ktm 620 סופרמוטו

enigo

New member
ואם אני מראה לך אחד, אתה מבטיח לשתוק?

שאל את 45 כמה עבר הכלי שלו לפני פתיחת המנוע הראשונה - ואז שאל את הדביל למה בסוף היה צריך לפתוח אותו. כשתסיים איתו, תרים טלפון לאודי כליפא ושאל גם אותו - האופנוע שהיה שלו עבר את ה-100K הרבה לפני שפתחו לו מנוע. עדיין משעמם לך והבוס משלם על השיחות? שאל גם את רז הימן ונדב - אנחנו כבר יודעים שאתה מכיר אותם, אז אל תתבייש. תרצה עוד? נביא לך עוד. אבל אמרנו אחד לא? אז גם עם גבולות בטחון נדיבים במיוחד, זה אמור להספיק.

Spondylus

New member
דברי ../images/Emo153.gif

לא ניתן לסכם את העניין במשפט כמו - "קנה KTM, תרכב כמו חרגול בשטח ותשפוך את הכיס במוסך, או, קנה ימהה, תרכב כמו הומו בשטח והמנוע לא יישפך אחרי 150K ק"מ" אני ממש לא חושב שהכלים הללו ברי השוואה ועל כן אני כן מסכים עם דעת החתול של שרדינגר (אין מה לעשות, היה בחור חכם
דיבר על אוריביטלות וכל מיני דברים מגניבים כאלו...) הטוען כי עבור פותח השרשור ועל פי בקשותיו הטנרה יהיה עדיף מבחינת אמינות. וכמובן חג שמח
|ללאעצירות|

tedys strm

New member
לא הבנתי ../images/Emo4.gif

רשמת: "...אכן, רובם המכריע של הקטומים הם "צעצוע" ולא ממש כלי תחבורה יעילים. אבל להקיש מכך על אמינותו של ה-LC4, ..." כלומר אתה מתכוון שזהו כלי תחבורה יעיל. עכשיו תגדיר מה זה יעיל האם אפשר איתו לצבור ק"מ כאקספרס של חצות ...סליחה, אקספרס בינעירוני? האם תמליץ להחליף את הויסטרום בכלי כזה

בערך...

ה-LC4 הוא אופנוע דו"ש שנוע, גם, למשימות יומיומיות כפי שתיארתי באחת ההודעות כאן. אם זה השימוש שלך לאופנוע, ה-LC4 הוא בחירה מצויינת ממש כמו DR650, או XR650. אף אחד מהם הוא לא אקספרס בינעירוני, בטח לא בהשוואה לDL המגניב. אז כן, ה-LC4 עשוי להיות כלי תחבורה יעיל בעבור חלקנו. במסגרת שימוש כזה שגם אינו אגרסיבי מדי, הוא יפליא לחיות לאורך זמן שגם יפתיע את החתול, למרות חוסר אמונתו, והוא יהיה זול לתחזוקה באופן מפתיע.

Shredingerscat

New member
כל זה בתאוריה כמובן

בפועל, רוב הKTM בדרך לסין בק"מ שהV STROM מכוון שסתומים פעם שניה בערך.

כמובן. רק בתיאוריה.

מעשית, ה-DL לא יחלום לעבור את מה שעובר על קטום ממוצע ולשרוד חצי מהזמן שהקטום ישרוד.

Shredingerscat

New member
שוב אתה נמלט לתרוץ העלוב הזה??

אם הKTM הולך להחליף DL הוא צריך לעמוד בעבודה של DL לא הDL בעבודה של KTM, אבל ככה זה, כשאין לך משהו טוב להגיד. אין לKTM כלי שיעשה עבודה של DL, יש להם כלים מצויינים לחולגן המצוי (פלא שהערסים עוד לא התאהבו בהם) אבל זהו, אם אתה לא חוליגן, יש את הLC8 שבינתיים נראה כמו ניסוי סביר, אבל במחיר של 1.5 DL הוא לא ממש מביא את הסחורה. בקיצור, הבנו שKTM אחלה כלי אם אתה חוליגן שמחפש צרות, אבל איך בדיוק הוא מתאים לרוכב DL שהצרכים שלו, מה לעשות שונים לגמרי, מחפש נוחות וחלקות, שימושיות אחרת לגמרי.

חתול. לא תירגע? לא ננהל דיון!

