kona dawg

talctalc

New member
kona dawg

יש לי אפשרות לרכוש את הDAWG ב6K. מדובר בזוג בן 3 חודשים ואהנה מאחריות כמו לקוח חדש (המחיר נמוך ב2000 ש"ח מאופניים חדשים. המזלג הקדמי 100 של מרזוקי אוויר EXR, מאחור פוקס פלואט R אוויר שמן 4 אינטש, LX מאחור ודאור מלפנים. בלמי דיסק דאור. הייעוד העיקרי הוא רכיבת XC ושבילים-בתחילה יותר XC ובהמשך בשאיפה נהירה לשבילים רציניים יותר. אשמח לשמוע את חוות דעתכם\ן תודה טל

talctalc

New member
ואם מישהו כבר רוכב על דגם כזה

והוא מוכן להזמין אותי לסיבוב מעבר למדרגות החשמונאים אשמח מאוד

רמי לשם

New member
אני רוצה להבין

סלאלום נותנים לך אחריות על האופניים כאילו היו חדשים? אם כן, אני לא מבין על מה ההתלבטות. אתה מקבל אחלה אופניים, עם איבזור מכובד, שמישהו כבר עשה להם הרצה ועכשיו הבולם והברקסים עובדים כמו שצריך, עם אחריות מלאה וב25% הנחה. מה שכן, אלה אופניים שנמצאים בצד האגרסיבי של סקלת אופני השבילים (ליד ספשלייזד אנדורו) כך שאם תקנה אותם אל תצפה להיות ראשון בסוף העליה (אבל כן להיות ראשון ועם החיוך הכי גדול בסוף הירידה). וחוצמזה יש להם צבע מגניב (בעיני) ובכלל קונה היא חברה מגניבה.

alonaski

New member
אני הייתי מבררת גם:

איזה נאבות, חישוקים וציר מרכזי!!!! = חשוב!!
ובנוסף - הייתי אתמול אצל ייגל ושאלתי אותו על הדגם הזה. הוא נתן את ברכתו אליהם!
וטס לטורקיה ל 5 ימים....
נסה להוריד אותו בעוד אלפיה אחת לפחות וקח אותם!
למה לא?...

talctalc

New member
חלק מהמפרט

BB שימאנו ES 30 נאבות שימאנו HB M475 גלגלי מאביק X139

BikingViking

New member
עזוב שטויות

מה אתה מסתכל על BB ושפיצים ? ה BB הכי יקר של שימאנו עולה 180 ש"ח ואולי פחות. לגבי שאר החלקים - קונה נותנים תמורה הגיונית לכסף. יש חבילות זולות יותר בחברות אחרות, וגם יקרות יותר.

talctalc

New member
הבעיה העיקרית-רכיבת מבחן

אין מצב לקבל את האופניים לרכיבה מחוץ למתחם המדרכה\מגרש חנייה. מאוד לא מתאים לי לקבל ככה החלטה לגבי השקעה באופניים, שאינם אופני כניסה.

BikingViking

New member
גם את זה ניתן לפתור

אתה יכול לבקש מסלאלום שישדכו אותך לאחד הלקוחות שלהם שקנה את אותו דגם. תבדוק אם אתם יכולים לצאת לרכיבה משותפת, והאם הוא מוכן להשאיל לך את האופניים לחלק מהרכיבה. כמובן, שאתה צריך למצוא מישהו עם מידה כמו שלך, מה שקצת מסבך את העסק.

