרות היטב, שלמעשה מיועדות רק לדיפלומטים ותיירים עשירים, ואין מצב בעולם שקובני רגיל אי פעם יקבל שם שירות כלשהו. נסה שוב....

למעלה