אני מאשים.

עופר 123

New member
לסדר את העניינים ../images/Emo13.gif

הדיון הבריאותי - הדיונים שהיו פה בשבועות האחרונים לא עסקו בכלל בבריאות, אלא בהקשר החברתי של בריאות השמנים. להיות שמן לא הופך אותך לבריא יותר, זו עובדה. להיות שמן שמותקף על ידי אחרים בגלל הבריאות שלו - הופך אותך לבריא עוד פחות. "לי בהחלט מפריעה גישה שמופיעה כאן בדיונים שמטרתה להגן על היותינו שמנים בכל תוקף" - זה מה שכתבתי במכתב על דורון רוקח: "אנו חברי פורום "שמנות ויפות" באתר תפוז, הפועלים באינטרנט ומחוצה לו במאבק נגד אפליית שמנים בחברה ובקבלה עצמית של האדם את עצמו ללא קשר למשקלו." זה בדיוק מה שעושים. לא יותר, לא פחות. לא מגנים פה היותנו שמנים, אלא על זכותנו לחיות מבלי שיתעסקו לנו בבטן. זה כל הסיפור. כל אחד יכול לקחת את התפיסה הזו למקום אחר, אבל לא מגנים פה על ההשמנה, אלא על זכויות השמנים. "אני מדברת על אנשים שבאמת חושבים אחרת, ולפעמים קשה להתברג פנימה." - לא פשוט להיכנס למקום שהאנשים בו לא מסכימים איתך, את צודקת. אבל מה את תעשי עם אלו שאת לא מסכימה איתם? מה אני אעשה עם אלו שאיני מסכים איתם? לא להתווכח? לא לענות? לא להגיב? ככה זה בכל קבוצה חברתית, החל מחוג גיטרות במתנ"ס השכונתי וכלה בכנסת. חוץ מזה, בלי התחנפויות, את כפרות עליך.
ע'

בדיון הבריאותי

היו הרבה תגובות, גם שלך, שמאוד דבקו באספקט החברתי של בריאות השמנים, למרות שאני לא ראיתי בזה כנושא השרשור. וזה בדיוק מראה שכן יש כאן גישה של "להגן על היותנו שמנים בכל תוקף". את המכתב על דורון רוקח לא קראתי, אבל אני מסכימה עם הציטוט שלך פה. זה בדיוק מה שהפורום מציין בשבילי. אבל לפעמים נאמרים פה דברים נחרצים שאני לא מסכימה איתם והם מאוד מרתיעים. לפי מה שאתה כותב אני מניחה שבאמת קורה כאן דבר שאני מאמינה שקורה בכל מקום- אדם אומר משהו וכל אחד מפרש את ה'דברים בצורה שונה, מהמקום בו הוא בא. אם אבוא ממקום של מגננה או רתיעה או ממקום של הבנה והסכמה באש ובמים- הדברים יראו אחרת. אין כאן נכון או לא נכון. רק בקשה להיות קצת יותר רגישים. אני לא רוצה לפחוד כשאני רוצה להביע את דעתי במקום שהפך להיות הבית שלי בחודשים האחרונים. עופר, אני מניחה שהכרת מספיק ממני כדי לדעת שאני בסופו של דבר אומרת את דעתי. גם למתנגדים אליי. דניאל רק פתח פתח, צוהר קטן, דחיפונת קטנה כדי שאפתח את הפה טיפונת יותר גדול, ולומר את הדברים בקול רם ובצורה מסודרת. הוויכוחים לא נעימים לי, אבל אני לא נמנעת מהם בכל מחיר. אני עונה, מגיבה, מתווכחת, מעודדת, מחבקת וצוחקת. באמת.
בחזרה אליך

עופר 123

New member
אז בואי נפתח את זה:

"להגן על היותנו שמנים בכל תוקף". למה מתכוונת המשוררת? על מה מגנים? אם יהיו גם סימוכין עם קישורים, בכל יהיה סבבה.
ע'

