Maroon 5

Rusty Cage

New member
לא נכון... כנסו שנייה...

מישהו פה כתב שלמילה "פופ" יש שתי משמעויות: 1.פופ, בא מהמילה פופולרי, זאת אומרת שכל מוזיקה פופולרית היא פופ 2.פופ כסגנון מוזיקלי (שירים קליטים וכו') ואני מסכימה איתו/איתה לגמרי ושאומרים פופ-מטאל מתכוונים לסגנון המוזיקלי פופ שמשולב עם מטאל... מקווה שהבנתם למה התכוונתי כי זה יצא לי טיפה מסורבל

orrrrrrrr

New member
נכון יש שני רבדים- הכוונה השנייה

של פופ מטאל היא בליריקה- זה יוצר שילוב של בלדה..

Rusty Cage

New member
לא הכי הבנתי מה אתה מנסה לומר...

לא הבנתי אם אתה מסכים עם מה שאמרתי או לא אבל לא חשוב=]

orrrrrrrr

New member
תראי:

ההיר מטאל = פופ מטאל.. הייר מטאל משלב עושה קומבינציה עם בלדות רוק(בין היתר), הליריקה בנוי כך, ולעיתים יש שימוש של אלמנטים ממוזיקת הפופ--זה היה השלב האחרון של בשינוי של הייר מטאל- והתהפכות שקרו לו... הדבר השני זה שהכי טוב לומר הייר מטאל מאשר פופ מטאל- כי אלו שני סגנונות אותו דבר-- ופה באה המשמעות של הפופ- כנגזר של פופולרי... תקראי את המאמר שכבתתי את תביני הכול!!

Rusty Cage

New member
אבל זה בדיוק מה שאמרתי...

אמרתי שיש כזה סגנון פופ-מטאל (או הייר-מטאל) ואתה ו-guymaor אמרתם שאין ("פופ זה נגזר של פופלרי של "מוזיקה פופלרית"- וזה לא יכול להגדיר סגנונות מוזיקה...זה רק מאפיין את המעמד ואת הסטטוס של הלהקה")... ועכשיו אתה אומר שיש כזה סגנון אז, בלי לעליב או משו, אתה טיפה סותר את עצמך...

orrrrrrrrr

New member
כנסי:

את לא מבינה משהו.. אני חזקתי את דבריו, שפופ זה נגזר של המילה פופולרי...ושיש לו עוד פירוש(זה לא נשמע ברור בהודעה הקודמת כי הייתי עייף וכתבתי בחלקים כך שזה נראה די מעורפל) אבל תראי: אני לא אמרתי שיש סגנון שנקרא פופ מטאל -מה שכן אמרתי שפופ והייר זה "אותו סגנון" -והכוונה בסגנון זה הצורה שמאפיינת אותו: זה למלודיה הפואמות הנחרזות,והמכלול שזה יצר, וזה בנוי על יסודות ממוזיקת הפופ של אותם תקופות- תוך שילוב של האלמנטים הבסיסיים....הדבר הביא לקונסטרוקציה של בלדה . סגו של בלדה..המאפיין את הסגנון המיוחד של ההיר מטאל. הייר משלב אלמנטים של הרוק הכבד, גלאם, והשינוי האחרון שנעשה בו, ומה שהפך אותו למוצלח כולכך זה השילוב של אותם סגנונות עם הבלדות רוק.. זה החידוש האחרון שנעשה במהלך שנות ה80-- הייר מסמל את פריחותו של תופעת הלבוש, הלירקה הסגנונית, הלא פורמלית והחדה......והם מסמלים את הפופלריות שלו.(והוא גם סגנון מאוד ממוסחר ) ואלה הנקודות החשובות ביותר....! אבל כמו שאמרתי-- שנות ה80 היו עיקר פעולתו של הייר מטאל, הייר בשנות ה90 הלך ודעך, בגלל הרוק האלטנרטיבי.. ולהקות רבות התפרקו או שנעלמו בין רגע. המושג פופ מטאל זה "אקסיומה": מוסיקאים העניקו את המושג "פופ מטאל"(-תוך ידיעה ברורה שהכוונה להייר מטאל..) במטרה לסמן את הנקודה החשובה הזאת בהיסטוריה של עולם המוזיקה...כמו ששנות ה60 וה70 מתאפיינות בדרך שונה, כך רצו לאפיין את שנות ה80.. ולהדגיש אותו.. אני לא סותר את עצמי- אני הבאתי את שני ההיבטים שהמילה "פופ" מציינת! ואת אמרת (אני חושב שאת) שהייר מטאל זה חרא! וזה ממש לא נכון!.. ואני אשמח להמליץ על להקות\אלבומים\שירים יפים. .

Rusty Cage

New member
אוקיי... בסדר די מסיכמה איתך...

והקטע שאמרתי שהייר מטאל זה חרא- זה כבר עניין של טעם... אני לא אוהבת את זה בגלל השטחיות שבליריקס של השירים והפופיסטיות והצביעות... פשוט לא הטעם שלי אבל אם אתה אוהב אז סבבה זכותך, תהנה=]

orrrrrrrrr

New member
שיטחיות בליריקה..ממש לא נכון!!

