monitoba winipig

maxkob

New member
monitoba winipig

שלום לכולם ושנה טובה ! אני ומשפחתי החלטנו להגר לקנדה התחלנו את תהליך ההגירה דרך C.N הגירה לפי הקריטריונים שלי הכי פשוט להגר ל מחוז MONITOBA השאלה שלי האם ניתן לקבל אינפורמציה לגביי עבודה בתחום היי טק כל תגובה או מידע ייתקבל בברכה

Wildman

New member
בוויניפג מאניטובה אין היי-טק.

בעיר עצמה אין תעשיות היי-טק בכלל ושלא ינסו למכור לכם שטויות. אם כבר אז הייטק אז רק בערים הגדולות, נסו את טורונטו אולי. התהליך דרך מאניטובה יקר מאד בהתחשב בעובדה שתהיו חייבים להגיע לשם לביקור אצל הקהילה היהודית ולמה בכלל להגיש דרך עו"ד ??? חבל על הכסף ! אם תגישו למאניטובה תהיו חייבים לחיות שם, אם תעברו למחוז אחר ייתכן ותתקלו בבעיות עתידיות. ודבר נוסף... רושמים את זה WINNIPEG, MANITOBA ! חג שמח.

maxkob

New member
אלו בעיות יכולות להיות

אם נירצה לעבור מחוז על-פי מה שהובטח לי בכול אופן כאשר ישנה וויזת הגירה ניתן לחיות בכול מחוז.

TC1979

New member
בבקשת ההגירה אתה ממלא

טפסים+הצהרה שאתה אכן מתכוון לגור במחוז אליו הגשת את הבקשה. כרגע לא ידוע לי אם יש אכיפה, אולם תאורטית אתה אמור לחיות במאניטובה, מעשית לא הייתי משחק אתם משחקים כאלה... קראתי באחת הכתבות לא מזמן, שיש להם אפשרות לבטל לך את הויזה ובעתיד גם בדרכון אם מתברר להם ששישקרת במיוחד שבטפסי ההגירה אתה חותם כמה וכמה פעמים שאתה מתחייב לגור במחוז מאניטובה וחותם להם גם שהם יכולים לבדוק היכן אתה מתגורר לפי חשבון טלפון/ מקום עבודה וכד'...

Evyatar11

New member
קוראים לזה רמאות !

היגרתם למניטובה, אתם צריכי לגור במניטובה לפחות שנתיים (אני חושב). זאת התחייבות מוסרית שלכם כלפי התושבים בחבל מניטובה, בעבור זה הם ממליצים לקבל אתכם לשם. מבחינה חוקית לא ניתן להחזיק אותכם בכח בחבל מניטובה, אבל אין צורה להתחלת חיים במדינה חדשה, תוך הפרת הסכמים.

gesus

New member
לא בעיה לעלות עליכם

אני משער שאתם מהגרים דרך מסלול של תמיכת הקהילה, אז אם לא תופיעו שם אחרי תקופה מסוימת, הם יתחילו לחפש אתכם. חוץ מזה, נניח שמצאת עבודה ושכרת/קנית דירה, יהיה רישום על כך וכאשר תרצה להגיש בקשה לאזרחות יכולים להצליב את המידע עלייך שהגרת למניטובה ופועל גרת באונטריו. לדעתי תצטרך לגור במניטובה עד להגשת הבקשה לאזרחות. ברגע שתהיה לך את זה תוכל להסתמך על החוק הקנדי שמרשה מעבר חופשי בין פרובינציות.

shipy1234

New member
גם במסלול הפדרלי מסמנים מקום מגורים

האם יש לזה משמעות כלשהיא? אגב, לא הבנתי איך במסלול הפרובניציאלי מישהו יכול לכפות עליך מקום מגורים, זה לא נוגד את חופש התנועה או ערכים דומים בחוקה הקנדית?

