MERP - מילים ותמונות.

מצד שני

כבר בהודעה השנייה אני מצליח להעליב את העם הגיאורגי העתיק והאציל כשאני משווה את פרודו ל"מוכר חמוצים גרוזיני"...

ננסק

New member
נימה אכזרית

כמו שאתה אומר, הבלש חטף ובצדק מספר פעמים. אבל כשאני קורא את הת'רד הזה כולו, אני רואה בחור שמתרעם לא בגלל הדברים עליהם הבלש דיבר, אלא האופן בו הוא אמר את זה - גישה שקצת "יורדת" על MERP, ונהנית מכך. עכשיו, אני חושב שזה *דווקא בסדר* לעשות את זה, כי בכל זאת מדובר בשיטה שלא משחקים בה יותר, ואין כאן אף אחד שיפגע מכך. ואני אומר זאת כמי שספג מהבלש דברים הרבה יותר גרועים על שיטה שהוא רואה לנכון להגן עליה. אבל אז באו התגובות. אילו מילים היו סכינים, סופאלין כמעט חוסל כאן מספר פעמים. ככל שההודעות מתקדמות כך התגובות אליו רואות רק את הפרשנויות השליליות לדבריו, כאילו הקורא רואה רק את השורות שלא מוצאות חן בעיניו. בהחלט, הוא אמר כמה דברים מרגיזים, גם לטעמי - אבל וואלה, האם זה מגיע לו? הוא בחור חדש, והתגובה שלו לבלש היא *הגיונית* בהתחשב. הוא לא מכיר את הבלש. הוא לא מכיר את ההלך בפורום, לפיו הודעה שכזאת היא סטנדרטית. הוא לא הבין למה זה בסדר להתייחס ככה לשיטה כלשהי, אפילו אם היא לא משוחקת כיום. מבחינתו, זאת בכלל לא הנקודה - זה היחס שמשמעותי בעיניו. הוא לא מבין למה זה קורה ואתם בתגובה לא מאוד סלחניים לגביו, אף אחד לא מנסה לראות את הדברים מנקודת מבטו. ולמה זה? כי אתם כבר רגילים לראות הרבה ירידות קטנות וקטילות שונות בסקירה, ולהתייחס לכך כלגיטימי. אבל זה רק אומר שאתם המוזרים, לא סופאלין - וזאת בדיוק הנקודה שלי לגבי היחס הנפוץ בפורום. האם צריך לרדת על כל הודעה של תפוז, למצוא בה דברים לרדת עליהם? כן, זה משעשע - משעשע על חשבון אנשים אחרים. זה להצביע ולהגיד *הוא* משעשע, זה שעשוע אכזרי. הפורום נהנה לרדת על דברים שונים. (מעניין שלא על יצירות ישראליות במ"ת - ההודעות של הוצאת הפונדק ושל האורק זוכות רק לתשבוחות). פעם זה היה פורום נחמד, היום נמצאים כאן בקלות עצים שלמים של זלזול בדברים שונים, כמו למשל זה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=353&msgid=96292949 או זה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=353&msgid=96004406 או זה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=353&msgid=95935363 או זה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=353&msgid=95678454 והלכתי רק חודש אחורה, וגם לא התייחסתי למספר רב של שרשורים שלמים שנוצרו בעקבות הודעות תפוז, בהן כולם נהנים לרדת עליהן. לזלזל באנשים בפורומים לידכם ובמה שחשוב להם, לזלזל במקום בו הפורום הזה מתארח. אני לא פוסל את היחס השלילי עצמו. אולי "מכשפי החוב" (מאוד בוגר) באמת לא הגיוניים במחירים שלהם. אבל יש ביקורת ויש ביקורת, ויש דרך להגיד דברים גם בלי להיות כל כך... מרושעים כלפי נושא הדיון. אני רוצה פורום נעים. זה לא הרבה לבקש. זה לא קיצוני כל כך - הפורום לא הפך לאיזה בור גיהנומי או משהו. אבל יש כאן כבר יותר מדי קוצים בשבילי וכבר לא נעים לי כאן - לכן הפסקתי להיות פעיל כמו בעבר. בקריאה חוזרת, אני מבקש למתן את כל מה שכתבתי בהודעה הזו. שוב, זה לא פורום *רע* בשום צורה. אבל הוא בהחלט דוקר יותר מפעם, דוקר מספיק בשביל שאמצא לנכון להתלונן על כך (שוב ושוב). חבר'ה, בבקשה, קצת יותר רחמים, לא חשוב כלפי מה. איכפת לי מזה.

