ktm 620 סופרמוטו

tsits

New member
אוקיי

אני די פתוח לשמוע דברים חדשים, איזה תחליף לכלי הזה היית ממליץ למשל ?

Shredingerscat

New member
לכל אחד יש את המשוואה שלו

אם תיקח למשל את המועמד הקלאסי DRZSM ותמצא את עצמך מנסה להתחרות במרוצים, משפר, ומשייף רגליות כל היום- עדיף לך הKTM, אם אתה צריך קטנוע, אבל רוצה קצת יותר פאן בשביל הנשמה, אבל לא מתכוון להגזים עם זה (ככל העולה האקסטרים עולות ההוצעות אקספוננציאלית) אם אתה רוצה כלי עם קצת פחות ביצועים מהדרוזי, אבל עדיין הרבה יותר פאן מקטנוע יש להונדה את הFMX שהוא כלי עירוני נהדר, אבל לא ממש סופר מוטו הרד קור (האמת שגם לא ממש סופט קור). לך תראה את הכלים בעיניים, תבדוק כמה תקציב יש לך, גם לקניה וגם לשוטף תבדוק טיפולים ועלויות כלליות. אתה לוקח בחשבון שברגע שתתחיל להתחרע חזק, בכל כלי, תצטרך, גם בלי נפילות, להחליף הרבה יותר חלקים מתבלים (צמיגים, רפידות בלמים, גלג"ש וכו') בנוסף על טיפולים תכופים יותר. בסך הכל ברכיבה יומיומית רגועה, וקצת הוצאת קיטור סבירה לפעמים במגרש, ההונדה והסוזוקי יתנו חבילה מתאימה יותר מKTM. אם תתחיל להתחרע יותר מידי, כולם יהיו יקרים, ויזדקקו להרבה טיפול, אבל הKTM יתן חבילה עדיפה.

tsits

New member
שרדינגר תודה על העזרה

bulb ואבנר גם אתכם לא שכחתי אז תודה. הקטום יהיה אופנוע מספר שתיים, מספר אחד יהיה קטום טהור לשטח. ההוצאה על הקטום לכביש לא מספיקה להמלצות שלך שרדינגר אבל תודה. אני כנראה אמשיך להתלבט עוד קצת (כנראה שאקנה 620 לא נשמע כאילו סוף העולם למרות צדקתו של שרדינגר אבל שוב תקציב). בכל מקרה ציוד ראשוני כבר נרכש נראה מה הלאה. ושוב תודה.

Shredingerscat

New member
בכייף שיהיה לך

שני KTM,? אז כנראה שתקציב זאת לא ממש בעיה אצלך, לך על הKTM ותעשה חיים, תדאג לטפל לפי הספר, בלי לחסוך והוא יתן לך פאן בלי סוף, תעבור על הספר לפני הקניה, זה יתן לך מושג יפה לגבי עם מה יש לך עסק.

shayvilk

New member
מממ למה לא לשלב את זה בכלי אחד?

מה התקציב שלך לשני הכלים? ביום שבת רכבתי על כלי של חבר (שהוא בדרך לטרייד אין אז כל מי שרוצה רייסינג 450 במחיר מעולה זה הזמן). בקיצור, הריסינג 450EXC הוא כלי מדהים לSM... פשוט מדהים. אומנם הוא קצת יותר חלש מה620\640 אבל הוא כל כך יותר כיפי וקל לתמרן מצד לצד. עליתי עליו במחשב של סיבוב לא ירדתי ממנו במשך איזה 15 הקפות... אם היה לי את התקציב בהחלט הייתי מחליף. לפי כתבות הוא לא רע בכלל גם ככלי שטח טהור (אין לי מושג אני רכבתי על סט הSM ובכל מקרה אני לא האדם שיתן חוות דעת על שטח), אני בהחלט התאהבתי. אז אם יש לך תקציב לכלי שטח טהור +צעצוע SM, הייתי ממליץ לשקול כלי כזה עם רישוי כפול (יש לו רישיון גם לסט שטח וגם SM). יכול להיות פתרון מעולה עבורך (בתנאי שהתקציב מאפשר כמובן, הכלי לא זול בכלל)

enigo

New member
אם אתה רוצה, יש גם 620 עם סטרטר

שנשמע מתאים יותר למטרות שהגדרת בזכות הסטרטר, ששימושי מאוד, במיוחד במנוע עם קיק שמאלי.

