MERP - מילים ותמונות.

אז זהו, שלא.

הטיעון של "גם לאנשים שצדקו בסוף לעגו" כטענה לכך שכל דבר שזוכה ללעג או לביטול הוא דבר אמת, הוא טיעון כושל. טיעון זה דורש מאיתנו למעשה להניח שכל פעם שמבטלים משהו כדבר שטות, הביטול הופך את הטיעון לנכון.. הטיעונים שלי מנומקים. אם אני אומר משהו, אני מסביר למה אני אומר את זה. בינתיים, קיבלתי בחזרה תגובות אמוציונליות עד מפגרות. ואם נזכור, העץ הזה נפתח בסקירה בשיטה בשם MERP, שאפילו לא הייתה סקירה עוקצנית מידי למרות שמדובר בשיטה גרועה למדי שהוזכרה בעיקר כקוריוז. מכיוון שמעולם לא שיחקת בMERP או קראת אותה או אפילו ידעת על קיומה לפני שהעליתי אותו כאן, לא מפתיע שבמקום לדבר על השיטה אתה מדבר עלי. וזה חברים, נקרא פולחן אישיות.

סופאלין

New member
מאיפה הציטוט הזה בא?

לא אמרתי שכל דבר שנאמר ושלועגים לו מקבל משמעות של אמת. אני אומר שאתה לא יכול לדעת ולכן לזלזל בטענות של אחרים היא לא דרך להתמודד עם הטענות האלה אלא דרך לנסות למנוע מהאנשים לגלות דברים. אז נכון שאותם אנשים שמתעקשים ללכת בדרכם למרות העלבונות עשויים לגלות אמת ועשויים שלא אבל אם קיימת איזושהי אמת אי שם ובגלל לעגם של אנשים מסויימים החוקרים הפסיקו את עבודתם והאמת לא נתגלת בגלל התנהגות מטופשת, אז נוצר פה פספוס... ובפעם העשרים אלף אמרתי שאין לי בעיה עם הדעות שלך. גם הנימוקים שלך יפים ואני הדגשתי את הדברים האלה חזור ודגוש :) אמרתי שהדרך שבה אתה מביע את הדברים שלך היא זו שהורסת את הנימוקים שלך ואת הדברים שאתה אומר. והשיחה נסובה לא סביב השיטה שעליה פתחת את הדיון אלא על הדרך שבה הצגת את הדברים למעשה אם אני לא טועה הדיון בכלל התחיל בחוט אחר (זהו מעכשיו THREAD בשבילי הופך לחוט) שאני פתחתי וביקשתי ממך לא להשתמש בזלזול בהצגת שיטות משחק. פה אני רק שאלתי למה אתה מציג את השיטה אם היא נדמית בעניך כשיטה גרועה ואז התחיל דיון על למה ועל מדוע וידה ידה הגענו למה שעכשיו :)

Serpent Axis

New member
ואתה קורא רק את עצמך

<<ואני מסכים שמותר לשפוט ולדרג>> זה לא מה שאמרת לפני רגע... <<אז איך אומרים בפולין נדמה לי "נו שוין" >> זה ביידיש. ומצאת אחל'ה יום להזכיר את פולין...

סופאלין

New member
מילה מילה

אמרתי שזה בסדר להביע דעה. מה שלא בסדר זה צורת ההבעה. כשבדעה שלך מובעת זילזול והתנשאות אז הדעה די מיותרת. משני כיוונים אם אתה מכוון אותה לאותם אנשים שכבר מאמינים באותה הדעה אז זה כאילו להגיד לעצמך משהו מובן מאליו. מין נסיון לחפש תשומת לב שכזו. אם אתה מכוון אותה לאותם אנשים שמתנגדים לדעה שלך אז בזה שאתה מביע אותה בזלזול (שימוש במילים קיצוניות למשל) גורם לכך שהם לא התייחסו לדעה שלך ברצינות ואז בעצם התפספס פה כל הרעיון לא? ובנוגע ל"נו שוין", הנדמה לי התייחס לשפה לא לביטוי...

The Evil Rabbit

New member
איפה הוא מחק מישהו?

חוץ מזה, איפה הוא טען משהו שעלול להעליב מישהו? עברתי על הסקירה, ולא היו שם בכלל הערות עוקצניות! אלה הגיעו רק בחלק שהציג ציורים מהספר, שברור שנכתבו ברוח מבודחת.

JuffoWup

New member
זה כאילו שאלת--

--אם אתה לא אוהב סרט- למה אתה צריך לכתוב עליו ביקורת שלילית? 1. כדי שאתה לא תבזבז כסף וזמן על זה (כמו למשל על הגרסה החדשה של מייג', לכל הרוחות). 2. כדי שתעשיר את הידיעה שלך לגבי שאר עולמות המשחק, שתדע שזה קיים וקצת מידע על זה. 3. כדי לשתף אותך בדיעה שלו, שלמרות שהיא עוקצנית לפעמים (הבלש עוקצני... זה כמו לקרוא לאבי ביטר Chubby), היא מלומדת ועשירה ויש לו הרבה מאוד ניסיון להסתמך עליו בכדי לכתוב את הדיעה שלו.

