mp3 לפאלם

yaniv79

New member
נושא המסמכים הוא מהותי.

החסרונות מול ה-T3 כמו טייפ מנהלים, נורית חיווי, רטט, תושבת וגודל במצב סגור נראים במחשבה שניה שוליים בהשוואה ל 256MB, זיכרון שלא נמחק למרות התרוקנות הסוללה, ואופיס בעברית. תוסיף לזה את הניווט שייצא בקרוב מאוד ונגמרו הסיבות לקנות PPC ( אלא אם אתה מעוניין במכשיר לא ידידותי, בעל מגוון תוכנות מצומצם יותר, מחיר גבוה יותר, רזולוציה נמוכה יותר, מחירי תיקונים גבוהים, ריסטים תכופים, חוסר אפשרות לשדר תוכנה ממכשיר למכשיר, שיחזור שמצריך התקנה מחדש של כל התוכנות צד שלישי מחדש דרך ה-PC ועוד מגוון תענוגות ). יניב

castroman

New member
אז ככה

- מכשיר לא ידידותי ? ממש לא, הוא דומה מאוד לממשק הביתי המוכר מהווינדוס השולחני וקל הרבה יותר ללמוד אותו כי פועל על אותו הרעיון. - מגוון תוכנות מצומצם ? התירוץ הזה תקף ללפני שנתיים, ממש לא, לכל תוכנת פאלם אני יכול למצוא לך מקבילה בPPC אבל לא להפך. - המחיר הגבוה יותר הוא לא תמיד נכון, בכל מקרה בPPC אתה מקבל חומרה חזקה ומהירה יותר וגם התקנים פנימים כמו WiFi מובנה שמוסיפים לפאלם עם דרך החריץ הרחבה וחוסמים את השימוש בחריץ להוספת זכרון. - עם כל הכבוד לT5, המסכים של ה4700 והX50 ושל הסימנס (ברח לי השם) אוכלים את המסך של הT5, תחפש בגוגל תמונה להשוואה. - ניתן לשדר תוכנה ממכשיר למכשיר אם יש לך קבצי CAB. - ישנן תוכנות צד שלישי שמאפשרות גיבוי מלא.

castroman

New member
ועוד משהו קטן...סתם למחשבה...

מישהו אמר את זה פעם לא זוכר מי, המגמה בעולם הולכת לכיוון הPPC ולזה אתה לא יכול להתכחש, פאלם מייצרת מעט מאוד מכשירים לעומת הענקים שתומכים בPPC כמו HP, DELL ועוד ועוד, כמו כן רואים שמשתמשי פאלם עוברים לPPC ומעט מאוד אם בכלל עוברים מהPPC לפאלם, אלה עובדות שטח, אתה יכול לדבר עד מחר על זה שפאלם יותר חסכונית וכו' וכו' אבל העבודות מראות שPPC הולך לקחת בגדול וזהו זה.

AYELET1

New member
ונ=מה עם המשתמשים שעברו וחזרו

לפאלם? כמו למשל ברוך... או באסם עזיז שחושב לעבור לפוקט אך אינו יודע שמה שהוא צריך וחושב שנמצא בפוקט (צפיה ב-2 חלונות בעת ובעונה אחת) לא קיים למעשה? מה עם אלו שעברו בגלל ניווט ו/או אופיס בעברית, אך עכשיו מסתמן סו"ס פתרון לזה ?

castroman

New member
אני לא מאמין שהם ימכרו את המכשיר

הכוונה לPPC בשביל לחזור לפאלם, אתם מוזמנים להסתכל בדפי ההיסטוריה של הפורום ולראות עשרות אם לא מאות הודעות של "עזבתי את הפאלם וקניתי עכשיו PPC" להפך לא, אולי תיהיה מגמה הפוכה, קשה לי להאמין לזה, כמו כן לא מדובר ספיצפי על ארצנו הקטנה, מדובר על העולם שם הפתרונות לGPS ולOFFICE קיימים כבר המון זמן.

castroman

New member
שכחתי להוסיף שורה...