רֶשֶף

New member
אני תוהה ../images/Emo12.gif

במחשבה מעמיקה, אני די מתלבט בקשר למידת האפקטיביות של אותה "רכיבת מבחן" שכולם מתלהבים ממנה. במאמר של ציקי לגבי רכיבה בחו"ל הודגש היתרון באופציה "לקחת את האופניים הפרטיים שלך" על פני "לשכור אופניים מקומיים" בנימוק של "עקומת הסתגלות בת 2-3 ימים. אני יודע שבכל שלושת האופניים שהחלפתי בשנה האחרונה לקח קצת יותר (וזה בלשון המעטה) מיומיים-שלושה עד שמצאתי את השילוב המנצח של זוית/גובה כסא, זוית כידון, מיקום ידיות ברקסים ושיפטרים, כיוונוני בולמים, לחץ אויר בצמיגים וכד'. כל רוכב, שנוהג לבלות הרבה על האוכף, יודע שלוקח פרק זמן עד שאתה ממש "יושב" בתוך האופניים. שמעתי כבר חוות דעת של אנשים שלקחו אופניים לשעתיים שלוש של "רכיבת מבחן" ובגלל שהבולם האחורי היה קשיח מדי או שחצי ס"מ בזוית הכסא לעומת זוית הכידון גרמו להם לכאבים בעורף, זרקו את האופניים בשאט-נפש וסיננו "איזה חרא של אופניים". אישית, לא נתקלתי עדיין במקרה ההפוך של מישהו שקיבל "אורגזמה" ברכיבת מבחן וגילה מאוחר יותר חוסר התאמה בינו לבין האופניים (אם נתעלם רגע ממקרה חריג של מאחד בשם, ערן שמגלה חוסר התאמה כזה בערך כל חודשיים
), אבל גם אפשרות כזו תיתכן (למשל, רק אחרי שבוע, כשמתחילות לכאוב הברכיים בגלל שילוב של יחסי ההעברה ביחד עם משקל האופניים ביחד עם גובה המושב ביחס לאורך הרגליים). "רכיבת מבחן" חשובה כעוד נדבך בתהליך קבלת ההחלטות, אבל לא הייתי מסתמך עליה בלבד כעל "הקריטריון האולטימטיבי" להחלטה.

talctalc

New member
אז ככה רשף (ובכלל)

האופניים מרגישים יופי ברכיבה מנהלתית...מדרכה ומגרש חנייה. הצלחתי לאלתר דרופון נחמד והרגשה עדיין טובה. הבעיה היא שמדובר באופני שבילים, היינו 14.8 ק"ג נכון לאתמול, עם פדאלים מפלסטיק ולדעתי בלי ג'יפה\פסגומי.... בגלל המעבר הקרוב לקליטים אני צופה לפחות 15.5 ק"ג של אופניים, ואני מעוניין להרגיש את המצב ברכיבה על שביל\עלייה וכו

רֶשֶף

New member
הוא שאמרתי

ואת זה, אני לא משוכנע שתיתן לך רכיבת מבחן בודדת. פה לא מדובר השוואה בין 11 קילו ל-19 קילו. עיקר קטגוריית השבילים מסתובבת באיזור שבין 13 ל-15 ועל אף שספורטאי ה-XC התחרותי יחלקו עלי, עבור רכיבת שבילים חצי קילו לפה 3/4 קילו לשם זה לא מה שיעשה לך מהפכה. כשקניתי את הג'יאנט ווארפ DS1 התלהבתי. המעבר מז"ק לש"מ (אפילו שהיה SP עם בובינג לא הגיוני) היה מאד משמעותי עבורי ורק בשבוע הראשון גמעתי יותר מ-250 ק"מ בלי שיכולתי להוריד את החיוך מהפרצוף. שבעה חודשים טיילתי איתם בנפחים שבין 30 ל-50 ק"מ. מדובר על אופניים ששוקלים כ-16 קילו על הניר. עם גי'פה ותיק אוכף עמוס הם היו יותר מ-17.5 אמנם קיבלתי יופי של כושר אבל רק אחרי 3 חודשים הבנתי שאני מתענה. לא שהורדתי משקל משמעותי עם הג'אמיס, אבל לפחות המתלה האחורי שונה, הבולמים שונים, הגיאומטריה שונה וההתנהגות הכללית שונה. זה כשלעצמו היה שיפור משמעותי. אני לא מודאג מזה שתגלה בעוד חודש שהאופניים מרגישים אפילו עוד יותר יופי ממה שהרגישו במגרש החניה. אני מודאג, בשבילך, מזה שתגלה שההתרגשות מ"קפיצת המדרגה" הקטגורית ומהמעבר לש"מ טישטשה את חושיך ואחרי חודש, אולי... אולי... תשאר עם טעם של החמצה. אני לא מנסה לטעון שרכיבת מבחן היא חסרת טעם, מה שאני טוען זה שאם כבר עלה בידך לארגן רכיבת מבחן, יש לנצל אותה עד תום ולקיים אותה ברצינות יתרה. הכוונה, לא סתם לקחת את האופניים לטיול (מה שיפריע לריכוז וימנע ממך התעסקות במהלך הרכיבה לצורך כיוונונים), אלא לבצע רכיבת מבחן ממש. אם אתה רוכב עם אנשים, וודא שיש להם את כל הזמן והסבלנות שבעולם וכי יהיו לא מעט עצירות. קח איתך אנשים שיש להם נסיון עם יותר מזוג אחד של ש"מ, רצוי עם בולמים דומים, נפלא אם רכבו על אופניים כאלו בעבר. זה יאפשר להם לוודא עבורך אם יש בעיות בדגם הספציפי שלך (אם הבולם מתנהג כמו שהוא מתנהג כי ככה הבולם הזה מתנהג או בגלל שמשהו לא פועל כמו שצריך). קח את הזמן בעצמך ותהיה ממש קטנוני בעניין הכיוונים - נסה לרכב שוב ושוב מקטעים שונים עם מתאר קרקע שונה בכיוונונים שונים. בהנחה שלא כל אופניים מתהדרים בבולמים "חכמים" עם אלמנטים חמישונים, סביר להניח שיש להם "כיוון אופטימלי". ה"עז", שמסתתרת המינוח "אופטימלי" היא "פשרה". "אופטימלי" זה "לא לכאן ולא לכאן". "באמצע". תפקידך למצוא את הנקודה האופטימלית בה הבולם מתפקד באופן סביר במירב סוגי השטח ולוודא, שמחיר ה"פשרה" מקובל על הגוף שלך. דאג להצטייד במפתחות הרלוונטיים ובמשאבת בולם מתאימה. קח בחשבון שאתה לא הולך "לטייל". אתה הולך "לעבוד"
מאחל לך רכיבת מבחן אפקטיבית.

