../images/Emo110.gif
"התכוונתי שהתופעה של העדר כפי שאני רואה אותה מהצד היא כזו שכשמישהי נכנסת לפורום ושומעת שוב ושוב ושוב ושוב שאלו שמציעים לה לעשות דיאטות הם "פושעים" וזה לא עניינם ומה הם חושבים לעצמם, וכל שני וחמישי נכנס לפה איזה ג'וקר אחר עם הצעה אחרת לדיאטה והוא מקבל על הראש." "העדר" הוא דווקא העולם שמחוץ לפורום: תבדוק באופן אקראי עיתון, אתר אינטרנט ושידורי טלוויזיה. תמצא שם דיאטות, דיאטות, עוד טיפ לדיאטות, ולקינוח - דיאטות. תופעת ההעדר היא בעיסוק אובססיבי בדיאטות בכל מקום, החל מהתקשורת, דרך המשפחה והסובבים וכלה בגורמים עסקיים שמשווקים את הכדור התורן. פה זה לא ההעדר. פה זו האלטרנטיבה. אתה רוצה לעסוק בדיאטות? נפלא, יש לי יופי של המלצות על הפורומים המתאימים. עזוב את האלטרנטיבה בשקט, היא לא עשתה לך דבר.
"אז היא לוקחת את הנתונים הנ"ל ומשליכה אותם על העולם האמיתי" נכון, כי היא בטח לוקחת כל דבר ללא מחשבה שניה וללא שיקול דעת עצמאי, לא בודקת, לא חושבת ולא מערערת. ככה זה כל אחת שנכנסת לפורום, תאמין לי. כולן פתיות. גם הבנים, כשחושבים על זה.
"אולי זה בסדר להיות שמן, אולי אני לא חייבת לרדת במשקל, אולי אמא שלי סתם מציקנית כרגיל, ואז כשאותה "ילדה" שטופת מוח חוזרת לפורום היא מרגישה כאילו הכל בסדר, אפשר להמשיך" ע"ע הטיעון הראשון - יש פה אלטרנטיבה. זה בסדר להיות שמן, זה לא אומר שחייך יהפכו לטרגדיה איומה של סרט תורכי. יש לזה השפעות, לא הכחשנו, אבל האלטנרטיבה (מהיותה אלטרנטיבה) טוענת דברים אחרים.
האם בפורום של חולי סרטן שמשלימים עם עצמם היו תוקפים כימו תרפיסטים? ההשוואה שלך לא נכונה. חולי סרטן וכימותרפיסטים (חולים:מרפאים) הם לא כמו שמנים:נותני מרשמים וממליצי דיאטה. לו דיאטה היתה "מרפאת" השמנה, אז אולי כל הטיעון שלך היה הגיוני, אך כיוון שאתה שמן בדיוק כמונו (אחרי ירידה של 17 ועליה של 20 ק"ג), אתה יודע שלא תמיד דיאטה היא התשובה. למיטב הבנתי, הדרך המוצלחת ביותר להשמין היא דווקא לעשות דיאטה (כשלון ה-90% וכל שאר הטיעונים. אתה כבר מכיר את החומר).
האם זו המטרה? ליצור מציאות חדשה? שבה להיות שמן זה בסדר? או שמה המטרה היא, כרגע אנחנו שמנים מה לעשות? כל שנשאר הוא להשלים עם זה ולאהוב עצמנו? שתי מטרות: (1)שגם אם אתה שמן, יתייחסו אליך כמו אל כל כל אחד אחר. (2) שגם אם אתה שמן, לא תשנא את עצמך בגלל זה. במובן מסויים, כן - זה ליצור מציאות חדשה שבה יתייחסו אליך, אלי ואל כל שמן אחר, ברצינות ובכבוד אנושיים.
ע'