בהמשך למשפט "כמו כן לא מדובר ספיצפי על ארצנו הקטנה, מדובר על העולם שם הפתרונות לGPS ולOFFICE קיימים כבר המון זמן, והמגמה של קניה ומעבר לPPC הולכת וגוברת.

yaniv79

New member
כנס ל-Homeless ותראה כמה הודעות

למכירת PPC יש בהשוואה לפאלם ושם עולים לא מעט הודעות ביום. הפורום הזה לא מייצג אמיתי של המתרחש בשוק, רוב המשתמשים לא שמעו על הפורום הזה בכלל. יניב

AYELET1

New member
אני אבקש לא לזלזל בפורום הזה../images/Emo3.gif../images/Emo8.gif

AYELET1

New member
השאלה איננה מה אמונתך, אלא מה קורה

ומדוע עוברים ממכשיר למכשיר... על הסיבות למעבר לשימוש בפוקט בעולם כבר דיברנו: למשל העובדה שהשימוש בפוקט היה 0 אחוז בזמן שהפאלם היה היחיד. ברור שעברו לפוקט ולא להפך במצב כזה.

castroman

New member
אם פאלם היה עושה את העבודה

כמו שצריך ולא נתקעת מאחור אז היא עדין שומרת על הפער, איילת כלכלה פשוטה אומרת שאם רעיון\טכנולוגיה חדשה מגיעה לשוק בו יש כמעט מונפול מוחלט (כמו שאמרת 100 אחוז פאלם) של חברה מתחרה והוא עוקף את אותו מתחרה ותיק ששלט פעם ביד רמה תוך מספר שנים, לדעתי זה אומר משהו על PPC וגם אומר משהו על PPC, אתם כולכם מוזמנים לקרוא דעות של אנליסטים ברחבי העולם וכולם אומרים שPPC צועד ויצעד בראש ושפאלם הולכת ונופלת, איתם אני לא חושב שתוכלו להתווכח.

castroman

New member
../images/Emo122.gif

, לדעתי זה אומר משהו על PPC וגם אומר משהו על PALM, סליחה.

shed

New member
---->

"דעות של אנליסטים" איזה אנליסטים בדיוק? אלה שכותבים בפריק? מצד שני, מתברר ש-70 אחוז ממכירות PDAים בארה"ב ברבעון השלישי של 2004 היו של palm one. שבעים אחוז!. למעשה, כאשר אתה נכנס היום (טוב, לא היום אבל לפני שלושה שבועות כשהייתי שם) לחנות retail אתה רואה יותר מכשירים מבוססי פאלם מאשר WM. אתה רואה את המכשירים של palm one, את גארמין ואת הזודיאק המדהים. במקרים לא מועטים אתה עדיין רואה סונים מפה ועד הודעה חדשה. נקודה נוספת למחשבה: בדרך כלל אין שום קשר בין השתלטות על שוק לבין עליונות טכנלוגית. זה השיעור הראשון בכלכלה שאתה צריך ללמוד. יש מליון סיבות ותחומים בהם למיקרוסופט יש עדיפות ועליונות ברורה על פני פאלם 1 עוד לפני שהמירוץ התחיל בכלל. נקודה אחרונה למחשבה (בהקשר הזה) ההסטוריה רוויה בלא מעט הכרזות משעשעות של "אנליסטים" החל מ:"למה שנצטרך יותר מ-640K ram" וכלה ב-"למחשבים ביתיים אין שוק בעולם". אני עדיין רוצה לראות מישהו עם פוקט מצליח לפתוח את דו"ח דברת הנ"ל. עם המרה, בלי המרה - לא מעניין אותי, אני רוצה לראות על הפוקט את הטבלאות ואת הגרפיקה. במפגש האחרון הרמתי רשת אלחוטית שכללה שרתת FTP ושרת web עם תוכנות ניתור עליו. רציתי לערוך מבחן פשוט: לתת לפאלם ולפוקט, כל אחד בתורו (ואח"כ גם במקביל) להוריד קבצים מהשרת הנ"ל ולראות מי מוריד כמה. הבעיה היתה ש-pie לא יודע בכלל להוריד קובץ דרך http וצריך בשביל זה תוכנה חיצונית (מה זה הטמטום הזה???). התוכנה החיצונית לא יודעת לגשת לאתר שלא על פי dns וסירבה להוריד את הקובץ למרות שנתתי לה כתובת IP מדוייקת ו-path מתאים. מיותר לציין שבפאלם פשוט פתחתי את web pro, ניגשתי לאתר, לחצתי על הקובץ ואז בחרתי לאיפה להוריד אותו (כרטיס או ram). לאף אחד גם לא היתה תוכנת ftp לפוקט כך שלא היתה אפשרות לבדוק הורדה עם FTP. בעוד הקנפוג בפאלם היה אפסי (לחיצה על discover, בחירת הרשת והתחברות), הקנפוג בפוקט היה מסובך ומסורבל. (כדי להקל על העניינים, השתמשתי בשרת DHCP כדי שלא אצטרך לקנפג כתובת IP ידנית חלילה
). כמובן שהפוקט דרש מאוד לדעת האם מדובר ב-internet או work (ואני עדיין לא מבין מה ההבדל בין השניים - כי לא אמור להיות, רשת IP זה רשת IP). כשבחרתי work, הדפדפן ושאר התוכנות רצו להתחבר דרך GPRS או חיבור אחר. כשבחרתי internet, הם לא הסכימו לדבר IP ודרשו dns server... גם כן יכולות networking... אני לא מסכים גם עם יניב לגבי "משחקים מושקעים יותר בפוקט". המשחקים שיש להם שתי גרסאות נראים בד"כ טוב יותר על הפאלם הממוצע (מכיוון שיש לו יותר רזולוציה מאשר פוקט ממוצע) ושוקלים/צורכים הרבה פחות. לגבי משחקים אחרים: מאז שיצא הזודיאק אנחנו רואים שפע של משחקים תחת מימדיים ש-T3, TC ו-T5 יריצו בלי בעיה. ראה ערך NFL 2005, דיוק נוקס ו-doom ואפילו tony hawk's pro skater 4.

