No, really? 2

סלסרו

New member
פירוט זה קצת הרבה לבקש.. ../images/Emo13.gif

אבל כמעט כל מוצר (מעובד, כמובן) שבדקתי הכיל סוכר, כולל כל מוצר בשר מעובד, לא מעט מוצרי חלב (למעט חלב וכמה גבינות), הרבה מוצרים קפואים ולא קפואים..

airdene

New member
נו טוף, לבקש מותר../images/Emo3.gif

במשפחתנו הקטנה לא צורכים מוצרי חלב מורכבים, (למעט קצת גאודה), הגבינות בד''כ עשויות חלב עזים אורגני או גבינות לבנות נטולות כמעט כל דבר. חלב רגיל איננו שותים. חמאה משמשת לאפיית עוגות, ורטבי שמנת פעם ב. הגרעינים והאגוזים הנצרכים אינם קלויים. פירות יבשים הנצרכים אצלנו בכמויות גדולות אורגנים ונטולי תוספים. אני צורך לחם קל, הבן לחם שמש של הרדוף או משהו אחר ממאפית ד''ר מארק. האישה צליאקית והלחמים המשווקים לקהל זה-מגעילים אז אופים בבית וכך יש שליטה מלאה בטעם, טריות ובמרכיבים. איננו אוכלים בשרים מעובדים, (האמת, פעם בכמה חודשים אני מנסה אבל אחרי כמה טעימות נזכר כשישנן דרכים טעימות יותר למלא את ביטני.). רסקי עגבניות המוצעים ברשתות מכיל בד''כ סוכר אולם נותרו מס' יצרנים המספקים את הרסק נטו. אם פרנסתם של יצרני הסלטים המוכנים הייתה תלויה בקניותנו היה מצבם עגום. אנו מכינים בעצמנו את הסלטים האהובים עלינו, גם אם זה דורש לדגור על סיר חומוס שלוש יממות הנבטה, שלוש שעות בישול ועוד שעת הכנה. גם תירוש וקטשופ נטולי תוספת סוכר נקל למצוא. יחד עם זה אנחנו כן צורכים סוכר אבל רק בכמויות ובאופנים שאנו מודעים להם - אפיית עוגות, פירות, יין וכיוב'. בקיצור, אם מוכנים לשלם מעט יותר אפשר לעקוף כמעט לגמרי את מלכודות הסוכר בישראל. הרושם שקיבלתי בביקורי בארה''ב היה הפוך. אולי מפני ששהיתי שם כתייר. אבל בנוסף על פשעי הסוכר ונגזרותיו, מצאתי שהמוצרים שם, עפ''י רוב מלאים בשומן, במיוחד מוצרי החלב.

סלסרו

New member
תראה, כאן אני לא צורך לא סוכר ולא שומן

למעט שומן של סטייקים (שבעיניי הוא שומן בריא)... וסוכר בגלידות פעם ב (בעיקר כשמופיעה חברה חדשה ומסקרן אותי לטעום, אבל אני כבר לא נהנה מזה), ובזה פחות או יותר מסתכם ה-intake שלי של סוכר *מעובד* ומאכלי חלב. אני די מתנזר מגבינות כבר תקופה ארוכה, ואני לא שותה חלב. בארץ חיפשתי יוגורט כי ביום הראשון הקאתי ושלשלתי, וחשבתי שזה יהיה טוב לאחרי יום שלא אכלתי כלום.. אבל כל מה שמצאתי בסופרמרקטים בת"א היה עם סוכר! אני גם די מתנזר מדברי מאפה ופחמימות (אחוז גבוה של הדיאטה הישראלית). הדיאטה שלי דומה בערך ל-caveman's diet ואני נהנה ממנה מאד: הרבה בשר, עוף, דגים ופירות ים, פירות מכל הבא ליד, ירקות מכל הבא ליד, אגוזים, גרעינים שונים, ועוד. בשר בצורתו המקורית, לא טחון, ולא מעובד בשום צורה. אבל כשמטיילים, ואוכלים חלק מהמזמן עם המשפחה וחלק במסעדות או באזורים שההיצע בסופרמרקטים דל יחסית (אפילו בת"א!!), אז מה אני יכול לעשות? אני לא רוצה שהמשפחה תעשה סלטות בשבילי, קשה לבשל לבד, אין לי כח לנסוע עד ליפו בשביל מאכלי ים או סטייקים טובים, ובמסעדות מציעים מה שמציעים (אבל נהנתי מאד ב-NG). אם הייתי גר בארץ הייתי יודע כבר איפה לקנות מה, אבל בתור תייר שנמצא זמן קצר בכל מקום, לא היה קל. מה שכן, אני עדיין מתגעגע לסחנה.

