בוקר טוב

האחמית

New member
../images/Emo85.gifבוקר טוב

טוב אז נתחיל בדברים הטובים-
אתמול הייתי במסיבת יומהולדת של ידיד שלי וחברה שלי. היה ממש סבבה
חח אני מאוהבת....:)
אני חולה על חברות שלי וידידים שלי! ועכשיו לדברים הפחות נחמדים-
אממ יש לי חברה...היינו פעם חברות ממש טובות, אבל בזמן האחרון היא דופקת לעצמה את החיים. היא מעשנת (ולא רק סיגריות) ובזמן האחרון יש לה חבר בן 22 שמביא לה סמים והיא פשוט הורסת לעצמה לאט לאט את החיים. ואני וחברות שלי פשוט לא יודעות מה לעשות...יש לכם אולי רעיונות?

בוקר טוב {?} גם לך!!!

וובכן,אני הייתי מסבירה לה כמה היא דופקת לעצמה ת'חיים ועל זה שאני לא רוצה להיות לידה כשזה קורה. אני מבינה שאתן חושששות לה אבל אם היא תמשיך ככה לדעתי צריך פשוט לעזוב אותה... מבינה שקשה לעשות דבר כזה אבל אתן רוצות לפגוע גם בעצמכן? אולי תדברו עם ההורים שלה על זה? או עם מישהו מקצועי? הילדה צריכה עזרה. כמה שהיא לא תודה בזה,זה יותר חמור. לדעתי צריך לפנות לעזרה מקצועית או להורים שלה,היא חייבת לצאת מזה!! מקווה שקצת עזרתי למרות שאין לי מושג מה לעשות במקרים כאלו, ממני, הדרוש!!!

האחמית

New member
תראי...

אנחנו כבר המון זמן שמנסות לדבר איתה היא פשוט לא מקשיבה... והיועצת בבית ספר דיי חושדת בה..:\ ואני לא יודעת עד כמה יעזור לנו לפנות לאמא שלה או לאבא שלה, כי אז היא רק תעשה דווקא עוד יותר. הדבר האחרון שאנחנו רוצות לעשות זה להתרחק ממנה, כי אז זה בטוח שאנחנו נאבד אותה

gloom

New member
תפחידו אותה../images/Emo66.gif

תגידו לה שאתם תסתובבו איתה רק עם תפסיק לעשן סמים תראו לה מלא תמונות מגעילות של נרקומנים תפחידו לה את הצורה ותכירו לה מישהו שלא בן 22 כי סביר להניח שהיא רוצה את זה בגלל להיות מגניבה, והוא בטח ***** אותה אז תסבירו לה שהיא הולכת למות עם לא תפסיק לעשן

sh53

New member
לא נראה לי שזה יפחיד אותה

אם היא לוקחת סמים כי היא רוצה להיות "קולית", אז כנראה ששווה בשבילה להיות "קולית", גם אם המחיר שהיא צריכה לשלם זה להרוס את חייה. אם היא מכורה כבר, אז אין טעם לנסות להפחיד אותה, כי היא מכורה וזה לא בשליטתה.

בטח שיש טעם!

הרי גם בבתי ספר וכדומה מרחיקים ילדים מסמים ע"י הפחדה ורק ע"י הפחדה. איזה עוד דרך יש?

sh53

New member
מי שעוד לא השתמש - אז כן

אבל זה בנוסף גם לרמזים שהוא מקבל מההורים והסביבה שסמים זה רע. אם אותו אדם מסתובב עם חבר'ה שמעשנים סמים, אם בביה"ס יתנו שיעורים על סמים - שעה או שעתיים בשבוע, זה לא יעזור כי הוא כל יום אחה"צ עם החבר'ה והם "מושכים" אותו לכיוונם - כלומר להשתמש.

האחמית

New member
לא יודעת אם אפשר להגדיר אותה

כמכורה. והפחדה באמת לא עזרה..שנה שעברה והשנה היו לנו מלא "פעילויות" בבית ספר על סמים ועל מניעת סמים והביאו מכורים לשעבר, וסיפורים של אנשים שמתו מזה, וזה לא עזר

