שלום:)

אז למה הוא לוקח כ"כ הרבה כסף בשביל

כרטיס? כנ"ל גילמור. אם הם לא היו רוצים להרוויח, הם היו עושים את זה בשביל הכיף ולא מרוויחים וכך היו מקלים על הקהל שלהם - אבל הם כן רוצים להרוויח. יכול להיות שהוא עושה את זה גם בשביל האדרנלין - אבל גם בשביל הכסף. כנ"ל גילמור.

FunkyMonk

New member
אמרתי לך את זה כבר לא?

שאתה כל כך תמים... עלויות, עלויות של אבטחה, עלויות של הקמת במה, עובדים שכירים (להזכירך היחיד שלא זכיר זה ווטרס עצמו..), עלויות של סידור והתאמת איזור ההופעה לעשרות אלפים, עלויות של המפיק (שזה עוד המון דברים), וגם כמובן - קצת להרוויח, כי אחרי הכל, הוא גם רוצה טיפה כסף לכיס שלו אחרי שהוא עשה את הטור המתיש הזה.. זה לא שעל כל כרטיס נכנסים לו 75 יורו לבנק, אתה יודע.

כמובן שלא הכל הולך לכיס שלהם

אבל אתה בעצמך אמרת שהם רוצים להרוויח. אני מבטיח לך שאחוז נכבד כן הולך לכיס שלהם, מה שאומר שגם להרוויח נמצא איפשהו בסדר העדיפויות שלהם. בקיצור - הם נהנים להיות עשירים, תהיה בטוח בזה. הם לא מתייחסים לכסף כתופעת לוואי, אלא כחלק אינטיגרלי מהיצירה שלהם. גם הביטלס התייחסו לזה ככה וכל הלהקות שאני אישית מכיר. עם כל המילים היפות וה-Live 8 שהפלוידים לקחו בו חלק, בסוף היום הם נהנים להיות עשירים ולחיות חיים קפיטליסטים ולשים זין על כל מה שזז. לא היה צריך את ה-live 8 אם לא היו בעולם הזה אנשים קפיטליסטים וחמדנים, שהרי כל הרעב באפריקה הוא תוצאה של קפיטליזם. כנ"ל פול מקרטני שהופיע ב-live 8 ונאם בעוד שחשבון הבנק שלו מתנשא לכמעט מליארד דולר... זה שיא הצביעות.

וינסנטי

New member
אל תתייפייף.

הוא הרוויח את זה, וזה זכותו המלאה להיות עשיר. מה צביעות בזה?

YoniCrazy

New member
ולמה צבועים?

או לפחות - למה גילמור צבוע? הוא אמר המון פעמים שהוא מרגיש לא נוח עם זה שהוא עשיר ומרוויח הרבה יותר מרופאים או בעלי מקצוע אחרים. אשמתו שהוא הרוויח המון כסף? וחוץ מזה, שהוא תורם המון לארגוני צדקה למיניהם, ואני לא מדבר על כמה אלפים.. אלא על עשרות מליונים..

Anuerysm

New member
תגיד לי אתה דפוק או מה?!

בסופו של דבר האירוע הזה הוא אירוע התרמה ואני חושב שחוץ מלפינק פלויד הוא לא העלה יותר מדי את הפופולאריות של הלהקות האמנים הכי גדולים, באו לשם והופיעו בתור פאקינג חימום לפינק פלויד ברור שכל הלהקות שם היו בסופו של דבר רק חימום לפינק פלויד ובכל זאת הסכימו להגיע אפילו שהיו שם גם כמה שיכול להיות שפינק פלויד צריכים לחמם גם אותם מדי פעם.

