איך אתה מעוות את המושג "אהבה".
אתה כנראה מבלבל בין "אהבה" לבין "הזדקקות".............. יחסים אישיים יכולים להיות מקור לאושר,כאשר מנצלים אותם לתכלית שלשמה הם נועדו,ולא לתכלית שאתה תכננת. רוב האנשים יוצרים יחסי אהבה,כשעיניהם מופנות אל מה שהם יכולים להשיג מהם,במקום אל מה שהם יכולים להשקיע בהם. רומנטי מאוד להגיד שהיית "כלום" עד שאותו יחיד ומיוחד הופיע.אבל זה לא נכון. אני אוסיף ואומר שאמירה כזאת מטילה על האחר לחץ עצום להיות כל מיני דברים שהוא או היא אינם. רומנטי מאוד לומר,שכעת,לאחר שאותו אדם יחיד ומיוחד נכנס לחייך,אתה מרגיש שלם. אלא שתכלית יחסי האהבה ,אינה לספק לך אדם אחר,שעשוי להשלים אותך....אלא שיהיה לך אדם שעמו תוכל לחלוק את השלמות שלך.(נשמע קלישאה נבובה??אבל אין מה לעשות..זו האמת ולכן אני אומר אותה). כאן טמון הפרדוקס של כל היחסים האנושיים: אין לך צורך באחר מסוים כדי להתנסות באופן מלא במי שאתה,אבל...בלי האחר אתה לא כלום. אצל רוב בני האדם ,האהבה היא תגובה לשם מילוי צרכים. לכל אחד יש צרכים.אתה צריך דבר מה,הבן זוג שלך צריך דבר אחר. שניכם רואים זה בזה הזדמנות למילוי צרכים. לכן אתם מסכימים-הסכמה שבשתיקה-לסחר חליפין. אני אתן לך את מה שיש לי,אם אתה תיתן לי את מה שיש לך. זו עסקה.אבל אינך מודה בכך. אינך אומר "אני סוחר איתך הרבה מאוד" אתה אומר "אני אוהב אותך מאוד" ,וכאן מתחילה האכזבה. אין בעיה שתתאהב בכמה אנשים שאתה רוצה,אבל אם אתה רוצה שהיחסים האלו יחזיקו מעמד,כדאי לך להוסיף קצת מחשבה. אתה אמור לאהוב את זה שאיתך...לא בגלל מה שהוא נותן לך. כי אז אתה בעצם מעוות את המושג אהבה! אתה לא אמור "להזדקק" לאותו בן אדם,ולהרגיש "כלום" כשהוא לא איתך. זה לעשות מ"אהבה" משהו שהוא לא. ואפשר להתווכח על זה כמה שאתה רוצה...אבל אני בטוח שבתוכך אתה יודע את האמת. אתה אמור לאהוב את הבן אדם שאיתך,כי אתה פשוט אוהב אותו! לא מתוך "הזדקקות" לו. זו אהבה טהורה. זו אהבה שמחזיקה ויכולה להתקיים בעולם הזה שלנו. זו אהבה שלא מונעת מאינטרסים אישיים שלך או שלה,אלא אתה פשוט אוהב את אותו בן אדם,בזכות מה שהוא----ולא בגלל שאתה "זקוק" לו. זה נשמע כמו זיבולי שכל,קלישאות ריקות מתוכן ..ואתה יכול להוסיף עוד כל מיני משפטים,שבטח אתה אומר אותם עכשיו...---אבל,אם תפתח קצת את מוחך,אולי תצליח להבין מה זו בדיוק "אהבה אמיתית"....ומה ההבדל בינה לבין "הזדקקות". אתה ועוד רבים כאן,פשוט כ"כ מנותקים מהדבר האמיתי הזה שנקרא "אהבה"--שהייתי פשוט לכתוב בכזו אריכות..כדי לנסות ולהעיר פה כמה אנשים. כי פשוט חבל לי עליכם. בהצלחה חברים וחג שמח בהצלחה לכם