|דיון על מגדר-חלק 1(תשרשרו לפה)

../images/Emo89.gif ../images/Emo90.gif|דיון על מגדר-חלק 1(תשרשרו לפה)

דורות על גבי דורות ושנים על גבי שנים האישה נתפסה כאחת שצריכה לכסות את איבריה ולהיות צנועה. היום,למרות הליברליות והפתיחות עדיין יש טאבו מסויים בעניין המגדר והוא נוגע לחשיפת שדיהן של הנשים. אפילו במדינות הכי ליברליות,עדיין חזה חשוף לבנות ברחוב,באירועים או בכל מקום אחר נחשף לפרובוקציה וגורם לאישה להראות זולה בעוד שאצל הגבר,חישפת החזה מקובלת ברחוב באירועים,על מגזינים וכו'. אם תראו אישה עם חזה חשוף הולכת ברחוב,אני מניחה שרובכן תהיו בשוק,אבל אם תראו כבר עם חזה חשוף ברחוב אתם לא תתייחסו כי בראש שלכן,זה יהיה לגיטימי. למה אי אפשר לשבור את הטאבו הזה? האם זה בגלל שזה כל כך מושרש בנו,שאנחנו רגילות וזה לא מפריע לנו? האם שזה מושרש חזק בבנים דווקא ואישה עם חזה חשוף תעורר בהם אנטיגוניזם כי הם לא יכולים לשלוט ביצרים שלהם? האם זה בגלל שאנחנו מוגדרות כאובייקט מיני והחברה(הגברית) מאלצת אותנו להתכסות בשביל שהן יוכלו לשלוט על יציריהן? למה בעצם אנחנו צריכות להתכסות בשביל שגברים יוכלו לשלוט ביצריהן? למה? למה זה כזה טאבו שבחורה תלך ברחוב עם חזה חשוף? למה לגברים יש לגיטימציה ללכת עם חזה חשוף לבנות אין? ועכשיו שכל אחד יענה לי באופן אישי-אם מישהי תראה בחורה ברחוב עם חזה חשוף? מה יעבור לה הראש? איך היא תגיב? אם זה ייראה לה מוזר,למה זה ייראה לה מוזר? כל כך הרבה שנים התרגלנו לעובדה שלבנות זה אסור ובנות צריכות להיות יותר צנועות כי הציצים שלהן יותר גדולים מבנים וזה לא נאה לחשוף אותן? מעניין אותי גם כל העניין הזה שבגלל שציצים הן שמל לנשיות ואולי גם למיניות,זה מעורר כל כך הרבה התנגדות להראות אותן ברחוב.

ינקיפנק

New member
וואו, בדיוק דיברתי על זה עם אמא שלי.

לא ממש על זה, אבל דומה. בחודש הקודם עבדתי במפעל. במפעל קוד הלבוש היה כזה- גברים- מדים של המפעל- מכנס ארוך, חולצה ארוכה, נעלי עבודה, חוץ מהגברים במשרדים. נשים, לעומת זאת, אפילו אלו שעובדות במפעל עצמו יכולות ללבוש מה שהן רוצות, כל עוד זה לא קצר מידי או חשוף מידי, כדי לא להפריע לגברים להתרכז בעבודה (%$#$%$#%@@#$!@$@@##@?@#????@#?@#?#@?). למה לנשים שעובדות במפעל אין מדים? החוק נשמע מגעיל. הנשים יכולות להיות יפות, שיהיה על מה להסתכל. סוכריות. זה קטנוני, אני יודעת, אבל באמת לא הבנתי למה לא היו לנשים מדים ולגברים היו. טוב, לגבי החזה אני קצת מסכימה, וקצת לא. כמובן שזה חלק מהתרבות, אבל זה כמו הקטע עם "בחורה ששוכבת עם הרבה גברים היא שרמוטה וגבר הוא כלי", "בחורה שרצה מהר יותר מבנים היא בוצ'ה" וכו. זה טבוע כל כך עמוק בתודעה שלנו, ואנחנו לא מנסים לשנות את זה כי לאף אחד זה לא באמת מזיז. זה מינורי בעולם מלא בכעס, מלחמה וחרא. העניין השני הוא כן, זה מעורר את הגברים. וכמה שלא נילחם לשיווין, נשים לעד ישארו סמלי מין. כי גברים פראיים יותר, וחזקים יותר, ויכולים לקחת, ואם תצאי החוצה חשופה את פרובוקטיבית וזונה. ולשנות את זה יקח לנו נצח, אם נתחיל עכשיו. ואת יודעת מה? זה די מפריע, כי אני פאקינג בת 18, ואם אני אצא החוצה בלי חזייה זה "מוזר", ו"מכוער". נתחיל מזה. כאילו, באמת שזו הסיבה העיקרית שבגלל שנות ה70 היו שוות. כולנו חיים באיסורים, גברים ונשים וילדים. העולם מורכב מחוקים וכללים ונורמות, ולשנות את זה...טוב, בהצלחה.

