ברשותך...../images/Emo26.gif
ב-ו-ל-ש-י-ט. למה
כי: האווירה והכירות בשיכבה-זה לא כ"כ תלוי בבית-ספר זה תלוי באופי של הבנאדם. עצוב לשמוע שלא מכירים 60% מהשיכבה, אבל זה כבר באמת תלוי באופי של הבנאדם והפנימיה...אל תצפה להכיר שיכבה של 180 חבר'ה אחד אחד.... (ואני לא מגזימה, ע"ע ישיבות גדולות...ואו"כף!) זה נכון שעם חבר'ה ששורצים איתך 24 שעות ביממה אתה תיצור קשרי חברות ממש ממש חזקים,אבל עדיין זה לא מספיק.... לגבי עישון, זה גם תלוי באופי של הפנימיה. אבל זה ברור שבזולות בפנימיה תמצא יותר מקרים של עישון וכו'... בטחון עצמי...
זה שוב, תלוי באופי של בנאדם ושל הפנימיה. אבל לגבי גיבוש- שלא תבין לא נכון....גם בלימודים "אקסטרני" יש פוווווול גיבוש בין אנשים, מניסיון. אתה לא מתאר לעצמך איזה גיבוש יש אצלנו באולפנית...(וזו רק דוגמא..) ועדיין גיבוש, כמו בכל חברה, גם בפנימיות יש את האלה שתמיד יהיו בשוליים...אז גיבוש יש, השאלה היא כמה ואם כולם..... וישלי שאלה- למה אתה בטוח שחבר בגילך יוכל תמיד לענות לך על שאלות מוסר ומהות
(לא שאני מזלזלת...ותמיד ישנם מקרים יוצאי דופן..) אבל כשאני מתכוונת לשאלות כאלה...אני מתכוונת לשאלות של אידיאלים, עקרונות, ועיצוב אישיות,. לשאלות כאלו, לא תמיד תמצא פיתרון ברור...ופחות סיכוי זה שתמצא את הפיתרון אצל חבר שלך... שלא תבינו לא נכון...אני ממש בעד פנימיות, אבל לבנים. (לבנות זה כפיתרון אם אין לך מסגרת טובה באולפנית הקרובה, או שזו האולפנא הקרובה ביותר...) אני חושבת, שאם יש לבת אולפנית או מקום לימודים קרוב לבית, שהוא לא אולפנא, אבל הוא ברמה טובה, ואין לה בעיות אחרות..(משפחה/חברה/לימודים וכו'...) היא לא צריכה לחפש אולפנא... אבל לנים, זה באמת פיתרון טוב...הכנה לחיים האמיתיים, שאחרי הלימודים. בתודה מראש...וסליחה על הבוטות.. יומעולה לכולם