m.z 301

ליאונרד

New member
m.z 301

שלום. ראיתי היום m.z 301 כחול בעל קסם אמיתי. האם ניתן להשיג כלים כאלה במצב טוב? מה המחירון לכלים האלה? האם מישהו מכיר כלי ספציפי למכירה? חייב לציין שנדלקתי. תודה

TheFinalCut

New member
מממממ

המ.ז-ים כלים עמידים ואמינים מאוד, לכן מרבית המכלולים סביר שבסדר במרבית הכלים, אבל מאידך, מאחר וזהו דו"פ (דו פעימתי) קל מאוד לעשות לו נזק למנוע, אם שוכחים שמן (למרות שהכלי הזה אכל שמן פחות מה-KLR הארבע פעימתי שהיה לי), ויש לדאוג להחליף רינגים במנוע בערך כל 12,000 ק"מ (נדמה לי). סה"כ הכלי מאוד חסכוני וזול לקנייה (4-5 ת´לפים ש"ח לכל היותר לכלי מדגם 93´, למרות שהמחירון 8,250) שלא נדבר על אחזקה, ולדעתי כמעט שאין תמורה כזו למחיר בשום קטגוריה. אני מאמין שאם תחפש במדריכים\מחירונים ובסוכנויות תמצא כלי בלי יותר מדי בעיה.

בזמנו שאני חיפשתי אופנוע

שקלתי את הMZ כאופציה בעיקר בגלל מה שתמיר כתב עליו במאמר. אז הייתי במוסך של גדליה ארנון והוא החזיק שמה MZים חדשים שנת 93 כלומר יד ראשונה 0 קילומטראז שלא נימכרו בזמנו ובמחיר של 8000 בערך המידע הזה נכון לליפני 3-4 חודשים בערך. גש לשם ותיראה מה יש לו לומר. בהצלחה!

mf

New member
איפה

המוסך של גדליה נמצא?(כמה שיותר ספציפי אם אפשר)

SCOOTERMAN

New member
בונוס חינם - נסיעה במנהרת הזמן

אם כל הכבוד ל MZ אתה קונה כרטיס לעבר וגם לכמה צרות צרורות. לא מעט משומשים ישנים יותר אבל הרבה יותר מודרנים יתנו תמורה הרבה יותר טובה. גם אם אתה חובב נוסטלגיה עדיף ללכת על קלאסי אמיתי (אפילו משנות ה 80) ולא על ה MZ. בהצלחה

TheFinalCut

New member
ניסית שאתה מצהיר?

קשה למצוא תמורה יותר טובה מה- MZ301... בעיקר לא בטווח של מחירו, או קרוב למחירו בכלל.

alfred

New member
כבודו טועה טעות מרה.............

הג´אווה (יאווה) והמ.ז. כלים שונים לחלוטין, ואין שום קשר בינם. המ.ז. מוצלח אלפי מונים מהג´אווה, שאין כמעט שום דבר טוב לומר עליו, למעט מחירו. אבל כל זה נכון למ.ז. הגרמנים, ולא התורכיים.

alfred

New member
לא, אבל הנה ה SM125, למען כל...

אלו שעדיין טוענים שמ.ז. מיושנים משהו. אלפרד היה שמח לצאת לסידורים עם הכלי הזה. ממממממ.....