בוא נחזור למציאות וננסה לסכם משהו שנסכים עליו ולנעול את השרשור הזה לפני שתמשיך לדרדר ברמה האישית... ישנן משימות שלהן כדאי לבחור LC4 ע"פ הויסטרום, או ה-XTZ. מכל הבחינות, כולל אמינות, עמידות ועלות אחזקה, בתנאי המשימות הללו. (ולא, אני לא מדבר על כל קטמ, כפי שאולי נוח לך להציג. אנחנו מדברים על LC4) באותה המידה בדיוק, ישנן משימות שעבורן כדאי לבחור ב-DL. בדיוק מאותן הסיבות. עם מה אתה מסכים, ועם מה אתה לא מסכים? ועל סמך מה אתה מסכים או לא? אם זה מוסכם איתך, בוא נקשור את השרשור לזה (רק קרא אותו שוב מההתחלה. אני עשיתי כך). בהיעדר אופי השימוש של פותח השרשור ביתר פירוט, אי אפשר לקבוע שאופנוע כמו ה-DL, או ה-XTZ שלך יהיה עדיף חד משמעית לכל מי שמחפש כלי יומיומי, גם בהיבט האמינות. שדר, אבל שדר לעניין. מקווה שיהיה אפשר להמשיך. (בכל מקרה לא אגיב יותר היום. אני סוגר את היום שלי עכשיו בעבודה... אמשיך, אם תבחר להגיב לעניין, בהזדמנות הראשונה) שבת שלום, חג שמח.

ariel911

New member
חתול אני אשמח לקחת ממך את הדינוזאור לשבוע

כשאחזיר אותו תפתח את הקלאץ תכוון שסתומים קרבורטורים תתקן פלסטיקה ותשכנע אותו (את הדינוזאור) שאנחנו חיים ב-1995 והוא עדיין צעיר יפה ואמין וכל הכתומים האלה נבלות חבל רק שאתה ממליץ לבחור שבסך הכל רוצה לקנות אופנוע להכנס לראש חולה מאוד עם אופנוע ישן מאוד ויקר מאוד לאחזקה

Shredingerscat

New member
תקרא את השירשור

המלצתי לו לא לקחת XTZ מהסיבה שרוב הכלים ישנים וסובלים מהזנחה, ומאחר ולא ממש חסר לו כסף כנראה...

Shredingerscat

New member
נו? אז למה צריך שירשור שלם בשביל זה?

ברור שלמשימות להן נועד הLC4 כלי לא רע בכלל, אולי טיפה פחות אמין מהיפנים המקבילים אליו, אבל את זה אני משאיר לשירשור אחר. פותח השירשור ציין ככה: 1. הולך לקנות KTM לשטח בלבד (שמעת אותי ממליץ לו שלא יעשה את זה? כי אני חושב שזאת בחירה לא רעה בכלל). 2. אמר שמאחר ולא בא לו על קטנוע ליום יום והוא רוצה קצת יותר פילפל הוא חשב על הKTM, אני ציינתי שלמטרה של כלי סעפ"שים + קצת אקשן LIGHT יש כלים יותר מתאימים, שיתנו אמינות טובה יותר במשימות כאלה. עד כאן תקציר מה היה בשירשור. מסכים לגמרי עם מה שאתה אומר, אבל כשבחור עם DL שאומר שהוא עושה בעיקר בינעירוני מהיר, משימה שלה הDL הוא בחירה מצויינת לכל הדעות אני מניח, להמליץ גם לו לעבור לKTM זה כבר לגמרי דבילי. יש בהחלט דברים שהKTM טוב בהם, אפילו מצויין, אבל כלי פונקציונאלי, חמור עבודה ליום יום, יש טובים ממנו. אם היום יום שלך כולל רכיבת שטח רמה ומאומצת זה סיפור אחר, אבל אם יש לך (כמו לי למשל, 10ק"מ שטח לא ממש קשה, אבל די מהיר, ואח"כ 60 ק"מ כביש שש עד קריית אריה, סביר להניח שיש כלים מתאימים יותר, אולי הLC8 אבל את זה ימים יגידו. באופן כללי (כלומר יש בהחלט יוצאים מהכלל) אם תקח את אותה איכות עבודה, (נגיד שגם בKTM וגם בהונדה לדוגמה לא יושבים מוגבלים שכלית ומוטורית) ושני מנועים בעלי אותו נפח, אחד מוציא 25%-30% יותר מהשני, ממי תצפה לבלאי יותר גבוהה? אז יש דברים שLC4 עוש טוב? אפילו ממש טוב! אבל להיות כלי COMMUTING הוא לא בדיוק הבחירה הכי טובה. בנוסף הייתי מזהיר מעבר לאמינות מבחירה כזאת, בתנועה היומיומית אם תנצל את היכולות העדיפות של ה620 על FMX לדוגמה, סביר שאתה מסתכן בצורה מוגזמת די הרבה. אבל אם אתה רוכב גם על קאב בהחלקת גלגל בכל סיבוב, אולי הKTM יהיה יותר בטוח, אבל אני ממליץ במקרה כזה של חוסר שליטה עצמית לוותר על אופנוע לתחבורה יומיומית בכלל.

