MERP - מילים ותמונות.

MERP - מילים ותמונות.

מי שמבוגרים מספיק, בוודאי זוכרים כיצד בכמה מגליונות WIZ היללו שיטה בשם MERP כתחליף מצויין למוד"מ2 שהייתה נפוצה אי-אז. MERP הייתה שיטה שניתן להגדיר כ"רולמאסטר לייט" בארץ התיכונה. בדרך אווירת הארץ התיכונה נרצחה באכזריות על ידי מכניקת דרגות-כשרונות מסורבלת להחריד - עם קוסמים, כוהנים, לחשי התקפה שגנדלף לא ראה מימיו, ושאר מקצועות עם כמה כשרונות שהתעסקו בעיקר בקרב (היה גם סעיף קטן בדף הדמות ל"כשרונות תחביב" שאינם קשורים לקרב) ומכניקה שכללה גם את הצורך לגלגל כדי ללכת ממקום למקום תחת הכותרת "תמרון בשריון". "ספינת הדגל" של MERP שהגיעה היישר מרולמאסטר הייתה שיטת הפגיעות הקריטיות. שיטת הקרב התבססה על טבלאות. היית זורק קוביית 1ק100, מוסיף את הOB שלך (תוסף התקפה) לתוצאה, מחסר את הDB (תוסף הגנה) של היריב, ואת התוצאה משווה לטבלה לפי סוג הנשק שלך והשריון שלו. ביריבים משוריינים בכבדות היה קל יותר לפגוע, אבל מצד שני נגרם להם פחות נזק. אבל נזק בנקודות פגיעה היה רק החלק הקטן כאן - אם התוצאה בטבלה הייתה גבוהה מספיק, הייתה לצד מספר נקודות הנזק שנגרמו ליריב מופיעה גם אות, שפירושה היה פגיעה קריטית. אם הושגה פגיעה קריטית, הדבר דרש גלגול בטבלה נוספת (כל הטבלאות הוחבאו בסדר אקראי למדי בכל מיני פינות של חוברת הכללים) בהתאם לסוג הנשק ורמת הפגיעה הקריטית שנמדדה באותיות מA ועד E - כאשר פגיעה מסוג A פירושה היה מחסר די רציני לגלגול בטבלת הפגיעות הקריטיות ואילו E התבטאה בתוסף מרשים. מה היה בטבלאות הפגיעות הקריטיות? כל מיני דברים - לפעמים תוספת נזק, ולפעמים השפעות מלוות בתיאורים של הפגיעה שהתבטאו בהימום, נכות ואף מוות מיידי. זה הפך את הקרבות לקטלניים למדי (בסופו של דבר מישהו השיג פגיעה קריטית) אבל לא עד כדי כך קטלניים כמו שאוהבים לספר. יחד עם זאת, אכן היו כאן לפעמים תוצאות מוזרות - נקירה של עורב עם גלגולים גבוהים מספיק יכלה להוביל לתוצאה קריטית בנוסח "שתי הריאות נוקבו והיריב מת תוך שישה סיבובים"... גם שימוש בשאר הכשרונות דרש גלגולים וטבלאות, והטבלאות הציגו גם דברים כמו "הצלחה חלקית". מצד שני, היו גם מעידות קריטיות - אם גילגלת מספיק נמוך בקרב היית עלול לשפד לעצמך את הרגל לרצפה או להמיס לעצמך את המוח כי לא הצלחת להתרכז בלחש כמו שצריך, אבל גם במקרה של נסיון ללכת ממקום למקום בשקט הטבלאות הארורות היו יכולות להגיד לך שמעדת, נפילתך הפכה לצלילת-מוות, והגולגולת שלך התרסקה מה שהביא למוות מיידי. שיטת פיתוח הדמויות הייתה די מוגבלת ומעצבנת - המקצוע של הדמות הגדיר באילו סוגי מיומנויות היא תקבל נקודות פיתוח, היו רק 10 דרגות וכאמור - רשימת כשרונות מוגבלת למדי ושום התייחסות לאפשרות של שילוב מקצועות או משהו - אמנם מקצועות שאינם מטילי לחשים יכלו לרכוש "רשימות לחש" בצורה די מוגבלת, אבל לא הרבה מעבר לזה. גם שיטת הקסם הייתה די מעפנה - היו לחשי "מהות" (מאגיה) ו"תיעול" (קדושה) עם רשימות - היו רשימות לפייטן, לסייר, לקוסם ולכוהן, וגם רשימות "פתוחות" של מהות ותיעול שגם לוחמים וגנבים יכלו ללמוד אילו רצו. בתוך סוגי הרשימות, היו לכל סוג לחש לחשים מעוצמה 1 עד 10, ולא למדת אותם בנפרד אלא את כל הרשימה במכה אחת (אם כי יכולת להטיל רק לחשים בדרגה שלך או פחות, בשילוב איזה מנגנון פרימיטיבי של נקודות קסם). לא מדובר היה בשיטה טובה כשיטת פנטזייה, וגם לא כשיטה למשחק בעולמו של טולקין (הדבר היחיד שהיה קשור לזה הוא השימוש במונחים ושמות טולקינאיים - השאר נראה כמו עולם חרב וכשפים סטנדרטי עד לזרא). מצורפת- תמונת הכריכה שמציגה את חבורת הטבעת - אל תחפשו את הנתונים שלהם בתוך החוברת כי אין, בשביל זה צריך היה לקנות עוד כמה ספרי הרחבה שבכלל הציגו נתונים לרולמאסטר דווקא...

