Deathatred

New member
כמה דברים

ראשית, חוק מתמטי שונה באופן מהותי לגמרי מחוק פיסיקלי, והסברתי את זה כאן. שנית, הפיסיקה היא אומנם סט של חוקים, אבל תמיד אפשר להוסיף לה את 2 החוקים הבאים: "אלוהים יכול לשנות את החוקים כרצונו" ו"אלוהים יכול לעבור על החוק". ברם, אלוהים שואף להפרה מינימלית של החוקים ולכן הפרות של חוקים פיסיקליים כמו שימור האנרגיה או החוק השני של התרמודינמיקה הן בד"כ נקודתיות וזמניות (ניסים). >> השאלה היא אם יש חוקים ? ואם כן - האם אלוהים יכול לעקוף אותם ? ואם כן - אז למה אמרתם שיש חוקים כאשר אין ? ואם אין - אז איך אתם יכולים לנסח את החלק המוכר לכם של ה"פיזיקה" מבלי שיש לכם ולו חוק אחד ביד ? ואם יש חוק כזה - האם אלוהים יכול לעקוף אותו ? ואם כן - אז כנראה שהוא לא ממש חוק !! << הנה אנלוגיה קטנה. יש חוק שאומר שחייבים לעצור ברמזור אדום, ברם הוא מתיר לרכב ביטחון או חירום (משטרה, אמבולנס, כבאית) לנסוע באור אדום כאשר יש מקרה חירום. החוק, עם הסייגים שלו, תקף תמיד.

God Killer

New member
בקשר לים סוף

שמעתי תאוריה שזה פשוט היה גאות ושפל שתואר בהגזמה... אבל אני מאמין שיש תאוריות שיהיו קצת יותר הגיוניות מזאת.

פלטרון

New member
תיאוריה אחרת לים סוף ...

כמדומני, דובר על רעידת אדמה בעוצמה מאוד גבוהה שקרתה בים התיכון, איפשהו ליד יוון. אם אני לא טועה, זה גרם לנסיגה חמורה במפלס גובה פני הים. עכשיו כאשר אני משחזר, אני נוכח שאיני זוכר כלום מהתוכנית, רק שהם הצליחו להראות שקיומם של חלק גדול מ-10 המכות היה למעשה כתוצאה מאותה רעידת אדמה . הנסיגה של המים - אולי לא קשורה ישירות, אבל דיברו גם עליה. היה מאוד מעניין ( בסתירה לזה שאני בקושי זוכר משהו מהתוכנית ..
) פלטרון - לא מה שחשבתם

Deathatred

New member
מדריך להוכחות מטאפיזיות

כאשר אתה כותב הוכחה, בייחוד הוכחה פילוסופית, עליך לפרט את כל הנחות הייסוד שלך. ורצוי שתעשה זאת בצורה מסודרת, ברשימה ממוספרת. בהוכחה שנתת לעיל, הנחת שאלוהים לא היה קיים לפני המפץ הגדול. אלה שמאמינים באלוהים טוענים שהוא היה לפני הכל ויהיה אחרי הכל, ובפרט: הוא היה לפני המפץ הגדול. שנית, אני מציע שתכתוב את ההוכחה בצורה יותר ריגורוזית: 1. הנחות יסוד (רשימה). 2. היסקים לוגים: "מ A אני מסיק B כי..." רצוי לרשום כל היסק כזה בשורה נפרדת). 3. מסקנות ותוצאות. כך יהיה הרבה יותר קל לקרוא ולנתח את ההוכחה.

פלטרון

New member
את יכולה להוכיח את קיום האלוהים?

השאלה היא לא רק אם ניתן להראות שמדע ואלוהים לא הולכים יחד יד ביד. אשאל אותך ישירות - יש לך משהו פרט לסיפורים התנכיים שמראה על קיומו של האל ? התוכלי לבוא אל מאמין גדול במדע, שמעולם לא שמע את המושג "אלוהים" , ולהוכיח לו שמבלי לסתור את המדע, יש אלוהים ? והאם האלוהים הזה שתוכיחי את קיומו יהיה זהה לזה שהתנ"ך מדבר עליו ? פלטרון - לא מה שחשבתם

ailag

New member
אתה יכול להוכיח את אי קיום האלוהים?