סופאלין

New member
לא בדיוק

כי 1. זה כמו שמישהו יכתוב ביקורת על הסרט של "חבורת הזבל", "הנסיכה הקסומה" או איזה סרט משנות ה- 30. זה די מיותר בייחוד אם השיטה מתה לא? 2. לגבי העשרת הידע, ידע אמור להיות מסופק בצורה קצת יותר אובייקטיבית. לצורך העניין הענקת הידע בצורה כזו במקום לסקרן אותך, מדכאת לך את הרצון להכיר את המשחק שיכול להיות שהשיטה שלו דווקא כן מתאימה לך מבחינה זו או אחרת. 3. אם לשתף אותו בדעה אז שלפחות לדעה תהיה ערך. אם כל דבר שהוא אומר נאמר בעוקצנות ובציניות די קשה להתייחס לדעה ברצינות. לסיכומו של עניין, אחזור ואומר, אין לי בעיה עם הדעות שלו - אבל הדרך שבה הוא מציג אותן נראית לי ילדותית.

JuffoWup

New member
אז אתה טוען ש:

1. לא צריך ללמוד היסטוריה. 2. ידע כמעט אף פעם לא מסופק בצורה אובייקטיבית, תראה כתבה על אותו נושא ב-CNN, Sky News, וחדשות ערוץ 2 ותגיד לי מה אתה חושב. מה גם שאני בין האלו שמאמינים שאין דבר כזה בכלל צורה אובייקטיבית, אבל זה לא קשור לנושא. 3. לדעה שלו יש ערך, גם דברים שנאמרו בצורה לא הכי סימפטית יש ערך. תתגבר על הדחף שלך להתעלם בגלל הדרך שבה זה נאמר ותשכיל.

סופאלין

New member
אתה מעוות ומסלף את דברי מתוך עיוורון

וגישה שלילית למעשה אני קיבלתי כמה הודעות אישיות מחברי פורום לשעבר שעזבו רק בגלל הגישה השלילית הזו. בוודאי שצריך ללמוד היסטוריה. את אותם דברים בהסטוריה שמהם אנחנו באמת יכולים להחכים והם רלוונטיים להחכמה ואני יכול להגיד לך שמאותו היום שהחלטתי לא לראות טלויזיה/לקרוא עיתון אלא לקבל את החדשות בצורה עקיפה החיים שלי הרבה יותר מאושרים. לדעה שלא אין ערך אם היא לא מגיע ליעד שאליו היא מכוונת. הצורה שבה הוא מתבטא דוחפת את האנשים להתייחס למה שהוא אומר לא ברצינות ובכך דבריו הופכים חסרי ערך...

JuffoWup

New member
If you don't read the paper

you are uninformed, if you do read the paper you are misinformed. חוצמזה, אני נהנתי לקרוא את הביקורת שלו והפנמתי ממנה משהו, יש עוד כמה בפורום שקראו אותה ולמדו ממנה. אתה קפצת ישר ואמרת שזה לא כתוב כמו שאתה אוהב אז זה לא שווה כלום. נ.ב עכשיו אתה מאשים אותי בעיוורון וגישה שלילית שעליה הגעת על סמך הכרות ארוכת שניות ודעה של אנשים אחרים. אם יש אדם אחד בשיחה הזו שדעותיו מבטלות עצמם בגלל הדרך שבה הן מעוברות- זה לא הבלש.

יש לי תחושה

שלא מדובר ב"אורח חדש" ושלא הסקירה של MERP היא מה שגורם לו לחזור כמו תוכי על המנטרה "אסור להעליב שיטות, אסור להציג בצורה שלילית עמדות של אחרים, אסור לא להיות היפי שהולך עם הראש בתוך דלי כדי לא לראות משהו שיערער את תפיסת העולם שלו"...

סופאלין

New member
אתה מסיק מסקנות מרחיקות לכת

על סמך שום דבר. הפתגם היפה שכתבת רק מאושש את מה שאני אומר. זה שאני כותב בפורום הזה יומיים ספורים לא אומר שאני לא קורא בו כבר זמן רב וראיתי ביקורות ונושאים שונים שהבלש העלה ולא אחת ראיתי שזה הביא ל"ריבים" ו"ויכוחים" ברמה של "רמת הויכוח" ולא רמה על הנושא מה שלדעתי מוריד מהרמה של הפורום גם אם אנשים לא "צריכים" להעלב, בשטח מה שקורה זה שאנשים נפגעים ועובדה שקיבלתי יותר מהודעה אישית אחת של ותיקי הפורום שעזבו רק בגלל הגישה הזו. אז עם כל הכבוד לתאוריות ולגישה המאוד נאורה שלך, המציאות בשטח מורה אחת. גם הצורה שבה אתה כותב את התגובות מראות שאתה כותב כשאצבעותיך רוטטות מכעס ומעצבים בעוברן על כפתורי המקלדת... תנשום עמוק בן-אדם. הרמה פה אמורה להיות של דיון, לא ויכוח ולא כעסים...

