ktm 620 סופרמוטו

tsits

New member
ktm 620 סופרמוטו

מישהו יכול להעיר את עיניי לגבי עלויות אחזקה ופרקטיות של הכלי לשימוש יום יומי ?

tsits

New member
בגדול סבבה

אומנם ממה שאני זוכר מהימים בשטח הקיק הזה הוא משהו מיוחד לא ? השאלה יותר מכוונת לאם הוא בר נסיעה עירונית ומדי פעם קצת יותר. כמו כן עלויות אחזקה.

bulb

New member
בבסיסו מדובר במנוע אמין ומוכח

(שרדינגר - שב בשקט!), טקרטורי ודי חזק. יש אפשרויות שיפור רבות, אבל גם במצב סטוק הוא יסב הנאה. הבולמים טובים והבלמים גם. האופנוע יחזיק מעמד גם בנסיעות ארוכות. השאלה איך אתה תשרוד (יש ביטוח שיניים?). התחזוקה אמורה להיות זולה יחסית למרובי הצילינדרים, בין השאר הודות למחירי חלפים זולים בארץ ובחו"ל. הבעיה היחידה בכל הקשור לתחזוקה יכולה לנבוע מרוכב שש אלי סטופי/ברנאאוט, דבר שיוביל אותך לקושש צמיגים משומשים במוסכים הנבחרים (; האם יש לו רשיון לגלגלי 17"?

Shredingerscat

New member
שכחת כמה פרטים

כמו זה שמה שאמרת הוא יותר דעתך מאשר עובדה, ויש הרבה הרבה שחושבים בדיוק ההפך.

bulb

New member
מישהו צילצל בפעמון? |פאבלוב|

הנה צץ לו ידידו הטוב ביותר של הטנרה ובהבל פיו מנסה להתעמת עם העובדות (ללא הצלחה יתרה, כהרגלו בקודש). מר שרדי היקר, המנועים מסידרת ה-LC4 אמינים מאוד ועל כך יעידו מיטב הרוכבים בארץ, הן בשימוש יומי והן שימוש על מסלול המרוצים. הוסף לכך מכלולים איכותיים, בהחלט יחסית לאופוזיציה מארץ השמש העולה וקבל חבילה מושלמת עם יחס מחיר/תועלת גבוה. דרך אגב, מה עם המנוע? כבר סגר 1.5G ק"מ? (;

bulb

New member
האם יש לו מנגנון ניטור שמפעיל פעמון בכל פעם

ששמו מועלה באוב? |חמסה חמסה חמסה| אבל אני לא מתפלא.

Shredingerscat

New member
כן כן

תשאל את מייטב הרוכבים האלה מה יקרה אם תטפל בKTM כאילו זה דו"ש יפאני מצוי. KTM מאוד גאים (כפי שתוכל לקרא באתר שלהם) שהמנועים החדשים שלהם יכולים להגיע ל50K ק"מ בלי לפתוח מנוע! ואו, כמה מדהים. שיו. לרוץ ולקנות.

bulb

New member
אין ספק...

אתה אלוף בסילוף הדברים. אם אתה מנסה לצטט, לפחות הבא את הדברים כלשונם: "לפחות 50 אלף ק"מ בתנאי רכיבה קיצוניים עד לשיפוץ" נשמטו לך כמה מילים בדרך, הלא כן? שים לב שמדובר במנוע סינגל בעל הספק גבוה מאוד - לא פחות מ-65 כו"ס (בגירסת הדיוק III) במצב סטוק. להזכיר לך מה ההספק של המתחרים היפנים? איפה ה-FMX שיעמוד מבויש בפינה? או אם לסכם את דבריך: לרוץ ולקנות.

Shredingerscat

New member
ואללה

אז מה שאתה מתכוון זה שאם אתה מחפש כלי התחראות, עם הרבה תחזוקה ואורך חיים קצר קנה KTM, אם אתה קצת פחות אקסטרימי, ותר על כמה כוחות סוס לטובת אמינות טובה הרבה יותר וחיים רגועים יותר, תרכב יותר, תשתולל פחות, תבלה פחות במוסך, זה מה שהתכוונת? סבבה, אז אם אתה מת לאקסטרים ומוכן למחיר של זה מכל הבחינות, רוץ לקנות, בכייף שיהיה לך.

bulb

New member
שוב נכשלת בקורס קריאת מחשבות?