enigo

New member
כמה שגיאות מובנות ובסיסיות

1. מנוע נתון, בתפוקה נפחית גבוהה יותר, יהיה כנראה פחות אמין. ממש לא נכון לגבי שני מנועים שונים בנפח דומה. הוכחות לא חסרות, אפילו מתחומים שאתה, עד כמה שאני זוכר, בעל דעות מוצקות בהן. הנה דוגמא אחת - מנוע קורולה מודל 2000, מפיק 117 כ"ס מ-1600 סמ"ק למיטב זכרוני. מנוע פיז'ו 1800 מאותה שנה מפיק 103 כ"ס. מי מהם יחזיק יותר זמן מעמד (כנראה)? 2. בלמים טובים יותר, מנוע זריז יותר ומתלים איכותיים יותר שימושיים גם ברכיבה יום יומית רגועה בשמירה על חייך. או שאתה מאלו שאומרים "אני מה אכפת לי איזה צמיגים אני שם באוטו, אני נוהג רגוע, לא נהג מרוצים!"? וכשאתה אומר לגבי אופנוע שהוא לא אמין - וזה מה שאמרת לגבי הקטום ככלי דו"ש - מניחים שאתה מתיחס אליו בתוך המסגרת שלו, לא ביחס לאופנועים לא קשורים (אתה יודע שגולדווינג עושה עוד יותר ק"מ מהאופנוע שלך על המנוע המקורי, נכון?). מול דו"שים מקבילים ה-LC4 עמיד, אפילו עמיד מאוד. גם בשימוש יום יומי, וגם בתחרויות. מול האופנוע שלך הוא קל בעשרות ק"ג, נוח הרבה יותר לתמרון בעיר ואפילו זול יותר מבחינת חלקים.

Shredingerscat

New member
מגניב

אבל לא קשור לשירשור, הבחור כבר קונה KTM להתחראות שטח נטו, הוא רוצה אופנוע שני, אכן חיים יפים יש לו. זה שירשור על כלים לשימוש יומיומי, אז מה הקשר של אמינות של כלי כמו שלך שאני די בטוח שלא משמש ליום יום בכלל? איזה פרמטר אמינות זה בדיוק "עשיתי 20K ב4 שנים בלי תקלות"? מה זה אומר? כלום, בערך כמו מבחן דרכים, "אחלה אופנוע, אבל אין לנו מושג איך הוא עומד במבחן הזמן". כלי לשימוש יומיומי, לא למרוצים ולא להרבה שטח, תחליף לקטנוע, אבל שיתן קצת פאן. ולגבי יציאה מרמזור, תביא את ה רייס רדי שלך לרמזור, אני מבטיח לא למשוך מעל 5K RPM שלא תעלם לגמרי, (בדקתי) או אולי אתה מעדיף לנסות את כביש 6? עירון קסם וחזרה על 180 למשל? אל תבלבל בשכל, אמרתי לך, הסטנדרטים שונים, כלי לא חייב להתפרק בגלל קצת פאן. צא ותלמד, יש כלים Low maintenance שיודעים לתת פאן, ולא כל אחד מחזיק אופנוע בשביל 4K לשנה.

