judii1

New member
מים במאדים

שמעתי שמצאו מים במאדים יש למשהו איזו ידע בנושא ובכלל האם אלו מים כמו כאן בכדור הארץ?

ארינמל1

New member
יש מים.

ואפילו הרבה. כבר הרבה זמן היה ידוע שיש מים(בצורת קרח) על המאדים. חשבו שבאחד הקטבים יש קרח "רגיל", ובקוטב השני יש קרח יבש(פחמן דו חמצני מוצק) אבל אם אני לא טועה לפני כמה חודשים הגיעו למסקנה שגם בקוטב השני יש קרח רגיל. יכול להיות שיש מים באזורים אחרים של מאדים, לא רק בקטבים, אבל אם זה נכון הם יהיו קפואים מתחת לקרקע.

TheFinalCut

New member
והתאוריה הכי מעניינת,

היא שיתכן ויש מים נוזליים מתחת למעטה הקרח. לפי מיטב הבנתי רובוט חדש נמצא בשלבי תכנון מתקדים, במטרה לבדוק את הנקודה הזו בדיוק (גליה?) במידה ויש שם מים נוזליים, זה מעלה בהרבה את הסיכויים שימצאו שם צורות חיים דומות לאלו שכאן בכדוה"א.

judii1

New member
קשה להאמין שיש חיים

ואם כן את לא מתכוונת לבני אנוש ממש?????

2_be

New member
../images/Emo26.gif

עוד מידע כאן, יש גם מידע ב- www.space.com רק כיוון שהוא תקע לי הרגע את המחשב, אני אשאיר לך את החיפוש

אחמס1

New member
אם הלחץ האטמוספירי שם היה גבוהה

יותר, אז אולי גם היו אוקיינוסים שלמים (חושבים שכך היה לפני מיליארדי שנים בעת הווצרות המאדים). אבל הלחץ שם מהווה רק 0.7% מהלחץ הממוצע כאן (קטן בערך פי 100) מים נוזליים ירתחו גם בטמפרטורות נמוכות יחסית, כך שעל פני השטח המים הם מוצק או גז (ויש עננים של אדי מים וקרח במאדים, ואפילו יש תמונת קרקע אחת משנות השבעים של שכבת שלג על המאדים). בכל מקרה, שמעתי פעם תיאוריה שלפיה מים שנמצאים במעמקי האדמה (שם הלחץ והטמפרטורה מאפשרים להם להיות נוזליים) פורצים מידי פעם בהתפרצות אלימה ומשאירים בקעים אופייניים בסלעים ובחול (המים כאמור לעיל, מתאדים עד מהרה) יש צילומי לוויין שמבססים את התיאוריה הזאת. ד"א, כשאומרים "מים" תמיד תמיד מתכוונים לH2O שזה המים על כדה"א. אם המים במאדים מכילים מינרלים אחרים זה סיפור אחר, אבל מים זה מים.

ארינמל1

New member
ורק כדי לסבר את האוזן...

טמפרטורת הרתיחה של מים על פני המאדים היא 10 מעלות צלסיוס בלבד.

judii1

New member
תודה על הידע

אני עדיין נשארת בנושא המים.אני הבנתי שיש איזושהיא תכנית לנצל את המים שיש שם ואכן יש שם לצרכים שלנו כאן בכדור הארץ וזה לא נשמע לי. אשמח לקבל הסברים ואגב כל החומרים והמינרלים שיש בכלל על המאדים ירח וכו' זהים למה שיש כאן? אני מניחה שבבריאת העולם אלוהים דאג שכל יסודות הטבע יהיו כאן בכדור הארץ.כך שנושא זה לא ברור לי. ועוד דבר האם האבנים והסלעים על הירח הם כמו כאן. אשמח לשמוע על ספרים שדנים בנושא זה.