gesus

New member
צודק אבל זו ברמת ההצהרה

כאשר אתה מציין את המקום בו אתה הולך להתישב אתה עושה זאת ברמת ההצהרה. אני לא מאמין שאם הגרת במסלול הפרובינציאלי למניטובה מישהו יכפות אותך לשלט "ברוכים הבאים למניטובה", אבל לא סתם ישנם מסלולים ספציפיים לפרובינציות. הם נועדו לספק את הצרכים של אותה פרובינציה. לכן, חופש התנועה תקף, אבל מכיוון שהגרת הגירה פרובינציאלית והתחייבת לגור שם אבל לא עשית זאת, אתה עובר על חוק אחר כדי לנצל זכות אחרת. אם זה יובא למשפט, השופט יצטרך להחליט למה יש חשיבות גדולה יותר, לזכות (חופש תנועה) או לחובה (התחייבות לגור במקום מסוים).

השופט כבר אמר את דברו

לפחות לצורך האישור לעבור דירה. נדמה לי שזה היה בית המשפט לחוקה שקבע שתושב, מרגע שנקבעה תושבותו בקנדה, הרשויות הפדראליות לא יכולות להגביל את ניידותו בתוך המדינה, בגלל איזה עקרון חוקתי. אני לא יודע מה ההשלכות של הפסיקה הזו לגבי המעמד של התושב כשהוא מבקש להתאזרח, אבל לדעתי - הרי המבחן להפיכת תושבות לאזרחות הוא 3 שנים בפועל בקנדה ולא משהו אחר, אז לא נראה לי שאפשר לכוף מישהו לגור בפרובינציה מסויימת 3 שנים בשביל לקבל אזרחות. ידוע גם שהרבה מהגרים עוברים את מסלול החתחתים לקוויבק רק בשביל להידחף פנימה ואין להם שום עניין לחיות בצרפתית - חלקם אפילו לא נוגעים באדמת קוויבק ומרגע שעשו LANDING בטורונטו הם ממשיכים ישירות למקום הרצוי להם.

Evyatar11

New member
בסופו של דבר תעשו מה שתרצו

בסופו של דבר תעשו מה שתרצו! אבל זאת מעילה באמון שנתנה בכם הקהילה במקום שקיבלו אותכם דרך הגירה פרובינציאלית. במניטובה מאד ישימו לב אל הנושא הזה. זה מה שניקרא לירוק אל הבאר שאתם אוכלים ממנה. רק מי שעושה כזה דבר - אני מקווה שלא ידעו שהוא ישראלי יש לנו שם מספיק מסריח בעולם.

שמע - התפתח פה דיון משפטי אקדמי

לא יותר ולא פחות. זה לא קשור לישראלים. זה קשור לחוק. הרבה מהגרים, לאו דווקא ישראליים - עושים תרגיל דומה דרך קוויבק. זה לא שכל מי שלומד צרפתית בשביל להתקבל לCSQ ולומד את כל המשפטים האלה בשביל להגיד בראיון בצרפתית כמה שהוא בטוח שקוויבק זה ה-מקום שעליו הוא חלם כל הזמן באמת חושב להשתקע שם. דבר שני - מי שעושה את המסלול ומקבל מכתב מהקהילה, תהיה בטוח שיודעים שהוא ישראלי. דבר שלישי - אם החוק מאפשר את זה, אין פה עניין של רמאות. החוק נותן, אתה באמת מצפה שאני אהיה רעב 3 שנים במניטובה ולא אנסה את כוחי במקום אחר רק בשביל שהשם הטוב שלך לא יתקלקל? דבר אחרון - על סמך מה אתה אומר שבמניטובה ישימו לב? יש לך מקורות פנים? שתף אותנו. אני בספק אם נותן מכתב ההמלצה בכלל מיודע אם אותו אדם אכן קיבל PR. זה ידוע שרשויות החוק לא מדברות אחת עם השנייה, לא נראה לי שהם מגלים איזה יכולת תקשורתית רדומה כשזה נוגע לארגון וולונטרי דווקא.