yuv R

New member
הזכרת לי נשכחות ...

התהליך שתיארת מזכיר לי את הדרישה המוזרה שהגיעה "מלמעלה" אי שם בשנת 1998 כשהאימה מבאג 2000 היתה בשיאה: צריך לבדוק שכל המערכות שלנו שורדות את באג 2000! ואיך נבדוק? כמובן... נעביר את השעון לשנת 2000 ונראה מה קורה! ואף אחד לא הבין ש.. אם הבאג באמת קיים הוא מסתתר אי שם באינטגרציה בין המערכות, בבעיות שלא צצות מיד בגלל שהשעון התחלף, בתהליכים שלא רצים דווקא כרגע כי עכשיו מתחשק לנו לבצע איזו בדיקה דבילית, וכו' וכו'. לא, זה לא פורום מערכות מידע, אבל עדיין הרעיון ברור. אם יש הבדלים, הוא לא ירגיש אותם לדעתי. וגם אם כן - הוא לעולם לא יידע אם הם נובעים מכיוון לא נכון או מעקומת התרגלות לאופניים. בקיצור, המבחן הזה מקרי מדי וממוקד מדי. אני לא מאמין שאפשר באמת לבחון אופניים. אולי חריגים הם בוחנים מקצועיים, כתבי מגזינים וכו', שעוברים המון זוגות ויודעים לנטרל השפעות הסתגלות וגם יודעים בדיוק מה לבדוק ואיפה (בשטח ובאופניים) לחפש את ההבדלים.

yuv R

New member
מיקדת את הבעיה, וזה צעד ראשון

פשוט קח אופני שבילים כלשהם, כבדים יותר, ונסה לטפס איתם. אפשר גם דגמים אחרים של רוכבים אחרים או של חנויות שכן נותנות זוגות לרכיבות מבחן (אנדורו ממצמן, טרק ליקוויד מ CTC או אפילו איזה ג'מוס של מישהו מהפורום
). במחשבה שניה, אל תקח אף אחד מהזוגות האלה, יש חשש שהמעבר אחר כך לקונה DAWG יהיה... מוזר (יצאתי מזה איכשהו). מה עם להדביק משקולת של 5 ק"ג למסגרת של אופני ה XC הפרטיים שלך ? וברצינות... לא ברורה לי כל סוגיית המשקל הזו. זה כל כך משמעותי ברכיבה? אני שוקל לפחות 20 ק"ג יותר מרשף, וזה ביום טוב. אתה חושב שזה משפיע שהג'מוס שלו שוקל 5 קילו יותר מהאופניים שלי ? נשמע לי מופרך משהו. לעומת זאת, כשרוצים להניף את האופניים מעל גדר באמצע נחל ציפורי (ע"ע השאנטי הקודם), האנדורו של ספשלייזד הם בהחלט אתגר קבוצתי ראוי
.

