אז.. מן הסתם אנחנו בבעיה

כי כאן זה עניין של אמונה ומזה התחיל הוויכוח שלנו! אבל הגענו למסקנה שאפשר להאמין רק בדבר אחד!!

ailag

New member
../images/Emo35.gif

התחלנו מאמונה (באל) בתור ההנחה שלנו. אתה רצית להוכיח שאמונה ומדע לא מסתדרים. אז אני נותנת לך אמונה ומבקשת שתוכיח שהיא לא מסתדרת עם המדע, ואתה אומר לא? ממש לא הבנתי למה שללת את הטיעונים שלי.

טעות

התחלנו מאמונה שקודם יש פיזיקה ואחרי זה אל. דהיינו אם זה לא מסתדר כלומר שאין אל... בגלל זה אני שולל את הטיעונים שלך. ועשכיו סתם שאלה :את לא דתית נכון?

ailag

New member
אבל לא הצלחת לשלול אותם

חוץ מים סוף, שעל זה הסבירו לך תאוריה אחת. לא, אני לא דתיה, אבל אפשר להגיד שיש לי אמונה משל עצמי
אבל אני לא שוללת משהו שלא הוכח לי שאינו נכון.

פלטרון

New member
שמח מאוד לשמוע את זה ...

1. את מדברת עם בן-אדם עם מנת IQ של 200 ( אני ... ) 2. זכיתי לפני מספר שבועות בלוטו 3. יש לי
באורך 22 סנטימטרים (רפוי) ובכלל - אני מאוד דומה לבראד פיט .. רק יותר גבוה ויותר שרירי 4. הרפרטואר המיני שלי כולל את - א- יעל בר זוהר ב- לימור לבנת ג- עומרי שרון ד- מוניקה לווינסקי ה- מייקל ג'קסון 5. בתוכנית סודית, שעדיין איננה ידועה לציבור, הוצע לי להיות האסטרונאוט הישראלי הבא בחלל... אני שמח שאינך שוללת אף-אחד מן הסעיפים שרשמתי... (זאת מכיוון ש "אני לא שוללת משהו שלא הוכח לי שאינו נכון" ) אגב - סיפרתי לך על הפעם שהתייעצו איתי על ההפצצה של הכור העירקי .. זה הייתי אני שהצלחתי לשכנע את בגין שזה באמת נחוץ. האמריקנים ששמעו על זה, סירבו להאמין ולא באו להתייעץ איתי בקשר למלחמת המפרץ הראשונה. אבל בוש ג'וניור למד מטעויות אביו, והתייעץ איתי בקשר למלחמה השנייה... ומכאן ההצלחה שלה ! כמובן, שהרמטכ"ל הבריטי עדיין מסרב להאמין, ולכן כל הפאשלות שקרו... אגב - סיפרתי לך על המהלך שלי שהוביל בסופו של דבר לנפילת הגוש הקומוניסטי ? הייתי רושם יותר - אבל חלק מהפרטים עלולים לגרום לחוסר יציבות של חלק מהמשטרים - ועל-כן אני מעדיף לשתוק. אגב - אני הייתי אחד מיועצי הסתרים של ביבי ב-96, ושל ברק ב-99. כמובן שהציבור עדיין איננו יודע זאת... אני חייב לסיים עכשיו... בואו נאמר שעוד מספר ימים יהיה כתוב בעיתון על "חיסול מדהים" , ואז גם אתם תבינו ... " פסיכי עם תעודות"
פלטרון - לא מה שחשבתם

ailag

New member
../images/Emo6.gif

אכן, אני לא יכולה לסתור שום דבר ממה שאמרת, ולכן אני רק יכולה להגיד שזה לא נשמע הגיוני, שאני לא מאמינה לך - אבל לא שזה לא נכון. למרות ש .. עומרי שרון

Deathatred

New member
אני כן

לא הושפעתי מאף אחד שהחלטתי להפציץ את הכור בעיראק, ברה"מ נפלה כי הם עיצבנו אותי עם האנטישמיות שלהם, וקוואסמה - מי אתם חושבים אמר לצה"ל איפה הנבל מתחבא?

ailag

New member
תוכיח:

- שאתה כתבת את ההודעה (והיא לא נכתבה אוטומטית ע"י AI מתקדם) - שההודעה קיימת.

ailag

New member
כמה תיקונים

עבור אור המשוואה גוררת חלוקה באפס, שהיא דבר לא מוגדר. ולכן, אם קיים אור, אתה לא מוגדר. גם במקרה של r=0. מה גם ששכחת קבוע אינטגרציה. ואתה צריך חזרה דחוף על אלגברה לינארית. אבל יפה שאתה חושב שאתה גל.

כן הצלחתי לשלול...