ננסק

New member
ואוסיף גם

שהפורום הזה נחשב בעיני פורומים אחרים - לא, לא רק הכחולים - כמקום עוין. ורק הפורום הזה נחשב כמקום עוין. אז או שכולם-כולם-כולם לא יודעים על מה הם מדברים ומלאים רק באנשים טיפשים... (לא, גם פורומי העמותה לא מלאים באנשים טיפשים - אלא אם אתה לוקח את מילתו של הבלש על כל נושא בעולם, כמובן). או שיש סיבה אחרת לכך שהם מרגישים ככה.

התחסדות טיפוסית שלך

א) הסקירה על MERP הייתה עוקצנית. כן, MERP היא שיטה לא מוצלחת, ומותר לבקר אותה ככזו. אני מניח שאתה וסופאלין לא מוכנים לקרוא גם את הביקורות המשעשעות ש"עין הדג" כותב על סרטים, לא מוכנים לקרוא את אפריים קישון, וצופים בטלוויזיה אך ורק בהקלטות אינסופיות של יאיר לפיד מתחנף למרואיינים שלו כי רק שם יש "גישה חיובית". אה, לא? למה? ב) הפרסומות האוטומטיות של "תפוז" זוכות לתגובות פארודיות לפעמים. זו מסורת שאני התחלתי ומשמעותה מאוד פשוטה: לקחת הודעה פרסומית סטנדרטית שהופיעה בכל אלפי הפורומים, וליצור לה גירסת אד-אבסורדום. אין הדבר לועג לתוכנם של הפורומים המפורסמים בה, רק משתעשע עם הפרסומת שהציגה אותם. ג) בשורה התחתונה, מי שעונה באריכות על שאלות של חדשים הוא אני, לא אתה. מי שמסביר לאנשים שלא יודעים מהם משחקי תפקידים הוא אני, לא אתה. מי שמופיע רק כשאיזה שם משתמש מסתורי מחליט לצווח בגלל שלא אהבתי איזו שיטת משחק אווילית, להתחבא מאחוריו ולזרוק בוץ הוא אתה, לא אני. אני לא מגיע לפורום שלך ומפריע לך לקדם שם מסחרי תפקידים, למה אתה מופיע בפורום שאני כותב בו רק כדי להשמיץ את כל כותבי הפורום ולדרוש מדני לנעול הודעות שלא מוצאות חן בעיניך? ד) ההודעות של יצירות הפונדק זוכות "רק לתשבחות"? רק כשזה מגיע. אין לי שום מניות בפונדק או משהו, ואם תשים לב לביקורת הקצרה שלי על ספר הרשת של הפונדק, היא מתחלקת לחלקים שאהבתי ולחלקים שחשבתי שהם טיפשיים (מוזר, אף אחד לא נעלב. אולי הם לא מטומטמים כמו שסופאלין חושב שהם צריכים להיות?). הביקורת הכי קטלנית שכתבתי כאן על "יצירה מקורית" הייתה על המגזין החדש ההוא, שהבטיח לנו "עידן חדש" והביא, אה, משהו... (אלמלא השחצנות שלפני פרסום, כולם, כולל אני, היו עדינים יותר עם התוצאה). חוץ מזה, אם באמת אהבתי ספר מסויים אני אכתוב עליו סקירה ארוכה ומפורטת יותר ואפרסם אותה בצורה מסודרת יותר. ה) אני קורא שוב את הביקורת שכתבתי על MERP, ואני מנסה להבין איך אדם בריא בנפשו מסוגל למצוא בה משהו מעליב או בוטה, עד כדי כך שצריך לשרוף עץ שלם על השמצת מי שכתב אותה...

