JAVA או .NET

voguemaster

New member
כן אבל

להשתמש בטכנולוגיה שנעלמת מהעולם תוך שנה או שנתיים (טוב נו, אפילו 5) זה פשוט היגיון דפוק. אתה לא יכול לבצע שום התקדמות אמיתית בצורה כזו. זו מסקנה הנגזרת מתוך העובדה שאתה מחליף את אותה טכנולוגיה כל כמה שנים. זה בדיוק כמו צו האופנה, הוא מתחלף כל שנה. מה זה אומר ? שהוא חדשני ? לא. זה אומר שרוב הדברים פשוט לא שווים שישתמשו בהם לאורך זמן, זה הכל. בכל מקרה, מיקרוסופט מנסים להמציא מחדש את שוק התוכנה וזה נחמד. אבל הם יעמדו במקום אם הם ימשיכו כך.

חח

כשאני אמרתי 5 שנים, לקחתי בכוונה את המקרה הרע מבחינתי (כי יכול להיות שהטכנולוגיה תחזיק גם 7, 8 ו10 שנים), אז אל תקח את זה לשנה או שנתיים. אתה אומר ש.NET לא מחדש כלום? אם כן, אז צר לי אבל כנראה אין לך שמץ. ואם זו טכנולוגיה שכן מחדשת ומפתחת (ויש הטוענים שדוחפת לשימוש של מתודולוגיות פיתוח מתקדמות יותר, לדוגמא SOP), אני לא רואה שום סיבה לא להשתמש בה.

האמת? לא יודע...../images/Emo26.gif

אתה שואל לגבי נקודות מאוד ספציפיות: ביצועים, שוק עבודה... אני מניח שאם אתה שולט טוב או ב-Java או ב-NET. - לא תהיה לך בעיה בעבודה... אני קצת משוחד לכיוון Java... יצא לי לעבוד איתה קצת מסיבית בתקופה האחרונה - ואני מבסוט... (מה עוד שאני בדיוק כרגע קורא את החידושים ב-J2SE 5.0 - וזה די עושה חשק...
) אבל אם אתה מדבר על פיתוח ל-WEB נראה לי שתעדיף את Java מן-הסתם... למה לך להתחייב ל-MS ולהגביל את עצמך?... נראה לי כמו חתונה-קתולית מיותרת...

nirtheking

New member
אז אני "אסכם" ואומר שכדאי לי ללמוד

JAVA
יש קישור לאיזה מסמך של SUN לגבי השינויים שבין 1.4.2 ל1.5 ? תודה לכולם

IP yuval

New member
שמעת על גוגל? סאן?

http://java.sun.com/developer/technicalArticles/releases/j2se15/ גם לדעתי כדאי ג'אווה.

dharmax

New member
->

קודם כל, ג'אווה, בגלל כל הסיבות שאמרו. פלוס: 1. הספריות שיש לג'אווה עשויות טוב יותר לדעתי, יותר עשירות ומוגמרות, והתכנון יותר אלגנטי ונכון. 2. יש את אקליפס... סביבת פיתוח מאוד מתקדמת ומשובחת, עם תכונות חשובות ורבות עצמה שאין לאף אחד אחר. היא סביבה כללית, למעשה, אבל יש לה יתרונות אדירים ספציפית לג'אווה.
בהצלחה

neko

New member
כולם פה התעלמו מדבר אחד קטן -

דוט נט הרבה יותר חדשה מ-JAVA, והרבה יותר נדירה, ולכן כרגע לפחות (מי יודע איך זה יהיה עוד שנה
), הביקוש לתוכניתני #C גבוה בהרבה משל JAVA. אז אם השיקול הוא מציאת עבודה במהרה, דווקא נראה לי שזה הכיוון הנכון.

