עדיין בדיון...

lirantal

New member
בגרות בפיזיקה - פרקי בחירה

שלום, אני עומד לפני בגרות בפיזיקה (אני עושה מכינה, לא תיכוניסט) ואנחנו לומדים זרם חילופין ומכניקה של גוף קשיח כפרקי בחירה וחשבתי לעצמי שיש עוד איזה 6 סוגי פרקי בחירה אחרים ומאחר והם כולם מודרנים וחדשים אולי שווה ללמוד אותם מאחר והם סביר להניח קלים יותר ברמה. כלומר, אולי מישהו ממשרד החינוך יושב שם ואומר "אוקי, כל בתי הספר בארץ מלמדים את אותם פרקי הבחירה - אז בוא נעשה שהרמה של השאלות באסטרופיזיקה או תורת הכאוס תהיה קלה יותר מאחר ומי שיענה עליהם יהיה רק אלו שהגדילו ראש וזה באמת מעניין אותם"... מה אתם אומרים, יש מצב? ובלי שום קשר - איפה אני יכול למצוא חומר על אחד מפרקי הבחירה לבגרות: אסטרופיזיקה, פיסיקה מודרנית, תרמודינמיקה, יחסות פרטית, כאוס" המון המון תודה! לירן.

2_be

New member
פרקי בחירה

כאן תוכל למצוא את הדיון הקודם בנושא ואת דעתם של חברי הפורום
לגבי החומר של כאוס לבגרות נראה לי שתוכל אולי למצוא אותו פה (הקישור נמצא גם בקישורי הפורום). וכמובן, ברוך הבא לירן

redox

New member
אפשר לפתוח דיון שלם

על ההתנהלות של משרד החינוך. מה שבטוח שבעשור האחרון הזכאות לבגרות עלתה מ-30% ל-55% לא כי החינוך טוב יותר אלא כי לומדים חצי מהחומר. אז התשובה לשאלה שלך: רמת השאלות תלויה במצב הרוח של האדם שכתב אותם.אני מצרף 4 קבצים כדי להעיד על הטמטום של המערכת.

pelegs

New member
סליחה?

אני מבקש למחוק את ההודעה האחרונה או לפחות לקבל התנצלות מכותבה, בשל בשימוש הפוגע במילה "דוסים". אינני דתי אמנם, אבל המילה הזו משמשת כמילת גנאי בפי חילונים רבים, ומבטאת בוז כלשהו כלפי הציבור הדתי.

PooKiPsiT

New member
../images/Emo12.gif

דוסים זאת מילת גנאי? טוב לדעת.... דוסים מבחינתי אלה הדתיים האדוקים יותר. שום קשר למילת גנאי. אם מישהו נפגע אני מתנצלת.

pelegs

New member
כן

הרבה אנשים משתמשים במילה הזו כאשר הם רוצים להביא זלזול בציבור הדתי, לרוב אפילו ללא הבחנה בין הזרמים השונים(כמו בארוחה המשפחתית האחרונה שלנו - "כל הדוסים האלו...", ותודו שהמשפט הזה מוכר לכם מאד). אז בבקשה ממך, גם דתיים יכולים ולומדים פיזיקה ושאר מדעים מדויקים, לא בשונה מהציבור החילוני.

נו באמת

ומעולם לא שמעת דוס אומר בזלזול "כל החילונים האלו..."? או "כל השמאלנים האלו..."? כל מילה ניתן לומר בזלזול. אין פירוש בהדבר שהמילה בפני עצמה מביעה זלזול. רגישות יתר תורמת למחלוקת וריב מיותר, הרבה יותר מביטוי סתמי זה או אחר.

pelegs

New member
וגם אותם אני מבקר

הבעיה היא שאיתם אני לא נמצא במגע יום-יומי. מה שמעצבן אותי זה שלאנשים בציבור החילוני כן יש גישה מתנשאת מעל דתיים בכל הקשור למדע, כאילו הללו "פרימיטיביים" מדי בתפישתם את העולם בשביל לעשות בזה.

arifell

New member
פירוש המילה דוסים

בדיבור האשכנזי-יידישאי, האות ת' כאשר אינה דגושה, נשמעת כמו ס'. הניקוד קמץ תמיד נשמע כמו O, ואז המילה דתי נקראת דוסי. כלומר, דוסים זה פשוט דתי בהגייה יידישאית. לכן המילה דוס, אינה יותר מילת גנאי מאשר המילה דתי. הקיץ הקץ להתחסדות!