ותמונה נוספת - פרודו הגרוזיני

הספר כלל איורי שחור-לבן תמוהים למדי. חלקם הציגו הרפתקנים בכל מיני מצבים וחלקם דמויות מהסאגה של שר הטבעות. תמונה זו של פרודו צויירה כנראה בהשראת הירקן הגרוזיני השכונתי.

לא שבילבו נראה טוב יותר

מיהו החנווני הכרסתן הזה? האם זהו ההוביט הידוע? אמנם בגרסת הסרט המצוייר בילבו נראה כמו קרפדה, אבל כאן הוא נראה כאילו הוא מנסה למכור סיגריות ש"נפלו מהמשאית".

ודוגמא לטבלה ואיורים

וכאן אפשר לראות את אחת הטבלאות - זו שמתארת כמה נקודות מקבלים הגזעים השונים כבונוס לכל מיני מיומנויות. למעלה יש דוגמאות יצוגיות לגזעי הארץ התיכונה וכבר כמה אנשים העירו לי שהטרול מחזיק את האלה בצורה שמעוררת קונוטציות מסויימות. הטשטוש כאן הוא לא בגלל שהחוברת מודפסת גרוע, אלא בגלל שאני לא יודע לצלם.

The Evil Rabbit

New member
מהו הגזע שבאמצע?

יש שם [בסדר הזה משמאל לימין, מלבד הציור האמצעי] טרולים, אורקים, גמדים והוביטים... אבל את האמצעי לא זיהיתי.

סופאלין

New member
לא הבנתי משהו

אם השיטה נראית לך מגוכחת למה אתה מציג אותה כאן? כאילו מה הנקודה של השרשור הזה (אני חדש כאן אז אולי אני לא מבין משהו ביתי...)