ראית מקודם בהוכחה שלי שלא מסתדר שניהם ביחד ואמרת שיש אלוהים מעל פיזיקה ואני תיקנתי אותך

ailag

New member
-=-=-

ואני עניתי לך. אתה לא שללת את הטיעונים בצורה נכונה. הגבלת את האמונה ואז אמרת "האמונה מוגבלת".

Deathatred

New member
טעות

האמונה באל קדמה כרונולוגית לאמונה בנכונות ושלמות הפיסיקה שבידינו. גם הפיסיקאים היום מסכימים שהפיסיקה שברשותינו איננה מכסה ומתארת את הכל. לפי משפטי אי-השלמות של גדל, זה כנראה בחיים לא יקרה, כי אנחנו צופים מתוך המערכת שאותה אנו מנסים לתאר.

פלטרון

New member
התרשי לי להמשיך מכאן ...

1.הפיזיקה טוענת באופן ברור כי בכל תהליך פיזיקלי, ספונטני או לא, כלל האנטרופיה (ביקום) גדלה. 2. הפיזיקה טוענת באופן ברור כי ישנו חוק שימור האנרגיה 3. הפיזיקה טוענת באופן ברור שישנו כוח משיכה בין 2 גופים בעלי מסה . 4. התנ"ך מדבר על "אל כל יכול" סעיף (4) סותר את קיומם של (1) או/ו (2) או/ו (3) במילים אחרות ... אם אני לוקח אלקטרון ופרוטון, ומאיץ אותם ממש חזק זה אל זה - האם יתכן שאקבל... אטום אורניום ? הפיזיקה אומרת - לא ! התורה טוענת - אלוהים הוא כל יכול, אז ברור שזה אפשרי , ובתנאי שאלוהים ירצה לעשות כן. המסקנה היא פשוטה - הפיזיקה מדברת על קיומם של חוקים שלא ניתן לשבור אותם, נקודה - סוף משפט !! האמונה ב"אלוהים כל יכול", מעצם ההגדרה של "כל יכול" סותרת את הנ"ל. לאף בן אדם דתי אין בעייה ללמוד פיזיקה, מכיוון שהוא מכיר בעובדה שהוא לומד להשתמש בחוקים שנכונים, כל עוד ההוא למעלה לא החליט להתערב בנעשה. משמע - אני מאמין שאותו בחור דתי יודע שמה שהוא לומד זה איך "להשתמש" בחוקים שקבע אלוהים. עם זאת הוא זוכר, שבכל רגע נתון יש מי שיכול להתערב ולהחליט אחרת, בניגוד לאותם חוקים. זה לא משנה . הוא לומד איך להשתמש באותם חוקים. בדיוק כמו עו"ד שלומד איך להשתמש באותם חוקים, שהכנסת יכולה לשנות בכל רגע ( או בג"צ יכול לבטל ). מבחינתו זה לא משנה - כי הוא לומד להשתמש במה שקיים כרגע, ונכון עד שמישהו יחליט אחרת . אם הייתי בחור דתי - זה לא היה מפריע לי. מצד שני - ה"כל יכול" בהחלט סותר כל עקרון פיזיקלי ! לא ניתן להמשיך לטעון ל"חוק שימור האנרגיה" כל עוד יש מי שיכול לכופף את השימור . או שיש שימור אנרגיה, או שאין. אז השאלה שלי אלייך היא - יש ... או אין ??? או שיש . או שאין. לא שניהם יחד ! אז יש ?? ... או אין ??? פלטרון - לא מה שחשבתם

פלטרון

New member
הוכחה מתמטית ...(רק עבור גליה ../images/Emo13.gif )

במכוון, את הנ"ל רשמתי בהודעה נפרדת. אני עדיין רוצה תשובה עבור "יש או אין ??". זו איננה שאלה רטורית !! את רוצה הוכחה "מתמטית" - בבקשה : ------------------------------------------------- הנחה - קיומם המשותף של אלוהים כל יכול ושל ה"פיזיקה" 1. פיזיקה כוללת בתוכה חוקים שהינם בלתי ניתנים לשבירה (נתון.. או אם תרצי - הגדרה). ובכלל - פיזיקה, כמדע מדוייק, מנסה לחזות תוצאה דטרמיניסטית בהינתן תנאי התחלה של בעיה ידועה. ללא הגבלת הכלליות - נבחר את חוק שימור האנרגיה . 2. בהינתן אלוהים כל יכול - הוא יכול לעקוף את חוק שימור האנרגיה. בסתירה לסעיף א'. ללא הגבלת הכלליות - יכולתי לבחור כל חוק וכל עיקרון פיזיקלי. מסקנה - סעיף (2) פוסל את קיומו של סעיף (1). בסתירה להנחה. מ.ש.ל. פלטרון - לא מה שחשבתם

למעלה