maor13

New member
אינלי מושג... אבל...

שנה-הבאה אני הולך לפנימייה אז אני יוכל להביע דעה!!! ???

אני ../images/Emo9.gif

לדעתי פנימיה זה לא דבר כ"כ נכון בגיל הזה, ואני אסביר גם למה: (ושוב - אני מדברת על הרוב, ולא על כולם!!!) בני נוער בגיל הזה בונים את האישיות שלהם. ברגע שהם יוצאים מהמסגרת הביתית, במיוחד כשהיא רחוקה מהבית, מה שיוצא זה שאין משמעת ויש הרבה הגררויות אחרי לחץ חברתי, ובנות שלבשו בחטיבה חצאיות ארוכות בלבד, פתאום אפשר למצוא אותן עם חצאיות מעל הברך... וכל זה קורה כי כל אחת באה מסביבה אחרת, מחברה אחרת, מבית אחר, וכל התרבויות מתערבבות יחד, ובעצם אין "הורים", כלומר - מבוגרים, שיפקדו על המצב, ויגידו לנוער מה מותר ומה אסור! אז תגידו: בשביל זה יש רבנים ואם בית וכל זה, אז אני אומרת, שיש כל-כך הרבה תלמידות ולא שמים לב לכולם!!! ראינו הצגה לפני כמה זמן, שאמרו בה שילדים לא יכולים לחיות לבד!!! זה בלתי אפשרי!! הם צריכים מישהו עם ניסיון, ועןם חוכמת חיים שיגיד להם מה מותר ומה אסור!!!! אחרת הם יכולים להדרדר למקומות מסוכנים... בגלל זה אני נגד....

בגלל זה אני חושבת שזה מתאים לבנים.

בנות אני חושבת מסתגלות לזה יותר מהר. ככה נראה לי, כך שיש פחות בעיה בעתיד.

E טי

New member
להפך

בגלל שבגיל הזה הילד מתפתח אם הוא יהיה בפנימיה הוא יתפתח לעצמאות לבטחון עצמי להבעת דעות ועוד ועוד דברים שהוא לא יוכל (או שיהיה לו פחות) אם הוא יהיה כל יום בבית בקשר למה שאמרת על מבוגרים- את אמרת שצריך מבוגר שיראה איפה הגבולות ומה מותר ואסור וכו' הרי זה התפקיד של המדריך בשביל זה הוא קיים, הוא אחראי רק על מחזור אחד (לפעמים אפילו שני מדריכים) וככה הוא יכול לדאוג לכל הילדים בקשר לערבוב תרבויות, בדיוק ההפך בזה שהילד נאלץ להפגש עם בן אדם שונה שבא מבית שונה הוא לומד לחיות עם אנשים אחרים וכו'

pink slip

New member
המדריכים קטנים מדי, כולה כמה שנים

ספורות מעל הילד, לא תמיד יש להם סמכות. והרבה פעמים, אני רואה את זה אצלנו, המדריכות הן חברות של הבנות, חוצמזה שגם הן קטנות מדי ולא יודעות תמיד איפה לשים גבולות.

tamarhp

New member
מסכימה.

בקשר לסמכות והגבולות - לא המדריכים הם אלו שיכולים להוות סמכות.

E טי

New member
תתפלאי אבל הם כן

אני אומר מנסיון אבל לא תמיד הם קרובים לגיל של הילדים, לי יש מדריך בן 40

E טי

New member
המדריכים הם מעבר לגיל ההתבגרות

ולכן יש להם סמכות מעל הילדים ולהפך בגלל שהם כמו חברים שלהם הם יכולים לגשת אליהם יותר טוב והם גם יודעים מה הבעיות

E טי

New member
הם לא חברים במובן הזה

למה שהם לא יהיו אובייקטיביים?

סתם לידע כללי -

תצחקו, אבל גיל ההתבגרות הוא עד גיל 30
אז התירוץ של "מעל גיל ההתבגרות" לא מתקבל... (חוץ מבמקרה הנדיר שלך, שהמדריך שלך יכול להיות אבא שלך
)

המתוח

New member
תתפלאי לשמוע אבל

יש אנשים שהם מתחת ל"גיל ההתבגרות" והם הרבה יותר בוגרים מאשר אלה שמעליו, בקיצור זה לא משנה בן כמה אתה בשביל שתיהיה אחראי\אובייקטיבי אלה זה משנה מי ומה אתה.. אולם זה נכון שילד שהוא גדול ממך בארבע חמש שנים לא יוכל להיות המורה שלך או המחנך שלך. אבל משהו בגיל 30 למה לא?

אמא! מה שאמרת לאו דווקא נכון!!!

בס"ד דווקא בגלל שבגיל הזה הנוער בונה את עצמו אז כדאי שגם יהיה בבית אבל יותר בפנימיה כדי לפתח עצמאות שזה דבר מאד חשוב בחיים!!! ועכשיו (בגיל התיכון) הגיע הזמן שהוא יצא לעולם הגדול ויישם את מה שלמד בבית. כי במילא כילד הוא היה "מתחת לסינור של אמא" ו"בבית אבא" כבר מספיק זמן ולמד מההורים. וד"א מן הסתם ההורים של הבנאדם ישלכו אותו למקום טוב שיש בו אנשים עם נסיון וידע שידעו להגיד לו מה מותר ומה אסור וישימו לב גם אליו ולחבר שלו ולחבר של החבר שלו בקיצור אני חושב שתלוי לפי האופי אם הבן אדם בעל אופי טלותי ונגרר בשום פנים ואופן לא אבל אם הוא בוגר ומבין עניין וחכם מספיק כדי להבדיל גם אם לא יאמרו לו אני חושב שאין סיבה שלא לשלוח אותו לפנימיה.

למעלה