כל מיני סיבות

א) תמיד חשבתי שהאיורים שם משעשעים, ומכיוון שהשגתי סוף סוף מצלמה דיגיטלית (מתנה מאבא לכבוד יום הנישואין שלי) התאמנתי על צילומי-תקריב על החוברת הזו והעליתי את התמונות לפורום, כדי שבפעם הבאה שאני אגיד "לפני אלייז'ה ווד, פרודו בכלל נראה כמו קפקזי תוקפני" יבינו למה אני מתכוון. ב) על שיטות שבאמת אהבתי אני כותב סקירות ארוכות ומפורטות יותר, והן מתפרסמות במגזין האינטרנט "האורק" (www.the-orc.com) ג) טבלאות הפגיעה הקריטית הן שם-דבר אצל אנשים שמספיק מבוגרים כדי לזכור איך היללו אותן בוויז, ומצד שני המון אנשים שמעו עליהן כל מיני מיתוסים כמו "אם אתה יורק על מישהו יש סיכוי שהיריקה תהפוך לסופת-גשמים ותהרוג אותו, והכל בטבלאות" אז טרחתי להתייחס לטבלאות הללו כפי שהן באמת - די מוזרות, אבל לא עד כדי כך. מצד שני, וזה בדוק, עורב עם גלגולים מספיק טובים בטבלת הפגיעה והטבלה הקריטית יכול לנקב את שתי הריאות לדמות החביבה עליך ולהרוג אותה... ד) MERP היא שיטה שיצאה לשוק ב1986, המהדורה השנייה שלה יצאה בסביבות 1993 אם אני זוכר נכון, ומאז היא נעלמה מהשוק. חברת ICE איבדה את הזכיון לשימוש בתוכן טולקינאי והוא עבר לחברה אחרת שיצרה על הנושא שיטה אחרת לחלוטין. לפיכך, התייחסות לMERP היא במידה רבה עניין של נוסטלגיה ואף ארכיאולוגיה. ה) אם ישנן בסביבה שיטות גרועות או מצחיקות, כדאי לספר על זה, שגם אחרים ידעו וישועשעו או ידעו להיזהר. אלו בסך הכל שיטות משחק שספר ממוצע של אחת מהן עולה קצת פחות מ200 שקל, לא התנ"ך או מכונית שמישהו הוציא עשרות אלפי שקלים על רכישתה ולא רוצה להרגיש פראייר. ככה שאין שום דבר רע בלרדת על שיטות משחק. יש מעט מאוד אנשים שלוקחים ירידות על שיטות משחק כירידות על האישיות הפרטית שלהם, והללו לרוב נמצאים תחת תזונה מבוקרת של כדורים ורודים-שמחים.

סופאלין

New member
אוקיי

מהטיעונים שלך עולה שהשיטה עצמה היא בסדר הבעיות שעולות מעודף הטבלאות נעמדות ברעיונות הבאים: * פיזור הטבלאות בספר בצורה שמקשה על מציאתן ולפיכך מקשה לשמור על הרציפות והתקדמות המשחק * בניית הטבלאות בצורה כזו שהתכנים שלהם לא עשויים טוב בשל הגזמה או יצירת מצבים קצת מופרכים. מכאן נובע שכל מה שמנחה טוב צריך לעשות זה לקבץ את כל הטבלאות לקובץ אחד באקסל ולהדפיס אותן כדי לקבל אותן בצורה מסודרת ולערוך אותן בצורה כזו שהתוצאות המגוחכות האלה יוחלפו בתוצאות קצת יותר הגיוניות נגיד. לא נשמע כמו הרבה עבודה. העניין הוא שאני חושב שלרדת על שיטת משחק (כלומר על המכניקה שלו) היא קצת ילדותית לא? כי זה כמו שתגיד שהשיטה של מונופול להתקדמות באמצעות הקוביה היא טפשית כי לפעמים לנסוע מת"א לחיפה (במשחק) לוקח פחות זמן מאשר לנסוע מעפולה לטבריה כי יצא לך מספר נמוך יותר בקוביה...