לא הבנתי...../images/Emo26.gif

בגלל שהשפה חדשה
יש יותר ביקוש לתוכניתנים?? לפי ההגיון הזה לתוכניתני C ו-CPP לא היה מה לחפש בשוק...
שפה חדשה, אומר שיש פחות פרוייקטים לתחזק בה... כלומר פחות דרישה לתוכניתנים... שפה חדשה אומר חוסר יציבות, ולך תדע מה יקרה איתה בעוד 5 שנים... ומאיפה הנתון ש"כרגע הביקוש לתוכניתני #C גבוה בהרבה משל JAVA."

neko

New member
בגלל שהשפה חדשה, יש פחות

תוכניתנים ביחס למס' הפרוייקטים. בנוסף, מי שמחפש תוכניתן JAVA מחפש בד"כ כמה שנות נסיון - ב-#C אין דבר כזה (השפה קיימת שנתיים ולא נלמדת כמעט בשום מקום חוץ מהבינתחומי ומכללת הי-טק ודומיה). אולי הייתי צריך להסביר שזו הכוונה - עדיף לתוכניתן ללא נסיון להשקיע ב-#C יותר מאשר בשפה מבוססת וותיקה אם הוא רוצה למצוא עבודה בקלות. וד"א, אף אחד לא פותח פה עיתוני דרושים אף פעם? אני עושה את זה ברמה החודשית, סתם כדי לראות לאן הרוח נושבת. בחודשים האחרונים #C מככבת באופן בלתי מעורער.

DadleFish

New member
פה אתה טועה

גם פרויקטים של #C דורשים נסיון רב - בד"כ ב-JAVA או ב-++C. ללמוד שפה חדשה, במיוחד כשזו פשוטה כמו JAVA או #C, זה שטויות. הנסיון הוא נסיון בעבודה על פרויקט גדול, ב-DEBUGGING, בעבודת צוות, ב-DESIGN וכו'.

neko

New member
ודאי שתמיד עדיף להיות בעל נסיון,

אבל יש הרבה יותר סיכוי שחברה שעובדת ב-#C תקח חסר נסיון מאשר שחברה שעובדת ב-++C, פשוט מפני שהמבחר שלה של בעלי נסיון ב-++C גדול יותר. חוצמזה, מעט מאד תוכניתנים ותיקים ירצו להמיר שפה שהם שולטים בה ושיש להם בה תעסוקה בשפה שהם לא מכירים בכלל ושיצטרכו להתחיל ללמוד (למעט אולי בשביל לעבור לתפקידים בכירים כמו ראש צוות).

DadleFish

New member
למה?

למה שאני אעדיף לקחת חסר נסיון על פני מישהו שיש לו הרבה נסיון, בלי קשר לשפה? ולגבי התוכניתנים, יש דווקא כאלו שמחפשים להתמקצע בתחומים רבים ולא להיתקע בשפה אחת.

vinney

Well-known member
הלוגיקה שלך לא ברורה...

איך מזה שNET חדשה יותר אתה מסיק שיש ביקוש יותר גדול למתכנתים? אני הייתי מסיק במקומך בדיוק את ההפך, במיוחד אם אתה מציין שהיא גם נדירה יותר...

voguemaster

New member
ואתה מדבר עוד יותר "קטן"

זה היה נכון אם ג'אווה הייתה סטטית וסגורה, אבל היא מתפתחת כל הזמן, עוברת אבולוציה ומשתפרת.

voguemaster

New member
OMFG!!

הם הוסיפו טונות של דברים שווים! הנה ה-highlights: 1. שיפורי ביצועים. 2. Generics, המקבילה של ג'אווה ל-templates של ++C. 3. הוסיפו קונסטרקט חדש שלקוח מפרל - foreach. 4. המרות אוטומטיות וקלות יותר בין טיפוסים בסיסיים לאובייקטים המתאימים, כמו int ל-Integer. 5. תוספת של ENUM לשפה, רק שהם חזקים יותר ולא מתנהגים כמו integers פשוטים. 6. תמיכה ל-varargs קיימת עכשיו. מאחורי הקלעים נוצר אובייקט מערך פשוט אבל הכל שקוף. 7. משהו שנקרא static import שמאפשר לבצע import למשתנים סטטיים כדי למנוע דברים כמו Constant Interface Antipattern. 8. שיפורים בכל ספריית בסיס שקיימת, ביניהן: networking, UI, security, threading, RMI, sound, 2D 9. שיפורים ל-JPDA, מה שנקרא Java Platform Debugger Architecture 10. שיפורים לקומפיילר 11. תמיכה בפלטפורמות נוספות (כמו AMD64).

למעלה