pelegs

New member
אני מודע לכך

וזה לא שולל את העובדה שהיא נהגת תמיד בזלזול בפי חילונים. אנשים בשכבה שלי לדוגמא, כבר לא יודעים להבחין בין דתיים לאומיים לחרדים, למשל. ובשבילם - ברגע שמוזכרים דתיים איפשהו בוויכוח פוליטי בכיתה ישר צועקים "הם חשוכים!" "הם לוקחים לנו את כל הכסף!" וכו'. שלא לדבר על המקרים המצערים(וזה ברבים מכיון שזה קרה יותר מפעם אחת) בהם הלכתי ברחוב עם ידיד שלי, וזה ראה אדם חובש כיפה(דווקא סרוגה) ואמר לי "כל הדוסים האלו, צריך להעיף אותם מפה". ומה אתם חושבים? שתרבות כזו מתפתחת משום מקום? היא נובעת מיחס מזלזל, ולזה יש שורשים עמוקים גם בשפה.

PooKiPsiT

New member
אני רק רוצה להבהיר משהו..

אני לא מזלזלת בדתיים או בחרדים. אני לא מזלזלת באף בן אדם, בלי קשר לדרך החיים שלו או האמונות שלו. אמנם חרדים לא יצא לי כל כך להכיר אבל הכרתי כמה אנשים דתיים במהלך חיי וההתרשמות היחידה שלי הייתה שהם אנשים מקסימים. אם יש משהו בולט ששמתי לב אליו זאת נכונות מאוד גדולה לעזור לאנשים אחרים, ואת זה אני מאוד מכבדת. אנחנו לא מסכימים על דרך החיים שלנו, וזה היה בסדר ומקובל על שני הצדדים. נראה שהמילה "דוסים" שזרקתי שם למעלה, בלי שום כוונות עמוקות נסתרות דיי פגעה בך ואני מצטערת על זה. זה היה בעיקר בשביל לצחוק (וכאן אין ברירה וצריך גם לדעת קצת לצחוק, כמו שאני לא אעלב ואתחיל ויכוח אם מישהו יגיד משהו בסגנון נשים לא יודעות לנהוג, בלונדיניות טיפשות ופרסים קמצנים ושאר הסטיגמות הלא נכונות שאנשים לפעמים צוחקים עליהן). כמובן שאם אתם רוצים להמשיך להתוכח - אתם מוזמנים

בתחלס..

נגיד אני הולך ברחוב באמצע הלילה, אני עובר לייד שכונה חרידית ללא פחד.. יודע שלא יקפוץ עליי חרדי שיכור.. ואילו שאני עובר בשכונה שיש שם הרבה רוסים, תאמינו לי זה מסוכן, אני הולך כולם מסביב עם סכינים וכאלה.. מוזר. בקיצור , הדתיים הם אנשים מאוד נחמדים ומחונכים (רובם), אבל הטענות כלפיהם (שוב רובם) נכונות. אני מתכוון לטענות כלפי החרידים, על זה שהם לא עובדים, לא מתגייסים, לא תורמים למדינה. הם טוענים שהם מתפללים בשבילנו, אני לא בדיוק צריך את התפילה שלהם, אני דיי מעדיף שילכו לעבוד כדי שיוכלו להפחית מס הכנסה. אני מעדיף שיתגיסו בגיל 18 , כדי שלא נצטרף מילואים (או נצטרך פחות). בקיצור , האנשים בפרט נחמדים (יענו כל אחד בנפרד) אבל כקבוצה הם נעשים נטל לציבור העובד.. וזה הסיבה היחידה שכל פעם בריב פוליטי או כלכלי אני מאשים אותם. ודרך אגב, בקשר לרוסים, אני לא שונא אותם , אני רוסי
.., זה פשוט ככה באזור שלי.. דרך אגב, כל מה שכתוב פה זה דעתי, אל תקחו את זה כעובדות..

i C e C u B e

New member
כן בוא נראה אותך נוסע בשכונה חרידית

ביום שבת. נחמדים ומחונכים מה אני אגיד לך.

למעלה