JuffoWup

New member
רוטטות מכעס ומעצבים בעוברן על כפתורי המקלדת?

בוא לא נחמיא לעצמנו, אני מודה שאתה מצליח להכעיס אותי, אבל אל תגזים. בכל אופן, אני יורד מהנושא- ננסק צודק, ואני שבד"כ משתדל לא להגרר לתוך הויכוחים האלה מוצא עצמי שקוע מעל הצוואר; אז ברוך הבא לפורום ואני פותח פה דף חדש.

"הודעות אישיות מחברי פורום"?

איפה הם הפחדנים הבזויים האלה, שהולכים רכיל במסתרים? אם אנשים הם עד כדי כך עלובי-נפש שהם לא מסוגלים להגן על העמדות שלהם בגלוי אלא מעדיפים לפזר השמצות אד-הומינום בהודעות פרטיות, אזי: א) מותר ואף רצוי לתקוף אותם על הליכותיהם הנלוזות. ב) טוב שהם עזבו.

סופאלין

New member
במסתרים? לא הם לא במסתרים

אותם אנשים שאיכות דבריהם בפורום (לפי מה שראיתי מTHREADS ישנים) אינם נופלת משלך ואף עולה עליהם פעמים רבות לא הסתתרו בצללים כנוכל הרץ לאוצר מלכותו של דרקון ישן... הם היו גלויים והתווכחו איתך רבות על הא ועל דא אני לא אגיד שמות. רק אגיד שאני יכול להבין למה הם עזבו. ההתבטאויות שהיו לך כלפיהם הראו שעל אף שהעמדות שהצגת היו יפות כנראה שלא האמנת מספיק חזק שהן טובות כי היית צריך לטבל אותן בהערות עוקצניות וכאילו שנונות שנועדו בעצם להבריח את אותם "עלובי נפש עלובים". הם גם לא השמיצו אותך בהודעה הפרטית. הם קראו את הדיון ביננו ופנו אלי באומרם שהטענות שלי חסרי טעם כי לא יצא מזה כלום... הרי גם הם ניסו.

יופיעו נא מיד

עושה רושם שהם פיתחו תחביב מעניין - לרבוץ בפורום, לקרוא את ההודעות שלי, ולשלוח הודעות פרטיות לאנשים. וזה חברים, נקרא אובססיה חולנית.

סופאלין

New member
עכשיו אתה מנסה...

להשמיץ כדי להוציא אותם מרבצם :) לדעתי זה לא יצלח אם כי ימים יגידו. זה בכלל לא רלונטי. הנקודה הסופית היא מההתרשמות שלי הקצרה (אורח לרגע רואה כל פגע) שאתה מושא לויכוחים על הנושאים שבכלל לא רלוונטיים לנושא העולה בהודעת המקור.

ננסק

New member
לפחות מישהו אחד איתך כאן

"לסיכומו של עניין, אחזור ואומר, אין לי בעיה עם הדעות שלו - אבל הדרך שבה הוא מציג אותן נראית לי ילדותית" זה המשפט שקנה אותי. אני לחלוטין מסכים איתך בעניין הזה: הוא מוזמן להגיד מה שהוא רוצה, אבל ההתאכזרות באמת לא צריכה להיות שם. דברים כאלו כבר קרו בעבר, וגם אז אנשי הפורום לא התייחסו לעניין הגישה השלילית, וחבל. נוצרה בפורום מסורת של התייחסות אכזרית ולא נעימה כלפי... כל דבר, בעצם. ובלי קשר, לדעתי MERP שיטה לא משהו, ממש מכל הסיבות שהבלש אמר.

JuffoWup

New member
ננסק,

אתה פה הרבה שנים ואתה יודע שהבלש חטף כאן על ימין ועל שמאל על התבטאויות שלא המקום- הוא הורחק, הודעותיו נמחקו והוא קיבל ביקרות מאוד חריפה מרבים מהיושבים כאן. יש בפורום מערכת עיצורים כלפי דברים שלא במקום, אבל דעות 'ילדותיות' לחוד והתבטאויות שלא במקום לחוד- הבלש כן שמר כאן על נימה נוחה, ונתן סקירה לעניין. אגב, יכול להיות שאני לא מבין למה אתה מתכוון בנימה אכזרית...

למעלה