FunkyMonk

New member
חחח בולשיט

הרעב באפריקה לא נוצר בגלל קפיטליזם. הקפיטליזם ומדינות העולם השלישי צמחו בעת ובעונה אחת. (קולוניאליזם) הנושא הזה גדול עליך.. מי יודע אם הם לא יצטרכו את הכסף הזה? הנה, ביל גייטס פתר את השאלה הזו בכך שהוא ישמור את הכסף עד סוף ימיו. אחריו, אחוזים נכבדים ממנו יחולקו לעניים באפריקה. נכון, קפיטליזים זה נורא, אבל ככה העולם פועל. אתה רוצה לפעול אחרת? בבקשה, לך תחלק 9 שקלים על כל 10 שאתה מרוויח (ואני מבין שאתה לא עובד בטח) לעניים ברחוב, אני בטוח שזה יעשה לך הרגשה טובה. לפני שאתה פונה לחלק כסף לעניים כדאי שתבין למה הם עניים, ולפי התגובה שלך אני רואה בבירור שאתה לא יודע. לכל דבר יש את הסיבות שלו. ווטרס אמר לא ממזמן שכל פעם שהוא שומע את Money הוא חושב על כמה שהגורל ציני. בזמנו הם שרו על כך שכסף זה הדבר הכי נוראי, השורש לכל הרוע. למעשה, האלבום הזה, הוא הוא זה שהכניס להם את רוב הכסף. ווטרס, בנוסף, הודה כי נכנע ליצר הקפיטליסטי של העולם הזה. גילמור מעולם לא היה קפיטליסט וגם כעת הוא לא. את צריך להבין גם מהו קפיטליזם. זה שיש לי מיליארד דולר בבנק לא הופך אותי לקפיטליסט, אלא לאיש עם הרבה כסף.

מה קשור

אם אתה מרוויח סכום פרופורציונלי, שזה בערך 99.9% מהאנשים בעולם, זה לגטימי. אני לא בא ואומר שלכולם צריך להיות הון שווה, אני אומר שאסור שיהיו אנשים עם הון עצום. אני לא הולך להפוך שום עני לאדם עשיר, אני אומר שעולם שיש בו אנשים רעבים (אוכל זה הדבר הבסיסי ביותר) בעוד שיש בו אנשים עם הון של מליארד דולר, הוא עולם מקולקל וחסר ערכים בסיסיים. לקפיטליזם יש חלק עצום ברעב באפריקה, ולא רק באפריקה - בכל מקום שיש בו אנשים רעבים, גם בישראל. הרי אם אנשים כמו ביל גייטס היו מרימים את הכפפה ומעבירים אחוזים מההון שלהם (ואני לא מדבר על מה שהם כביכול תורמים בצביעות, אלא אחוז נכבד של 90%+) למדינות עולם שלישי, הם היו יכולים להפסיק חלק עצום מהרעב בעולם. וכן, אם יש לך מליארד דולר בבנק, זה ועוד איך הופך אותך לקפיטליסט! אין לי כוח להתווכח איתך, כי סביר להניח שלא נסכים, אז נסיים את זה כאן.

אלעד, נדמה לי שהמונח "קפיטליזם"

לא בדיוק נהיר לך. קפיטליזם פרושו כלכלת שוק חופשי. בעברית פשוטה: ככל שהתערבות הממשלה בכלכלה יותר גדולה, השוק פחות חופשי, וההפך. התערבות ממשלתית = דרך מיסוי, דרך הסקטור הציבורי, דרך הביורוקרטיה ומדינת הרווחה. במדינות שונות יש תמהיל שונה של שוק חופשי והתערבות ממשלתית. בארה"ב, למשל, התערבות הממשלה פחותה מאשר באירופה. קפיטליזם לא קשור לכמות הכסף שיש לאנשים בבנק, אם כי הנחת היסוד של הקפיטליזם היא אי-שוויון בהון בין בני אדם, ולכן מטבעה של השיטה יהיו אנשים עם יותר הון מאשר אחרים. אבל גם סתם שכירים, או בעלי עסקים קטנים, הם "קפיטליסטים": הם עובדים למחייתם, וצוברים "הון" = משכורתם, חסכונותיהם, קניינם (למשל, הדירות או הבתים בהם הם גרים). הקפיטליזם לכשעצמו לא גרם ואינו גורם לעוני באפריקה. לעוני זה יש גורמים רבים, חלקם היסטוריים. בוודאי שהפלוידים, או פול מקרטני, או הוריך השכירים (או העצמאיים) לא גורמים לעוני באפריקה, אך משום שהם חיים ועובדים בכלכלת שוק חופשי.

