הוא שאמרתי
ואת זה, אני לא משוכנע שתיתן לך רכיבת מבחן בודדת. פה לא מדובר השוואה בין 11 קילו ל-19 קילו. עיקר קטגוריית השבילים מסתובבת באיזור שבין 13 ל-15 ועל אף שספורטאי ה-XC התחרותי יחלקו עלי, עבור רכיבת שבילים חצי קילו לפה 3/4 קילו לשם זה לא מה שיעשה לך מהפכה. כשקניתי את הג'יאנט ווארפ DS1 התלהבתי. המעבר מז"ק לש"מ (אפילו שהיה SP עם בובינג לא הגיוני) היה מאד משמעותי עבורי ורק בשבוע הראשון גמעתי יותר מ-250 ק"מ בלי שיכולתי להוריד את החיוך מהפרצוף. שבעה חודשים טיילתי איתם בנפחים שבין 30 ל-50 ק"מ. מדובר על אופניים ששוקלים כ-16 קילו על הניר. עם גי'פה ותיק אוכף עמוס הם היו יותר מ-17.5 אמנם קיבלתי יופי של כושר אבל רק אחרי 3 חודשים הבנתי שאני מתענה. לא שהורדתי משקל משמעותי עם הג'אמיס, אבל לפחות המתלה האחורי שונה, הבולמים שונים, הגיאומטריה שונה וההתנהגות הכללית שונה. זה כשלעצמו היה שיפור משמעותי. אני לא מודאג מזה שתגלה בעוד חודש שהאופניים מרגישים אפילו עוד יותר יופי ממה שהרגישו במגרש החניה. אני מודאג, בשבילך, מזה שתגלה שההתרגשות מ"קפיצת המדרגה" הקטגורית ומהמעבר לש"מ טישטשה את חושיך ואחרי חודש, אולי... אולי... תשאר עם טעם של החמצה. אני לא מנסה לטעון שרכיבת מבחן היא חסרת טעם, מה שאני טוען זה ש
אם כבר עלה בידך לארגן רכיבת מבחן, יש לנצל אותה עד תום ולקיים אותה ברצינות יתרה. הכוונה, לא סתם לקחת את האופניים לטיול (מה שיפריע לריכוז וימנע ממך התעסקות במהלך הרכיבה לצורך כיוונונים), אלא לבצע
רכיבת מבחן ממש. אם אתה רוכב עם אנשים, וודא שיש להם את כל הזמן והסבלנות שבעולם וכי יהיו לא מעט עצירות. קח איתך אנשים שיש להם נסיון עם יותר מזוג אחד של ש"מ, רצוי עם בולמים דומים, נפלא אם רכבו על אופניים כאלו בעבר. זה יאפשר להם לוודא עבורך אם יש בעיות בדגם הספציפי שלך (אם הבולם מתנהג כמו שהוא מתנהג כי ככה הבולם הזה מתנהג או בגלל שמשהו לא פועל כמו שצריך). קח את הזמן בעצמך ותהיה ממש קטנוני בעניין הכיוונים - נסה לרכב שוב ושוב מקטעים שונים עם מתאר קרקע שונה בכיוונונים שונים. בהנחה שלא כל אופניים מתהדרים בבולמים "חכמים" עם אלמנטים חמישונים, סביר להניח שיש להם "כיוון אופטימלי". ה"עז", שמסתתרת המינוח "אופטימלי" היא "פשרה". "אופטימלי" זה "לא לכאן ולא לכאן". "באמצע". תפקידך למצוא את הנקודה האופטימלית בה הבולם מתפקד באופן סביר במירב סוגי השטח ולוודא, שמחיר ה"פשרה" מקובל על הגוף שלך. דאג להצטייד במפתחות הרלוונטיים ובמשאבת בולם מתאימה. קח בחשבון שאתה לא הולך "לטייל". אתה הולך "לעבוד"
מאחל לך רכיבת מבחן אפקטיבית.