tsits

New member
אחח... איזה תיאור

שי היה כיף לקרוא את התגובה שלך, תיאור מושלם של פאן. איזה שנה הכלי, כדי שאדע מה לחפש (לא מחפש בעיות עם ביטוחים). מה שכן, המהירות הזו זו המהירות שבגללה אני הולך לכיוון השטח, הייתי בתחומים האלה ומעלה במשך שנה וחצי וזה ממכר (החלטתי על גמילה). לגבי ה- 450 way over my budget אבל אולי יום אחד מי יודע... איך נקרא הדגם עם הסטרטר אם כך ? חבר'ה התגובות לעניין וזה די מעודד, אז תודה לכולם.

enigo

New member
עם סטרטר קיים מ-97

אם כי ב-98 הוא הגדיל נפח ונקרא 640, וגם המראה שונה קצת. אני מוכר את שלי כרגע - קטנוע קיבל עליו את המטלות היום יומיות. פרטים במסרים.

tsits

New member
הייתי שמח לשמוע עוד

אבל לא רלוונטי אלא עוד 3 חודשים כשאחזור לארץ. בינתיים אני בודק על מה אני ארכב יום יום כדי לקנות ציוד מתאים (ופה אין פשרות למזלי וכן, זה יקר בטירוף). ציוד שטח מלא כבר נבדק מחכה להצעת מחיר טובה. מה שכן התפנקתי בקסדת שוברט s1 pro (לא הפרו הרגילה) לכביש. אני קצת מתרגש מהחזרה לחיים האלה כמו שבוודאי שמים לב, כנראה שגיל זה דבר פיזי אצלי בלבד כי רוח הילד בהחלט שולטת לקראת החזרה. קצת גלשתי מהנושא אבל שוב תודה על ההצעה, ועכשיו אני מבין שכולם פה באמת בעלי ניסיון והרי שמכל מלמדיי השכלתי.

shayvilk

New member
אין עוד כלי כמו שלי...

הדיוק היחיד בארץ הוא שלי... הוא שנת 95 שישב בסוכנות עד שנת 98 ומאז עשה דרך ארוכה... אם אני אזכה בלוטו... יתכן ואני אחליף אותו באחד חדש יותר מסדרת הרייסינג (אחרי הסיבוב במסלול אני פשוט מאוהב...) מצורפת תמונה של הילד היפיוף שלי

tsits

New member
מדהים

פשוט יפיוף, אם היה עוד כלי כזה אין לי ספק שהייתי קונה אותו עכשיו (ואני עדיין לא בארץ בכלל).

asparagos

New member
אה... יש לי XT 620 למכירה

אם שרדינגר הצליח להפחיד אותך אז יש לי XT620 סופרמוטו שאני מוכר (כזה שהגיע מיפן). פחות קרבי מהקטום אבל נעים יותר לנסיעות ארוכות.

