IQ...

rainbow16

New member
IQ...

מהו הIQ הממוצע (בישראל, או בעולם...)? ומהו מעל הממוצע? מישהו יכול שניה להסביר, או לתת קישור למקום שמסביר? ד"א.... אני בד"כ מקבל במבחני IQ בין 120-130... זה טוב?
למי שמסביר!

s u p e r mind

New member
תשובות.

1) עפ"י הספר "IQ And the wealth of nations" הIQ הממוצע בישראל הינו 96. עפ"י עקומת הפעמון, הIQ הממוצע באוכלוסייה נתונה הינו בין 85-115. 2) כפי שאתה מסיק מסעיף 1, I/ מעל 115 נחשב מעל הממוצע. 3) זה די טוב

rainbow16

New member
הממ...

לפחות אני מעל הממוצע... חחחח
אה וגם... פסיכומטרי זה כמו IQ? מצביע על אותם דברים? או שלזה ישנה מטרה אחרת? ומאיזה IQ מישהו נחשב כבר גאון? ומי בכלל המציא את הרעיון של "IQ"??

s u p e r mind

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo26.gif../images/Emo70.gif

1) פסיכומטרי בודק בנוסף לחשיבה מילולית וכמותית גם אנגלית (גם חרוזית...) ~ מטרת הבחינה היא למיין אנשים שעומדים בקריטריונים של המסודות להשכלה גבוהה בארץ - רק 1 מתוך 5 מועמדים מתקבל לפקולטה הרצויה, על סמך שקלול של ציוני הבגרות וציון הפסיכומטרי; כלומר, הבחינה הפסיכומטרית כן בודקת מאפייני אינטליגנציה, ביחד עם מאפיינים אחרים שלא קשורים אליה ~ לא כל אדם בעל אינטליגנציה גבוהה מצטיין במתמטיקה או באנגלית... במבחני אינטליגנציה חשיבה כמותית נבדקת באופן שונה לחלוטין ~ וידע בלשני כלל איננו נבדק, ואינו מדד לאינטליגנציה. עפ"י מאמר שקראתי, אדם שקיבל בבחינה הפסיכומטרית מעל 750 - שקול לאדם שקיבל במבחן איי קיו מעל 140. 2) מעל IQ 140, הפרט נחשב "גאון". 3) האמריקני ל' מ' טרמן, הגדיר את מנת המשכל (IQ), שהיא מדד כמותי לאינטלגנציה ~ על סמך מונחים שקבע אלפרד בינה.

פלטרון

New member
ועוד הערה על פסיכומטרי ..

פסיכומטרי היא בחינה סטטיסטית. הכוונה היא, שבנו את הבחינה באופן כזה (שאלות, דרך קביעת הציון ..זה הרבה יותר מורכב ממבחן אמריקאי רגיל ! ) שהיא תנבא סיכויי הצלחה באקדמיה. אני אתן לך דוגמא - המילון של ה-1000 מילים. הם יודעים שלאנשים יש מילונים, והם בכל זאת מכניסים מילים מהמילונים האלו , כי סוג של בדיקה עד כמה הנבחן חרשן ולמד את המילון. קריאה באנגלית .. מי שקל לו באנגלית יהיה לו קל להמודד עם מאמרים באנגלית .. וזה חלק מהלימוד באקדמיה . אני אוהב להביא את הדוגמא של עצמי - אני ממש שונא ללמוד למבחנים. יש לי בעייה קשה עם זה ( יש לי מבחן עוד 5 שעות, ותראו מה אני עושה עכשיו
), אז חלק מהציון שקיבלתי זה שלמדתי פחות משבוע למבחן הפסיכומטרי. ובאמת .. הציון שלי משקף את ההצלחה שלי - פסיכומטרי לא ממש בשמיים ( לא מעל 740 ) כי לא למדתי למבחן . ממוצע בתואר לא ממש בשמיים ( לא מעל 94 ) כי אני לא לומד יום-יומיים לפני המבחן. מה ש"הכשיל" אותי בפסיכומטרי , גם "הכשיל" אותי בתואר. לדעתי - זו דוגמא יפה לאיך פסיכומטרי מנסה לנבא הצלחה באוניברסיטה. מעניין.

MelodicTruth

New member
IQ and the wealth of nations

למרות שיש בספר כמה נקודות מעניינות, הוא מגיע לנקודת שפל בלתי נסבלת כשהוא קובע שה-IQ הממוצע בגינאה המשוונית הוא 59! תחשבו על זה, המפגר האמריקאי יותר חכם מהאדם הממוצע בגינאה המשוונית, נונסנס!

1LIRONOS4

New member
יש לי עוד שאלה

מה הממוצע הכולל בערים הגדולות? בטח משהו בגבול ה-98-102

s u p e r mind

New member
../images/Emo127.gif

אם זכרוני אינו מטעה אותי, בתוכנית "מבחן הIQ של המדינה" ~ צויין כי בערים הגדולות, הIQ אכן נע בטווח שציינת.

guidethescud

New member
ה IQ הממוצע התכוונת...

אני מניח שבערים הגדולות יש גם מעט אנשים עם IQ קבוה מ 102... :)

qet1

New member
רגע, אז אתם אומרים שבפריפריה

האנשים פחות אינטיליגנטים במידה מספיק משמעותית שלמרות משקלם הקטן יחסית באוכלוסיה הם מורידים את הממוצע הכללי מ 98-102 ל 96 ? אתם בעצם אומרים שהאנשים הפחות אינטיליגנטים (בממוצע)נמצאים בכפרים באזור הגליל והנגב......מממ...מעניין איזה מכנה משותף בולט יש לאנשים האלה? האם יש אוכלוסייה מסויימת שמרוכזת יותר באיזורים אלה? מתחיל להישמע רע,הא? יש לכם הוכחות כלשהן? רצוי ברשת...

s u p e r mind

New member
לסביבה יש השפעה על האינטילגנציה

סביבה מאתגרת יותר, לרוב תפיק אינטיליגנציה מעט גבוהה יותר מסביבה פחות מאתגרת - על השפעת הסביבה (והגנטיקה) על האינטילגנציה, קרא כאן. לצערי אין לי את הנתונים שהוצגו בתוכנית (ואין גם באתר הרשמי), אבל כפי שתוכל להתרשם מן המאמר, תוכל להבין כי החיים בעיר מאתגרים יותר מן החיים בכפר או בהתנחלות - והאינטילגנציה מושפעת מכך.

למעלה