בפעם הבאה נסה טלקינזיס, אולי תצליח יותר. איפה ראית שמדובר בהרבה תחזוקה? מה אתה מגדיר כאורך חיים קצר? אינני רואה כל בעיה באמינות, בוודאי שלא על חשבון כו"ס/ איכות/you name it אפשר לאכול את העוגה וגם להזמין קינוח (קונפציוס, שם שם). או, אם לסכם את דבריך הקולעים: "רוץ לקנות, בכייף שיהיה לך" (;

Shredingerscat

New member
כנראה שאנחנו לא רגילים לאותם סטנדרטים

תבדוק מרווחי טיפולים, ומה צריך לעשות בכל טיפול כזה. עכשיו בוא תשכנע מישהו שהיצרן אומר בכל 40K לבדוק כיוון שסתומים ובעצם לפני 100K לא צריך בכלל לגעת בשסתומים, למה לעבור לכלי שאחרי כל רכיבה צריך להתעסקאיתו, ואם קצת תזניח-תקבל צינור בסדרי גודל שלא תאמין. בוא תסביר למה למרות שלפי הספר כבר החלפת חצי אופנוע עד 50K עדיין זה שלב שכבר כדאי שתזמין קיט שיפוץ מנוע מלא מאיביי. שכנע למה זה כדאי.

enigo

New member
וואלה אתה מדבר שטויות

אין ספק שבניסיון הפרטי שלי הקטום 620 דרש הכי הרבה התעסקויות קטנות - שם פיוז שנשרף וכמעט השבית טיול (כי אחרי TT נטול מערכת חשמל כמעט, פשוט לא חושבים על הרעיון של פיוז), חוט שנקרע מהויברציות ועוד זוטות, אבל המנוע שלו היה הכי עמיד - וזה בהשוואה לכל הדו"שים הגדולים שלי ושל חברים. הן TT עם מנוע ה-XT שלו מוניטין אמינות אגדי בקרב רוכבים, והן מול XR650 של חבר שזוכה לחיים עדינים, ועדיין דרש פתיחת מנוע בק"מ לא מרשים במיוחד (אם כי שם יש חשד שטביעה קצרה קיצרה משמעותית את חיי המנוע. מצד שני גם הקטום טבע פעם, ועליו זה לא השאיר רושם. נו, שיהיה). שאל את רז הימן, נדב לוגאסי ומתחרים רבים אחרים שעשו עשרות אלפי קילומטרים על מנועים מבלי לפתוח אותם, אלפי קילומטרים מתוכם בתנאי תחרות ראלי - אולי לדעתם תקשיב. אם כי אני בספק - בטח תטען שאין להם מושג, אחרת היו מתחרים על סופרטנרה...

Shredingerscat

New member
את רז ואביב שאלתי

ואם לא מדובר על תחרויות-שנייהם לא ממש המךיצו על KTM בלשון המעטה, המלצה שאם תבדוק תגלה שהם מייסמים בחייהם הפרטיים, ומאחר ומודגש מאוד לא לצורכי תחרות לא ברור לי למה אתה משכיר מרוצים בכלל.

enigo

New member
למה? כי מרוצי ראלי הם כמו נסיעות כביש, רק

קשים יותר, ושונים מאוד ממרוצי סופרמוטו, ולכן רלבנטיים. רז כבר לא מתחרה במרוצי ראלי על אופנוע, וגם לא מכסה מרחקים בכביש על אופנוע - התברגן הבחור. גם נדב כבר לא עושה ראלים, ולאנדורו יש לו אופנוע מתאים יותר. כך שלנסות להסיק מהכלי עליו הם נוסעים היום, ששונים מאוד מאלו שעליהם שואל הבחור, לגבי איכות ה-620 זה קצת... תלוש. שניהם המליצו לי בחום על ה-EGSE, גם ובעיקר בשל עמידות המנוע, לשימושים יומיומיים דומים מאוד לאלו שהזכיר הבחור. כנראה שאתה שאלת רז ונדב אחרים...

Shredingerscat

New member
את נדב לא שאלתי

ותבדוק על מה אביב קדשאי (אם הוא מספיק סמכות בשבילך) רכב ביום יום, ורז בילה שנים עם הDAKAR שלו, כעוד רכב הרבה. מצד שני, רז חושב שתיקון פנצ'רים עם שתי כפות זה אחלה פעילות פנאי, אני כבר לא מדבר על שאר ההתעסקויות שלו. ככה ששנייהם לא ממש מתרגשים מכלי שדורש הרבה טיפול. ברור שהם אמרו שKTM היום זה כבר ממש לא מה שהיו פעם, שים לב שאת עידן הKניתי Tיקנתי Mכרתי אני לא מזכיר בכלל. מוזר אגב שגם היום בסיניורים הוא מעדיף ימהה.

למעלה