It´s oh so quiet....

XYZ3

New member
אם זה מה שהוא התכוון אליו

אז הוא ממש ממש צודק!!!!!!! הפורום התכווץ בהרבה...

.....

המנהל כנראה עסוק בדוקטורט שלו... צריך מנהל נוסף... בכול מקרה, חבל שבפורום אין שאלות מעניינות. רוב השאלות שנתקלתי בפורום הם או באינפי או [הרוב] ב"מתמטיקה" תיכונית. חבל שאין דברים מעניינים יותר... כמו מבנים אלגבריים, פונקציות מטרכבות או סתם נושאים נחמדים.

bralon1

Member
שאלה לאיגור קרסיק

למה שמת מרכאות לפני המילה מתמטיקה? (אני מקווה שלא מתוך זלזול
).

בהחלט מתוך זלזול.

ולא ברמת הקושי של המקצוע. הבעיה שלי שמבחינתי מתמטיקה תיכונית היא טכניקה וזהו. אין שום הבנה מעמיקה. וכאשר מורה מנסה להסביר את ההגיון, זה יוצא בצורה די גרועה ולרוב ההסבר שגוי.

bralon1

Member
יש משהו בדבריך...

אבל אתה צריך להבין שמה שלומדים בתיכון בדר"כ זה בשביל מטרה אחת ויחידה (אני לא ראיתי בינתיים מטרה אחרת) והיא- לעבור את הבגרות... הרוב (לפחות בכתה שלי) כנראה שלא ימשיך אחרי התיכון ללמוד מתמטיקה או פיזיקה (לדעתי האישית צריך להתחיל ללמד פיזיקה באותו גיל שמתחילים ללמוד כמה 1+1 שווה) כך שגם אותם זה לא ממש מעניין... לפעמים אפילו נדמה לי שלתלמידים ולמורים יותר חשוב לקבל את הנוסחאות וישר להציב מאשר לחשוב בצורה מופשטת על הבעיה. (זאת לפחות דעתי, אתם כמובן יכולים לחלוק עליי).

....

וזה די עצוב שזו המטרה היחידה של הבית ספר התיכון וחטיבת הביניים. לדעתי היה עדיף ללמד יותר תאוריה וחשיבה מאשר "חרשנות". ואולי יותר אנשים היו מתעניינים במתמטיקה או/ו במדע.

yoss1bockchil

New member
אני מסכים ורוצה להוסיף

שלפי דעתי צריכה להיות חובה(כן כן חובה) שמי שעושה בגרות במתמטיקה 4\5 יח"ל שיעשה גם בגרות במדעי המחשב בהיקף מסויים, 4 יח"ל יעשו רק את ה3 יח"ל מדעי המחשב(אם ירצו יוכלו להרחיב), ו5 מתמטיקה יעשו את כל ה5 יח"ל. לא קיים כיום מקצוע כה מופשט כמו מדעי המחשב במערכת החינוך (לפי דעתי) שמעורר חשיבה מתמטית... יוסי.

......

אם השאלה מעניינת אז לא איכפת לי הסוג והרמה. אגב, יש לי בעיה נחמדה [ודי קשה] בנושא מד"ר: אבל אני צריך לחפש אותה... אולי בצוהריים אני אעלה אותה לפה.

האם 2 בחזקת 1093, פחות 2,

מתחלק ל-1093 בריבוע? זו שאלה מספר לימוד של וינוגראדוב בתורת המספרים. בדיקה קצרה במחשב מראה ש-1093 הוא המספר הראשוני הקטן ביותר, העונה "כן" לשאלה זו. בתשובות בסוף הספר באה תשובה לקונית "כן". אבל מדוע? האם בגלל איזשהן תכונות מיוחדות של המספר הזה, או "סתם במקרה"?

יש גם "תיכוניות", או אפילו

"יסודיות" מעניינות. לא? למשל, היכן הדרך הקצרה ביותר שצריך סבא לעבור עד סבתא, אבל הוא צריך להביא בדרך מים מהנחל (הנחל - ישר, סבא וסבתא - שתי נקודות מאותו צד של הנחל)? או: הוכח, שסְכוּם מכפלוֹת הצלעות הנגדיות של כל מרובע, לא פחות מפעמיים שטח המרובע.

נחמד.

1. נסמן את הנקודה שבה נמצא הסבא ב-A והנקודה שבה נמצאת הסבתא ב-B. את הישר נסמן ב-L. C תהיה הנקודה המתקבלת משיקוף A דרך L. נקודת החיתוך של BC את L תקרא D. אז הדרך הקצרה ביותר היא כאשר הסבא עובר לקחת מים ב-D, דהיינו המסולל הקצר ביותר הוא AD ואז DB. הוכחה של טענה זו היא די פשוטה שמסתמכת על המשפט: במשולש סכום אורכי 2 צלעות גדול מאורך השלישית [אשאיר למעוניין את ההוכחה המפורטת יותר]. 2. צריך לחשוב

למעלה