אני לא ממש../images/Emo15.gif

יכולה להגיד..בחיים לא ניסיתי.. אגב,אני מזכירה לך,דאמרת בעצמך,שכל עוד את לא מנסה את מה את אומרת עליו,את לא יודעת בוודאות..

ובשבילך,ההסבר:../images/Emo15.gif

אמרת למאור שעד שהוא לא ינסה את האולפנית, ולא יינעל רק על "כפר פינס זה הכי טוב" הוא בעצם לא יודע...הוא בחיים לא ניסה..אותו דבר את!בחיים לא היית בפנימיה!איך את יכולה להגיד?! נו,תסבירי לי

כי זו לא הכוונה...

פה זה שונה לגמרי, זה לא על בי"ס מסויים, זה על סגנון חיים. הבנת? כמו לשאול אם זה נראה לך נכון ללכת עם חצאית צרה... משהו בסגנון...

אוקע../images/Emo15.gif

א אומרת שאת רואה בנות שמדרדרות,אבל מצד שני את לא רואה בנות שדווקא מתחזקות!ואני מכירה גמ בנות מכפר פינס למשל,שהתחזקו
ועוד משו- לפי דעתי,אם טוב להם שם,זה אחד מהדברים החשובים
וזה גם תלוי בחברות שאת בוחרת לך!ברור שאם תבחרי בנות שמאוד חפיפנקיות, את גם תהפכי לחפיפניקית מתי שהוא,כי תהיי בחברה כזאת!אבל אם תהיי עם בנות חזקות..

אני בהחלט רואה את הבנות שמתחזקות

אבל יותר בולטות המדרדרות... וחוצמזה, שאני מאמינה שבבי"ס שלי אפשר להתחזק בדיוק כמו שאפשר באולפנא. ויש מלא בנות מהבי"ס שזה קרה להן...

אז בטבעון-../images/Emo15.gif

יש דווקא בנות מתחזקות ומדרדרות... ברור שאפשר להתחזק בביצםר אותו דבר,אבל אלה ה'חלשות' אם הם יהיו נוןסטופ בביצפר הזה,הדתי,ולא יהיו בחברה שבה יהיו עם אנשים רק חילונים,אז ברור שהם יותר יתחזקו..

tamarhp

New member
כל אחת - מה שמתאים לה

אי אפשר לשלול לגמרי. יש בנות שדווקא טוב שהן יהיו מחוץ לבית, בגלל מבנה המשפחה, ההורים, רמת הדת ועוד המון סיבות. יש בנות שזקוקות לחברה מסביב, ובמקום המגורים שלהן אין חברה שמתאימה להן. יש הרבה סיבות לחיוב. מצד שני, מי שהולכת לפנימיה צריכה להיות עם משמעת עצמית מאד גבוהה, ולא כל אחת מסוגלת לזה. לכן, אי אפשר לשלול לגמרי - ושכל אחת תבחר לעצמה. אישית אני טיפוס של בית ולכן לא רציתי פנימיה..

טוב, אז ככה....

קודם כל רחלי... הנה אני....
עכשו..... זה יכול להיות ממש נחמד.... אם את בחדר עם בנות שאת אוהבת.. אבל גם אם לא.. אפשר תמיד להסתדר... זה יכול להיות נחמד גם כי אם את בפנימיה, ויש למחרת מבחן.. אז יושבים קבוצה יחד ולומדים.. באחד החדרים נגיד וזה ממש כיף!!! אני אישית לא כ"כ אוהבת את זה.. אני ילדה של בית....
...והיות והאולפנא שלי רבע שעה [בנסיעה..] מהבית...ששששש אל תגלי...
אבל אני חוזרת הרבה בימים שישנים....[שני ורביעי...], כי אני לא סובלת לישון שם.... לפעמים יש רעש נוראי בבניין של החדרים ואז אי אפר ללכת לישון מתי שאת רוצה.. אצלנו למשל אני יודעת שאין לי סיכוי להכנס למיטה לפני 11 בלילה... ככה שהערב שלי בפנימיה מתחיל רק ב-12.... ואם זה ביום שני בלילה אז הלך לך כל השבוע...... חוצמזה.. יכול להיות ממש נפלא שם! זהו.. אני מקווה.. אם את צכה עוד משו... את יודעת איפה למצוא אותי...

דעתי האישית :)

לא יודעת מה איתכם, אבל כן למדתי בפנימיה, מאור שים
, למדתי בכפר פינס.... אני אישית נורא נהניתי, היה לי טוב. נכון שבחלק מהזמן רציתי הבייתה, נכון שהיו הדיכאונות של להיות בפנימיה במקום להיות בבית החם, נכון שהיו המון חסרונות והרבה אנשים להסתדר איתם, אבל בשורה התחתונה: פנימיה לא מתאימה לכל אחד. לא יודעת אם הייתי חוזרת על זה שוב, אבל אני שמחה שלמדתי איפה שלמדתי ושהחכמתי. יצאתי משם עם מטען אדיר, בנושאים כלליים, ובנושאים שבין אדם לחברו. הבנתי מה זה להתגמש, לחיות עם אחר, ובניתי את עצמי בצורה הכי טובה שיכולה להיות לי כמו שאני עכשיו. אולי רחלי דיברת על לחץ חברתי שלילי, אבל לשתומת ליבך, אצלנו דווקא היה לחץ חברתי חיובי למדי. רצינו להיות יותר חזקות, באמת שרצינו. אני מודעת לזה שבשנים האחרונות הבי"ס שלי התדרדר, ואני מקווה שהוא ישוב לאיתנו, אבל בסך הכללי, זה מקום נהדר, ואני חושבת שהיחס כלפי בוגרות האולפנא מעיד ע"כ. כשהלכתי לבדוק ש"ל אנשים פשוט חייכו בחמימות כשהם שמעו מאיפה אני באה. יש כזו מוסכמות שלפי רוב,אנשים שמתחנכים בפנימיה יוצאים יותר טוב, לא תמיד,אבל לרוב. פחות אגואיסטים, נוחים יותר, קשובים יותר. וסליחה,אבל זה בדיוק מה שמצאתי בסביבה האישית שלי מבין אנשים שלמדו בפנימיה ומבין אנשים שגרו בבית ולא הזיזו את עצמם כל היום.

השאלה היא

אם אותם אנשים ששמעו מאיפה את, באמת יודעים מה יש מאחורי הפנימיה. אני לא יודעת, אולי באמת זו פנימיה טובה. אבך לפעמים כולם יודעים שהיא טובה רק בגלל השמועות אבל מה שהולך בפנים לפעמים מסריח... (לאו דווקא בעניין כפר פינס)

למעלה