mikeoreli

New member
מה זה ה---> כל הזמן?../images/Emo3.gif

לגבי הורדה מהאנטרנט - (בשפה יפה) לדעתי לא הצלחתם בגלל חוסר הידע. אני מצליח להוריד קבצים מכל מקום עם הPIE, כך שאני לא מבין מה קרה... לגבי קנפוג רשת וכו' אני עדיין לא מבין מה הבעיה שלך עם הפוקט, עשיתי את זה די בקלות ואני מתכוון בימים הקרובים לכתוב מדריך לחבור AD-HOC. לגבי WORK ו-Internet: בעיקרון מדובר בשני פרופילים להתחברות לרשת, כאשר הThe Internet אמור להיות להתחבר ישירות לספק האינטרנט והWORK עבור התחברות לרשת הIntranet. זה "כאמור" כי כדי להתחבר לVPN צריך להתחבר לInternet, כך שזה קצת עקום למרות שתמיד אמורים לבחור The Internet כאשר מזהים רשת. לגבי משחקים - יש ויש. כרגע רוב המשחקים עובדים רק ברזולוציה של QVGA ולכן הם לא נראים משהו על VGA. אבל המשחקים שמותאמים לVGA נראים פשוט מדהימים. בכל מקרה, עם שרת הFTP נתת לי רעיון בשביל מה צריך חיבור למשל של AD-HOC (למרות שחיבור דרך הBT נראה לי יותר מהיר). לגבי האנליסטים - אני מסכים איתך. במיוחד על "האנליסטים" בפריק... הבעיה היא שהאנשים הללו למדו השקיעו כסף - ועכשיו הם צריכים להראות שהם עושים משהו...
אני כותב זאת כי משום מה אני קורא כל פעם משהו אחר... מצד אחד מכירות הפאלם והPPC יורדים ומצד שני הם עולים. מצד אחד הסלולארים יחליפו את הPDA ומצד שני זה יהיה ההיפך... לגבי היצע הפאלמים מול הפוקטים, אני חושש שבנושא הזה יש לך טעות - תראה כמה דגמים ותתי דגמים יש לך בפלטפורמת הPPC וכמה יש לך בפאלם: עם WIFI, בלי WIFI, עם BT, בלי BT, מעבד חזק, בינוני, חלש, מסך VGA, מסך QVGA, מכשיר משולב סלולארי כזה ומכשיר משולב אחר, כלומר מכסים את כל פלחי השוק גם מבחינת סוגי המכשירים וגם מבחינת המחירים.