השיטה, למעשה, די מזופתת

ולא, זה לא "ילדותי" לומר את זה, כמו שזה לא ילדותי להשוות בין ההמבורגרים של רשתות מסעדות שונות, בין ביצועי מכוניות בקטגוריות מסויימות וכו'. אם למשחק מסויים יש מכניקה גרועה, למה לא לומר את זה? המשחק יעלב? ספר הכללים יבכה בלילה ויצית את עצמו במחאה? למה MERP היא שיטה מזופתת (אפילו בהשוואה למו"ד, שהיא באמת זוועה מכנית)? א) אווירה: MERP התיימרה לשקף משחק באחד מעולמות הפנטזייה הידועים ביותר, הארץ התיכונה, אבל בדרך הצליחה לאבד את כל מה שהיה מיוחד בו ואופייני לו. זוכרים את גנדלף שבקושי הטיל לחש וחצי? אז בMERP יש לנו קוסמים עם כדורי אש מפוצצים שכמותם לא נראו מעולם בארץ התיכונה. זוכרים את הנפקדות הרועמת של הממסד הדתי והדת בכלל מ"שר הטבעות"? אז בMERP יש לנו כוהנים (רק ששם הם מכונים Animists משום מה) שמטילים לחשי ריפוי בתדירות גבוהה יותר מזו בה אנסי קצב ממשש ישבנים. אז נכון שיש לנו שם שמות מוכרים כמו "הוביטים" ו"נומנורים", אבל כאן מסתיים הדמיון בין המקור לנסיון היצוג. בחוק להגנת הצרכן יש לזה שם יפה: "מצג שווא". ב) גמישות במכניקה: אחד המדדים לשיטה טובה היא עד כמה היא מספקת לך תוצאות במקום תירוצים ומאפשרת לך לייצג בעלילה דברים שאתה רוצה לראות. כאן, המכניקה של MERP היא די נעולה. אם משהו לא מופיע בטבלה אז הוא לא קיים, יכולת פיתוח הדמות מוגבלת לעלייה בדרגות (ויש רק 10 כאלה) ולרכישת כשרונות מצומצמים להחריד שרובם מתמקדים בקרב. ג) נוחות במכניקה: נכון, מנחה טוב יכול לכתוב את הטבלאות בעצמו. בשביל מה הוא קנה אז ספר כללים? אפשר להשאיר את הספר בחנות, ולכתוב לבד בבית איזו שיטה שרוצים, או לקנות שיטה נורמלית יותר. המכניקה של MERP הייתה לא נוחה במיוחד - גלגל בטבלה א', עבור לטבלה ב' והוסף משתנים, גלגל שוב, תשבור את הראש כדי להבין איך יצאו תוצאות אבסורדיות כאלה (מה לעשות שאותה טבלה מתייחסת גם לדקירות רומח וגם לנקירות עורבים...). ד) ההשוואה למשחק המונופול: משחק המונופול מכיל כללים שנועדו למשחק מסויים, מוגבל-משהו בהיקפו. משחקי תפקידים מנסים לעשות משהו אחר - לספק כללים שמאפשרים ליצור סיפור דמיוני במידה אמינה תוך הותרת מימד של הימור ואי-ודאות בנוגע להתקדמות העלילה. אם המכניקה מפריעה כאן, אז היא פחות טובה ממכניקה שלא. אם אני צריך לעבור מסכת יסורים מתמטית כדי שההוביט הצופה שלי יוכל ללמוד לרכב על סוס פוני, אז משהו כאן לא בסדר ולא נחמד - ובMERP כדי לשפר בכמה אחוזים אומללים את כישורי הרכיבה של הוביט צופה ("צופה" זו הגירסה של MERP לגנב...) אני צריך להעלות אותו בדרגה, מה שדורש המון נקודות נסיון, שהצבירה שלהן דורשת מעקב מדוקדק אחרי כל הקרבות בהם ההוביט הנ"ל ניצח, כמה פגיעות קריטיות הוא גרם, מספר הפציעות שנגרמו לו, מספר המיילים שהוא נסע ממקום למקום ומספר הרעיונות המוצלחים שהיו לו (אני לא מתבדח - בMERP מקבלים נקודות נסיון גם לפי מספר המיילים שהדמות שלך עוברת בהרפתקה!) אחרי שנצברו אלפי נקודות כאלה אני צריך ללכת לטבלה נוספת, שמגדירה כמה נקודות פיתוח ההוביט החביב קיבל בקטגוריות שונות של כשרונות, ואז להקצות נקודות פיתוח לכשרון המתאים, ואז להמיר את הנקודות לשיפור באחוזים, שתלוי גם במספר מסויים של משבצות שאמורים להשחיר על דף הדמות שמייצגות את מספר נקודות הפיתוח שהושקעו בכשרון כזה או אחר... מזעזע, לא? למה להיתקע בזה אם יש שיטות אחרות שעושות את זה יותר טוב? (מוד"מ2 לא הייתה הרבה יותר מוצלחת בנושא, אבל מו"ד3/3.5, עם כל כמה שהיא לא באמת מציאה גדולה, עושה דברים בצורה פשוטה יותר, וזה לפני שעברנו לשיטות נורמליות שמבוססות על כשרונות בלי השטויות של דרגות שתקועות באמצע) האם אני חייב משהו לספר כללים לא מוצלח? זה לא התנ"ך, ונטישת שיטה גרועה איננה משולה להמרת דת (למרות שתמיד מפחיד לגלות איך שיטות גוררות לפעמים יחס כמעט דתי מהשחקנים שלהן). ואגב- כנראה שלא רק אני חשבתי שMERP היא שיטה לא מוצלחת, אלא גם שחקנים אחרים ברחבי העולם (שהעדיפו לא לקנות אותה ולא לשחק בה) ואפילו החברה שייצרה אותה, שעד כדי כך לא האמינה במשחק עד שהיא פרסמה כמעט את כל ספרי ההרחבה שעסקו בארץ התיכונה (או בגרסה די מוזרה שלה) עם "נתונים כפולים" שהכילו יותר התייחסויות למכניקה של רולמאסטר (שיטה סבוכה בפני עצמה, אבל לפחות מקיפה יותר מMERP שהייתה גרסה מקוצצת ומשונמכת שלה) מאשר לMERP עצמה. וההוכחה הכי פשוטה - זו שיטה מתה, שנעלמה מהשוק לפני יותר מעשר שנים, החברה שייצרה אותה איבדה את הזכויות על השימוש בעולמו של טולקין, וחברה אחרת יצרה משחק משלה בארץ התיכונה שאישית לא קראתי או בדקתי, אבל מי שניסה טען שהוא די מוצלח.