TC1979

New member
במקרה עברנו את התהליך

ובגדול מה שקורה זה שאם אתה מקבל מכתב המלצה מהקהילה אתה יכול להגיש במסלול מסויים למחוז מאניטובה - ישנם גם מסלולים שונים אחרים. במקרה שלנו, נתבקשנו (כמו כל אחד אחר) לאחר שקיבלנו מס' תיק במאניטובה לדווח ולעדכן אותם באיזה שלב אנחנו, כולל זימון לבדיקות הרפואיות, זימון להפקיד דרכונים וקבלת הדרכונים חתומים. במידה ואתה לא מעדכן אותם ? - אין לי מושג מה קורה, לא ניסיתי, אבל אני מאמין שהקהילה היהודית יודעת מכיוון שאתה אמור לעדכן אותם ויש להם גם את כל הפרטים שלך כולל מס' תיק בשגרירות. כמו כן, את קבלת ה-SIN עושים בוויניפג ועל טפסי ההגירה מצויין מפורשות שאתה מיועד למחוז מאניטובה. בגדול דעתי היא שלא כדאי לנסות "לסדר" את המערכת... הקנדים לא טיפשים כמו שהישראלים חושבים - כמו כל שיטות הרמאות השונות לגבי 3 שנות מגורים בקנדה לצורך קבלת האזרחות - הרי יש להם מן הסתם גישה למאגרי מידע והם יכולים לדעת בדיוק היכן גרת בשנים אלו.

את מספר התיק קיבלת מהקהילה?!

שוב - לדעתי זה לא נקרא "לסדר". נכנסת דרך מניטובה, החוק מתיר לך לעבור למקום אחר. למן היום שהגשת את הטפסים ועד היום שקיבלת את האישורים פתאום קיבלת הצעת עבודה שני מטר ממניטובה לכוון מערב. אז מה? ואם אתה גר במניטובה אבל בעיר מעפנה עוד יותר מוויניפג, במקום שהקהילה שם לא קיימת? אז מה? האם אתה מרגיש מחוייב גם לקהילה ותוותר על עבודה במקום נידח רק בגלל המסלול שעברת? הקנדים אמנם לא טיפשים, אבל: 1) יש פרצות במערכת וכל עוד אתה עובד לפי הספר אז זה לא שאלה של טיפשות או תחמנות. 2) עוד לא נתקלתי בכוח בקנדה שיכול לגרום לשתי רשויות לדבר אחת עם השנייה. אדרבא, כשכבר רציתי לגרום לרשות אחת להכיר במסמך שהנפיקה רשות אחרת, הייתי צריך להחתים את המסמך אצל נוטריון ולשלוח אותו לרשות האחרת (הייתי מוכן לשלוח את האורגינל, לא היה טוב להם) 3) יתרה מכך - בתוך אותה רשות עצמה הם לא מודעים לעצמם. כך למשל מסיבה כלשהי הייתי צריך להנפיק כרטיס PR חדש. הם רצו שאשלח להם העתק של הLANDING DOCUMENT - וזה מסמך שהנפיקה אותה רשות שמנפיקה את כרטיסי הPR! ככה שקשה לי להאמין שהם מתואמים שם, ובכל מקרה, הנושא נדון בבית משפט ונפסק שאדם עם PR רשאי להתגורר בכל מקום בקנדה שלבו חפץ.

