tamarhp

New member
לפי השמועות מסריח שם אבל

הישיבה טובה.... זה מה שהתכוונת?

אני חושב ש...............

בס"ד יש בפנימיה הרבה יתרונות כמו למשל קניית עצמאות, הערכת הבית ההורים וכן הערכת כסף, חוץ מהחוויה הכללית לחיות בפנימיה. לא כל אחד מתאים לחיות בפנימיה, יש כאלו "ילדי בית" שמתאים להם יותר להיות בבית ולא בפנימיה. לסיכום אומר: מי שחושב/ת ללכת לפנימיה שיעשו את זה אם הם מסוגלים זוהי חוויה בלתי נשכחת בנוסף למה שמקבלים משם לחיים.

לפי דעתי...

בעזר"ה אין כמו פנימיה! גם אין הורים שיושבים לך על הראש יותר מידי. גם אתה עצמאי מאוד ואתה מתבגר ככה הכי טוב. ונכון שיש השפעות על ימין ועל שמאל, אבל גם שאתה לא בפנימיה זה ככה! אני בעזר"ה יעודד ת'ילדים שלי שילמדו בפנימיות!

maor13

New member
אני הולך שנה-הבאה!!!

ואין לי מושג אם אני יסתדר או לא...

beckham17

New member
פנימיה בגיל תיכון זה ממש מצויין!

במקום לשבת כל היום בבית מול הטלוויזיה - שומעים מוזיקה/מנגנים בחדר עם חברים! במקום להתבטל כל היום מול המחשב - משחקים משחקי רשת בערב בחדר המחשבים יחד עם כל השאר שנמצאים שם! (בערך 15 חבר'ה ביחד באותו משחק) במקום לדבר כל היום בטלפון עם החבר/ה הכי טובים - נפגשים איתם כל היום! במקום לחפש שעות אחר עזרה לשיעורי בית - פשוט עוברים לחדר ליד ומקבלים אותה! קיצר, אין כמו פנימיה להתפתחות הנער! אנשים בפנימיה מתחברים מייד לחברים שלהם! מקבלים ערכים מהישיבה/אולפנא! מתקיימים ערבי פעילויות (במיוחד בחודש אדר!!!!!!!!!!) ולומדים להסתדר עם החבר לחדר! בקיצור, רק בפנימיה לומדים איך לחיות! זה ממש גרוע שאנשים יוצאים פעם ראשונה מהבית רק אחרי תיכון, כשהם בני 18+ ובטח אם המקום הראשון שלהם מחוץ לבית הוא האוהל הצבאי! זה נראה לי ממש מדכא ושובר את הבן אדם!

beckham17

New member
יכול מאוד להיות...

אבל בשביל זה יש את השנים שאחרי התיכון! ההתדרדרות בתיכון לא נמנעת מזה שלא הולכים לפנימיה, ההתדרדרות בתיכון היא בגלל שזה תיכון! לא משנה איפה מעבירים את השנים הללו...

ממממממ אני לא חושבת שזה נכון כ"כ...

אני מכירה אישית חברות שלי שממש התדרדרו [הן מעשנות למשל....] בפנימיה למשל זה מה שהן עושות....[מעשנות וכו'...] ובבית הן מתנהגות כרגיל..... וזה בנות שאני יודעת שאם הן היו לומדות בתיכון רגיל.. זה לא היה קורה.... כי הן היו חוזרות כל יום הביתה, וכך להורים שלהן היתה את האפשרות לדעת מה הן עושות.... אני לא אומרת שזה בהכרח כל החבר'ה שלומדים בפנימיה....

tamarhp

New member
זו נקודה חשובה

בפנימיה - מי שמגיח זה הצוות החינוכי, ואי אפשר להשגיח כמו הורים ממש בשבע עיניים, כי יש יותר מדי בנות. בבית לעומת זאת, אפילו אם יש 10 אחים - זה לא כמו 400 בנות, ואפשר לשים לב מה קורה לבת/לבן.

E טי

New member
הן לא בדיוק התקלקלו

(לפחות לפי מה שהבנתי) הם סה"כ חיפשו דרך להראות שהן מתבגרות וכאילו עצמאיות, אם הן לא היו מבטאות את זה בדרך הזאת (אם הן היו נשארות בבית) אז הן היו מוצאות דרך אחרת ולא בהכרח יותר טובה, או אפילו יותר גרוע זה שהן לא היו מוצאות דרך אחרת אלא שומרות את זה בבטן...

tamarhp

New member
לפעמים זה לחץ חברתי

ובפנימיה הוא יותר גבוה כי אין נוכחות של הורים, והזמן שהבנות נמצאות ביחד גדול יותר.

E טי

New member
נו בדיוק

וזה מה שעוזר לבנות להתבגר ולהתמודד עם דבריםשהן לא היו מתמודדות בלי פנימיה למה תמיד חושבים שהמושג "לחץ חברתי" הוא גרוע??????

תראה....

אני איתן מגיל 0, ואני כן חושבת שהן התקלקלו, והתדרדרו.... אולי בגלל שבחיים שלי לא חשבתי שהן יעשו את זה... ופתאום.... וחלק יגידו שהן עושות את זה כדי שכולם יתלהבו מהן ויחשבו שהן כאלה גיבורות שהן מעשנות וכזה.. אבל הקטע הוא שאפ'חד לא יודע... חוץ ממני ומעוד כמה בנות, יש כאלה שיודעות שיש בנות בשכבה שמעשנות אבל הן לא יודעות מי...... וכן, בשבילי הן התקלקלו... וחבל לי עליהן!