tedys strm

New member
עמרני ה 4K שלך זה מה שחלק אוכלים לחודש

כמו שאמרת נכון לכל אחד צריך שיהיה את האופנוע המתאים בשבילו אבל בכל זאת יש כאן קאץ': אתה צודק שכל אופנוע נמדד לפי שימוש אחר למשל בשבילך עמרני, אופנוע חרגולי משקל 40 קג (בחלום) מנוע 2 פעימות גם 4K לשנה זה אימפריה של טכנולוגיה במיוחד ש3.9K מהם זה בתוך דיונות ומסלעות. האופנוע של שרדי גם במצבו אפילו אחרי האוברול היה שופך כל השמן הרותח דרך השסתום פליטה ישר מהאגזוז. אבל אף אחד לא היה נכווה מזה כי הוא היה האחרון במסלעה (תיאורתית זה היה צריך להיות הרוכב הפחות טוב, שזה אני, אבל אני לא מתקרב לשם) אמה מה, שרדי מדבר על השימוש שלו, אני מזדהה עם השימוש שלו מתי שאתה תגור בפריפריה האיכותית
תנשום אויר פסגות יבש וצח אבל לצרכים שונים תצטרך להגיע למרכז הפקוק המגעיל והמלא ג'יפה שכולם מתעקשים להידבק אליו (ובזכות זה אצלי פחות צפוף, אז אני לא שוכח להתפלל 7 פעמים כל יום שימשיכו להידבק) אז תדבר אחרת או שתפתור הבעייה שלא דרך אופנוע כלומר יש רכבת אוטובוס או מכוניות ויש פלפון לשעות בתוך הפקק ואם נגמרים החברים יש שירים בגלגל"צ או אפילו אופרה בקול המוסיקה. אבל אני אוהב שדרך שלוקחת חצי שעה כשהכביש ריק תיקח ככה גם כשהוא עמוס ואני מחזיק אופנוע בשביל זה

Shredingerscat

New member
תביא LC4

עם ציוד לשני אנשים, כולל לינה ובישול (וכמובן שני אנשים, שבמקרה שלי זה אומר 180 ק"ג אנשים לפחות) וצא למסלול בקצב שלי אם אתה יכול. מאחר ובשירשור הזה מדובר על כלי ליום יום עם כלי שטח מקצועי בצד, אל תנסה למשוך את זה לנקודה שבשטח קשה אפשר לרכב יותר מהר עם LC4 מאשר עם דו"ש כבד, זה לא מעניין אף אחד שיש לו גם דו"ש וגם כלי שטח מקצועי. מצד שני אם מישהו שואל אותך אם כדאי להחזיק עוד KTM ליום יום (בנוסף לכלי הפאן שכבר יש לו) או שעדיף כלי אחר יותר מתון לענות "אין על KTM בשטח, לא באמת תשובה לעניין. בקיצור, כנראה שאתה מכיר רק סוג אחד של מוזיקה.

ב ו Z י

New member
אז תגיד מלכתחילה שאין לך מושג איך

האופנוע שלך מתנהג בפתיחת גז ברוטלית (אם הוא זוכר מה זה), בלימות חזקות, ווילי מזדמן, יציאה מרמזור עם צמיג אחורי מעשן, זריקות או כל דבר שנכנס תחת FUN. האם FUN להגדרתך זה "אני שמח להחזיק את הכלי הזה כבר 10 שנים ובסה"כ החלפתי 5 פיוזים, איזה כיף
"? אם כן - סבבה, שמח בשבילך. ישנם גם אנשים הזויים ומוזרים שמסתובבים בינינו ובשבילם FUN מוגדר אחרת. בשבילם יש KTM. ?Can't we all just get along

Alfa156 GTA

New member
אני בטח אמרתי לך את זה כבר, אבל אתה פאקינג

טמבל. יש דעות, (גם לי יש המון כאלו תאמין לי), אבל עד שלא יהיה ברשותך KTM, פשוט תשתוק.

tsits

New member
וואלה תודה

שמח לשמוע דברים טובים על האמינות ונשמע גם פרקטי פחות או יותר לשימוש יום יומי. תודה רבה על העזרה bulb ואני מניח שההתנגחויות ביניכם אינן קשורות אליי אלה אתם רק מחפשים מקום כמו לצורך העניין. אני בחור חזק ככה שנראה לי שאני אשרוד ואני לא הולך לקרוע אותו אלה מעדיף מדי פעם להשתולל באיזה חניון, אבל בגדול זה פשוט במקום קטנוע שלא ממש בא לי לקנות.

Shredingerscat

New member
תבדוק שוב

KTM יכול להיות אחלה כלי להתחראויות, אבל אם אתה מחפש תחליף לקטנוע עם אקשן מתון פה ושם ולא על חשבון חיי היום יום, לא בטוח שזה הפתרון.

למעלה