JAVA או .NET

nirtheking

New member
JAVA או .NET

שוב עולה אצלי השאלה במה עדיף לפתח Java או .Net מה יותר טוב מבחינת ביצועים, שוק עבודה וקלות פיתוח? אין לי בעיה ללמוד את השפות(אם ל-.Net אז C#) משום שיש לי ידע בסינטקס like c (מ-JS וגם כי בעבר התחלתי ללמוד JAVA אבל משום מה הפסקתי :S) מדובר בפיתוח לסביבת ה-WEB שיתכן גם ליצירת תוכנות עצמאיות. אז אם כך מה עדיף .NET או JAVA

vinney

Well-known member
JAVA

אם כי אין כל כך הרבה הבדלים באופן עקרוני, תכל'ס ללמוד שפה לא יקח לאף אחד הרבה זמן. אבל אם אתה שואל עם מה עדיף להתחיל פרוייקט חדש - לדעתי JAVA יותר בטוח. מייקרונאחס יוציאו מערכת הפעלה חדשה ויחליטו שFRAMEWORK לא בראש שלהם יותר ותתקע, לך תחפש שיתנו לך OUTSOURCING להמיר... JAVA זה משהו שיותר בטוח, יותר שימושי מבחינת פורטביליות ותאימות למערכות אחרות (NET זה רק מייקרוסופט), וגם יותר עמיד בפני שינויים (SUN הוכיחו את עצמם כדי עקביים).

nirtheking

New member
תודה ... אבל ?

מה עם פרוייקט מונו ששמעתי עליו ? ומבחינת ביצועים מה יותר טוב ? כי למשל למאק (OS X) להבנתי יש יתרון ברור ב-JAVA , השאלה היא מה הולך בלינוקס ווינדואס לגבי הביצועים ?

vinney

Well-known member
יש NET למק'ים? וואלה חידשת לי

לגבי מונו - זה פרוייקט קוד פתוח, שעד שיהיה מוכן מייקרוסופט ישנו את הסטנדרט פעמיים, כך שאתה לא יכול להסתמך עליו. זאת הבעיה עם קוד סגור - אתה תחת השליטה של בעלי הקוד. JAVA כמדומני זה קוד סגור, אבל הסטנדרט הוא ANSI (רצ"ב לינק בנושא) לNET אין סטנדרט שהוא ANSI, כל הקלפים אצל ביל.

IP yuval

New member
מונו כבר מוכן, אבל לא מעודכן.

הוא תומך בNET 1.0 או משהו כזה מקום 1.1. בכל מקרה, עם נצמדים למונו אפשר לפתח ב/ל גנו/לינוקס, חלונות ולמק. אם אני לא טועה לNET כן יש איזה סטנדרט, שמאפשר לפתח את מונו בלי להפר פטנטים של מיקרוסופט. באופן עקרוני הקוד של ג'אווה של סאן "פתוח", אתה יכול לקרוא אותו אם אתה רוצה, אבל אסור לך לשנות אותו. יש כמובן גם את gcj שעדיין לא מושלם, והוא מהדר ג'אווה חופשי.

nirtheking

New member
יש איזה סטנדרט שאם שפה מסויימת

לא עונה עליו אז היא לא יכולה להיחשב כשפה .Netית

voguemaster

New member
אולי

אבל הסטנדרט הזה נתון לשליטת MS בכל רגע נתון. והוא גם יכול להשתנות בכל רגע נתון.

vent91

New member
MS לא ישנו את התקן של C# כי הוא פתו

וחופשי ומותר לך לפתח עבורו IDE וקומפיילר בלי לשלם רויאלטיס. הם מין הסתם ימשיכו לשכלל ולהוסיף לשפה. לבסוף ישאר בידך לבחור איזו IDE וקומפיילר תעדיף. גם JAVA לא נשארה במקום והם הוציאו לא מזמן גירסה חדשה ותוספות שמקרבות את JAVA ליכולות שיש לC#. בכל מקרה אני לא סובל את MS הבריונים ולא סובל את SUN הבכיינים.

vinney

Well-known member
מה הקשר בין זה לזה?

הוא פתוח וחופשי? בחיים לא שמעתי על זה, אבל ניחא, נגיד. אתה זוכר מה היה עם C כשהיא הייתה פתוחה וחופשית? לקח לה 20 שנה להיות גם מתוקננת. אפרופו "מקרבות את JAVA ליכולות שיש ל#C"??? מי מתקרב למי....

vent91

New member
בקצרה כי אין לי זמן

לC# יש כבר תקן! כפי שכבר כתבתי. מותר לך לפתח כלים ע"פ התקן. אם שמרת על התקן תוכל להשתמש בשם C#. (אל תבלבל את המילה תקן עם מימוש התקן) MS לקחו את זה שיצר את דלפי כדי שיצור את C#. הוא יצר שפה שיש בה את היכולות של JAVA ואף יותר. כנס לאתר של SUN ותקרא על השיפורים החדשים ב1.5. כולם ככולם קיימים כבר בC#. (זה לא מעיד שום דבר על איך חברה X תממש את השפה)

vent91

New member
C# 2.0 היא גנרית ופורטבילית לידיעה

MS שינו את המדיניות שלהם בהתאם לתכתיבי השוק. וסתם השערה שלי (נחיה ונראה) בעזרת מערכת PR משומנת היטב, המון קוד פתוח ותרומה לקהילה הם יגרמו לאהדה של שנות ה80 לחזור אליהם.