Ricca

New member
איפה אתה מחפש?

אצלי במקרר ביוגורט יופלה הפשוט מהסופר אין שום תוספת סוכר..

mayush63

New member
im jealous...

if i stuck to your diet- not only would i be looking like Kate Moss but i probably would have been a much more relaxed person all that sugar is causing uncontrollable mood swings- but theres no way i can live without chocolate its not only about me- im pretty sure its essential for maintaining world peace but yes- well done and btw- 1. i think there are more ice-cream plcs in NY than anywhere else in the world (including LA which boasts quite a few) 2. the food in TA, as far as i remember it, is still far superior, in every respect, to anything served/purchased anywhere else in the US- as far as ive had a chance to experience it 3. i would cook the meet - just as a matter of caution
and how exactly is a fatty steak healthy..? and have you eaten in Peter Luger (in Williamsburg specifically)- pls tell me you also think its overrated.. 4. what happened to the Sachne?!​

billc

New member
אז אני מתנצל, אבל "אני" התכוונתי

לכל סוכר, כל סוכר שהוא כולל של פירות והסוכר הכי גרוע Agave nectar שטוענים שהוא בריא אומנם נכון שיש לפירות דברים בריאים כמו ויטמנים אבל הסוכר שלו לא יותר בריא מסוכרים אחרים

סלסרו

New member
מה רע בסוכר פירות?

כבר מיליוני שנה אנחנו ואבותינו ואבות אבותינו אוכלים פירות.. התפתחנו אבולוציונית כאוכלי פירות (עם אצבעות שמתאימות לקטיפה, שינים שמתאימות לאכילת פירות כו'). איך זה יכול להיות רע? זה לא סוכר "מת", כמו סוכר מעובד.

airdene

New member
''סוכר חי'' ? שו הדא?

עבור הלבלב סוכר זה סוכר. ולא משנה מקורו. המוח זקוק לגלוקוז, במנות קטנות. מעבר לכך זה מקור רע לפחמימות ריקות. ואהקז''ל לא אכלו כל יום, ובטח שלא שבעו. הפירות בתקופתם לא היו מתוקים כפירות המוצעים לך לקניה. את הצורך שלך בפחמימות אפשר למלא בפחמימות מורכבות שפירוקן בקיבה אורך זמן רב יותר ובהתאמה מינון הטמעתן בדם. בדרך זו הלבלב אינו נדרש לפעול בקצבי עבודה רצחניים וברוב המקרים ימנע מכשל המוביל לסכרת.

mayush63

New member
Yep!

Im fed up with long messages in English, so just supporting yours There isn't such a thing as 'dead sugar', and sucrose / fructose are pretty much two forms of the same evil .​

סלסרו

New member
טוב, טוב, אתם (גם בילי) צודקים..

אבל לא מדייקים, כי האינדקס הגליקמי של סוכר בפירות נמוך משמעותית מזה של סוכר לבן, וממילא גורם פחות סטרס ללבלב. כך ש-Not all sugars are created equal. סתם כך, מנין לך שהפירות בעבר היו פחות מתוקים? ושאבותינו הקדומים לא אכלו פירות כל יום? בכל מקרה, מעבר לשאלה הטכנית של הערך התזונתי של סוכר מעובד לעומת סוכר לא מעובד, בתור כלל אצבע ברור לי שזה נכון: אם תשתדל להמנע מסוכר מעובד (אבל תאכל פירות וירקות במינון נורמלי - הגוף צריך סוכרים), תהיה הרבה יותר בריא מאם תאכל סוכר מעובד, ולו רק בגלל ש א) סוכר מעובד כמעט תמיד מופיע במזון שהוא פחות בריא, וב) בדר"כ במוצרים עם סוכר מעובד יש הרבה יותר סוכר. בפחית קולה יש כמעט פי 2 סוכר מתפוח, למשל, אבל תפוח ימלא אותך יותר מפחית קולה, והערך התזונתי שלו גבוה יותר - יותר ויטמינים, fiber, כד'.

airdene

New member
בתשובה לשאלותיך

סלקציה מסחרית המנחה את המחקר הישומי המנפק תוצאות מועדפות עבור בעלי הזכויות וחוזר חלילה. התשובה לשאלתך השניה היא מחזור עונות השנה ומחזור שנות הבצורת/כפור/שטפונות. בצירוף שטחי חקלאות מוגבלים, עלות הקמת ותחזוקת מערכות השקייה,ידע חקלאי מוגבל יובילו בהכרח למיקוד המאמץ ביבולים קריטיים להשרדות. דומני כי פירות בחברת המלקטים היו בבחינת בונוס לא צפוי ובחברות חקלאיות בבחינת מותרות. כבר עבר לא מעט זמן מאז בדקתי את האינדקס הגליקמי אבל, אם איני טועה, קיים קשר הדוק בין דרוג פרי מסוים וכמות הסיבים שהוא מכיל. ככל שמשקל הסיבים גבוה יותר פירוק הפחמימות ארוך יותר. כמות הסיבים משפיעה גם על תחושת השובע. לכן יש משמעות גם למצב הצבירה בו נאכלת מנת האוכל