להגן על היותנו שמנים בכל תוקף

משמעו: לא להודות, לפעמים, שלא טוב כ"כ להיות שמן. אתה יודע, לפעמים קצת מפחיד אותי, ואני חוששת מלהכנס לתוך בועה מסויימת של אשליות. אני אולי בוגרת, אבל צריך לזכור, כלומר אני צריכה לזכור שאני רק בת 16, וצריכה עוד לשמור על עצמי. אני מדברת כאן ממקום מאוד אינדיבידואלי, לא מדברת בשם אחרים. אני אוהבת את זה שהפורום מתיר להיות שמנים, אבל לפעמים יש לי מחשבות על כך ש, היי, אני לא ממש רוצה להיות שמנה. אז האם אני משקרת לעצמי? משקרת לכם? מקומי לא בפורום? אם "תעלו" עליי ועל המחשבות ה"אנטי-שמניות" שלי, האם אני אנודה מכאן? אולי מקומי לא כאן. וזה מאוד מאוד מפחיד אותי. האם כולנו פה משקרים לעצמנו? הרבה תהיות, הרבה בלבול, הרבה פחד.

snopkeen

New member
אוי ואבוי...

למזלנו, את מספיק אינטליגנטית בכדי להבין בעצמך שמשהו בגישה הזו לא נכון. מקווה שאין כבשים נוספות.

עופר 123

New member
מישהו רוצה אספרסו?

סנופי, לכתוב שלוש מילים ולחשוב שבזה אתה מביע טיעון הגיוני וענייני על הטענות של הפורום - זו טעות. אני מתאמץ, פסיפלורה מתאמצת, אנחנו משקיעים בדיון רציני, ענייני ומעמיק, עם טענות ותימוכין. כשאתה לא כותב כמונו, זה מראה אחד מהשלושה: 1. אתה לא באמת מעוניין לדון בטענות שלך. 2. אתה לא מסוגל להגן על הטענות שלך. 3. אתה חושב שאנחנו לא מספיק טובים כדי שתגיב בצורה רצינית. אף אחת מהאופציות לא מציגה אותך באור מחמיא. או שתגיב עניינית ולא בחצי משפט לא ברור, או שנוותר על הכל ונלך לשתות אספרסו. ע'

snopkeen

New member
../images/Emo96.gif

ראשית, פסיפלורה, התכוונתי שהתופעה של העדר כפי שאני רואה אותה מהצד היא כזו שכשמישהי נכנסת לפורום ושומעת שוב ושוב ושוב ושוב שאלו שמציעים לה לעשות דיאטות הם "פושעים" וזה לא עניינם ומה הם חושבים לעצמם, וכל שני וחמישי נכנס לפה איזה ג'וקר אחר עם הצעה אחרת לדיאטה והוא מקבל על הראש, אז היא לוקחת את הנתונים הנ"ל ומשליכה אותם על העולם האמיתי, אולי זה בסדר להיות שמן, אולי אני לא חייבת לרדת במשקל, אולי אמא שלי סתם מציקנית כרגיל, ואז כשאותה "ילדה" שטופת מוח חוזרת לפורום היא מרגישה כאילו הכל בסדר, אפשר להמשיך, האם בפורום של חולי סרטן שמשלימים עם עצמם היו תוקפים כימו תרפיסטים? . האם זו המטרה? ליצור מציאות חדשה? שבה להיות שמן זה בסדר? או שמה המטרה היא, כרגע אנחנו שמנים מה לעשות? כל שנשאר הוא להשלים עם זה ולאהוב עצמנו? ובקשר לשאלתך עופר, גיליתי שבאמירת האמת שלי על גבי הפורום הזה בשמי האמיתי, אני חושף עצמי להמון מילים רעות., אז מצטער אם "אין לי כוח" אבל תאמין לי , שערב קשה עבר על כוחותינו.. ולא רק על דפי הפורום.. בקיצור, כמה סוכר? דניאל