DadleFish

New member
מאוחר מדי

תנועת הקוד החופשי והמעבר ההמוני ללינוקס יגרום להם לקריסה.

vent91

New member
על סמך מה אתה אומר את זה?

מעבר המוני? אכן יש מעבר ללינוקס אבל בעיקר מתחום שרתי הUNIX. ואם זה יקרה, אז לא בגלל לינוקס והרעיון הפנטסטי מאחוריה. אלא בזכות חברה אחת שתיצור מהלכים חדשים ונבונים ותכבוש את השוק. בין אם המוצר שלה הוא לינוקס או BSD או וואט-אבר. אם היה לי כסף ספייר הייתי קונה מניות של NOVELL. היא המועמדת המובילה (מבחינתי) ליצור תחרות רצינית בעזרת SUSE. ביזנס מניע אותם ולא דת. זה חשוב. (וזה לא משנה אם דביאן או רד-הט טובה יותר. לא זה קובע מי לוקח ת'שוק) ומי ממן את פרוייקט מונו? מי דואג שתוכל לכתוב בC# בלינוקס? זאת כמובן NOVELL. הם יודעים מה הם עושים ומה דרוש לשם הגירה. תחשוב על זה. למה הם עושים זאת בעצם? ולסיום שפות הן רק כלי. לא העיקר. שפות הם ממתקים למפתחים. מי שמחליט זה ביג בוס בסופו של דבר והוא פרקטי לחלוטין. (יש לו תואר שני במנהל עסקים) אם ביג בוס רואה פוטנציאל בלפתח בWIN אז זה מה שעושים. ולנו נשאר להתווכח איזה ממתק טעים יותר. (ביג בוס לא כותב קוד). אז שיהיה יום טוב.

DadleFish

New member
זה בסדר,

כשהלקוחות עוברים בהמוניהם לפלטפורמות לינוקס, לביג בוס לא קשה להחליט עם מה לפתח. $C ללינוקס היא במקרה הטוב בחיתולים ובמקרה הרע פשוט לא מתפקדת. אם כבר - אז JAVA.

vent91

New member
מה יהיה איתך אלדד?

לפעמים אני נזכר בהודעות שלך לפני שנתיים שלוש ולא יכול להאמין שזה אותו בן אדם

vinney

Well-known member
חיחיחי../images/Emo13.gif אתה חמוד ../images/Emo13.gif

אתה לוקח דברים אישית אני לא חושב שיש לך מניות במייקרוסופט כמו שלי אין בSUN, אני לא סובל את JAVA ולא את #C בגלל הVM, אני אישית עובד על C ו++C, ולרוב על UNIX/LINUX. זה קרב ענקים, JAVA עקפו את #C, או #C עקפו את JAVA - זה לא ממש משנה. בסופו של דבר - C תשאר אחרי ששתיהן ימותו, כמו שDELPHI מתה, VB מתה, NETSCAPE מתה וASP מתה, שום דבר חדש תחת השמש.

חח, ASP מתה? מעניין

צריך להגיד את זה לתפוז, לפני שלא יהיה לנו פורום
Assembly תישאר אחרי C אני מאמין, זה עדיין לא אומר שצריך לתכנת רק בAssembly..

vinney

Well-known member
חס וחלילה

פשוט צריך לקחת כל דבר בפרופורציות. הדיון על ללמוד עכשיו #C או JAVA ולחשוב שזה ישפיע על קריירה בצורה כלשהי, די טיפשי בסופו של דבר. ASP מתה, ואולי באמת כדאי להגיד את זה לתפוז, אני מקווה שהם יודעים את זה גם לבד. מערכות חדשות לא מפתחים בASP, רק מתחזקים, כנ"ל לגבי VB, אני מקווה שאתה מודע לזה.

vb מבחינתי אף פעם לא חיה

עם ויבי למדתי מה זה טקסטבוקס, וזהו בערך. אני לא יודע אם ASP מתה, אבל מיקרוסופט בכל מקרה תהרוג אותה (לטובת ASP.NET כמובן, אבל זה עדיין ASP). הבחור רוצה לדעת מה כדאי להתחיל ללמוד, הוא לא אמר שזה ישפיע לו על הקריירה. אני אוהב מאוד C++, אבל כשמדובר ביצירת תוכניות GUI שלא מצריכות לוגיקה של מנוע גרפי או בעיקר בשביל ליצור יישומי Web, להשתמש בC++ יהיה פשוט צעד שגוי. אז אתה יודע מה, יכול להיות שבעוד 5 שנים כבר תהיה טכנולוגיה חדשה. זה עדיין לא אומר שלא כדאי להשתמש בטכנולוגיה הזאת כל עוד היא עדכנית, וכשיבוא הדבר הבא, נלמד גם אותו, בשביל זה יש פורום.

למעלה