סופאלין

New member
טוב לא לזה ממש התכוונתי

שלא תבין אותי לא נכון. אני לא שופט את השיטה כי אני לא ממש ממש מכיר אותה אני מתייחס לדברים שאתה העלית בנוגע לשיטה. אז הנה התייחסות (דבר ראשון לנקודות): א. אם השיטה מוצמדת לעולם מסויים בגלל השם זה לא אומר שכל החוקים צריכים להיות זהים. הכוונה היא שאין ממש קשר בין העולם לשיטה. יכול להיות שזה סוג של "שקר בפרסום" או אשליית ההמונים שזו שיטת "שר הטבעות" וכו' אבל זה לא רלוונטי כי אנחנו מדברים על איכות השיטה ולא על שיטת המכירה שלה. כלומר זה שאין דמיון בינה לבין העולם שהיא אמורה לייצג לא רלוונטית כאמור ב. בנוגע למכניקה של איך השיטה עובדת אני לא רוצה להתייחס כי כמו שאמרתי אני לא מכיר את השיטה אבל אני הייתי רוצה דוגמא למה שאמרת בנוגע ל"אם הוא לא מופיע בטבלה אז הוא לא קיים". כאילו באף אחת מטבלאות הפיסיקה שאני מכיר לא מופיע היכולת של אדם להגיד כמה מילים ולזרוק כדורים צבעוניים באוויר בעזרת המילים. אז גם זה לא קיים בעולמנו אז יכול להיות שאתה מתכוון למשהו אחר ואני סתם לא מבין אז תסביר בבקשה כדי שתהיה לי דוגמא ברורה להתייחס אליה. ג. אני לא אומר לכתוב את כל הטבלאות מחדש. כשאמרתי לכתוב אותן באקסל התכוונתי לאגד אותן מהספר או לצלם אותן בצורה מסודרת. וחוץ מזה אלו שכתבו את השיטה לא יכלו לכתוב שיטה מושלמת. אם פגיעות עורב זהות לפגיעות רומח וזה נראה לך מוגזם אז תחבר את פגיעות העורב עם פגיעות של פגיון במקום (אם זה נראה לך שווה ערך) הרי הם לא יכולים ליצור טבלה לכל מצב (אני בטוח שבכל משחק על המנחה להפעיל שיקול דעת בכל מני מקרים שהחוקים מעורפלים לגביהם). ד. לגבי ההגדרה שנתת למשחק תפקידים אני חושב שזו הגדרה מעורפלת מדי. אני משחק במשחקי תפקידים ובמשחקי לוח בשביל ההנאה קודם כל. אבל אם אתה רוצה השוואה טובה יותר אז קח את טליסמן. זה כמו שבטליסמן תקבע שהשיטה גרועה כי הדמויות שם יכולות לסחוב רק 4 חפצים (אם אני זוכר את החוקים נכון). לסיכומו של עניין אני חוזר ואומר שאני לא שופט את השיטה או את העקרונות שמניעים אותך מלשחק במשחק אבל בגדול נראה שאתה מוצא תירוצים למה השיטות שאתה משחק בהן הן "טובות" שוב אני מבין שכנראה MERP היא שיטה גרועה (לפחות לפי איך שאתה מציג אותה) ונשמע שזו באמת שיטה מסורבלת אבל יכול להיות שהיא מציגה יותר אפשרויות או יותר נכון הייתי משתמש במילה "תופעות" שמתארות את העולם בצורה טובה יותר (אני דיי בטוח שלשיטה יש גם יתרונות ולא רק חסרונות אבל הם פשוט לא מפצים עליהם מספיק). בנוגע להשוואה של ההמבורגרים (תסלח לי אם אני אעביר את ההשוואה לפיצות - אני צמחוני) אבל אתה בהחלט יכול להשוות באיכות של אוכל. ההשוואה שלי למונופול לא הייתה ביחס למ"ת אלא ביחס למשחקי לוח אחרים הרעיון הוא למשל שתגיד שמונופול זו שיטת משחק גרועה לעומת טליסמן או "הרמז" כי הדברים שמתרחשים בה עובדים לפי חוקים מסויימים. אני מניח שכל משחק מתמקד במשהו מסויים והיוצרים די מתייחסים לאותו משהו כאל מדיניות שאין עליה עוררין. אני די משוכנע שכל משחק תפקידים שתציג פה יהיה משהו שלילי ואפילו פוסל שניתן יהיה להגיד עליו... אז נכון הספר לא יעלב אבל יש פה גם אנשים צעירים ממני וממך שעשויים להתייחס לדבריך על השיטות שהם משחקים בצורה קצת יותר אישית ולהעלב (ביחוד לאור דבריך הקשים על ההתנהגות שלהם בסרבם לעזוב את השיטות שלהם) אני במשך שנים לא נטשתי את מוד (2) רק בשל העובדה שהתקשתי למצוא ספרים בעברית. אמנם אני קורא עברית/אנגלית ושפות נוספות בשטף אני עדיין מרגיש הכי נוח עם שפת האם...