shed

New member
----> זה כי בא לי ../images/Emo3.gif

1. הורדת קבצים עם PIE: עד כמה שאני הבנתי, PIE לא תומך בהורדה של קובץ לכרטיס זכרון בלחיצה על לינק, ויש צורך בתוכנת ניהול הורדות. לפחות כך זה עם הדל של קוקי. אתה טוען שניתן בלחיצה על לינק להוריד קובץ ppt,xls או WDB ולשמור על הכרטיס? מצויין - כך זה צריך לעבוד. כמו שאמרתי, עם הדל של קוקי לא ממש ראיתי את זה קורה, וכך גם לדברי קוקי ואחרים. 2. חיבור/ קינפוג רשת ad hoc עם PPC רק אתה הצלחת לעשות (וגם זה דורש כיבוי והדלקה של ה-NIC). אני לא מצאתי בשום מקום הגדרות מתקדמות (כמו פריאמבלים וכו'). בכל מקרה, כאשר תראה כמה זה פשוט עם פאלם תבין כמה זה עקום עם המימוש ה"ידידותי" של WM (כל כך ידידותי שצריך מדריך בשבילו). 3. אין הבדל בין internet לבין interanet באף שכבת תקשורת - זה בדיוק אותו דבר. ההבדל הוא בבעלות לוגית: נהוג להתייחס ל-intranet כרשת שנמצאת כולה בבעלות גורם אחד. הטמטום של work vs internet עדיין נשגב מבינתי. בנוסף, בשום מקום ובאף פורום (לא בארץ ולא בפורומים בחו"ל) לא הצלחתי למצוא תשובה אמיתית שמסבירה מה לעזאזל ההבדל ביניהם. הדבר היחידי ששמתי אליו לב הוא הצורך ב-dns, אבל גם זה דורש בדיקה נוספת ויותר זמן לחקור. 4. אנליסטים וכו' - שנינו אמרנו את אותו דבר
הם צריכים להצדיק את המשכורת שלהם... 5. היצע: אני לא טוען שיש יותר היצע של פאלמים מאשר פוקטים. כל מה שאמרתי זה שכאשר נכנסים ל-best buy או compusa ממוצע בארה"ב רואים יותר מכשירים מבוססי פאלם מאשר WM על המדף. למה? לא יודע, אבל זו עובדה.

castroman

New member
../images/Emo3.gif

4.איך אני אוהב את העבודה שפשוט "הרגת" את המקצוע ואת האנשים המוכשרים (אני מניח שיותר ממני וממך
). 5.ואם תיכנס לחנויות באירופה או במזרח הרחוק תראה בעיקר PPC, בקשר לPPC בארה"ב כל הדגמים משווקים גם שמה בשונה מפאלם שפחות ופחות משווקת מחוץ לארה"ב.

shed

New member
אני לא יודע מה איתך

אבל אני בספק רב אם כל ה"אנליסטים" הנ"ל מוכשרים יותר ממני. בוודאי שיש ביניהם לא מעט אנשים חכמים, אבל משום מה אני לא ראיתי אותם באף ישיבה של קבוצת עבודה זו אחרת של IEEE, וגם לא ביותר מדי כנסים מקצועיים (ויוצא לי להשתתף בלא מעט כנסים שכאלה, לפעמים בתור אורח ולפעמים בתור מרצה). אותם "אנליסטים" הסבירו לי בצורה יפה לפני ארבע שנים למה חברה שלא מרוויחה כלום ושאין לה בכלל מוצר תימכר בלא מעט כסף "כי AOL קנתה את מיראביליס בארבע מאות מליון דולר". גם AOL מבינה היום שזו היתה טעות ומגדירה את העסקה הזו כ"אחת העסקאות הלא מוצלחות שהחברה עשתה" (ציטוט מפי דמות בכירה מאוד ב-AOL איתה נפגשתי ושאני לא יכול לחשוף את שמה מפאת NDA). אותם "אנליסטים" שמייעצים ל-VCs מסבירים להם בשפה יפה ומשכנעת למה יש או אין עתיד ל-buzz word הבא בתור. הם פיספסו עם wifi, ועכשיו כולם מזמזמים wimax לפי החליל של אינטל, או homeland security לפי החליל של ממשל בוש. יש לא מעט אנשים חכמים בעולם. זה שהם בחרו להיות "אנליסטים" ורק לברבר במקום לעשות לא עושה אותם חכמים יותר או פחות מאף מהנדס שלפחות מביא קבלות על עשייה.

shed

New member
ועוד נקודה בקשר לאנליסטים

מעניין איפה נמצאים היום אותם "אנליסטים" שייעצו ל-IBM לא לקנות את ביל גייטס (כשהחברה היהת בת שני אנשים) ולהסכים להצעה שביל עצמו הציע: תגמולים על כל עותק של ms dos שהם ימכרו. אותם אנליסטים צפו/חזו/העריכו שלא יימכרו יותר מדי עותקים ושהעסקה בצורה הזו משתלמת יותר ל-IBM. השאר כתוב בספרי ההסטוריה.

mikeoreli

New member
הורדה לכרטיס?