Shredingerscat

New member
לא עניין של פחד

מי שקונה יפאני אקסטרימי גם נכנס לעולם שלם של תחזוקה שלא מוכר למי שרגיל לאופנוע כביש רגיל. האם הKTM יותר או פחות אמינים מכלי אקסטרים יפנים? מעניין את התחת שלי שנייהם, לאקסטרים יש מחיר, ומי שרוצה אקסטרים צריך להיות מוכן לשלם את המחיר הזה. רוב האופנועים שתוכננו לאקסטרים, יהיו יקרים בהרבה גם במשימות יום יום. גם כלי מתון וידידותי, שעובר שיפורים, או מנסים לבצע איתו משימות שהן הרבה מעבר ליכולת שלו לאורך זמן, יעניש את המשתמש. בקיצור, למי שרגיל לקטנוע, ומחפש כלי למשימות של קטנוע עם קצת יותר ריגוש ולא הרבה יותר כסף-לא מומלץ להתקרב לKTM, או ליפני משופר או מקצועי.

enigo

New member
כאן הטעות שלך - 620EGS/E הוא ממש לא כלי

אקסטרים. ה-SC קצת יותר מתאים להגדרה, ובאמת איכות החיים עליו ביום יום טובה פחות, אבל הוא עדיין עמיד מאוד.

shayvilk

New member
המלצה מבעלים של (סוג של) אחד כזה...

אני בעלים של KTM DUKE1 LC4 620... אם תרצה גרסת הSM של ה620. הכלי עצמו חזק... חזק מאוד. כיף אדיר בכביש פתוח אפילו עם יחסי העברה של 38-17 אתה פותח מצערת ועף קדימה (וסוגר באזור ה190... ממש ממש לא מומלץ לאורך זמן!!!) בכביש צפוף, מתגלה השד האמיתי שבו, עיקול קטן ימינה עיקול שמאלה, פתיחת מצערת אלימה שמשגרת את הקדמי לתנועת נוגע לא נוגע... הנסיעה לעבודה מעולם לא היתה מהנה יותר... בסעיף השימוש היום יומי, לא הכלי המושלם, לא לכל אחד מתאים הקיק, מעבר לזה הוויברציות לא הכי פשוטות בעולם ורק אחרי שאתה מתישב על כלי עדין יותר אתה מבין כמה ויברציות הבהמות האלה מפיקות. מבחינת תחזוקה, הרבה מאוד תלוי באחזקת הכלי!!! רבים יומרו לך שהמנועים האלה יכולים לעבור התעללות רבתית ולהמשיך (ועם כל הכבוד לדוש היפני, אני רוצה לראות אותם מפיקים כאלה הספקים\ביצועים ושורדים) אבל, אם נפלת על כלי שלא טופל כראוי, צפה פגיעה (ואחת כואבת מאוד). אם טופל כראוי, המנוע והגיר הם בעלי חיים ארוכים מאוד (ד"א לא מדובר בטיפול על בסיס שעות מנוע... בנסיעות רגועות כל 5K ע"פ הוראות יצרן, ברכיבות מסלול זה מצטמצם משמעותית אך עדין מדובר בלפחות 1500-2000KM להחלפת שמנים). נקודת תורפה אחת היא המערכת החשמלית, וודא מתי החליפו לאחרונה סלילים\CDI. שני הרכיבים הללו לא זולים בכלל ואין אפשרות לשפץ. לגבי ההסבה, וודא איך ביצעו אותה, הסבה שבוצעה ע"י חאפר יכולה לגרור נזקים לא קטנים. מעבר לזה, אם הכלי מוסב ללא שינוי מידות צמיגים , ולפי מייטב זכרוני יש רק אחד כזה שהסבו בצורה חוקית (הDUKE שלי הוא ה620 היחיד שהגיע כך סטוק מהחברה כך שיש 2 חוקיים בארץ ואחד מהם שלי) אז תיהיה מוכן לסבטוחה ביטוחית במקרה תאונה בהצלחה שי.