סופאלין

New member
רק בשביל הפרוטוקול

אני לא יודע מה זה "עין הדג" אני בדכ הולך לסרטים לפי מה שהחבר שלי לוקח אותי (או סרטים שאני מחכה להם) אני בדכ לא קורא ספרות ישראלית כי אני מעדיף פנטסיה ואני לא מוצא כאלו בעברית (לאחרונה גם אני קורא רק בספרדית כי אני צריך לתרגל את השפה) ואני לא ממש רואה טלויזיה (חוץ מארץ נהדרת :)) בנוגע לתשובות לחדשים. אני מרגיש שבתור מישהו שרק נכנס לפורום ובאמת ניסה להבין דברים בתום לב קיבלתי התקפה די אכזרית ולא נעימה בשרשור הארוך הזה פה. למרות שבסופו של דבר אני לא חושב שנתתי ביקורת שלילית אלא בונה.

ננסק

New member
אחכה ש-Juffowup יגיב

העלת טענות טובות, כרגיל, ואענה עליהן בהמשך. אבל לפני שהעץ הזה מתפתלפלץ עוד יותר, ובכך מבריח קוראים, אני רוצה קודם לקרוא את התגובה של Juffo, כי אחרי הכל כתבתי את מה שכתבתי כתשובה ספציפית אליו.

JuffoWup

New member
בלש- חלאס,

תן לבן אדם להגיד מה הוא חושב, לא צריך להיכנס לפסים אישיים; זה לא במקום.

בינתיים

הוא רק מופיע כשיש סיבה לקלל ולזרוק בוץ. כמה מצחיק שהוא בנה עכשיו פרשנות שלמה על "אורח לרגע רואה כל פגע" סביב טרול מתחזה שאפילו לא מסוגל לשנות את סגנון הכתיבה שלו. נכון ננסק שאתה מרגיש קצת טמבל פתאום? נכון שזו הרגשה מוכרת?

ננסק

New member
הפרשנות השלמה

נבנתה לפני זמן רב, ואני רק חוזר עליה כאן בפעם המי יודע כמה, ובאופן מפורט מהרגיל. אתה מוזמן לבדוק - אולי רמת הפירוט וההבנה שלי עם הבעיה (כמו שאני רואה אותה) התעמקה בחודשים האחרונים,אבל זה כמעט כל מה שאני מדבר עליו כשאני כבר טורח להגיע למעוז הבלש. או כמו שכמה אנשים עדיין מכנים אותו, פורום משחקי תפקידים בתפוז. ממש לא איכפת לי אם סופאלין הוא פנתרס, או חבר שלו, או אישיותו החלופית. הודעת הפרשנות השלמה לא עוסקת בו - היא עוסקת בפורום, ומביאה אותו רק כדוגמא. דוגמא שגם אני תקף מבחינתה, אפשר היה להביא גם אותי שם. *הכנס כאן ירידה קטנה על הבלש, לטיבול השיחה*

JuffoWup

New member
קיבלתי.

ואני מצטער על כך שאתה לא כותב כאן כמו שבעבר. אני באמת לא רואה בכתיבה צינית כבעיה, כמו שאני לא רואה בהרבה ביטויים כדבר פסול, ובנוגע לשאר הפורומים- ובכן, אני רק יודע שהפורומים הכחולים לא אוהבים אותנו- ושלא תגיד שלא ניסיתי לכתוב שם, פשוט לא התחברתי. בכל מקרה- אני יורד מסופאלין, הוא באמת חדש פה ולכן ההתרשמות הזאת ממנו שלי לא מבוססת.

למעלה