נכון, בשביל זה צריך תוכנה צד 3. אתה כתבת שאי אפשר להוריד דרך הHTTP ועל זה הגבתי, מקווה שיפתרו את זה בWM2005... קסטרו, לגבי אנליסטים, אתה צריך להבין ש"מדע הכלכלה" הוא לא כזה פשוט ולצערנו אנו שומעים יותר מדי הצהרות שבסוף מתנבאות כלא נכונות. אני לא טוען שאני או שד או אתה יכולים לנבא יותר טוב, אך החבר'ה האלה לא עושים את זה יותר טוב ולהם עוד משלמים... אני יכול לתת לך עוד כמה דוגמאות לגבי "הערכות של אנליסטים" : 1. כאשר סוני הכריזה כי היא עוזבת את השוק האמריקאי כולם אמרו שזה מאורע שמנבא את הסוף של מחשבי הכף יד... לבסוף התברר שסוני עוזבת את השוק האמריקאי אך ממשיכה להתפתח בשוק המזרחי ולא מורידה את שיווקה באירופה. ההסבר היה שלא שווה לסוני למכור לשוק האמריקאי כי זה למעשה שוק מטומטם שאם משהו לא עובד באופן הפשוט ביותר הוא מניח שזה מקולקל ולכן רמת ההחזרות של מוצרי סוני היו רבות בגלל חוסר ידע בתפעול הפאלמים שלהם. לשוק האמריקאי בכלל יש בעיה עם חידושים, הם לא מקבלים כמונו חידושים במהירות גבוהה (אם הריגולטור בארץ היה עובד פחות עוד היינו עוקפים את המזרח אסייתים...) וסוני שחררה פאלמים מצויינים שלא התאימו לשוק האמריקאי. 2. לפני כמה שבועות פורסם כי מכירות מחשבי הכף יד למיניהם ירד יחסית לשנים קודמות. הרבה אנשים הרימו גבה כאשר נשמעה הידיעה הזו כי כפי שאנו מכירים מהפורומים השונים כמות האנשים רק עולה ועולה. אחר כך הסתבר שהחברה שבדקה את הנתונים החליטה משום מה שמכשירים המשלבים סלולאר עם סייען כמו הטריאו של פאלם והXDA ועוד בפוקט פיסי הם לא פוקט פיסי או פאלמים משולבים אלא טלפונים חכמים... כמו אלו שמריצים WIN CE וסימביאן. כאשר חברה אחרת זיהתה את זה ועשתה מחקר משל עצמה וכללה גם את כל המכשירים המשולבים, מסתבר שיש עליה חדה במכירות של מחשבי הכף יד. 3. כמה אנשים ציפו ל6350 של HP? המונים! מה לא הבטיחו לנו - מחשב כף יד עם טלפון וWIFI ו BT והכל ב600$, יחסית למכשירים אחרים זו מציאה! איזו התאכזבות הייתה כשהסתבר שהמכשיר יצא עם מעבד 200 מה"ץ של TI מיושן ולמעשה זה מכשיר עם ביצועים מאכזבים עד כדי כך שרוצים עכשיו לעשות למכשיר הערכה מחדש... 4. מכשיר הRZ1710 של HP - מי לעזאזאל המציא את המכשיר הזה? 5. פאלם TT5 בלי WIFI (כנראה בפאלם החליטו שWIFI זה OUT...מעניין...) 6. (ועכשיו זה יכאב - לשד) TC בלי יציאת סטריאו (אההה????) יש עוד הרבה... ונסיים עם המשפט (ששד כבר אמר אבל זה כל כך מצחיק עד שבא לי לבכות) שבילי ידידנו ואהוב נפשנו אמר "מי לעזאזל צריך זיכרון יותר גדול מ640K"? תשובה - מי לא?

2cookie

New member
לא יודע מה איתך

אם PIE נותנת להוריד קובץ (אם הוא לא אחד הפורמטים הנקראים על ידו או נתמך על ידי מדיה פלייר) הוא מאפשר לבחור לאן בדיוק להוריד.

shed

New member
אני מציע שקוקי ומיקו

ייפגשו ויחליטו סוף סוף האם PIE תומך בהורדה מהאינטרנט ב-http וב-ftp. כאשר אני מדבר על הורדה הכוונה היא לשמירה כל קובץ ללא שום קשר לסיומת שלו (מצידי שזה יהיה WDB שהוא פורמט פנימי של החברה בה אני עובד) על ה-RAM או על כרטיס ההרחבה. תודיעו לנו כשתחליטו האם זה אפשרי או לא (במידה וכן, נשמח לערוך השוואה). ובקשר להערה של מיקו - אכן, גם palm one לא חפה מטעויות (ויש לה לא מעט כאלה, בניגוד לאחותה palm source). בין הטעויות הבולטות של palm one אפשר וצריך לציין את ה-T5 בלי wifi והמונו ב-TC. לפני כשנה נפגשתי עם כמה אנשים ב-Palm Source וב-CIC (שפיתחו את גרפיטי 2) ואמרתי להם שאם אני פוגש את המהנדס שהחליט על מונו ב-TC אני תולש את השיערות מאיבר רגיל מאוד בגוף עם פינצטה...

למעלה