עופר 123

New member
../images/Emo110.gif

"התכוונתי שהתופעה של העדר כפי שאני רואה אותה מהצד היא כזו שכשמישהי נכנסת לפורום ושומעת שוב ושוב ושוב ושוב שאלו שמציעים לה לעשות דיאטות הם "פושעים" וזה לא עניינם ומה הם חושבים לעצמם, וכל שני וחמישי נכנס לפה איזה ג'וקר אחר עם הצעה אחרת לדיאטה והוא מקבל על הראש." "העדר" הוא דווקא העולם שמחוץ לפורום: תבדוק באופן אקראי עיתון, אתר אינטרנט ושידורי טלוויזיה. תמצא שם דיאטות, דיאטות, עוד טיפ לדיאטות, ולקינוח - דיאטות. תופעת ההעדר היא בעיסוק אובססיבי בדיאטות בכל מקום, החל מהתקשורת, דרך המשפחה והסובבים וכלה בגורמים עסקיים שמשווקים את הכדור התורן. פה זה לא ההעדר. פה זו האלטרנטיבה. אתה רוצה לעסוק בדיאטות? נפלא, יש לי יופי של המלצות על הפורומים המתאימים. עזוב את האלטרנטיבה בשקט, היא לא עשתה לך דבר. "אז היא לוקחת את הנתונים הנ"ל ומשליכה אותם על העולם האמיתי" נכון, כי היא בטח לוקחת כל דבר ללא מחשבה שניה וללא שיקול דעת עצמאי, לא בודקת, לא חושבת ולא מערערת. ככה זה כל אחת שנכנסת לפורום, תאמין לי. כולן פתיות. גם הבנים, כשחושבים על זה. "אולי זה בסדר להיות שמן, אולי אני לא חייבת לרדת במשקל, אולי אמא שלי סתם מציקנית כרגיל, ואז כשאותה "ילדה" שטופת מוח חוזרת לפורום היא מרגישה כאילו הכל בסדר, אפשר להמשיך" ע"ע הטיעון הראשון - יש פה אלטרנטיבה. זה בסדר להיות שמן, זה לא אומר שחייך יהפכו לטרגדיה איומה של סרט תורכי. יש לזה השפעות, לא הכחשנו, אבל האלטנרטיבה (מהיותה אלטרנטיבה) טוענת דברים אחרים. האם בפורום של חולי סרטן שמשלימים עם עצמם היו תוקפים כימו תרפיסטים? ההשוואה שלך לא נכונה. חולי סרטן וכימותרפיסטים (חולים:מרפאים) הם לא כמו שמנים:נותני מרשמים וממליצי דיאטה. לו דיאטה היתה "מרפאת" השמנה, אז אולי כל הטיעון שלך היה הגיוני, אך כיוון שאתה שמן בדיוק כמונו (אחרי ירידה של 17 ועליה של 20 ק"ג), אתה יודע שלא תמיד דיאטה היא התשובה. למיטב הבנתי, הדרך המוצלחת ביותר להשמין היא דווקא לעשות דיאטה (כשלון ה-90% וכל שאר הטיעונים. אתה כבר מכיר את החומר). האם זו המטרה? ליצור מציאות חדשה? שבה להיות שמן זה בסדר? או שמה המטרה היא, כרגע אנחנו שמנים מה לעשות? כל שנשאר הוא להשלים עם זה ולאהוב עצמנו? שתי מטרות: (1)שגם אם אתה שמן, יתייחסו אליך כמו אל כל כל אחד אחר. (2) שגם אם אתה שמן, לא תשנא את עצמך בגלל זה. במובן מסויים, כן - זה ליצור מציאות חדשה שבה יתייחסו אליך, אלי ואל כל שמן אחר, ברצינות ובכבוד אנושיים.
ע'