האמת שכיום זה בחורה ששוכבת עם הרבה

גברים כבר פחות נחשבת לזונה. לפני כמה שנים הסטיגמה לגבי העניין הייתה חזקה יותר. זה שהעולם מלא הכאוס,זה לא ממש קשור. זה לא אומר שזה לגיטימי ושלא צריך להתעסק בזה ושצריך למזער את זה. זה שהוא מעורר אצל גברים את החשק המיני, האם זה אומר שאנחנו צריכות למנוע מעצמנו להיות עם חזה חשוף בעוד שהם יכולים ללכת בלי חולצה? האם זה הוגן? האם לנו הבנות אין חשק מיני? מי קבע שלבנים יש חשק מיני יותר מלבנות? האם זה בגלל שגברים לאורך השנים נתפסו כיותר שלוחי רסן מהבנות? האם זה בגלל שלאורך כל ההתפתחות האנושית הייתה להם יותר לגיטימציה לבטא רגשות של כעס ולהיות חסרי שליטה לעומת הנשים שחונכו להיות צנועות וענוגות? מדוע זה מושרש לנו ונמצא אצלינו כל כך עמוק בתודעה? אני רוצה לספר לך עוד סיפור על חיילת שאני מכירה שיצאה לא מזמן לטיול צבאי,לא יודעת לאן וחלק מהטיול היה רחצה בנחל. לבנים היה מותר להיות בלי חולצה ועם בגד ים ולבנות היה אסור לבוא עם בגד ים ואפילו לא עם גופיות. היה מותר להכנס למים עם חולצת טריקו ועם מכנסיים קצרים. אבל ידוע שצבא זו מערכת מאוד שוביניסטית(למרות שגם בנים מופלים ממנה לרעה הרבה פעמים כאשר הם חייבים ללכת עם נעליים בעוד שבנות יכולות ללכת עם סנדלים. או הכפייה להסתפר קצוץ...אבל עכשיו אני סתם סוטה מהנושא.

ינקיפנק

New member
כל מה שאת אומרת נכון לחלוטין,

אבל אין שום סיכוי שמהפך כזה יקרה כל כך מהר. תראי כמה זמן לקח (ועדיין לוקח) לסקס להפוך לנושא פתוח ולא עטוי בבושה. אבל באמת שהנושא הזה הוציא לי כל חשק ללבוש חזייה. אני אתחיל את תנועת המרד! הידד! עוד יהיה פסל על שמי בנהריהXD

svety

New member
הסטיגמה חלשה יותר?

וואו, אני לא יודעת באיזה חברה את מסתובבת, אבל אני עדיין מקבלת פרצופים עקומים על העבר המיני הלא כל כך עשיר שלי, רק בגלל שהוא לא מתכתב לחלוטין עם תכתיבי החברה הנורמטיבית. וזה בכל מקום.

האמת שאני מדברת על החברות היותר ליברליות

כשאני אומרת את זה. התכוונתי גם לומר שזה לא טאבו יחסית לאישה ששהולכת עם חזה חשוף.

svety

New member
וול, אני מסתובבת בחברות דיי ליברליות.

אבל כן, מתירנות מינית נשית היא הרבה פחות טאבו מחזה חשוף של אישה.

המון חוקים, כללים ונורמות השתנו מהקצה אל הקצה

אפילו רק במאה האחרונה. אפשר לקחת כדוגמה את העניין של לבישת מכנסיים אצל נשים ברוב העולם המערבי.

OATK

New member
לא

זה דיון על כלום החברה לא רוצה שלא גברים ולא נשים ילכו עירומים ברחוב לדעתי לרוב הגברים לא תיהיה בעייה שנשים ילכו טופלס אלא דווקא לנשים תיהיה בעייה לחשוף את עצמן ברגע שאת חושפת איבר שנחשב מיני זה משו לא נורמאלי בחברה וזהו

למעלה