אז בעצם אתה מקטר על זה שבארץ הקודש

ממתיקים בסוכר "רגיל" ולא בפרוקטוז?
ושבעצם אין לך בעייה עם סוכר? זה סה"כ עניין של גיאוגרפיה - אצלכם חלקאי התירס מקבלים כאלה סובסידיות שכבר לא יודעים מה לעשות עם התירס הזה, אז מפיקים ממנו כל מיני תוצרים אחרים (למעלה מ-30 אם אני לא טועה). גלוקוז, פרוקטוז, סכרוז או סוכר אינוורטי, בסופו של דבר כולן פחמימות פשוטות עם תחושת מתיקות שונה אולי אבל עם ערך קלורי זהה (4 קלוריות לגרם) ותגובת אינסולין דומה (לא טוב לדיאטת הרזיה).

סלסרו

New member
לא לא

אני "מקטר" על כך שבארץ ממתיקים עם סוכר כשבכלל לא צריכים להמתיק. אצלנו המצב עוד יותר זוועתי, אני לא חולק על כך. אתה צודק לגמרי לגבי התירס כאן, וזו בדיוק הנקודה: סובסידיות הן רעיון סוציאליסטי פר אקסלנס, ועומדות בניגוד לשוק החופשי. לו היו שומעים לי, היו מבטלים את כל הסובסידיות לגמרי, ואז השוק היה קובע עם מה להמתיק וכמה. בשוק חופשי סביר שמחירי הממתקים היו עולים, והצריכה היתה יורדת, ומחירי שאר פירות וירקות היו יורדים, והצריכה היתה עולה. אבל כשהממשלה מתערבת ודוחפת תירס, כי לפני 70 שנה היה איזה רגע שזה היה הגיוני, ההשלכות של זה מאד לא בריאות.

מממ

אם תחקור קצת את עניין המזון, תגלה שהשוק החופשי לא היה פועל כמו שאתה חושב כי למזון יש משמעות מעבר לזו הכספית. מחירי הממתקים אולי היו עולים, אבל הצריכה לא היתה יורדת. הבעיה בארה"ב איננה הממתקים. היא כמויות השומן והסירופ תירס שיש בכל מאכל "אמיתי" שיש בסופרמרקט.

יפה מאוד

בגבינות בארץ הקודש אין סוכר (יש חומרים משמרים, אבל אף אמריקאי לא יכול לבוא בטענות דווקא על זה). גם לא בחלב, לפחות לא בחלב רגיל. יש כל מיני "מועשרים" אבל זה כבר לא חלב אז זה לא מעניין. בחמאה גם אין סוכר. אני לא צורך לחם של סופרמרקט, אז אני לא יודע מה מכיל הלחם. אבל אני כן יודע שלחם סופרמרקט בארה"ב מבוסס על סוכר ושומן (לחם של הול-פודז לא, אבל זה כבר מקביל לסופר אורגני בארץ אז זה לא חלק מהדיון, והלחם מהיום בהול-פודז ממילא יש לו טעם של לחם בין יומיים ולא שווה נגיסה). אז אני לא מבין מה הביג דיל. מעבר לזה, כל מה שכתבת על תזונה הגיונית בארץ הקודש נכון מאוד. לגבי ארה"ב, עם זאת, מה שיש במרבית המוצרים אינו סוכר - הוא סירופ תירס.... יענו - אותו דבר.

sirpad

New member
דנמרק ממסה מוצרים לא בריאים

ויש אפילו דיבורים על הסרת המעמ ממוצרים בריאים. מס על סיגריות שקיים בכל סקנדינביה וגם בישראל. רופא שיניים בחינם לילדים דנמרק קיים שנים ובישראל רוצים ליישם אבל יש קשיים ביישום. בדנמרק חשבון החשמל שלך הוא רובו מיסים על ייצור אנרגיה שמזהמת, מס על רכב שח מאה שמונים אחוז ושיטת מיסוי שנתית שמודדת את כמות הזיהום של הרכב וניצולת הדלק כפקטורים מכריע. כשהמדינה מממנת את מערכת הבריאות, יש לה אינטרס שתהיה בריא.

sirpad

New member
סדנאות לגמילה מעישון בחינם

עח המדינה גם קיים בדנמרק, ואאלט גם בשבדיה.

למעלה