E טי

New member
לדעתי

הן בסוף יחזרו לעצמן זה קורה לרוב הנוער בגילאים האלה

tamarhp

New member
עם איזה מטען הן יחזרו?

יש דברים שעושים נזק בלתי הפיך..

קיפיק

New member
צודקת. וחוצמזה..

זה שהם יחזרו זה בכלל לא בטוח, כי אם בגיל הזה, כשמעצבים את האישיות ואם האידיאלים, הם הולכות לחממות שלא בדיוק עושות לנשמה שלהן טוב...(יעני מתקלקלות..) וחוזרות עם הרבה מאוד שאלות לא פתורות ואולי עם תשובות שגויות, אז אולי היה עדיף שהן תשארנה ללמוד במקום קרוב לבית עם השגחה קצת יותר צמודה...ותומכת. לכל דבר יש שני צדדים, ואני גם לא אומרת שבאולפנא אין צד טוב, זה תלוי מה המניעיםלהגיע לאולפנא....כולל לחץ חברתי לטוב ולרע
אני מכירה אישית בנות שזה רק חיזק אותם ועשה להן טוב כל המעבר למסגרת של פנימיה, אבל תמיד יש את הצד השני...שחבל שהלכו לאולפנא ובמקום לבנות את האישיות שלהן ברמה קצת יותר גבוהה ונורמלית, תוכלו למצוא אותם ברמות שבאמת לא נעים לחשוב עליהן...וסליחה מראש אם פגעתי באנשים או אם הכללתי.

המתוח

New member
ברשותך זה לא נראה לי כ"כ

כי יש הרבה מוסדות שמגדירים את עצמם דתיים והם קרובים לבית אבל ההשגחה שם לא מי יודע מה צמודה, אבל רוב הפנימיות הדתיות הם בעלות השגחה צמודה ומאוד תומכת! ודווקא בגלל שחיים ביחד מתחילים לסמוך זה על זה ואם השאלות שמציקות לך את פשוט בא לחבר שלך ושואל אותו, ומניסיון יש הרבה חבר'ה שמעשנים והם לא לומדים בפנימיות וגם הם לא אומרים כלום להורים שלהם,אז אין כ"כ מה לומר בקשר לעישון... חוצמזה זה נכון שאם יהיה לנו שני בתי-ספר שהם בדיוק באותה רמת לימודים אחד פנימיה ואחד אקסטרני יהיה באקסטרני רמה קצת יותר הדוקה של מצב דתי אבל לא יהיה כמעט בגרוש את המצב החברתי ואת הבטחון העצמי שמגבשים בפנימיה. (אני מכיר הרבה ידידים שלי שלמדו בבתי ספר שהינם קל"ב והם אמרו לי במפורש שהם לא מכירים 60%!! מהשכבה שלהם,אולי רק בפרצופים,) בתודה מראש..

קיפיק

New member
ברשותך...../images/Emo26.gif

ב-ו-ל-ש-י-ט. למה
כי: האווירה והכירות בשיכבה-זה לא כ"כ תלוי בבית-ספר זה תלוי באופי של הבנאדם. עצוב לשמוע שלא מכירים 60% מהשיכבה, אבל זה כבר באמת תלוי באופי של הבנאדם והפנימיה...אל תצפה להכיר שיכבה של 180 חבר'ה אחד אחד.... (ואני לא מגזימה, ע"ע ישיבות גדולות...ואו"כף!) זה נכון שעם חבר'ה ששורצים איתך 24 שעות ביממה אתה תיצור קשרי חברות ממש ממש חזקים,אבל עדיין זה לא מספיק.... לגבי עישון, זה גם תלוי באופי של הפנימיה. אבל זה ברור שבזולות בפנימיה תמצא יותר מקרים של עישון וכו'... בטחון עצמי...
זה שוב, תלוי באופי של בנאדם ושל הפנימיה. אבל לגבי גיבוש- שלא תבין לא נכון....גם בלימודים "אקסטרני" יש פוווווול גיבוש בין אנשים, מניסיון. אתה לא מתאר לעצמך איזה גיבוש יש אצלנו באולפנית...(וזו רק דוגמא..) ועדיין גיבוש, כמו בכל חברה, גם בפנימיות יש את האלה שתמיד יהיו בשוליים...אז גיבוש יש, השאלה היא כמה ואם כולם..... וישלי שאלה- למה אתה בטוח שחבר בגילך יוכל תמיד לענות לך על שאלות מוסר ומהות
(לא שאני מזלזלת...ותמיד ישנם מקרים יוצאי דופן..) אבל כשאני מתכוונת לשאלות כאלה...אני מתכוונת לשאלות של אידיאלים, עקרונות, ועיצוב אישיות,. לשאלות כאלו, לא תמיד תמצא פיתרון ברור...ופחות סיכוי זה שתמצא את הפיתרון אצל חבר שלך... שלא תבינו לא נכון...אני ממש בעד פנימיות, אבל לבנים. (לבנות זה כפיתרון אם אין לך מסגרת טובה באולפנית הקרובה, או שזו האולפנא הקרובה ביותר...) אני חושבת, שאם יש לבת אולפנית או מקום לימודים קרוב לבית, שהוא לא אולפנא, אבל הוא ברמה טובה, ואין לה בעיות אחרות..(משפחה/חברה/לימודים וכו'...) היא לא צריכה לחפש אולפנא... אבל לנים, זה באמת פיתרון טוב...הכנה לחיים האמיתיים, שאחרי הלימודים. בתודה מראש...וסליחה על הבוטות.. יומעולה לכולם

למעלה