דעתי האישית
לא יודעת מה איתכם, אבל כן למדתי בפנימיה, מאור שים
, למדתי בכפר פינס.... אני אישית נורא נהניתי, היה לי טוב. נכון שבחלק מהזמן רציתי הבייתה, נכון שהיו הדיכאונות של להיות בפנימיה במקום להיות בבית החם, נכון שהיו המון חסרונות והרבה אנשים להסתדר איתם, אבל בשורה התחתונה: פנימיה לא מתאימה לכל אחד. לא יודעת אם הייתי חוזרת על זה שוב, אבל אני שמחה שלמדתי איפה שלמדתי ושהחכמתי. יצאתי משם עם מטען אדיר, בנושאים כלליים, ובנושאים שבין אדם לחברו. הבנתי מה זה להתגמש, לחיות עם אחר, ובניתי את עצמי בצורה הכי טובה שיכולה להיות לי כמו שאני עכשיו. אולי רחלי דיברת על לחץ חברתי שלילי, אבל לשתומת ליבך, אצלנו דווקא היה לחץ חברתי חיובי למדי. רצינו להיות יותר חזקות, באמת שרצינו. אני מודעת לזה שבשנים האחרונות הבי"ס שלי התדרדר, ואני מקווה שהוא ישוב לאיתנו, אבל בסך הכללי, זה מקום נהדר, ואני חושבת שהיחס כלפי בוגרות האולפנא מעיד ע"כ. כשהלכתי לבדוק ש"ל אנשים פשוט חייכו בחמימות כשהם שמעו מאיפה אני באה. יש כזו מוסכמות שלפי רוב,אנשים שמתחנכים בפנימיה יוצאים יותר טוב, לא תמיד,אבל לרוב. פחות אגואיסטים, נוחים יותר, קשובים יותר. וסליחה,אבל זה בדיוק מה שמצאתי בסביבה האישית שלי מבין אנשים שלמדו בפנימיה ומבין אנשים שגרו בבית ולא הזיזו את עצמם כל היום.