monitoba winipig

dannyk27

New member
עם זה אני יותר מסכים

למרות שיש לי עדיין ספק על איזשהו משהו.

Evyatar11

New member
אם יש שקרנים אז גם לך מותר להיות

אם יש שקרנים אז גם לך מותר להיות שקרן, אם יש מועלים באמון, שהמדינה נותנת בהם אמון, אז גם לך מותר למעול באמון. אם... אם כולם... אז למה שאני אצא פראייר ? ככה נראית התשובה שלך! לגבי "אם החוק מרשה את זה אז אין זאת רמאות..." - שטויות בחוק יש פרצות, וגם בחוק הקנדי ישנן פרצות. ישנה סתירה בין החוקה לבין הגבלת התנועה בהגירה פרובינציאלית. זה הדבר היחיד לגבי החוק - מפה ועד לאמר שהחוק מרשה את זה רחוקה הדרך... מה שקורה הוא שאתה שאין לך מספיק ניקוד כנראה, ואחרים כמוך, מנסים בכל דרך פתלתלה להיכנס לקנדה גם בדרך של רמאות - כן . להיות רעב - חס וחלילה!!! אני לא רוצה שתהייה רעב. במניטובה אין היי-טק ולא תעשיה דומה עתירת ידע. מניטובה מבוססת בעיקר על חקלאות, ויש בה מספיק עבודה בחקלאות לכל דורש. לא תרעב ללחם אם תסכים לעבוד! בנוסף: האם אתה רעב בארץ? אם לא למה לך לעבור למדינה בה תהייה רעב? במניטובה ישימו לב כן ! מניטובה היא גדולה אך יש בה מספר תושבים מועט - 1.2 מיליון תושבים, ע"ג שטח הגדול פי 30 ממדינת ישראל. לפני שתגיע למניטובה אתה תעבור דרך הקהילה היהודית\ישראלית שם בעיר וויניפג. שם "תסייר" עם ראשי הקהילה, ו"יראיינו" אותך מספר אנשים וגופים שונים בקהילה - הרי בסופו של דבר הםאלו שיתנו או לא יתנו לך מכתב המלצה להגירה למניטובה. אם תמעול באמון שלהם, ולא תגור שם, אלא רק תנצל את האמון שנתנו בך אנשי מניטובה, הם ידעו את זה ! (האם אתה חושב שהם טיפשים עד כדי כך?) ואם תעשה את זה אתה ועוד רבים כמוך, זאת תהיה תופעה ידועה ובטוח שידעו עליך ועל אנשים שפועלים כמוך.

בשביל להעמיד דברים על דיוקם:

1) אני מתגורר בקנדה 2) נכנסתי במסלול הפדראלי 3) לפני שהורידו את הנקודות בפדראלי לא עברתי את הסף וניסיתי להכנס דרך קוויבק. 4) אילו הייתי מתקבל דרך קוויבק - יכול להיות שהייתי נותן לה צ'אנס אבל בטח שלא הייתי נשאר שם אילו לא הייתי מסתדר עם הצרפתית 5) יש הרבה סיבות שבגללן אנשים עוזבים את המדינה שבה הם גדלו, לא רק רעב - ולפעמים, תתפלא, עוברים למדינה אחרת גם כשידוע בוודאות שהמצב החומרי של המהגר יתדרדר. 6) לא ברור לי מאיפה אתה שואב את המסקנה שלך שגורסת, תוך חישוב יחס אוכלוסייה ליחידת שטח, שישימו לב. מה הקשר לצפיפות אוכלוסייה? האם אתה סבור שהפקידים שם משועממים? 7) ונגיד שישימו לב? כבר שמו לב בעבר והמהגר פנה לבית המשפט וזכויותיו החוקיות הוכרו. 8) אפשר להכנס במסלולים פרובנציאליים גם בלי קשר עם הקהילה היהודית. 9) לגבי טענת ה"שטויות" שלך, אכן טענה מלומדת, אבל לא ראיתי סימוכין. האם אתה, למשל, בבואך לשלם מס הכנסה - האם אתה בוחר בפרשנות מרחיבה שתחייב אותך לשומה גבוהה או בפרשנות מצמצמת שמאפשרת לך לשלם פחות מס? כן, במידה שיש כמה פרשנויות לחוק, אם האזרח יאמץ פרשנות מסויימת והרשויות יאמצו פרשנות אחרת, כל עוד הפרשנות שאימץ האזרח היא לגיטימית - בית המשפט יפסוק לטובתו. אשמח אם תוכל לתת הסבר למילה "שטויות" שזרקת פה. 10) ביחסי אזרח עם המדינה אין דבר כזה "תום לב". או שאתה צודק או שאתה לא צודק. 11) המילה "רמאות" היא מילה קשה וחזקה. מעבר לתחושת הבטן שלך, האם יש לך על מה לסמוך (אם אפשר מראי מקום לפסיקה) בקביעתך זו? 12) סבא-סבתא שלי ברחו מאירופה ובהעדר סרטיפיקט במסגרת המכסות הרגילות להגירת יהודים, הגיעו לפלשטינה על תקן של "משקיע". איכשהו הם הצליחו לשכנע את רשויות ההגירה של הבריטים שהם עומדים לפתוח בירושלים בית מלאכה ולפרנס 6 משפחות. זה היה הקריטריון. ברור היה לסבא-סבתא שהם לא פותחים בית מלאכה ולא נעליים. אבל הבריטים התרשמו מהם לטובה. לשיטתך הם היו צריכים להישאר באירופה ולחכות למלחמה. העיקר לא לנצל פירצה.

Evyatar11

New member
אתה הורס מה שסבא שלך בנה.

גם אם הוא סבא שלך, מה שאתה עושה\עשיתה כלל לא דומה למה שהוא וסבתך עשו. הם ברחו מהנאצים, הם ניצלו בעור שיניהם. אתה לעומת זאת מחפש טלויזיה פלאזמה בזול... סבא וסבתא שלך נסו על חייהם!!!!!!! אתה ... מה אתה? ממה אתה בורח? מהלחות של ת"א? ממס הכנסה? וכמו שאמרתי, חד משמעית, אתה רימיתה את רשויות חבל קוויבק! שלא תיטעה ותקרא לזה "מותר" - אמרתה שתגור שם, לקחת מה שנתנו לך, ועשיתה מה שבא לך! הרווחת מן ההפקר! נהגת ב"תום לב"! לגבי ההגירה שלך לקוויבק: אתה עברת ראיון עם דיפלומט בכיר בשפה הצרפתית, שכפי שידוע לי, הוא קונסול שמגיע מצרפת רק פעמיים בשנה, ראיון שעורך כשעה תמימה. צרפתית היא הרי התנאי העיקרי להגירה לחבל. איך אתה יכול לטעון שאתה לא מיסתדר עם צרפתית? אני בטוח שהשכנים הקנדים שלך לא יודעים ולא ידעו איך היגרת לשם, הם לא ידעו שמעולם לא עברת את סף הניקוד, וכמובן לא ידעו את מי וכמה רימית לאורך הדרך לטורונטו.

אתה מכיר את סבא שלי שאתה יודע מה

הוא בנה ולמה? כי אני לא הכרתי אותו. בסופו של דבר שניהם נהרגו במלחמת השחרור. אבל סבא-סבתא שלי לא באו לבנות. הם עזבו חיים די נוחים ונסעו למקום עם הרבה חול - הרבה לפני שהתחיל הברדק באירופה. הרבה הרבה לפני. והם לא באו ממניעים אידאולוגיים ובטח לא בשביל פינוקים. רק רצו למלט את נפשם. כך גם אני, דווקא עזבתי עבודה טובה בישראל, חברים ומשפחה. אין לי פה פלאזמה ולא הלכתי לקולנוע מאז שהגעתי הנה. גם אני נס על חיי. לא מהלחות, לא מהמיסים, לא מהפיגועים. מהמשרפות.