תקליטור

New member
בתור בעלים של 620 sc מוסב

ההנעה היא לא משהו כל כך בעייתי 2 קיקים והמנוע מניע מעולם לא נתקלתי בבעיות בהנעה. המנוע ללא בלנסר מה שאומר ויברציות לא אנושיות. נסיעה של 20 דקות על 100 קמ"ש הופכת לפעמים לסיוט. דעם ה-egs-e היא המומלצת יותר. הסופרקומפטישן תהיה בעייתית. מנוע- מעולה. היו לי שני 620 אחד שנמכר עקב הצבא והיה ברשותי 3 שנים לא נפתח מעולם ובשני לא היו בעיות מיוחדות למעט שמן ופילטרים. קלאצ' וגיר כנ"ל ללא בעיות מיוחדות. מערכת חשמל - פה נקודת התורפה של האופנוע. תתכונן לשפוך כ-2000 ש"ח כל שנה שנה וחצי על סלילים. לא ניתנים לשיפוץ ופשוט שובקים חיים לפעמים במצבים לא נעימים. המחירים של הכלים לא משקפים את התמורה שתקבל מכלי שכזה. במחיר של כ-17,000 אתה יכול לקבל יופי של כלי מוסב לרוב מתוחזקים ברמה מעולה. יהיו לך בעיות על המשטרה ועם הביטוח אם ח"ו תעשה תאונה, הביטוח לא יקח אחריות ואם בוחן תנועה יחליט ליפול עליך תתכונן להורדה מהכביש.

tsits

New member
נשמע לא רע הסיפור

נראה לי שאכן ה- 620 יהיה האופנוע ליום יום. העניין הוא שיש לי ברקורד r6 והבנתי כבר אז שעדיף שאמכור ולא בגלל האחזקה אלא בגלל ש- x70 כל בוקר לכבודה זה לא הכי בריא. אני חושב שה-620 ייתן לי את אותו פאן (גם את אותו סיכון כמובן) אבל ללא הקטלניות של המהירות. שרדינגר, זה לא שאני לא מכיר ומבין את המשמעות של האחזקה, נהפוך הוא. אבל אני צריך משהו שייתן לי את הפאן קצת יותר מ- xt. אספרגוס, אני מתוודה שהתמונה שלך בלוח x היא זו שבכלל נתנה לי את הכיוון לסופרמוטו, התעניינתי באופנוע שטח (ועדיין) וכמובן שהקטום בא לי ישר לראש ובמקביל נתקלתי בתמונה שלך ובמחיר ואז חשבתי למה לא סופרמוטו במקום קטנוע. כן, אחזקה קצת יותר יקרה מקטנוע, אבל זה רק לשנה + . מה שנשאר לי זה רק לחפש אופנוע חוקי כמו של שי.

asparagos

New member
../images/Emo45.gif אם אתה מחפש יותר ספורטיביות לך על הKTM

את ה XT שלי אפשר להשוות ל FMX של הונדה מבחינת יכולות ומבחינת נוחות. הקטומים 620/640 זו כבר אופרה אחרת... ודגמי הרייסינג הם כשמם - למסלול, זה לא כלי ליום יום.

tsits

New member
תודה לכולם

ואספרגוס, אני הבנתי את זה כבר מהשירשור אבל התמונה שלך בלוח שינתה לי את כיוון המחשבה והתפיסה. החברים פה בפורום עזרו לי להבין אם זה מתאים לי או לא, ונראה לי שכן. egs-e כנראה ישרת אותי (מקווה שלא ההיפך) בעוד מספר חודשים (3 במספר) . כמובן שאני צריך להחליט לאיזה כיוון אני פותח יותר את הכיס , כביש או שטח, כדי שלפחות אחד הכלים יהיה יותר אמין (בכל זאת כלים שעברו קצת גם בשטח וגם בכביש). שוב תודה לכולם ואני כמובן אמשיך לבדוק.

motorcycle boy

New member
"תתכונן לשפוך כ-2000 ש"ח כל שנה שנה וחצי על

סלילים. לא ניתנים לשיפוץ ופשוט שובקים חיים לפעמים במצבים לא נעימים." "יהיו לך בעיות על המשטרה ועם הביטוח אם ח"ו תעשה תאונה, הביטוח לא יקח אחריות ואם בוחן תנועה יחליט ליפול עליך תתכונן להורדה מהכביש."

למעלה