m.z 301

TheFinalCut

New member
צמד תיקונים גמגמדיים

א. בקשר לרינגים, כמו בכל אופנוע 2 פעימות, לא חובה, אבל כדאי לדאוג להחליף אותם בזמן, ולמרות שאני לא זוכר את המס´ המדוייק, אני עדיין סבור שזה כל 12,000. זה לא שהמנוע יפסיק לעבוד אם לא תחליף, אבל הוא יעשן יותר (מהרגיל שהוא כבר מעשן בגלל שריפת השמן על הדלק), וקצב צריכת השמן יעלה, כמו גם קומפרסיה תרד - מה שעשוי להפחית בביצועים של הכלי (כמו שקרה למ.ז שלי דאז, מאחר ולא הולפו לו הרינגים בזמן. למזלי דוד המפלט היותר משוחרר ומסנן האוויר החליפי עזרו להשאיר את קצב התנועה נורמלי
) ב. אין מה לעשות, ה-מ.ז לא סחיר, והרבה יותר לא סחיר מרוב הכלים בשוק. אם דיברת על GS500, אז בערך חצי משוכני הפורום יכולים לספר לך באילו מחירים הם קנו GS-ים מכל מיני שנים, ותראה שאף אחד לא מתרחק יותר מדי מהמחירון. אצל המ.ז אף אחד לא מוכן לדבר איתך בכלל (בדרך כלל, מצאת לך.. הממ.. פראייר שמוכן לרדת רק 1,250 ש"ח מתחת למחירון) אם אתה לא יורד לפחות 3K מהמחירון - בדרך כלל. גם אני מכרתי את המ.ז שלי ביותר ממה שקניתי, אבל עדיין קניתי ב-4K ומכרתי ב-5K... וזה היה בתקופה יותר טובה מעכשיו. אבל זה לא משנה את העובדה שהמ.ז אופנוע מומלץ ביותר, מהנה ביותר, יעיל ביותר וחסכוני מאין כמותו, כמו גם עמיד ואמין מאוד. מכלוליו לא רעים בכלל (בלמים מצויינים למשל, ומתלים שגם אם הם רכים, הם מאוד נוחים גם בעיר וגם.. אהם.. בשטח! מניסיון...
)

M.Z

New member
מסכים על היתרונות - חולק במעט על

החסרונות. * זה נכון שאופנועים אחרים נצמדים יותר למחירון, אבל המחירון עצמו נוחת בצורה משמעותית. המחירון יורד ב-4 שנים הרבה יותר מ-2000 ש"ח, לא משנה איזה דגם או איזו שנה. * לגבי משהו שאתה לא כתבת אבל לא רציתי לפתוח הודעה חדשה- לא !!! לא!!! לא!!! לקנות את הסקסון 500, הוא יקר מדי, בסכום שלו באמת אפשר לקנות משהו יפני טוב יותר (24,000) ש"ח. חוץ מזה הוא לא יחזיר את ההשקעה שלו בניגוד לM.Z הרגיל שלפעמים תקבל עליו יותר ממה שקנית אותו.

ליאונרד

New member
טלפון ד-ח-ו-ף של גדליה

אלפרד, יש סיבה לא לקנות ממנו את הכלי אם באמת מדובר בכלי שלא עלה לכביש? בכלל, ככל שהזמן עובר אני מתאהב יותר ויותר באלפרד. דבר איתי בן אדם

M.Z

New member
הטלפון של גדליה.....

03-6963323 אם אתה רוצה קשרים ועזרה, תגיד שאתה חבר טוב של אבי ממעריב והוא שלח אותך,אם אתה מתכוון להתקשר אליו, לפני שתתקשר צור איתי קשר ובכל מקרה אתה מוזמן להתקשר ל-058-985675 לשאלות לגבי M.Z

pussycat*

New member
שאלה כללית

היות ואני לא מכירה את הדגם המדובר, האם אופנוע כזה יכול להתאים גם לי ?

M.Z

New member
יכול להתאים מבחינת מה?

צבע נעליים? גובה? סגנון לבוש? עכשיו ברצינות - האופנוע מתאים לבנות. למעט אם את נמוכה מאוד, כשאנחנו מגדירים נמוכה - יכולה לעלות על GS 500 ? אם כן אז גם זה יתאים. האופנוע מתאים לנסיעות עירוניות ובין עירוניות כאחד. למרות הדעה ש-2 פעימות לא מחזיק מעמד בנסיעות בין עירוניות,התחממות. אני עדיין לא נתקלתי בנושא הזה. נסיעה בהרכבה+2 תיקי LOW לצפון, דרך הבקעה באמצע אוגוסט ב-13:00

TheFinalCut

New member
ממממ

תראי, ה-MZ אופנוע מתחילים מעולה, ידידותי, לא יותר מדי חזק ומהיר, ויחסית קל משקל (130 ק"ג, כש-GPZ למשל שוקל 175 ק"ג...). ההיגוי קל מאוד, המנוע מתון, ותנוחת הרכיבה טבעית ונוחה מאוד. הוא גם זול ומאוד עמיד לנפילות למיניהן... אך למרות כל יתרונות אלו, יש אופנועים טובים ממנו בהרבה, במחירים גבוהים ממחירו פי 3 ומעלה. אם יש לך כסף להרשות לעצמך אופנוע אחר, אין סיבה שתקני מ.ז. אם יש לך 10K ש"ח למשל, את יכולה לקנות מ.ז בחצי ממחיר זה ובשאר לשלם ביטוח ולקנות ציוד מיגון מהרמה הטובה ביותר (חשוב מאוד!!). אבל אם יש לך 25K מוקצים לקניית אופנוע + ציוד, טוב יותר תעשי אם תקני דו"ש (אם את רוצה להתחיל בשטח, כמו שבהחלט כדאי לך), או GS\ER\CB.