רגע

אם את מאמינה בבריאת העולם ע"י אלוהים אזי מקומך לא כאן... אי אפשר להאמין גם בתיאוריות מדעיות וגם באלוהים!! למישהו יש השגות על הנושא אשמח לשמוע.. וסליחה מראש אם אני פוגע במישהו!

judii1

New member
מאמינה באלוהים אין סתירה בין מדעלתו

סליחה אין שום סתירה בין אמונה לבין מדע. ויש הרבה ספרים דוגמא מדע מול תורה שמוכיחות אחת לאחת תאוריות מדעיות. מול אמיתות התורה. אך כמובן אני לא אתווכח כאן. מפני שאני אנפץ את כל התאורויות לגבי המיליונים והמפץ וכל הדברים האלו. ועם יש תשובות למה שאני מעלה אז מדוע לא לענות תשובה ענינית.

Mapisto

New member
ועל איו שמעתם?

שמעתם על הירח של צדק שכולו מים, ויש הערכה שיש שם חיים אגב ב2004 או 5 תנחת שם חללית סינית, ותמצא עוד עובדות על זה. ואמונה לא קשורה, אמונה היא דבר רוחני שלא קשור בהכרח במדע. ואל תקבע עובדות כגון "אי אפשר להאמין גם בתיאוריות מדעיות וגם באלוהים!" אני מכיר הרבה אנשים כאלה. וחוץ מזה, יש כאלה שזה מסתדר להם בול יופי עם תיאוריות של חור שחור וכאלה...

ארינמל1

New member
אפשר לינק לחללית הסינית?

זה נשמע מאוד מוזר. הסינים היום בקושי מצליחים לשגר לווינים, אבל אם גשוש שלהם יגיע לאיו עוד שנה שנתיים זה אומר שהוא יצא לפחות לפני 5 שנים. אני חושב שהתבלבלת איפשהו.

Amit Gal

New member
אתה מתכוון לאירופה?

ואני לא חושב שהסינים דווקא יגיעו לשם ועוד ב-2004...

judii1

New member
נכון ולזה התכוונתי

ואין בכלל סתירה לצערי אין לי מספיק ידע להוכיח אבל יש אנשים שיכולים וזאת רק בתנאי שמוכנים לנהל דיון תרבותי. נא לא לראות זאת כנסיון להטיף לאמונה. סתם הבעתי את דעתי. אבל אני חייבת לציין שנכון שיש הרבה חלקים במדע שלא מתאימים לרוח התורה והם כפירה. אבל לא על אלו אני מדברת.

2_be

New member
אין לי זמן לפרט רק אני חיבת לציין ש

אני לא מסכימה איתך.

TheFinalCut

New member
איני מסכים איתך

ראשית כל, נו אופנס, אבל אני לא חושב שזה תפקידך (או תפקידו של איש) לומר למשתמשים מהו מקומם, או איפה הם "לא שייכים", בוודאי שלא מאחר והם אינם חולקים את אמונותיך או צורת חשיבתך. שנית, אני לומד בבר-אילן, ויכול לספר לך שיש שם אלפי חוקרים וסטודנטים דתיים ואף דתיים מאוד (כן, גם במחלקות השונות למדעים) שאינם מוצאים סתירות בין אמונתם למדע בו הם עוסקים. למרות (או יותר נכון מאחר) שאיני נמנה על שורותיהם, אני לא מכיר את הנושא מספיק טוב ולכן לא אעז להצהיר כל מיני הצהרות חד משמעיות על סתירות בלתי ניתנות לפתירה וכו'. יש המון מדענים מאמינים ברחבי העולם, ושוב - הם מסתדרים עם זה מצוין. גם אני מתקשה למצוא הקבלה בין תאוריות מדעיות לאמונות מסורתיות כאלה ואחרות, אך מכאן ועד לומר שאדם דתי אינו יכול לעסוק במדע או לשוחח על במדע, או להאמין בתאוריות מדעיות וגם באל, הדרך רחוקה.

למעלה