The Evil Rabbit

New member
התייחסות נקודתית

"אבל יש פה גם אנשים צעירים ממני וממך שעשויים להתייחס לדבריך על השיטות שהם משחקים בצורה קצת יותר אישית ולהעלב" למה להיעלב? הוא לא קילל את אמא שלהם או משהו.הוא בסה"כ הציג את דעתו שהייתה מגובה ע"י נימוקים. זה כמו שאני אגיד שטויוטה זאת מכונית גרועה ואז אביא בתור נימוק את העובדה שלקחתי את מכונית הטויוטה שלי הרבה פעמים למוסך מאז שקניתי אותה, ואז כל בעלי הטויוטה יעלבו ממני. (ביחוד לאור דבריך הקשים על ההתנהגות שלהם בסרבם לעזוב את השיטות שלהם) שוב, איזה סיבה יש להיעלב? איזה "דברים קשים" הוא אמר? סה"כ שזאת שיטה לא טובה. רק בתור הבהרה: אין לי טויוטה, ואני גם לא מכיר את MERP. פשוט לא הבנתי את התגובה התמוהה הזאת שלך.

סופאלין

New member
עניין של נימה

דבר ראשון אני מתייחס לצעירים ממני שהם ילדים. והם עשויים להעלב כי הם ילדים. ודעתו "שמגובה על ידי נימוקים" היא דעה לא דעה בסגנון "זו שיטה גרועה" אלא דעה בסגנון "זו שיטה מטופשת" (אני לא מצטט אלא מתאר) אז לי זה נשמע כאילו מישהו שעשוי היה לשחק במשחק הזה לאורך תקופה ארוכה עשוי להרגיש שמוצאים אותו מטומטם ואז הוא עשוי להיפגע מזה. טוב זה לא באמת קריטי אני סתם מעלה דעות ורעיונות בסיכום זה לא ה ה דבר שעשוי לעורר מחלקות אבל זה משהו שמוסיף.