היי הוקר טוב חמודה

ראשית כל הרשי לי לברך אותך על זה שאת מאוהבת , אני שמחה לשמוע שיש אנשים מאוהבים... זה הרגש הכי הכי שיש בעולם ...... להסתובב עם עיניים חולמניות ולחשוב עליו כל הזמן... יו כמה מוכר.... !!! שנית , קראתי על החברה שלך.... ופתאום קלטתי, גם אני הייתי במצב הזה! לא עשינתי חס וחלילה סמים אבל .... היה לי חבר מבוגר וגם אני עשיתי לא מעט שטויות ... (אומנם אני לא מצטערת אבל בדיעבד יכולתי להמנע מזה) ראשית כל הרשי לי לשאול: איפה ההורים שלה ? האם הם מבחינים בעובדה שהבת שלהם השתנתה במקצת ?! אולי עדיף לעדכן אותם ? מניסיון אני יודעת שכשההורים מתחילים ללחוץ , גם אם בהתחלה זה נראה שהם עושים משהו לא נכון , במידה מסויימת הזה עוזר כי הילד צריך לבחור מה הוא מעדיף מריבות בבית ואיסורים או להתנתק מהגורם שגורם ללמריבות בבית ולחזור לשלום בית . שנית , בתר חברה טובה שלה, לדעתי עליך לומר לה שלדעתך השינוי שהיא עוברת לגיטימי אבל אם היא תסתכל על עצמה בעתיד , האם אלו הם החיים שהיא תרצה לחיות ? להיות לצד בחור שנותן לה לעשות דברים שיהרסו לה את החיים ? האם באמ אכפת לו ממנה או מזה שהיא "שוכבת , מעשנת איתו? " לדעתי ככל שתפקחי לה את העיניים יותר למציאות ..... היא יותר מהר תצא מזה אבל לפנות להורים שלה זה הצעד הראשון . עוד דבר, לדעתי קורה שהחברות שלנו רואות דברים שאנחנו לא , כלומר אולי היא חושבת שאתן לא מבינות אותה כי זה לא לגמרי נכון שהוא-החבר שלה, משפיע עליה אלא זה מהבחירה שלה , בשביל שהיא תבטח בך קודם תצרי איתה הזדהות שהיא תדע שיש לה על מי לסמוך.... אחרי זה היא בעצמה תשתף אותך במה שמפריע לה. ואולי ככה היא תחזור לעצמה.

sh53

New member
קודם כל ../images/Emo49.gif על האהבה בחייך../images/Emo9.gif

ובקשר לחברה - לערב את ההורים, כי הם יכולים להשפיע על הבת והם יכולים להכניס אותה למוסד גמילה אם מצבה כל כך חמור. לך היא יכולה לשקר, הרי את לא איתה במשך 24 שעות, אז כשתפגשי אותה היא תאמר לך שהיא כבר נקיה והיא בכלל לא בקשר עם הבחור, אבל אם תספרי להוריה אז הם יגבילו אותה קצת ולא ירשו לה לעשות דברים מסויימים (מקווה שהם יצליחו, כי לפעמים זה קשה בגלל הגיל). את גם צעירה ואת לא יכולה להשגיח עליה כל היום, אם היא ממשיכה להשתמש בסמים או לא, ולכן עדיף לספר להורים - כדי שהם יקחו את העניינים לגביה לידיהם.

האחמית

New member
אמממ

אני כבר אדבר איתך באייסיקיו כי אני לא רוצה שזה יגיע אליה, אבל בוא נגיד שההורים שלה מנסים להיות מעורבים וזה לא ממש עוזר.

sh53

New member
בערב אהיה ב-ICQ או בצ'אט

איך שנוח לך. גם בצ'אט אפשר לדבר בפרטי.

As היחידה

New member
עוד דבר שגם אני עברתי..

טוב אז לגבי החברה שלך את צריכה להסביר לה שזה ממש ממש לא נכון לעשות.? בת כמה היא בכלל?! היא ידעת למה היא נכנסת?! גם לי היה קשר לאחת שנכנסה לסמים.. היא ברכה מהבית ל15 שנה!! גנבה! הרגה! (טוב להרוג אני לא בטוחה אבל נדמה לי שגם את זה היא עשתה) היא השאירה את הילד שלה בבית יתומים! היא עשתה כל כך הרבה !!!!! היא הרסה את המשפחה שלה! כולם התחילו לשנוא אותה ולרחם אליה! המשפחה שלה שהייתה עשירה נשארה בלי כלום! אפילו אחריות על הילד שלה היא לא לוקחה עם אמא שלה לא הייתה מזיינת (סליהח על הביטוי) את השכל שהיא חיייבת להשתנות! היא הייתה בכלא! היא התחתנה עם אחד שגדול מנה ב14 שנה! והתגרשה ממנו ..! הוא גם הכניס אותה לזה! ועכשו הוא מחפש אותה בכל המדינה כי הוא רוצה להרוג אותה! עם את רוצה לעזור לה אז תדברי איתה ועם זה לא עוזר אז תעשי את הדבר הנכון.. לכי ליועצת להורים למישהו מבוגר שיתפל בזה.. כי היא צריכה טיפול! היא לא יודעת למה היא נכנסת!

sh53

New member
מה גילה אם היא ברחה ל-14 שנה מהבית?

גם אם לא בטוח שהיא רצחה, כדאי לא לומר זאת. גם אם יודעים שהיא רצחה בוודאות, אל לנו לשפוט אנשים על מעשיהם, עד שנגיע למצבם ונבין למה הם פעלו כך (כלומר חס ושלום שנגיע למצבם).

למעלה