gesus

New member
תבין משהו לגבי החוק

כאשר מסתכלים על החוק, צריך להפריד בין האזרח לרשות השלטונית. אזרח יכול לעשות כל מה שלא נאסר עליו על פי החוק אבל לרשות השלטונית אין כזה לוקסוס, היא יכולה לעשות אך ורק מה שכתוב בחוק. לכן, מהגר יכול לנצל פרצות בחוק ורשות שלטונית לא ועדיין אין בזה שום פשע. הכניסה לקנדה בדרך זו אינה בדרך של מרמה. אותו אדם הגיע לקנדה כאשר השלטונות יודעים במה הוא מתכוון לעסוק בקנדה (יש כזה סעיף בטפסי ההגירה), השקיע את כספו בכל מיני אגרות כדי שאותם פקידים שעוברים על הטפסים שלו, יצדיקו את השכר שלהם ויבדקו האם באמת יש לו סיכוי למצוא שם עבודה. אם אישרו לו להגר והוא עשה את כל המאמצים לחפש עבודה ועדיין לא מצא עד שהוא הגיע למצב שהוא חייב לחפש בפרובינציה אחרת, מדוע שממשלת קנדה תמנע זאת ממנו? זו הרי יהיה אבסורד כאשר מצד אחד היא מאפשרת לפליטים להגר אליה ומצד שני היא יוצרת פליטי הגירה שתקועים בפרובינציה מסוימת ולא יכולים לכלכל את עצמם.

shipy1234

New member
אז למה בכלל יש מסלול פרובניציאלי?

הרי הקנדים לא מטומטמים וברור להם ש- א. מי שמגיע במסלול הפרובניציאלי הוא לרוב מי שלא מצליח לצבור נקודות כדי להגר במסלול הפדרלי, ב. אין לו בהכרח כוונה להישאר באותה פרובינציה אליה הוא מהגר. אז ברורה כאן כוונת המשורר, להפנות מהגרים לפרובינציות בעלות מחסור באנשים, אבל אם אין אכן דרך לאכוף את זה, אז מה הטעם?

gesus

New member
זו מהות הפרצה בחוק

אפשר להמשיל את זה לתוכנית בטלביזיה שמשולבים בה קטעי פרונוגרפיה. מצד אחד אסור לשדר זאת, אבל מצד שני זו תהיה פגיעה בחופש הביטוי האומנותי. המחוקק כאן משתמש בשיקול דעתו לאזן ביניהם, כמו במקרה הקנדי. אי אפשר לחוקק חוק שיאסור על מהגרים לעבור בין פרובינציות, אבל צריך איכשהו לשכנע אותם כן להשאר שם. לכן חוקי ההגירה משתמשים ב"עוגנים" שישמרו את המהגרים אצלם כמו מתן PR לבעלי הצעת עבודה, לימודים אקדמאיים, קרובי משפחה בפרובינציה או הבעת נכונות להשקיע. במגבלות מדינה וחברה דמוקרטית, אבל גם כזו ששואפת לקדם את עצמה מבחינה כלכלית, זה המקס שניתן לעשות.

shipy1234

New member
ברור. אבל אם אי אפשר לאכוף...

אז מה הטעם? שיבטלו את המסלול הפרונביציאלי וזהו.

Evyatar11

New member
המטרה בהגירה פרובינציאלית

המטרה בהגירה פרובינציאלית היא להביא תושבים לאיזורים לא מיושבים במיוחד. איזורים כמו חבל מניטובה, שממש אינו מיושב, החורף בו קשה במיוחד, וגם הקיץ לא קל. תושבי האיזור רוצים לפתח את החבל, להוסיף תושבים חדשים, להוסיף מורים יהודיים לבתי הספר שבויניפג לדוגמא, ואולי אף למצוא שידוך יהודי לבניהם ובנותיהם. תושבי המקום מאמינים, שמי שאומר להם שבכוונתו להגר ולגור בחברתם, מבצע תהליך כזה של הגירה פרובינציאלית - אכן מתכוון לגור שם, ולהפרות את החברה שם, בעצם נכחותו, השכלתו, כושר עבודתו ואישיותו... אם אי אפשר לאכוף עפ"י חוק (ובאמת אי אפשר), עדיין מקווים התושבים בחבלי ארץ אלו שיצליחו במשימתם. הקנדים מאמינים, שמי שנותן את מילתו להם, אכן יעמוד בה! ולא מחפשים עיגון בחוק, אלא דרך של כבוד. דרך זו מנוצלת לרעה לעיתים, אבל אולי מבחינתם של הקנדים, עדיין ישנם אנשים טובים שיבואו אליהם.