M.Z

New member
נא לא לטעות- זהו אמנם M.Z אבל

לא מהדגמים שמיובאים לארץ באופן סדיר

M.Z

New member
בוא ואספר לך את האמת על M.Z

כמה עובדות על האופנוע - והפרכת חלק מהדעות שנרשמו לפניי: * אופנוע אמין,נוח,זול,תחזוקה זולה,חסכוני. * אין צורך כל 12,000 ק"מ לעשות רינגים - במציאות דעה זו רווחת בגלל אופנועים אחרים, המנוע הזה מחזיק בין 90,000 ל100,000 ק"מ מבלי לפתוח מנוע. * ההבדל בינו לבין ג´אווה הוא תהומי - מבחינת מערכת הצתה,ערבול שמן,יציבות,מומנט,תפעול,נקיון. *הסחירות אמנם נמוכה אבל אתה לא תפסיד עליו- לדוגמא אני קניתי את האופנוע שלי לפני 4 שנים ב-4500ש"ח כיום יש לי עליו הצעה של 7,000 ש"ח ואני עדיין לא רוצה למכור (דרך אגב יש דגם שנקרא FUN יש לי אותו -נראה משמעותית שונה). ואם בעניין סחירות מדובר - איזה אופנוע לא מאבד את הערך שלו במשך 4 שנים, בסכום כזה אין לך מה להפסיד אם ניקח לדוגמא סוזוקי GS500 נניח והייתי קונה אותו לפני 4 שנים ב-20,000 ש"ח בכמה הייתי מוכר אותו כיום? (חומר למחשבה). *יש כמה אופנועים שאני יודע שהם למכירה אם תרצה - צור קשר. *עלות טיפולים - 0 (ואני מתכוון לזה) *ולמי שיש הצעה לרכישה טובה יותר מזה - אני מאוד מעוניין לדעת עליה (במיוחד על נושא אופנועים ישנים עדיפים)

alfred

New member
אלטרנטיבות לאופנועים ישנים:.......

אלפרד מסכים עם כל האמור, ומציע אלטרנטיבה מפתיעה, בוקסרים ישנים. האופנועים נסחרים גבוה גבוה מעל המחירון. הטיפולים אפסיים (וגם אלפרד מתכוון לזה), החלפים זמינים עד מאוד בשוק, והאמינות מוכחת, כמו גם העמידות. הסחירות גם היא ערה מאוד, בקיצור, אלפרד חושב שב.מ.וו. מציעים אלטרנטיבה לא רעה לסוגייה של מ.ז...

M.Z

New member
האמת כמה פעמים חשבתי לקנות מגדליה

איזה בוקסר יפה ומטופח שנת 78 או 80 , אבל עדיין החלפים יקרים, והמחירים שלהם מעט גבוהים, אם האופנוע במצב נסיעה ויפה, המחירון לא משקף כלום, בד"כ הם גובים הרבה מעל (ובצדק). דרך אגב איפה אתה מטפל?

alfred

New member
אלפרד, איך לומר, לא מת על גדליה...

ודיה לחכימא ברמיזא.

TheFinalCut

New member
תמונה ופרטים

שם דגם: NRX500 סקסון מנוע: רוטקס 500 סמ"ק, סינגל, 4 פע´, 4 שסת´ לציל´, קירור אוויר. מתלים: צמד קפיצים מאחור, מזלג קונוונציונלי מלפנים בלמים: דיסק מלפנים (2 בוכנות לקליפר) ומאחור (! - חד בוכנתי) תיאור: לקחו 301, החליפו לו את הגלגלים למידות נורמליות (110-17" מלפנים, 130-17" מאחור), והכי חשוב, החליפו את המנוע במנוע רוטאקס 4 פעימותי בנפח 500 סמ"ק, וכמובן דיסק יש גם מאחור. הכלי צפוי להיות חסכוני ואמין ביותר, ועדיין להיות מסוגל לשייט בלי בעייה ב-130 קמ"ש (עם בערך 150+- מהירות סופית). ה-301 מאוד נוח, הרבה יותר נוח מה-GS שלי עכשיו למשל, ובעיקר למרחקים, עם תנוחה נוחה וטבעית... ואפילו מסכה קטנה בשביל הגנת רוח מינימלית. בזמנו כשאני קניתי פלאגים (מקוריים כי לא ידעתי אילו אני צריך - ומה שהיה לי על האופנוע היה ממש לא מתאים), וביקרתי אצל גדליה, היה שם הסקסון 500 המדובר, יחיד בארץ לפי מיטב ידיעתי, והוא רצה עליו 22K. אי לכך ובהתאם לזאת ברחתי משם כל עוד נפשי בי, אבל אם הוא עדיין שם, המחיר בטח הרבה נמוך מכך, ולכלי משנתון חדש כמו שהיה הכלי הזה, זה צריך להיות שווה.

למעלה