ClownOfDestruction
New member
הממ
(חח אני הולך לחטוף צעקות
), נראה שצריך להציג גם את הצד השני. קודם אני אציין שמעולם לא השתמשתי בג'אווה, ואני לא מת על מיקרוסופט. אבל בואו נודה בעובדות: מיקרוסופט היא חברה שבנתה בערך כל מוצר שלה על מוצר קיים. תו"ל העבודה שלהם הוא לקחת משהו, לחקות אותו, וכמה שזה ממש לא באופנה להגיד את זה, בדרך כלל פשוט לעשות אותו טוב יותר. הם עשו את זה עם DOS, הם עשו את זה עם Windows, וגם GC לא הם המציאו. כמה אנשים הזכירו פה ששימוש ב.NET זו חתונה קטולית ומיותרת עם מיקרוסופט. זה בהחלט נכון, אבל מצד שני, מיקרוסופט הוא לא באמת התאגיד הרשע שמטרתו בחיים זה להשקיע חלק נכבד ממשאביו בכדי לגרום למפתחים להשתמש ב.NET כדי לזרוק את הטכנולוגיה אחרי שנה ולדפוק את כולם (הם התאגיד הרשע, אבל אני בספק אם זו המטרה שלו). בוא נסתכל על שלוש השאלות שלך. מבחינת ביצועים, גם .NET וגם JAVA הם VMs, כלומר אם אתה רוצה לכתוב מערכת זמן אמת אתה לא תבחר בשתיהן. לעומת זאת, יש סיכוי שאת הגרסאות הבאות של ווינדווס למשל יבנו עם מנגנונים אינטגרליים להרצת קוד .NET (זה לא בלתי סביר תכל'ס, ומן הסתם גם אינטרס של מיקרוסופט), משהו שייתן יתרון מבחינת ביצועים ל.NET. מבחינת שוק עבודה, אי אפשר ממש לקבוע. יכול להיות באמת ש.NET תהיה טכנולוגיה כושלת שתעוף מהעולם לאחר זמן קצר, אבל אני בספק אם מיקרוסופט לא ילחמו כדי שזה לא יקרה. כיום, מתכנתי .NET נצרכים מאוד בשוק (היה על זה שרשור לפני כמה זמן). מבחינת קלות פיתוח, אני לא יודע, משום שלא השתמשתי בJAVA מעולם. אבל אם יש משהו שיותר קל לפתח בו מC#, נוכל להתחיל ללמד ילדים בגן להשתמש בו (שזה דרך אגב אחד הדברים שאני פחות אוהב בשפה, היא פשוט מנוונת). מבחינת סביבת WEB, מיקרוסופט די שמה לעצמה למטרה לעשות מהפך בעולם התוכנה ולהתחיל לגרום לפיתוח הרבה יותר מאסיבי של יישומי Web לעומת יישומים רגילים שיושבים במחשב (ו.NET כולל כלים לפיתוח מאוד קל ומהיר של Web Services וASP.NET שהם דברים חזקים מאוד) בכל מיקרה, סתם חשבתי להציג גם את הצד השני (לא שאני טוען שאני צודק בחלק או בכל מה שאמרתי, פשוט נראה היה שהדעה פה מאוד חד משמעית ואני לא בטוח שזה ככה). עכשיו אפשר להתחיל לצעוק
(חח אני הולך לחטוף צעקות