shipy1234

New member
אנשים טובים?

אבל מראש יש בעייתיות במסלול הזה, שכן מי שיכול לצבור מספיק נקודות, דהיינו השכלה, ניסיון, שפות ילך למסלול הפדרלי. כך שדווקא המסלול הפרובניציאלי עשוי למשוך אנשים איכותיים פחות או שלא עומדים בשלב זה של חייהם בקריקטריונים של הפדרלי.

gesus

New member
אתה טועה

תראה אותי, הכרה בניסיון התעסוקתי שלי היתה מאפשרת לי להגיע ל-65 נק' ומשכנעת אותי לגשת שוב למבחן והפעם לתקן ל-7 ומעלה בכל החלקים. במקום זה, הם לא מכירים בניסיון שלי למרות שאני עומד בכל הקריטריונים שלהם כולל אסמכתות. אז אני עושה את מה שטוב לי והולך על המסלול הכללי בהגירה למניטובה. זה עושה אותי פחות איכותי? הרי יש אנשים שהניסיון התעסוקתי שלהם הוא קומיקאי וכן מכירים להם בזה, אז הם איכותיים יותר ממני? יותר מזה, קח את dannyk27, במדדים רבים הוא הרבה יותר איכותי מבחינת התרומה שלו לכלכלת מניטובה ועדייין הוא היגר פרובינציאלית ואני הייתי על סף הגירה פדראלית. כדי לעשות הבחנה כזו דיכוטומית בין איכותי ללא איכותי סוג ההגירה אינו מדד מדויק.

shipy1234

New member
שים לב לחלק השני של מה שכתבתי

"...או שלא עומדים בשלב זה של חייהם בקריקטריונים של הפדרלי" שזה למעשה אתה.

dannyk27

New member
תודה ואוסיף ואומר

שהקריטריונים בשני המסלולים כמעט זהים כלומר גיל, השכלה, נסיון רק באשר לבחינה באנגלית שאינה נדרשת במסלול הפרובינציאלי אך אם זאת הראיונות שעוברים ורמתם לדעתי עולה בהרבה על השיחה במבחן ה IELTS שאגב גם אותו עברתי וארשה לומר על עצמי בהצלחה רבה.

TC1979

New member
ל-dannyk

אני רואה שכבר קר בוויניפג, אה ? 3 מעלות ושלג.... מקווה שאתם מסתגלים.

dannyk27

New member
תאמין לי אתה לא יכול לתאר לעצמך

איזה כיף "בנתיים" לא ממש קר ויורד שלג מהבוקר אבל הוא ירושלמי כזה שלא ניתפס ואכן לא כל כך קר בחוץ איזה +3 וללא רוח כך שזה עדיין חוויה שתיגמר מחר ומוחרותיים עם סופשבוע שתוף שמש ו18 מעלות. הבגדים שהבאנו מספיקים בנתיים.

dannyk27

New member
שלוש סיבות עיקריות

כפי שאמרת רמת המחירים ולא רק של הנדל"ן, למשל ביטוח לרכב לנהג חדש בקנדה וללא רשיון מקומי אפילו וביטוח שכולל הכל רק 1500 לשנה. שנית תמיכת הקהילה שהיא בהחלט בעלת חשיבות מכרעת למהגר חדש ושלישית רמת האבטלה מהנמוכות בקנדה (כ 3%).

למעלה