אין דבר כזה, "דבר אינו קיים עד שהוכח קיומו". אם יש אלוהים, לא הלוגיקה שלי ולא שלך תהרוג אותו. אלוהים שהתנ"ך מדבר עליו - זה כבר תלוי בפירוש שלך, או בפירוש שאתה קורא. זו כותרת רחבה מדי. אני יכולה להאמין באלוהים, ולא להאמין שהוא קבע "אסור לאכול חלב עם בשר". אפשר לתפוס את האל בצורות ודרכים שונות. משהו פרט לסיפורים התנ"כיים.. כבר אמרו שההוכחה לקיום האל היא e^i*pi=-1. היופי של הטבע, איך שפאי נדחף לכל משוואה, איך שכל החוקים מסתדרים יחד ושהכל מסתכם בשילוב מדהים של כל הפיזיקה והמתמטיקה, יש סיכוי טוב שמישהו סידר את זה.

פלטרון

New member
את מפספסת את הנקודה ...

אין דבר כזה שאין דבר כזה ... סתם סתם
אין דבר כזה "ההוכחה לקיומו של X היא שלא ניתן לסתור את קיומו". אולי עוד לא מצאנו את הסתירה, אבל היא קיימת ...?! הרעיון שניסיתי להעביר - חוסר היכולת שלי או שלך לסתור את קיומו אינם הוכחה לקיומו של האל, בדיוק כפי שחוסר היכולת שלך להוכיח את קיומו אינה סתירה לקיומו. משמע - כפות המאזניים ב"ויכוח" שלך ושל הכבאי לא זזו לשום כיוון (לא לטובת ה"מדע" ולא לטובת ה"דת" ) רק משום שלא הצליח לסתור את קיומו. משום מה, רבנים מאוד מאוד מאושרים מכך ש"לא ניתן לסתור את קיומו של האל". אני לא מבין על מה השמחה. גם אני בהודעותיי שלמעלה "רק" הוכחתי שהפיזיקה ו"אל כל יכול" לא משתלבים יחד זה בזה (לדעתי). לא הוכחתי מי משניהם נכון . פלטרון - לא מה שחשבתם

ailag

New member
זה מה שאמרתי

אתה שאלת אם אני יכולה לסתור את קיום האל. עניתי שלא, ושגם אי אפשר להוכיח את קיום האל. (לפחות, טובי המוחות ניסו ולא הצליחו..) אז השאלה שלך לא עוזרת לטיעון "לא יכול להיות קיים אלוהים אם חוקי הפיזיקה והמדע (האבסולוטיים) נכונים".

יאללה

איזה וויכוח יצרתי פה
אני מרגיש גאה בעצמי
ועכשיו לכמה שאלות והערות : בביטוי e^i*pi מה זה i?!? ועשיו זה שבעולם הכל מסתדר יופי אחד עם השני לאו דווקא אומר שמישהו סידר את זה ככה, אלא בגלל שהעולם הוא מקום מאוד הגיוני בסופו של דבר... הכל נוצר ככה שישוקעו הכי מעט מאמצים למקסימום תוצאות. לדוגמא בועת סבון תמיד תהיה עגולה אך ורק בגלל שזה הצורה הכי יעילה בשבילה. לכן אין ספק שהכל בטבע "מסתדר" יפה למרות שזה נראה כאילו מישהו סידר את זה ככה, זה לא נשמע לי הגיוני כי בסך הכל זה טרחה לא קטנה
ובנימה רצינית יותר כל המספרים והסימונים מעל אינם קשורים לפיזיקה אלא למתמטיקה שזה המצאה ופיתוח נטו ידי אדם ללא התערבות אלוהים... או שמא אני טועה