אז כנראה לא הבנת! אל תסתכלי על להקות סטייל בון גובי- כי הם ממש מבישים את סגנון ההיר! בהם תוכלי לשמוע פופסטיות או כמו שדי שניידר אמר " happy metal תסתכלי על להקות כמו alice cooper kiss- הם החלוצים של ההיר(שהתחיל לראשונה משילוב של הגלאם רוק) ולהקות כמו skid row- twisted sister dokken whitesnake-(בין היתר) europe ועוד מלא! על איזה צביעות את מדברת!! זה ממש לא נכון! הליריקה בנויה על אלמנטים של רוק כבד, ואלמנטים מהגלאם, ומבלדות רוק(לא תמיד ביחד) זה שילוב מושלם! הפופסטיות שאת מדברת

Rusty Cage

New member
אני מכירה את כל הלהקות האלה

שהזכרת... והליריקה כן דפוקה ברוב השירים וכולם מדברים על בערך אותו דבר: בנות,זיונים,מסיבות ואיי וואנה רוק'נ'רול או נייט (אוייש איזה תרגום=). ואפילו אם יש שיר שמדבר על נושאים יותר רציניים, זה פשוט נראה מזוייף... כאילו הם לא באמת מתכוונים למה שהם כותבים. ותודה שיש פופיסטיות מסויימת בשירים האלה, לא יודעת להסביר כל כך... משהו בצליל של הגיטרות מציק לי... הדבר היחיד שטוב בלהקות האלה (*לדעתי*)זה הסולואים, ובאמת מלא גיטריסטים מלהקות הייר-מטאל הם מעולים (אדי וואן היילן לדוגמא).

orrrrrrrrr

New member
דבר אחד את לא מבינה

הנושאים בשיר עוסקים ברבדים והבטים פנימיים יותר, כך שמה שנאמר זה סוג של סימולציה של הדברים..יש ריבוי משמעוית בשירים, הליריקה היא מאוד רבגנית , והיא לא עוסקת בנושאים שאותם ציינת, על גבי פני השטח זה אולי נראה כך, אבל זאת טעות חמורה להניח כך, יש להם משמעוית נכבדות שצריך להבין אותם... צריך להבין את צורת המחשבה של השיר... את התכלית שלו. אני מצטער להגיד לך(בלי לפגוע או משהו) לא נראה לי שאת מבינה את המשמעוית של השירים. הנושאים בשירים הם סוג של "אושיה".. וזה נותן השקפה רציונלית של המתרחש... תוך שימוש באספקטים כמו: בעתות, מוראות, שנאה, אהבה, מלחמה, הרילאי נגד הלא ריאלי. ההשקפות רלוונטיות וקשורות לכל אחד מאתינו, לחיים האמיתיים, לסביבה, לחברה. והמסר בשיר הוא חבוי! וברגע שאתה מבין אותו אתה בעצם מזדהה איתו. ובשביל למצוא אותו, צריך להבין את השיר.! הנושאים הם "כבדי ראש" ואקוטים יותר! ויש להם משמעוית רבות(כמו הרוק גלאם). הקומפזיטורה היא כיאה לאותם תקופות, וזה מה שמייחד אותם. וזה שאת אומרת לי שזה עוסק בנושאים שציינת- זה ממש לא נכון, וזה מכפיש את הסגנון. בתור מוזיקאי אני חייב להבין כל שיר ושיר...אני חייב להתעמק ולהבין אותם. כך שאני יודע על מה אני מדבר..

orrrrrrrrr

New member
ואני הזכרתי מספר מצומצם של

להקות, יש עוד מלא, אני נתתי לך קמצוץ קטן של להקות...

Rusty Cage

New member
נגיד... אני לא שמעתי שיר אחד של

קיס או פוייזן עם מילים נורמליות...

orrrrrrrrr

New member
יאקקקקקקקקק פוייזן זאת חרא

חרא חרא חרא של להקה- בושה לאנושות זאת להקה שלא קיימת בשבילי!! צריך להשמיד את הלקה הזאת לצמיתות, אני לא מאמין שמישהו הסכים לתת להם חוזה הקלטות!! אבל זה קיס זה כבר משהו אחר- אבל אני יכול להבין אותך, כי לא הרבה מתחברים לקייס ..אבל זאת להקה שווה תגידי מה עוד את שומעת? איזה סגנונת.? אני למשל שומע רוק כבד(בעיקר),רוק מתקדם, האבי מטאל,הייר מטאל :) ספייד מטאל,סגנונת המטאל בקיצור

Rusty Cage

New member
שומעת כמעט את כל סוגי הרוק...

גראנג', ט'ראש/ספיד מטאל, הבי מטאל, פרוגרסיב, פאנק,Fאנק מטאל, אלטרנטיב, רוק כבד ועוד מלא...

Jimi Page

New member
דבר ראשון!!!!!

זה הייר מטאל אם כבר!!!!!!! ודבר שני אל תתחילו להסתבך עם הגדרות כי זה סתם סיבוך... כל ילד בן 12 ממציא סגנון חדש! זה סתם כדי לדעת לאן ללכת בחנות דיסקים...

למעלה