כל אחד וה...

תגובה

אהבה אחד הדברים הכי חשובים בעולמנו. מערכת יחסים בין אנשים גורמת לעזור זה לזה, להגן ולתמוך. היא יוצרת הערכה רבה לאדם. אהבה יש בכל מקום. מרגע שנולדנו יש לנו אהבה מההורים, המוכנים להקריב הרבה מעצמם בשבילנו. בלי אהבה נתקשה לחיות ולתפקד.

לא אמרנו שלא...

אני מדברת על אהבה מסוג אחר... אתם כנראה לא הבנתם מה שרציתי להעביר לכםםםם... חבל... והכינוי שלי הוא רק כינוי!!

יהודה

גם אני חושבת ככה אבל מה עושים כשאין? הרי אין תחליף אמיתי לזה.. חיים בחצי דיכאון ..

roaic

New member
איך אתה מעוות את המושג "אהבה".

אתה כנראה מבלבל בין "אהבה" לבין "הזדקקות".............. יחסים אישיים יכולים להיות מקור לאושר,כאשר מנצלים אותם לתכלית שלשמה הם נועדו,ולא לתכלית שאתה תכננת. רוב האנשים יוצרים יחסי אהבה,כשעיניהם מופנות אל מה שהם יכולים להשיג מהם,במקום אל מה שהם יכולים להשקיע בהם. רומנטי מאוד להגיד שהיית "כלום" עד שאותו יחיד ומיוחד הופיע.אבל זה לא נכון. אני אוסיף ואומר שאמירה כזאת מטילה על האחר לחץ עצום להיות כל מיני דברים שהוא או היא אינם. רומנטי מאוד לומר,שכעת,לאחר שאותו אדם יחיד ומיוחד נכנס לחייך,אתה מרגיש שלם. אלא שתכלית יחסי האהבה ,אינה לספק לך אדם אחר,שעשוי להשלים אותך....אלא שיהיה לך אדם שעמו תוכל לחלוק את השלמות שלך.(נשמע קלישאה נבובה??אבל אין מה לעשות..זו האמת ולכן אני אומר אותה). כאן טמון הפרדוקס של כל היחסים האנושיים: אין לך צורך באחר מסוים כדי להתנסות באופן מלא במי שאתה,אבל...בלי האחר אתה לא כלום. אצל רוב בני האדם ,האהבה היא תגובה לשם מילוי צרכים. לכל אחד יש צרכים.אתה צריך דבר מה,הבן זוג שלך צריך דבר אחר. שניכם רואים זה בזה הזדמנות למילוי צרכים. לכן אתם מסכימים-הסכמה שבשתיקה-לסחר חליפין. אני אתן לך את מה שיש לי,אם אתה תיתן לי את מה שיש לך. זו עסקה.אבל אינך מודה בכך. אינך אומר "אני סוחר איתך הרבה מאוד" אתה אומר "אני אוהב אותך מאוד" ,וכאן מתחילה האכזבה. אין בעיה שתתאהב בכמה אנשים שאתה רוצה,אבל אם אתה רוצה שהיחסים האלו יחזיקו מעמד,כדאי לך להוסיף קצת מחשבה. אתה אמור לאהוב את זה שאיתך...לא בגלל מה שהוא נותן לך. כי אז אתה בעצם מעוות את המושג אהבה! אתה לא אמור "להזדקק" לאותו בן אדם,ולהרגיש "כלום" כשהוא לא איתך. זה לעשות מ"אהבה" משהו שהוא לא. ואפשר להתווכח על זה כמה שאתה רוצה...אבל אני בטוח שבתוכך אתה יודע את האמת. אתה אמור לאהוב את הבן אדם שאיתך,כי אתה פשוט אוהב אותו! לא מתוך "הזדקקות" לו. זו אהבה טהורה. זו אהבה שמחזיקה ויכולה להתקיים בעולם הזה שלנו. זו אהבה שלא מונעת מאינטרסים אישיים שלך או שלה,אלא אתה פשוט אוהב את אותו בן אדם,בזכות מה שהוא----ולא בגלל שאתה "זקוק" לו. זה נשמע כמו זיבולי שכל,קלישאות ריקות מתוכן ..ואתה יכול להוסיף עוד כל מיני משפטים,שבטח אתה אומר אותם עכשיו...---אבל,אם תפתח קצת את מוחך,אולי תצליח להבין מה זו בדיוק "אהבה אמיתית"....ומה ההבדל בינה לבין "הזדקקות". אתה ועוד רבים כאן,פשוט כ"כ מנותקים מהדבר האמיתי הזה שנקרא "אהבה"--שהייתי פשוט לכתוב בכזו אריכות..כדי לנסות ולהעיר פה כמה אנשים. כי פשוט חבל לי עליכם. בהצלחה חברים וחג שמח בהצלחה לכם

אני לא מסכים

יש הבדל בין אהבה אמתית לבין התאהבות פשוטה וחולפת. לפעמים אנחנו נמשכים למישהי ומתלהבים ממנה, ואז רוצים להשיג ממנה; אבל כשבאמת אוהבים את האדם ואת אופיו, רוצים לתת ולעזור לו. אני למשל מצאתי את אהבת חיי בדמות מטפלת והייתי מוכן להקריב המון בשבילה. כדי למצוא אהבות חדשות, צריך להשתתף במסגרות חברתיות שמענינות אותנו, ושם מכירים אנשים.

roaic

New member
נו...לא הבנתי כלום

עם מה אתה לא מסכים בדיוק? עם איזה טיעון שכתבתי אתה לא מסכים?