עופר 123

New member
כמה תשובות, אולי

מודים בזה שלא תמיד קל וטוב להיות שמן בכל יום. כמעט כל יום יש פה הודעה של חדשים או ותיקים שמערערת על הטוב שבהשמנה, בין אם באותיות קידוש לבנה ובין אם במסר בין השורות. המגמה הכללית היא "זה לא סוף העולם להיות שמן", ויש הבדל של שמיים וארץ לבין "לא להודות שלא טוב להיות שמן". זו לא בועה של אשליות. העובדות הן אותן עובדות - להשמנה יש השפעות חברתיות ובריאותיות. השאלה היא לאן את לוקחת את זה. אם את מחליטה שמשקלך יגרום לך להיות לא מאושרת, אז כל חייך תישארי עם ראש באדמה. אם תביני שהמשקל לא צריך לעצור אותך, אזי תראי את הדברים בצורה אופטימית יותר. זו לא אשליה, אלא הדרך שבה אנו רואים את החיים. אין דרך נכונה ודרך לא נכונה, אין דרך של אשליה ודרך ללא אשליה. כל אחד מאיתנו מדבר ממקום אינדיבדואלי, ואת לא צריכה להתנצל על מי שאת ומה שאת אומרת. "אני אוהבת את זה שהפורום מתיר להיות שמנים, אבל לפעמים יש לי מחשבות על כך ש, היי, אני לא ממש רוצה להיות שמנה. אז האם אני משקרת לעצמי? משקרת לכם? מקומי לא בפורום?" איפה יש סתירה בין זה שהפורום "מתיר" להיות שמנים, לבין זה שאת לא רוצה להיות שמנה? אין סתירה. מותר לך להיות שמנה ואת לא צריכה לחשוב שאת פחות מוצלחת בגלל שאת שמנה. לצד זה, את יכולה לרצות לשנות את המצב שלך, וגם זה בסדר. את לא משקרת לעצמך או לנו. זה בסדר לא לרצות להיות שמנה, וגם להגן על זכויותיהם של שמנים שלא יציקו להם. אם בכל זאת לא השתכנעת, תעיפי מבט על עו"ד ילדה של החיים ותראי דוגמה חיה ל"סתירה" שאיננה סתירה. אם "תעלו" עליי ועל המחשבות ה"אנטי-שמניות" שלי, האם אני אנודה מכאן? אולי מקומי לא כאן. וזה מאוד מאוד מפחיד אותי. האם כולנו פה משקרים לעצמנו? מבחן האנטי-שמניות הוא פשוט: אם את מאמינה שלשמן ולרזה מגיעות אותן זכויות ואותו יחס, אז אינך אנטי-שמנית. זה לא קשור לזה שאת רוצה לרזות, בדיוק כפי שלרצות להיות עשיר לא הופך אותי לאנטי-עניים. האם כולנו משקרים לעצמנו? זה לא עניין של שקר או אמת. יש כמה דרכים לחשוב, יש כמה אמיתויות. אני בוחר בזו שאומרת שאסור להתייחס אלי ולשמנים אחרים באופן שונה בגלל המשקל שלנו.
ע'

רגע רגע רגע

אבל הינה, אני כאן, מודה שלא היה לי טוב שהייתי יותר שמנה ורציתי שינוי, ואני לא היחידה, יש כאן הרבה בנות בתהליכי שינוי וכל עוד הם עושות את זה בצורה בריאה ונכונה כולנו כאן תומכים ומפרגנים. הפורום מתיר להיות שמנים מתוך הנחה שיש מספיק מקומות שמדברים על דיאטה ובגלל זה הפורום הוא אינו פורום דיאטה. כי הוא האלטרנטיבה היחידה. העולם בחוץ מספיק אומר לנו מה רע בלהיות שמנים והפורום פה כדי לאפשר פשוט לחיות ככה. מעולם לא שמעתי כאן מגמה שאומרת לרזים "תשמינו כי שמנים זה הכי טוב". האמירה היא "אהוב את עצמך תמיד, בכל משקל" (וגם אם אתה רוצה להשתנות עשה זאת מאהבה). ואני מבינה שזה קשה לך אולי לראות את זה לפעמים כי את עוד באמצע התהליך הזה, ואת הגעת עם מטען שכל החיים אומר לך שזה רע להיות שמנה, ופתאום לדעת שזה גם יכול להיות בסדר זה מוזר ומהפכני. אבל לאט לאט את תלמדי לקחת מכאן מה שאת רוצה ולהשאיר מה שלא. כולנו עברנו את זה, ואולי בגלל זה אנחנו לפעמים נשמעים נחרצים.

דניאל

האמת תמיד כואבת. הינה גם אתה לא מקבל את דעותיי , רק לא ברור לי מי הם האנשים שאמרו לך אם כל החברים הינם חברים שלי .והכנות היא ערך עליון בינינו לא ראיתי אותך עם תריסר חברים ויותר מכך פגעת בחברים שלי פגעת בי. תחשוב על המילים שלך ואיך נאמרו אתה אדם נאור אני בטוחה שאתה מבין מהיכן המילים שלי באות.

snopkeen

New member
חושב שצריך להפריד

בבסיסו הפורום הוא מקסים, זה היה המשפט הראשוני שלי. הנושאים שעולים לדיון, ההסתה, שטיפת המוח, הם שמפריעות ואת יודעת מה? זה אפילו מסוכן. כמו שאמרתי, אין פה כוונה לפגוע באיש, שום דבר לא אישי.

בודאי שלא אישי .

היכן הסטה? מי שוטף כאן מוח? מסוכן? דני , אתה מקשיב לעצמיך ?
כולנו כאן עם דעת הפורום מתפתח כמו שאנחנו רוצים המנהלים הם רק שונים בצבע זה השוני. אתה , אני , וכל השחורים עושים והופכים את הפורום למה שהוא . לא טוב לך תשנה

למעלה