MISTRAL SAG-350 vs B&W 802D???

pushky

New member
MISTRAL SAG-350 vs B&W 802D???

שלום לכולם, חדש פה יחסית. נתקלתי במקרה בחברת MISTRAL באתר של ברוך (BG SOUND). ראיתי שהם ניראים חיצונת במפתיע כמעט זהה לחלוטין כמו B&W סדרה 800 היקרה, אפילו לוק אפשר לומר בדיוק. ראיתי את מחירם אצל היבואן, שיפשפתי עיניים ושוב פעם הסתכלתי, בקיצור הייתי המום מהמחיר ה"הזוי" שהוא נמכר. במיוחד ממחירו של ה-SAG350 שבאופן מפתיע ניראה זהה ל-B&W 802D שנמכר באיזור ה-80,000 ש"ח וצפונה פה בארץ. לאחר קריאה של כמה מאמרים ברשת הבנתי שמדובר פה על רמקול שמתעלה על רמקולים שהם בתג מחיר של פי4 ויותר ממנו. ועוד יש הטוענים שהוא טוב למשל מה-802 האם זה הגיוני והאם באמת מדובר על רמקול כזה משובח עם מחיר כ"כ שפוי ו-הזוי??? אני מחפש האמת רמקול עד 20K (חדש כמובן!!) חשוב לי: א רזולוציה (ירידה לפרטי פרטים) ב. עדינות (אני אוהב סאונד רך ומעודן) ג. משקל (של הסאונד) ד. שקיפות, עומק ותלת מימד. ה. לוק (לרא פחות חשוב). תודה לכולם

האם שמעתה אותם?

שלום ראשית, לפני שאתה מסיק מסקנות מדברי אחרים, אתה חייב להאזין להם ולהתרשם. לגבי רשימת המכולת שלך לרמקול, כמה הסתיגויות: כ"א מהפרמטרים הוא סוביקטיבי ומה שנשמע לי עדין, אולי לך זה עדין אגרסיבי, וכו'. לגבי משקל - אולי הכוונה לאיזון טונאלי. אחרת לא מבין מה זה. האם לוק = מראה? ומה זה שקיפות? (ואיך זה קשור לעומק או תלת מימד)? מהבנתי רמקול 1 הוא מקור נקודתי. 2 רמקולים (סטריאו) יוצרים מרחב (דו מימדי) של קו החזית. ע"י היחס ביניהם והפרשי עצמה, ניתן לקבל עומק של לפני ואחורי הבמה, או החזית. אבל 3D (גם ציר הגובה) לא מוכר לי. בכל מקרה, יכולת כזו (הזזת מופע?) צריכה להגיע מהמקור ולא מהרמקול. ולפני שאתה מתלהב מהרעיון של ה-802 או המקביל שלו, האם הם מתאימים למרחב שלך (החדר) או להגברה?

pushky

New member
מיכאל

קודם כל תודה על התגוה 1. כמובן שאשמע אותם במידה והנ"ל יהיו רלוונטים. 2. אני מודע לרשימת המכולת שלי, אמנם גוון של רמקול עם כל הגברה פלוס מינוס תשמע זהה, יש הרבה ניואנסים בדרך שכמובן משנים את התמונה. אפשר לקבל כבר מושג מה הרמקול ויכולותיו 3. ה-802 ומקבילו אכן מתאימים למרחב אצלי. למי שיש ניסיון עם ה-SAG350 אשמח לשמוע את דעתו ועם אילו רמקולים הוא נבחן ועל כן נבחר?

תיקונים

שלום לא התכוונתי לרגע שהגוון יושפע מהגברה. שורת ההגברה נובעת לרמקול כעומס: נצילות/עגבת. ע"פ הרשימת מכולת שלך, דווקא הוילסון סופיה (18K$) מתאים לך מאוד.

pushky

New member
התקציב 20K.

הסופיה כמובן חלום, אבל בגדר של חלום אני חי במציאות.

יובל1789

New member
20 זה נתון. כך גם K.

רק סוג המטבע הוא תעלומה. אלא שבזהירות ניתן לנחש שמדובר, אבוי, בש"ח.

שלום לא הייתי מעלה את הוילסון אילו פותח השרשור היה נוקב בסוג המטבע (ש"ח). כתב 20K...ולא הוסיף, אז למה לא להביא רמקול שעונה "בדיוק" לתאור שלו?

הוא כתב ש"ח ב802.

כל הפואנטה שהוא העלה היא שהדגם הנ"ל נראה כמו 802 שמחירו 80,000 ש"ח ואילו מה שהוא מתעניין עולה 20K, יחד עם ההכרזה החוזרת שלו על "מחיר שפוי" לי היה ברור שמדובר בש"ח. פיני

Croc

New member
כל הסיפור הזה של מיסטראל נראה פישי.....