תגובה

אני לא מסכים, שאהבה בדרך-כלל אנוכית. התאהבות פשוטה יכולה להיות אנוכית. אהבה דבר אלטרואיסטי וחשוב מאד. אהבה לאדם כוללת הערכה לאופיו ורצון לעזור לו, והיא הבונה את כל קשרינו ואת מערכות היחסים.

ס א ט י ן

New member
בעצם

קשה לי להבין למה התכוונת בהודעה שלך. התכוונת לזה שאת לא מוכנה לחוות אהבה בגלל שבדרך יש קשיים. או שאהבה אמיתית צריכה לבוא בלי בעיות? כשאהבה אמיתית מגיעה אז היא הרבה יותר טובה מלא טובה. יש המון רגעים של שמחה ואושר, אבל מה לעשות- כמו כל דבר אחר בחיים יש גם תקופות פחות טובות אבל לומדים להתגבר עליהן ביחד. וזה מה שיפה, נמצאים אחד עם השני בטוב וברע. עד שהמוות יפריד... אני יכולה להגיד שהשנה האחרונה היתה השנה הכי יפה בחיים שלי וזה בעיקר תודות לחבר המדהים שלי. וגם לנו היתה תקופה לא טובה כל כך, ועדיין- אנחנו מתגברים ביחד. כי אנחנו אוהבים אחד את השניה. אוהבים באמת. ועד שהכרתי אותו עברתי כמה אכזבות בדרך ונשבר לי כמה פעמים הלב. את לא יכולה לחזות מתי תגיע לך האהבה. יכול להיות שפעם ראשונה שתתאהבי במישהו זה יהיה זה, אבל גם אז אף אחד לא מבטיח לך שהקשר ישאר לנצח והלב שלך לא ישבר. ודרך אגב- כן עדיף לסבול קצת. הרבה יותר מאשר לא להרגיש...

נכון.... לא אמרתי שלא...

אבל אמרתי לפעמים עדיף שקט מכל הבעיות והצרות האלה... והמחשבות והכאבים... וצריך קצת שקט... כי הרבה פעמים כולם חושבים שהנה זאת האהבה שלהם ובסוף מתברר שלא... ומתאהבים שוב... והכל משתנה...

ס א ט י ן

New member
אבל השקט הזה

הופך באיזשהו שלב למטרד בעצמו. את מתחילה להרגישה רייקנות, ואז את רק מייחלת להרגיש משהו- אפילו כאב....

Gordival

New member
לפעמים אולי

לפעמים באמת אולי צריך הפסקה קצת אבל המילה המרכזית כאן היא כמו שאמרת- לפעמים אין תחליף לאהבה

שמחה בשבילך סאטין :)

אבל לרוב אין את מה שיש לך..... וגם אין לנו איפה למצוא.. אני בדעה שאם יש אהבה אז פותרים הכל הכל הכל.........

חחחחחחח מה הקשר?????

אני לא מבינה מה קשה לכם כ"כ לקלוט!!!!!!!!!!!!!!!!! אמרתי שאני מעדיפה קשר טהור... שיביא לי לחתונה... מאשר סתם קשרים עם כאבים!! אז כן אני מעדיפה עכשיו להיות לבד ולא להיכנס לקשר שלא ייתן לי כלום... ואם אני רוצה אני יכולה להיכנס לכל מיני קשרים...אבל אני לא רוצה סתם להישבר!! אני ממש מקווה שעכשיו יותר מובן לכולם!

מתוקהה

הבנתי חחחחחחחחחחחחחחח את לא מבינה שהבנתי זאת הבעיה אני חושבת גם אני כמוך רק שתדעי מעדיפה לא להיכנס לקשרים עד החתונה חיחי סתם דיי לא להתעצבן :S

חחחחחחחח

יאוו סורי לא התכוונתי אליך אישית... התכוונתי גם לכולם... בכל אופן סליחה.. ואני שמחהה שהבנת... מקווה שכולם יהיה אחריך... :)))))))))))))

ס א ט י ן

New member
אבל איך את יכולה לדעת מראש?

זה לא משהו שאפשר לדעת... את נכנסת לקשר כשאת פוגשת מישהו ויש ניצוץ... אין לך שום דרך לדעת אם הקשר הזה באמת יגמר בחתונה או בלב שבור. שום דרך...אפשר רק לנחש...

roaic

New member
שונאת אהבה מתוקה....

מה זה "את מעדיפה"?? בואי אני אחדש לך משהו,יקירתי: אם את רוצה ערובות בחיים,אזי אינך רוצה חיים. את רוצה חזרות על תסריט שכבר נכתב.וזה לא עובד ככה בחיים האלה...מה לעשות?? בחיים ,מעצם טיבם,לא יכולות להיות ערובות,מפני שערובות יסלפו את כל תכלית החיים. אז את יכולה "להעדיף" קשר טהור---אבל עד שלא תתנסי בקשרים כאלה או אחרים....לא תדעי מה זה "קשר טהור". את יכולה ליפול על קשר כזה כבר על ההתחלה....אבל את יכולה גם ליפול על קשרים "מעאפנים"...עד שתגיעי ליעד שלך. אין ערובות בחיים. ושוב..אני חוזר ואומר...אם את רוצה רק ערובות להצלחה בחיים...אז את לא ממש רוצה לחיות בעולם הזה. תתבגרי...ומהר. בהצלחה מתוקה

למעלה