בוקר טוב

sh53

New member
אז למה אנשים נלחמים נגד זה

אם זה כל כך טבעי ואין אפשרות וסיבה להלחם?
למה להלחם בכלל נגד סמים, וביניהם גם סמים קלים? למה לא מוכרים במכולת השכונתית סמים לילד בן 3 או 4 אם זה לא ממכר? שיחד עם הדייסה יקח איזה עלה וייעשן, איך זה נשמע לך?

bercko21

New member
זאת באמת שאלה מצויינת....

מלחמה בסמים, במיוחד בקלים היא תוצאה של אינטרסנטים אמריקיים שמה שעניין אותם זה $$$. ולשאלה שלך, למה לא מוכרים במכולת לילדים בני 3-4, שיחד עם הדייסה ישתה איזה וודקה או משהו? למה אלכוהול זה יותר טוב? מה רע בלעשות את זה כמו אלכוהול, מעל גיל 18?

sh53

New member
מה יותר גרוע אלכוהול או סמים?

מה משפיע לטווח הקצר יותר? מה משפיע לטווח הארוך יותר? מה כל אחד מהמרכיבים האלה הורס לנו בגוף? להפוך גם את הסמים למותרים מגיל 18 פלוס? לא הייתי רוצה לראות את זה בארץ שלנו נמכר חופשי, כי אם יתחילו עם גראס חופשי, הדרך למכירת הירואין בצורה חופשית לא תהיה רחוקה.

bercko21

New member
ת'אמת, הייתי מאוד שמח

לא רק שיהפכו את ההרואין לחוקי, אלא שהמדינה תחלק מנות למכורים תוך כדי פיקוח רפואי ומלווה בשיחה עם עובד סוציאלי. זה יוצא הרבה יותר זול מאשר המלחמה בסמים, ופחות אנשים נפגעים.

sh53

New member
אני ההיפך ממך - שמחה שזה לא

למה שהמדינה תחלק מנות למכורים? מי ישלם את זה בדיוק? מכספי המיסים התשובה. מי משלם מיסים? אני! למה להפוך הרואין למשהו חוקי? האם הוא לא ממכר? האם הוא לא נחשב לסם קשה? מה אתה בעצם מנסה לומר פה?

bercko21

New member
עכשיו את משלמת יותר

תחשבי, שוטרים, כלא, אל תשכחי, גם הנרקומנים צריכים לממן את זה מאיפהשהו, וזה מאוד יקר, התוצאה היא ש80 ומשהו אחוז מהפשיעה הוא קשור לסמים. יש עוד המון הוצאות נלוות. לעומת זאת, למדינה, מנה הרואין תעלה 1$ (לא טעות, דולר אחד), וברגע שהמדינה תחלק למכורים, המשטרה לא תצתרך לרדוף אחריהם, לא יבזבזו עליהם תקיציבי ענק בכלא, (וגם יתפנה מקום סוף סוף, עד יודעת כמה עבריינים משחררים כי אין מקום? ולא עבריינים קלים בדיוק..) הפשיעה תרד באופן מיידי, כי לא יהיה צורך בפשע על מנת לממן את הסם. כולם יודעים שהרואין זה סם מסוכן מאין כמוהו, אז למה אנשים לוקחים בכל זאת?!? אולי כי סוחרי הסמים עושים על זה יותר כסף, אז הם ינסו לדחוף לך את זה? ציטוט: "כדי לגרום לאדם או לילד לחשוק במשהו, כל מה שצריך לעשות הוא להפוך את הדבר הזה קשה להשגה" (מרק טוויין, הקלברי פין) ברגע שסמים כמו הרואין יהיו חוקיים ויחולקו, אחוזי השמוש בו ירדו פלאים הולנד היא הוכחה טובה לכך, שבזמן שפה יש בסביבות 35,000 מכורים על 5,000,000 איש, שם יש 21,000 על אוכלוסיה של 15,000,000.

sh53

New member
מצטערת לא מקבלת את הנתונים שלך

במיוחד באשר להולנד. אני חושבת שאני אשאר בדיעה שלי ואתה בדיעה שלך ומיציתי את הענין מבחינתי.

bercko21

New member
2 דברים,

זאת לא שאלה אם את מקבלת את הנתונים או לא, לא המצאתי אותם ואת יכולה לבדוק. אם זאת הגישה, אז חבל לי שביזבזתי את זמני, אני חשבתי שבאמת מקשיבים. יום טוב.

yair24

Member
בקשר לסמים.

אם את בת 15 אני אניח שגם החברה שלך בת 15. בת 15 הולכת עם בן 22? כעיקרון זה לא הכי טוב אבל זה גם לא הכי נורא... אבל, אם הבן 22 הזה מתחיל לתת לה סמים, דבר טוב, לא יצא לה ממנו זה בטוח... לכו להורים שלה את ועוד כמה חברות שלה, ותגידו להם את זה בפרצוף, פשוט תגידו להם ככה: תקשיבו טוב: הבת שלכם יוצאת עם אחד בן 22 שנותן לה סמים, תעשו עם זה מה שאתם רוצים... הם כבר ידעו מה לעשות. יאיר

האחמית

New member
יש פה בלבול קטן....

הוא לא "לימד" אותה לעשן...היא עישנה עוד לפני וככה הכירה אותו.

yaga1

New member
תביני...

חברה שלך אוהבת להתמסטל אפשר להתווכח כאן הרבה אם זה טוב ואם זה רע אבל מנסיון הוויכוחים האלו לא רלוונטיים... היא לא הראשונה ולא האחרונה שמנסה גראס ותנסה גם אקסטזי גם על זה אפשר להתווכח אם זה טוב או אם זה רע אבל גם זה לא רלבנטי חבר שלה לא מדרדר אותה לשום מקום... אם חבר שלה יעלם בתיאוריה מן העולם כרגע ע"י מכת ברק שתהפוך אותו לאפר אז חברה שלך עדיין תאהב להתמסטל ואחרי תקופה קטנה של אבל עליו תמצא לעצמה דרך לעשות את זה כמו שזה היה לפני שהיא הכירה אותו למרות שזה נשמע מאוד נכון לדאוג אני חושב שיש כאן דרמה יותר מידי גדולה סביב הנושא אם חברה שלך הורסת את עצמה זה בגלל סיבות שנעוצות באופי שלה כפי שהוא התפתח בחיים שלה עד כה ועכשיו זה מקבל ביטוי חיצוני היא תעשה את הדרך שלה ותגיע ליום בו היא תבין בעצמה את מה שהיא עושה ואף אחת מכן לא תוכל לחסוך ממנה את זה ע"י דאגה חברית אני מציע לכן כחברות פשוט להמשיך להיות חברות שלה וחלק מזה זה אומר פשוט להביע את דאגתכן ולהציע את תמיכתכן אבל גם לנסות להבין את העמדה שלה בקשר לכל זה ולא להכנס לדרמות מיותרות כי אתן רק תזיקו לה ע"י כך שתעלו אל פני השטח דברים שהיא כנראה לא יכולה להתמודד איתם כרגע. שלומות

למעלה