בוא נתחיל מחברה אלמונית (ביקורות ברשת בשנה אחרונה זה ממש לא אומר כלום) בוא נמשיך מכיוון הברור של ליצור חיכוי של משיהו מוצלח אחר (אני לא מאמין שאני אומר את זה על B&W). בוא נגיד שם אם תרכוש אותו מעולם לא תוכל למכור אותו במחיר שמזכיר במשהו את מה ששילמת. תתכונן להפסד מאוד כבד (50% ויותר). בוא נסיים עם נתון די הזוי של משקל 45 קילו לרמקול בגודל שכזה - זה ממש בדיחה ורק מסביר איזו איכות בניה "מהוללת" יש לו. בקיצקוץ - תמיש הלאה. תאזין טוב טוב. אל תקנה מבלי לשמוע עם המגבר שלך בבית שלך (!!!!!!!) עדיף שחפש ביד שניה - כך תקבל הרבההההההההההה יותר תמורת הכסף שלך.

pushky

New member
גנאדי, למה פישי??

האם שמעת את הרמקולים ויותר מזה האם השוואת לאחרים??? אני שואל כי אם היחס תמורה לכסף הוא בקנה מידה כפי שטוענים זו בהחלט קנייה מובטחת ומצלחת במיוחד!!!!!. יש לא מעט אנשים בענף הזה שהחליפו רמקולים שווי ערך של פי 4 וצפונה מה-SAG 350 בטענה שהוא לא רק טוב מהם אלא בכמה רמות מעל, עוקף אותם בסיבוב. האם זו גם הנחה שהיא פישית??? הרי זו עובדה בשטח!!! לדעתי מיסטראל 350 ובכלל בהחלט חייבים ניתוח מקיף בעיקר כאשר הם מאימיים על רמקולים שווי ערך של פי 4 וצפונה ממנו. מקווה שברוך היבואן יציג אותם במבחן אל מול רמקולים כמו ה-802D. או רמקולים אחרים באותו סדר גודל של מחיר. הכל בסופו של דבר מסתכם ב-VFM ועל זה חייבים להסתכל ולבחון.

יובל1789

New member
לא מכיר את הרמקולים האלו..

אבל לא הייתי ממהר לקבוע ממצאים לפיהם גם החיקוי גם המשקל, מהווים ראיה לדלותם, ממש לא. גם USHER מחקה את SF בלא מעט עיצובים ועדיין מדובר ברמקולים מעולים. החכמה שבחיקוי כזה אינה ממש מובנת שכן היא מזמינה חשד מהסוג הזה לו אני מגיב, אבל עדיין כדאי לשמוע קודם ואז להחליט אם זה טוב או לא.

היה על כך דיון נוקב ב-HFM

שלום בין הייתר על התמחור בארץ ובחו"ל (כמדומני בהולנד). לאחריו היו תגובות של היבואן וחברי הפורום... לפני שנשפוך פה הרי אמירות על המוצר, אין להלל או לפסול לפני האזנה. וגם שם, הבדל של 1:4 או 60,000 ש"ח לא הולכים ברגל! ולא שאני חושב ש-B&W תפסו את השור בקרניים בנושא יצור רמקולים. במחירים שלהם יש טובים מהם ובאיכותם יש זולים בהרבה. מחיר יד 2. לא יודע מה הבעיה. אולי היבואן ישמח לקבלם ב-TRADE IN, במחיר שפוי. אבדן מחצית מערכם אינו הפסד גדול כמו בדבר האמיתי (B&W802D). אם אדם חושב למכור את הנגן CD הזה: SONY SCD 1 ב-2K$ (נגן בן 13 שנה, עם SACD מוגבל ל-2 ערוצים, לא כולל DVD או DVD-A או HDCD), אז אפשר לנסות גם את ה-MISTRAL בחצי מחיר.

pushky

New member
אסור לפסול לפני שמקשיבים, לפני שעושים טסט A B

כמובן שאשמע אותם ואבדוק אותם אמנם הבנתי מציפור קטנה שלחשה לי, שאנשים החליפו duval ו-rockport עבורם. זה יכול כבר להביא איזה קנה מידה על יכולותם.

האם SG הם יבואני B&W?

שלום אחרת, היכן תוכל לבצע השוואת A/B? מה גם שמדובר בזוג לא זול (לפחות לא ה-B&W). כפי שציינתי, אם ה-REF שלך זה ה-B&W, הוא לא יחוס לסאונד, רק ל-OVER PRICED.

pushky

New member
מיכאל אני טענתי שה-REF שלי זה ה-B&W

מה שכן טענתי ולא רק אני מן הסתם שה-350 וה-500 של MISTRAL מאוד מזכירים אם לא זהים בחזותם לסדרת 800 של B&W (דגמים 801+802).. כולנו יודעים כמה ה-B&W מתומכרים כאן, זה לא סוד. העניין שיש לא מעט אנשים (עם מערכות אפשר לומר "כבדות") שעשו טסט A B אצל היבואן עם רמקולים שעלו פי כמה מה-SAG 30 (לצורך העניין) ובסוף יצאו עם SAG 350. וזה עובדתית וזה קיים!!! משמע הרמקולים האילו לדעתי חייבים סקור ממשי ונוקב בשביל "לגלות" לציבור הנרחב את יכולותם, אופיים וערכם.

למעלה