ailag

New member
המתמטיקה

א. מתבטאת בטבע ב. חישובים עם e, i, pi הם דבר שכיח בפיזיקה (תלוי איזו, ובאיזו רמה). ג. פאי הוא מספר שקשור לפיזיקה קשר הדוק. גם e. ו-i - תלוי בתורה, תלוי בהגדרות שבה (אפשר להגדיר שורש שלילי כלא מוגדר, ואפשר להשתמש בi). מתמטיקה ופיזיקה קשורות. פשוט לא כל מתמטיקה קשורה לכל הפיזיקה. אבל יש קשרים במתמטיקה שהם יפים ומרשימים, והרבה מהם כן קשורים לפיזיקה.

ארינמל1

New member
תשובה

תוכניות של ניצול מים על המאדים בשביל כדה"א הם בנתיים בגדר מדע בדיוני. אבל בהחלט ניתן לנצל את המים שם עבור משלחות מאוישות למאדים, זה יחסוך הרבה כסף. "כל החומרים והמינרלים שיש בכלל על המאדים ירח וכו' זהים למה שיש כאן?" מה זאת אומרת זהים? כמו שעל כדור הארץ יש מאות סוגי אבנים וסלעים וכל סוג מורכב מחומרים שונים(או שונים במקצת), כך גם במאדים ובירח ובכל מקום אחר במערכת השמש ומחוצה לה ישנם סוגים רבים של סלעים וקרקע, חלק דומים למה שיש על כדה"א, חלק לא. ובקשר לאלוהים, אני ממליץ לך לבקר בלינק במצורף ולהשקיע בו חצי שעה. הלינק מסביר בצורה מצוינת עד כמה זה (לא) סביר שאלוהים(אם הוא קיים) כל כך דואג דווקא לנו.

אחמס1

New member
תשובה

ממש אין צורך לנצל את המים במאדים לצרכי כדה"א מפני שאין בעיות מים ממשיות בכדה"א ולהפך, במאדים יש בעיות כאלה. אבל משלחות אנושיות ודאי תשתמשנה במים. בקשר למינרלים, אם נמצא אקוויפרים או מקורות מים תת-קרקעיים אחרים במאדים אז סביר להניח שהרכב המלחים (המינרלים) המומסים במים יהיה שונה במקצת/בהרבה מהרכב המים על כדה"א - וכן גם אצלנו יש הבדל משמעותי מאוד בין הרכב המינרלים במי הכנרת, ים המלח, הים התיכון והים השחור. לכן הטענה הסבירה ביותר היא שהמים במאדים אינם טהורים (כלומר מזוקקים) וגם לא זהים למי הים טיפוסיים בכדה"א. הרכב הסלעים על כדה"א, הירח ומאדים אינו זהה - הירח וכדה"א עשויים רובם מסיליקון וחמצן, בעוד מאדים עשוי מכמויות גדולות יותר של ברזל. אני מניח שסלעי קוורץ טיפוסיים ניתן למצוא גם במאדים, אבל סלעין נדירים יותר יכול להיות שהם ייחודיים לכדור הארץ, ולא נמצא אותם במאדים - ולהפך סלעים שמאפיינים את המאדים מבחינה גיאולוגית ולא נמצאם כאן. הרי כשאללה ברא את העולם אחרי שזאוס החריב אותו, הוא בחסדיו ורחמיו דאג לנו כאן, לאדם, בבוראו לנו מינרליים ודשנים. אבל במאדים הוא רצה גם לדאוג לאנשים הירוקים והקטנים, והם בטח צורכים נחושות כדי לקבל את הגוון האופייני לעור שלהם, לכן סביר שבמאדים נמצא גם מחצבי נחושת.

Mapisto

New member
התכוונתי אירופה, וכן עוד משהו

בוודאות אני שמעתי על זה (פעמיים!), בתוכניות בערוץ 8, משהו כמו היקום ומעבר, ובוודאות שמעתי על חללית סינית. אבל יכול להיות שבעת יצירת הסרט זה היה בתכנון, ודברים קצת השתנו...

למעלה