המונח קפיטליזם מאד ברור לי

ואני בכל זאת כן חושב שאנשים בעלי הון עצום באופן לא פרופרציונאלי כן גורמים לעוני. והדוגמא המושלמת לזה היא ישראל. אני לא בעד לחלק את ההון באופן שווה לכולם, אני בעד לשמור על ערכים בסיסיים של כבוד האדם, ולספק לכל אדם את הדברים הבסיסיים שמגיעים לו מעצם היותו אדם. אני לא טענתי שרק אנשים בעלי הון עצום יכולים להיות קפיטליסטים, כל אחד יכול. ההורים שלי קפיטליסטים, ותסמכי עליי שהקשר ביניהם לבין הון עצום הוא מקרי בהחלט.

FunkyMonk

New member
לא, מה שאתה אומר לא נכון...

תחזור 20 שנה אחורה לרוסיה הקומוניסטית, נראה לי שזה בדיוק מה שאתה צריך בשביל התפכחות.

אבל ברוסיה הקומוניסטית

היה שוויון כלכלי מוחלט. תראה לי איפה אני אומר שאני בעד שוויון כלכלי מוחלט?

wish i was here

New member
רוסיה הקומוניסטית

היא אולי הדוגמא הגורעה ביותר לקומוניזם -שכבת ממשל עמידה מאד ופוליטקאים בעלי מעמד מכובד,ורוב העם אכן נמצא בשיוויון כלשהו-רק שחבל שהשוויון הזה הוא עוני גמור

oneman2

New member
ואתה לא רוצה להרוויח?

אני לא מדבר על להרוויח מיליארד דולר בשעה כמו איזה נסיך סעודי, אבל כל אחד צריך להרוויח כסף בעולם שלנו. זהל א שיש לו הכנסה קבועה וזאת תוספת קטנה, מזה הוא מתפרנס.

כל אחד רוצה להרוויח

בפרופרציות. אם לי היה הון של מליארד דולר, אני מבטיח לך שלמעלה מ-90 אחוז מזה הייתי מעביר למי שבאמת צריך את הכסף הזה. לבנאדם פרטי אין מה לעשות עם כ"כ הרבה כסף, ובעייני אסור שיהיה כ"כ הרבה כסף בחזקתו של אדם אחד. לא כשיש אנשים רעבים בעולם...

FunkyMonk

New member
נו די...

אתה כל הזמן מתווכח על דברים שגדולים ממך. אפילו אתה לא ערב לכך שאתה באמת תעביר 900 מליון דולר מכל מיליארד שיש לך.

איך אתה בטוח שהם גדולים ממני?

בגלל שאני בן 16 זה אומר שאני אידיוט? בן כמה אתה? אם היה לי מליארד דולר, תהיה בטוח שהייתי מעביר יותר מ-900 מליון דולר למי שבאמת צריך את הכסף. בסופו של דבר, גם אם יש לך 20 מליון דולר וגם שיש לך 50 מליארד דולר, אתה לא באמת מוגבל כלכלית בשני המקרים, אלא אם כן אתה מגלומן שרוצה להשתלט על כל דבר שזז... לצרכים פרטיים, בשני המקרים אתה תוכל לעשות מה שבראש שלך. במקום שהכסף ישב בבנק ויעלה עובש, תן אותו למי שבאמת צריך ושים את האגו המזדיין שלך בצד.

אני מבקשת להרגע, שניכם

לפני שהוויכוח ביניכם מתדרדר למחוזות שיצריכו את התערבותי.

למעלה