timon1

New member
אני דווקא לא מסכים לגמרי איתכם

נכון שיש זמן התרגלות וצריך לכוון את האופניים פיקס כדי להפיק מהן את מקסימום ההנאה שאפשר אבל, אם בחנות מכוונים את הבולמים, גובה וזווית האוכף שיתאימו לנו לפי הוראות היצרן אז מרווח הטעות קטן באופן משמעותי. אז לוקח לנו שבועיים שלושה להגיע ל100% אבל אם לאחר כל הכיוונים הראשוניים לא הגענו אפילו ל80% ולא הרגשנו את "הקליק" אז לפחות אפשר לדעת שזה לא זה ולעבור הלאה בלב שלם. ברכיבת המבחן שלקחתי על הIDRIVE 2.0 כיוונתי לי את האופניים, קצת בחנות וקצת תוך כדי רכיבה, רכבתי על מסלול מוכר לי היטב שעברתי אותו כבר עשרות פעמים ולקחתי בחשבון את ה20% שלא אוכל לקבל ברכיבה הראשונה, אם הגעתי בתום הרכיבה ל30% מתוך ה100% [ולא מה80% המצופים] זה היה נס וממש לא הגעתי לשם, ירדתי מהאופניים מאוכזב למדי וידעתי ש"זה לא זה". לדעתי, יכולת ההגעה להבנה שאתה לא בכיוון לא פחות חשובה מההבנה שאתה כן. זו דעתי.

yuv R

New member
אריאל, לא יודע באיזה גיל התחתנת..

לטעמי, בכל אופן, הרבה (הרבה) יותר קל לדעת שמשהו הוא לא מתאים מאשר להחליט שהוא כן, אפילו ב- 80%. הבעיה היא לבחור מבין האופציות הטובות את הטובה ביותר. השאלה היא מתי עוצרים את הבדיקות. הלוואי שכל פסילה היתה כל כך חד משמעית כמו היחס שלך ל- IDrive ("לא הייתי נוגע עם מקל").

timon1

New member
התחתנתי בגיל 26 אם כבר שאלת

ולשאלתך מתי עוצרים, לדעתי תעצור ברגע שתשמע את ה"קליק", אח"כ תבחן יותר מקרוב ותראה אם זה היה קליק אמיתי או כוזב [כמו שהיה לי בהתחלה עם הIDRIVE למשל]. בהרים הכנתי כתבה קצרה על שיטת בחירה אחת מני רבות, בין האופציות הכי טובות שמצאת לך, אישית אני משתמש בה לא מעט אבל יתכן ותמצא אותה כלא טובה.

רֶשֶף

New member
יובל, בעניין המשקל...

למיטב זכרוני התקיים בפורום דיון מכובד למדי בסוגיה. אין לי את הידע המקצועי להסביר למה יש הבדל מהותי בין 20 הק"ג שיש לך יותר ממני לבין השפעת 5 ק"ג נוספים לאופניים. אני מניח שזה קשור לזה, שאתה מה שאתה כמכלול ואת אותם 20 ק"ג נוספים אתה "סוחב" כעניין שבשגרה, לכן הם לא רלוונטים לחשבון. אני מניח שמדובר בנו כ"מנוע" מטיפוס סיזיפוס, שתפקידו לגלגל אבן גדולה מסגסוגת אלומיניום לפסגה של הר. בין אם סיזיפוס שוקל 65 ק"ג או 85 ק"ג עדיין יהיה לו קשה יותר לגלגל אבן של 17 ק"ג מאשר אבן של 12 ק"ג. אני מניח שזה כמו ההתחכמות "מה יותר כבד? קילו נוצות או קילו ברזל?" השאלה היא לא "למי יש מסה גדולה יותר? לרשף + אופניים או ליובל + אותם אופניים" אלא "מה יהיה קשה יותר ליובל או לרשף? לטפס סינגל על אופניים של 17 קילו או על אופניים של 12 קילו?" יש לי עוד הרבה דוגמאות, אבל אני משוכנע שהבנת כבר בראשונה
וסתם קוריוז בחינם: כשקניתי את ה-DS1 אמרתי למוכר "אבל מה עם המשקל? כבד קצת, לא?" אז הוא ענה לי "עזוב אותך. תרכב על זה חצי שנה, אחרי זה תעבור לאופניים של 12 קילו ותראה איך אתה עף" מה שנקרא "(dREaD-BULL(shit עושה לך כנפיים"

shl17

New member
רכיבת מבחן

לטעמי לפחות 3 ימים במקומות מוכרים וקשים כמה שיותר לרוכבשמטפס שווה לבדוק יותר בעליות (כולל טכניות כמו המדרגות לשווצריה הקטנה מכיוון נחל כלח) ועדיין אני חוזר שרצוי לחפש אופנים עם מהלכי בולמים יותר נדיבים, במיוחד אם רוצים ללכת לכיוון יותר אגרסיבי

למעלה