monitoba winipig

OK, מבחינתי אני רואה את זה ככה:

אין ממש הבדל בין המסלולים השונים מבחינה מעשית. הרי מי שנכנס בפדראלי יכול לגור בוויניפג אם הוא ממש רוצה, ולחילופין מי שנכנס דרך קוויבק גם יכול לגור בוויניפג דווקא. אלא מה? זרועות שונות של השלטון (והממשלה הפרובנציאלית היא כזו) מתקינות תקנות שונות להגירה. יש מסלול SW של הממשלה הפדראלית, יש מסלול משקיע של הממשלה הפדאראלית, אז יש גם מסלול של עובדי רפואה של ממשלת מניטובה ומסלול דוברי צרפתית של קוויבק. בסופו של דבר כולם מתנקזים לאותו דלפק בידוק דרכונים ולכולם אותן זכויות.

dannyk27

New member
אכן כך

כשעשיתי את הלנדינג בנמל הידוע ע"ש פירסון לא נשאלתי ולו פעם אחת ע"י פקידי ההגירה (למרות שנידמה לי שהיה כתוב איפשהו) שאני אמור להגיע למניטובה. בדקו הניירות חתמו ואמרו לי welcome to Canada כמו לכל אחד אחר.

shipy1234

New member
לא הבנתי. שתי שאלות:

1. אז אם עמדת בתנאי המסלול הפדרלי למה לא לעשות פדרלי ואז ללכת לווינפג? אם כל כך חסר שם יהודים אז סביר שהקהילה תתן גם במקרה הזה תמיכה. בייחוד שהייתה לך "בחירה" ו"מכל הפרובינציות בעולם" בחרת במניטובה. 2. למה קוויבק צריכה מסלול פרובניציאלי? מה הבעיות שלה?

dannyk27

New member
בקשר לסעיף 1

אנא עיין בתשובתי הקודמת תחת שלוש סיבות עיקריות

shipy1234

New member
זה לא עונה על השאלה למה פרובינציאלי

היית יכול לקבל אותם תנאים אם היית עושה פדרלי ואז נוסע לווינפג.

dannyk27

New member
אבל אז

לא הייתי זוכה לתמיכת הקהילה ועוד כמה גורמים מאוד קשורים מה גם שבמקרה שלי התהליך היה מאוד מהיר.

shipy1234

New member
למה לא היית זוכה לתמיכת הקהילה?

אם כל חסר להם יהודים, ואתה מגיע במסלול פדרלי ואומר להם שלום, אני צריך עזרה, הם היו אומרים לך "לא"? דווקא לדעתי זה מעיד על מחוייבות גדולה שלך למקום שכן בא לוויניפג מרצונך המלא למרות שיכולת לבחור בכל פרובינציה אחרת.

dannyk27

New member
לא כך הדבר

אולי לא עיינת מספיק במסלול ההגירה הזה, אין בעיה להגר במסלול הכללי למניטובה אך אם אתה מהגר במסלול תמיכה קהילתית ברור שלקהילה תהיה הרבה יותר מחוייבות כלפיך ובמיוחד לאחר שהגעת לביקור מקדים על כל מרכיביו מאשר תופיע יום אחד מושלג או לא ותאומר הנני ומה אתם יכולים לעשות למעני.

קוויבק -

לכל הפרובינציות יש מסלולים פרובנציאליים זה לא עניין ייחודי לקוויבק. ברוב הפרובינציות מדובר על תוספת ניקוד על הצעת עבודה בפרובינציה או על התחייבות להשקעה. בקוויבק הם נותנים משקל מיוחד לידיעת צרפתית ואפילו נקודה "אם אתה מכיר מישהו בקוויבק". לקוויבק יש מערכת יחסי אהבה-שנאה עם הפדרציה ועם המיעוט דובר האנגלית שחי שם. הם רוצים לחזק את האופי הפרנקופוני של התרבות. לכן, לדעתי, יש פה עניין מחושב - אם אתה דובר אנגלית שמצליח להסתנן פנימה, תרגיש לא בנוח ותעזוב (או שמראש לא תשתקע), אם אתה מספיק נוח בצרפתית, תחזק את האופי הצרפתי של הפרובינציה. לדעתי יש פה גם עניין של רצון לחזק את האופי הצרפתי וגם רצון של לעשות שריר מול הממשלה הפדראלית.

dannyk27

New member
לכל הפרובינציות כמעט יש אפשרות

הגירה אליהן אם כי רק לקוויבק ומניטובה יש אפרויות הגירה ריאליות למי שאין ברשותו הצעת עבודה מאושרת ו/או לימודים גבוהים (שנכון לגבי מרבית המהגרים) כך שההגירה במסלולים אלו כמעט ואינה אפשרית.

Evyatar11

New member
ספר מה קורה איתך במניטובה...

נשארת שם או עברת למקום אחר?

uzipikar

New member
נשמע לי...

שאתם רוצים לאכול את העוגה בלי לחתוך אותה...... נותנים תמריצים כדי להביא מהגרים לווינפג לא בגלל שהמקום תוסס ויש עבודות בשפע, זה כמו לנסות לעבור לירוחם ולמצוא מקום עבודה חלומי בענף ההי טאק.....

gesus

New member
הנה כמה קישורים

דרך אגב, באיזה מסלול הגרתם למניטובה ותוך כמה זמן יגאל אמר לכם שהתהליך יסתיים?

maxkob

New member
עדיין במסלול

על-פי יגאל הובטח לנו תוך שנה וחצי לקבל מסמכיי הגירה

maxkob

New member
מה הכוונה לפניי

כלומר מנסיון המסלול יותר קצר ממה שאומרים

dannyk27

New member
שלחתי לכם מסר

אך הייתי אומר שזו התקופה המקסימלית אם מושכים את התהליך.

למעלה