Serpent Axis

New member
לא הוא לא

אני משחק במשחק מסוים. הוא אחד ממשחקי התפקידים האהובים עליי אם לא האהוב ביותר, למעשה. מדף ספרים עמוס בספרי המשחק - קרוב ל50 כאלה. אולי יותר. אז ברור שאני נהנה מהמשחק לאורך זמן רב ומחשיב אותו עד כדי כך מהנה שאני מוכן להוציא מכספי על ספרים ולמלא מדף בהם. אוקיי, עכשיו נניח שמישהו חושב אחרת וטוען שהמשחק ושיטתו גרועים. אז? איך זה עושה אותי "מטומטמם" לשחק בזה? אני לא מחשיב דעות שליליות על משחק לדעות שליליות עליי. אני גם לא ילד ולא צריך שיגנו עליי בכך שימנעו מאנשים מלהביע דעות כאלו בפורום - אני מסוגל בהחלט להתמודד עם החוויה הקשה והטראומטית של התקלות בדעה שונה. חוץ מזה - בוא נתסכל על זה ככה: אם אתה רוצה להגן על ילדים מפני דעות אלו (כי רק ילדים - או מי שעדיין ילד בנפשו - נעלבים קשות מכך שמישהו לא חושב שהמשחק שהם משחקים בו הוא הדבר הכי מא-גניב שיש), תחשיב את העובדה הבאה - השיטה המדוברת שהבלש ביקר יצאה לאור לפני 20+ שנה והייתה בסביבה כאן זמן קצר. ה"ילדים" ששיחקו בה אז (אם ילדים בכלל נמשכו לתסבוכות מתמטיות כאלו) כבר מזמן לא ילדים.

JuffoWup

New member
ואגב,

המשחק Vampires חטף כאן מהבלש יותר מפעם אחת (ולא בצורה הכי... סימפטית), ולמרות זאת Serpent Axis עדיין מעריך את דעותיו ומקשיב להן (Serpent, אגב, הוא אחד התומכים הנהלבים יותר של המשחק). זה כי בד"כ לבלש יש משהו במה שהוא אומר, פשוט צריך קצת עבודה והרבה סבלנות בשביל להוציא את זה.

DDN

New member
אתה מפספס עוד משהו קטן

בין השאר, המטרה היא לסקור שיטה שלפני כמעט 20 שנה עשו ממנה עילוי גדול כאן בארץ, והיא מתה די מהר. כמו כן, הבחור רצה לנצל את המצלמה החדשה שלו, וניצל זאת לכתבה. לגבי דעתו של הבלש על שיטות. . .. . .לא בטוח שהייתי רוצה להיכנס לשם.

סופאלין

New member
לפני 20 שנה?

לפני 21 שנים אני רק הכרתי את מו"ד הראשון, כבר אז הייתה השיטה הזו? לגבי דעתו של הבלש על שיטות, אין לי שום בעיה עם דעתו של אף אדם אבל יש דרך מכובדת להציג דברים הבלש נוטה להציג את דבריו כאילו אם מישהו לא מסכים איתו אז הוא נחות יותר (זו לפחות ההרגשה שאני יצאתי מקריאת החומר פה בפורומים) העניין הוא שהוא מציג את השיטות שהוא לא מסכים איתן כשיטות מגוכחות עד כדי טימטום מה שהופך את המשתמש בהן למטומטם? להציג שיטות בצורה כזו אפשר לכל שיטה וזה לא מסובך יותר מדי אני מניח. גם אם יש לך דעות שליליות יש דרך מכובדת וראויה להצגה.

מצד שני

בדיקה של ארכיון הפורום יכולה להעלות רשימה ארוכה של אנשים שהצלחתי להעליב - עד כדי כך שהם באו עם שחקני חיזוק מפורומים אחרים במיוחד כדי לריב איתי. רשימה חלקית: פאגאנים. מתנחלים. דתיים. בני נוער. שחקני מו"ד. קוראי רומח הדרקון. משיחיים. משפשפי קריסטלים. מאמיני חייזרים. אלכוהוליסטים. פוסטמודרניסטים. יפנים. מעשני גראס. דיסלקטים. המבורגרים. שימפנזות. הנשיא קצב. פוסט-ציונים. טרנסווסטיטים. הילרים. שכחתי מישהו?

למעלה