M.Z

New member
בהקשר לשיחתנו תעלה להודעה של

צירוף קובץ, תוכל לראות שם את ההבדל בין M.Z FUN לבין רגיל, הצהוב בפינה השמאלית התחתונה הוא FUN.

alfred

New member
ליאונרד יקר, אלפרד ינסה בכל כוחו...

לשמור על תקינות פוליטית. ליאונרד מצידו, ינסה לקרוא בין השורות. ברמת העקרון, אלפרד לא חושב שיש מניעה לקנות אופנוע חדש מאף יבואן. אבל יש לציין שיבואן מ.ז. הישראלי, רחוק מלתמחר בהגינות את אופנועיו, חדשים כמשומשים. מעבר לזה, יש לציין שמעט מאוד מוסכים בארץ מתעסקים באופן שוטף עם האופנוע הזה, מה שמשאיר את הקונה שוב עם היבואן הנאמן (שמצידו, איך לומר, אוחז באשכיו של הלקוח). נשאלת השאלה אם יש לקנות אופנוע חדש מיבואן, שברור לך לחלוטין, שעוד לפני שרשמת את האופנוע על שמך, גונב אותך, וגם אין לך הרבה ברירות. אלפרד חושב, ולצערו מנסיון, שמדובר בראש בריא למיטה חולה. יש לסייג ולומר, יש לא מעט חולקים על דעתו של אלפרד, המוכנים לנשק את כפות רגליו של גדליה בכל רגע נתון. אלפרד לא אחד מאלה.

ליאונרד

New member
אלפרד היקר

מבין הליאונרד את דבריך, ומצליח ללקט בהם את נקודות החיכוך העתידיות. לפי המשתמע, אם מתמחר אותו גדליה את האופנוע ב-8K בעוד מדובר באופנוע חדש! שלא ראה נהג מונית עצבני מנפנף אליו בעצבנות - הרי שמין ההיגיון כי המחיר יהיה בהתאם. אם רוצה אותו גדליה מחיר שדומה למחירון, שאמור להות מחירון משומשים (גם אם נצא מנקודת הנחה ברורה שהמחירים היום נמוכים יותר), האם לא כדאי לשים עוד 2,000 אבל לקנות כלי חדש, קרוב לוודאי עם אחריות ולדעת שבמשך 8 השנים לא אכלו לו את הצורה כמה פעמים, כמו אותו קיר מטורף שרדף אחרי תמיר במהירות של 80 קמ"ש? ובקשר לתיקון, הרי שלליאונרד יש עיקרון שכזה לא לתקן אופנוע במקום בו נקנה. לרוב עיקרון זה חל מכיוון שאותו בעל מוסך לא רוצה לראות את פרצופו המכוער שלי ליאונרד
על כל פנים, אקח את הנושא לתשומת לבי. תודה לכולם ליאון

alfred

New member
ליאון יקר. יכול להיות שעל פניו...

העסקה די משתלמת. בסופו של דבר מדובר בהיצע וביקוש. אמנם האפשרות לראות את הספרה 0 על הספידומטר במחיר של 8000 ש"ח, קוסמת, אבל לא כדאי לבחון את אופציית המשומשים שעולים חצי מזה, ואפילו פחות? יש לבדוק גם האם האופנועים שאצל היבואן מקורם בגרמניה, או בתורכיה, שאלו האחרונים נחשבים למוצלחים פחות. האופנועים הללו משמשים רוב הזמן למשימות "קטנועיות", לכן מצבם מצוין ברוב המקרים. בסכום שעולה ביטוח חובה, כבודו יכול לקנות אופנוע מצוין. לאלפרד זה נשמע עסקה מצוינת. לגבי החדשים: כבדהו וחשדהו.

TheFinalCut

New member
בקשר ל-NRX, אני יודע, זה היה בצחוק

גדליה עושה טעות קשה בכך שהוא מתעקש על המחיר המגוחך הזה..... וסביר להניח שהכלי יישאר אצלו לאורך זמן עקב כך. יש לציין שעבור כמה אלפים (8-10) פחות זה יכל להיות שווה, אבל ב-24K אפשר לקנות כבר ER-5....

M.Z

New member
לא נראה לי שהוא לחוץ למכור אותו

הוא לא מוריד את המחיר בשום מקרה, עוד יותר מזה- ה-MZ החדשים נמכרים גם כן במחיר שקשה לי להאמין שהרבה יקפצו עליהם. התודעה לאופנוע הזה עדיין לא היכתה שורשים בארץ. ובמחירים כאילו - קשה מאוד להתחרות עם יפנים מתקדמים יותר. חוץ מזה לדעתי לא כדאי לקנות אופנוע שיש רק 3 כאלה בכל הארץ (אחד אצל גדליה), מתוך הנחה שהאופנוע עולה 24K למכור את זה יהיה מאוד קשה בלי להוריד לפחות 25K מהמחיר (חה חה חה)

איילR

New member
יש דעה רווחת ...

שהMZ שיובאו ממזרח גרמניה עדיפים על הדגמים הטורקיים.

למעלה