Evyatar11

New member
"זה לא ניקרא לסדר" ??? ../images/Emo9.gif

אם זה לא ניקרא "לסדר" אז מהיא ההגדרה שלך למה שאתה עושה? אתה בסדר רן. תכמן קטן אחד שניכנס לקנדה ניבלע שם, לא נורא. הבעיה שלי היא יותר עם הטובים שמהגרים לקנדה (במסלול פדרלי רגיל) אלו שמשיגם מספיק נקודות - אלו בד"כ האיכותיים (לא תמיד), וחבל לי שהמדינה מאבדת אותם לטובת קנדה. למעשה, דיי טוב שגם עשבים שוטים, חסרי השכלה, חסרי ותק בעבודה, או כאלו שלא למדו אנגלית מחייהם מצליחים להגר לקנדה - פחות כאלו פה - זה טוב! אני שמח שאלו ש"מסדרים" עושים עליה לקנדה, גוד לאק, קח את החברים שלך גם.

gesus

New member
אתה ממש נכס לאומי ../images/Emo140.gif

הדאגה שלך לשמירה על אוכלוסיה איכותית בישראל ממש מרגשת. מעניין אותי איך אתה מגדיר את עצמך, איכותי או עשב שוטה ומה אתה עושה כאן, פטריוט שכמוך...

אז עכשיו כשהוברר שאני "איכותי" עלק

(לפי הקריטריונים שלך: ותק, השכלה, שפה) שנכנס בדלת הראשית ובכל זאת לא רואה פסול בהידחפות לסדקים של החוק - איך אתה מיישב את הסתירה?

dannyk27

New member
השגה אחת יש לי

למה וויניפג מעפנה כי כך שמעת ממישהו שגם הוא שמע ממישהו שהיה בוויניפג אולי שבוע שבועיים?

בגדול כן, אני חייב להודות

שמע, בס"ה החלטתי על וונקובר בצורה די שרירותית. הייתי שבועיים במונטריאול כתייר, וכשהגיעה השעה לבחור מקום אז הסתכלתי על כל מיני פרמטרים באינטרנט ויצא וונקובר. יכול להיות (ואף סביר) שיש בוויניפג הרבה יתרונות. אחד הדברים שדווקא משכו אותי בוויניפג זה רמת מחירי הנדלן - אבל בשיקול הכללי החלטתי לנסות קודם וונקובר. דבר נוסף - אם יש שתי כלות, אחת מוכנה להתחתן איתי מייד ואחת יותר בררנית - ברור שהכלה שמסתפקת במכוער ולא יוצלח כמוני יש לה איזה פגם. אחרי הכל - אם אני נכנס במסלול הכללי אף אחד לא עוצר אותי מלהתיישב בקוויבק, אבל כשקוויבק מכניסה אותי, הם עושים את זה מתוך תקווה שאני אבחר בהם. לא?

dannyk27

New member
ואם לא היית מכוער ולא יוצלח

גם היית חושב כך על אותה כלה?

לא הסברתי את עצמי טוב

העובדה שיש שתי כלות, המוצלחת לא רוצה אותי והבעייתית מוכנה לקבל אותי בלי שאלות, אומרת שאני מכוער ולא יוצלח. אני אתן דוגמא יותר טובה: יש פקולטות באוניברסיטה (רפואה) שמערימות קשיים על המועמדים. רק אחד מתוך מי-יודע-כמה מתקבל. יש פקולטות (מתמטיקה) שכל מה שצריך בשביל להתקבל אליהן זה פחות או יותר תעודת זהות. זה לא אומר שמי שהולך ללמוד מתמתיקה אז באופן אוטומטי זה אומר שהוא לא היה יכול להתקבל לרפואה. שתי הדוגמאות לא כ"כ מוצלחות בהקשר הזה: כי ההבדלים בקריטריונים בין מועמדים שנכנסים בשיטות השונות יותר מעידים על האטרקטיביות של הפרובינציות ופחות על המועמדים. לגבי עצמי הסדר הוא הפוך, אני כ"כ מכוער, לא יוצלח, גס רוח ועם ריח כ"כ נורא מהפה - שעצם העובדה שמישהי, כל אחת, שמגלה בי עניין אומרת מיידית שיש לה איזה פגם נוראי. אחרת היתה משיגה מישהי נורמאלי.

למעלה