מסגרות

calabaza

New member
זה לא משרד החינוך

זו הרשות המקומית. ככל הידוע לי, העניין בניהול ואחריות מח' גנים (או חינוך קדם יסודי או איך שקוראים לזה ביישוב בו את גרה). כשמקבלים הזמנה למפגש בגן זה מטעם הרשות המקומית (והגן הספציפי) ולא משרד החינוך.

י ע ל י ש

New member
לא בדיוק הועד..

היה לנו בגן כמה בעיות שצצו אז הועד הוא זה שהעביר טלפונים לכל ההורים וקבענו פגישה, ואז ההורים ככלל גרמו לשינוי. אבל, כן, הועד הוא זה שיזם. למרות שאם אני, כאחת שלא בועד, אראה משהו לא לטעמי אז אדבר עם שאר ההורים ו/או עם הגננת. זה שאני לא בועד לא אומר שאינני יכולה לגשת ולהתלונן על משהו. אגב, לגבי השוקולד אצלינו אמרו שניתן להחליף בריבה או משהו אחר אבל שאני אביא את הממרח האלטרנטיבי, והם ימרחו לילד אותו במקום השוקולד. (בסוף ויתרתי, הילד רואה את כולם עם שוקולד.. זה קצת בעייתי..)

hedvalib

New member
מה בעצם הציפיות שלך?

שלום לך קוף 1000, חוזרת ושואלת מה בעצם אתה חושב שצריך לשנות, מה באמת זקוק לשינוי וכיצד עשוי הגן לתפקד או להראות לאחר השינוי? אז ככה, מחשבות,רעיונות ודעות תמיד ראוי לשמוע. מה ניתן ליישם? תלוי בהתאמתם ליכולת הצוות לקבל ולאמץ לאורך זמן. עלה בדעתי לשאול מה באמת אתה יכול לתרום לשינוי? רק ביקורת או גם רעיונות אפשקטיביים שראויים ליישום? אשמח מאד למשוע דעתך. אפשרי לשנות. לועד חכם יש בהחלט מקום בכל מסגרת חינוכית אך השאלה היא האם הועד נוצר/קיים רק כדי לבקר את הנעשה או גם כדי להציע רעיונות ודרכי יישום מעשיות. שוב, אשמח לשמוע דעתך מה ביכולתך לשנות ומדוע. חדוה

קוף1000

New member
ברור ש"רעיונות אפשקטיביים שראויים ליישום"

הנה דוג', כפי שרשמתי בתגובתי הקודמת -
הקפדה על כך שילד חולה לא יגיע לגן, אך בזה אני מקווה מאוד שההיסטריה של שפעת החזירים תעשה בשבילי את העבודה במישור המחלות.
על האוכל, אנסה להמיר ממרח שוקולד לשוקולד חרובים, שזה קצת יותר טוב וגם אם לא יסכימו, אז אפשר לתת לבני מבלי שהוא ירגיש יוצא דופן, כי זה נראה אותו דבר וגם מרגיש אותו דבר ואפילו טעים יותר. אם יסכימו ורק המחיר הוא הבעיה, אז ניתן להוסיף 20 ש"ח לועד וזה יפתור את הבעיה, כי לא נראה שהורה יחסוך על הבריאות של ילדו - זאת במידה והוא באמת מסכים שזה יותר בריא.

רונית י

New member
אבל למה לממרח חרובים?

ממרח חרובים עשיר בסוכר רגיל וזה מוצר מעובד. אם כבר אז שיתנו כריכים עם גבינה/טחינה/אבוקדו. אם כבר מוסיפים כסף אז אפשר לקנות בבית טבע ממרח אגוזים טבעי או שקדיה. גם בריא וגם טעים (הבן שלי אוכל גם היום, בן 4) יש גם ריבה של פירות טבעית ללא סוכר וללא חומרים מוספים. עולה קצת יותר אבל שווה (אם הכוונה הייתה לסנדוויץ של אחה"צ)

קוף1000

New member
סיבה פסיכולוגית

אנשים לא רגילים לשינוי מסיבי ויטענו שזה טעים להם ואין לך מה לעשות נגד זה, לעומת הממרח חרובים שנראה אותו דבר וגם לא כ"כ מרגישים הבדל בטעם ואניני הטעם ירגישו טעים יותר.

hedvalib

New member
תגובת המשך

שלום לך קוף 1000, הרעיון של ההקפדה הוא בהחלט ראוי וניתן ליישום אבל מה לשם כך יש צורך בשיתוף הפעולה של ההורים ולא רק של הצוות. במסגרות הציבוריות ישנה הנחיה ברורה שילד שנעדר מהמסגרת במשך 5 ימים על ההורים להביא אישור רפואי שהילד בריא. על כך הערותי: 1. לא אחת ההורים ניגשים לרופא ומודיעים שהיל "כבר" בריא ומקבלים את האישור מיוחל 2. לצוות אין כל אפשרות/רשות לדחות את קבלת הילד גם אם הוא רואה שהילד עדיין לא מתפקד כילד בריא 3. באחריות ההורים לדאוג לבריאות ילדם. תפקיד הצוות לטפל בילד בתחומים הרבים והשונים במשך השעות שהילד במסגרת אך אין ביכולתו לתת מענה הולם ונכון לילד שלמרות כל ההערות/הארות ההורים מביאים אותו בבוקר למסגרת. 4. בהוראת מ. הבריאות ומ. התמ"ת במסגרות ציבוריות אין מתן תרופות, הכוונה היתה לחזק את המסר שעל ההורים לטפל בילדם בעודו חולה. גם כאן ישנה התחכמות, חלוקה שונה של מינון. בעניין ההזנה, ישנה חוברת שנערכה ע"י דיאטניות מוסמכות והיא מותאמת להזנת ילדים בגיל הרך. שמה "לאכול נכון" שם יש פירוט של מאכלים ותחליפיהם. אני מבינה את אי הנכונות שלך למתן שוקולד ואף מסכימה איתה אך במסגרת פרטית שאינה מפוקחת כראוי ההנהלה קובעת את התפריט (לטוב ולרע) ומאחר שאין אחידות ואין פיקוח זאת התוצאה. אתה ממליץ על ממרח x הורה אחר ממליץ משהו אחר ובסופו של דבר נותנים את מה שנותנים. כמובן שקיימת האפשרות להקים מסגרת חינוכית שתתן שירות הולם לדעותיך שהן כמובן גם דעתם של הורים נוספים ושם בודאות קולך וקול האחרים יישמע. איני מרפה את ידיך, חושבת ששינויים יעשו רק בדרכי הדברות והבהרת התועלת לילדים ולהנהלת המסגרת.
שתצמח מהשינוי המוצע. שתי נקודות שהעלות ניתנות להתייחסות/לדיון/להסכמה. אין צורך להוסיף כסף יש צורך ביישום הרעיונות שתעלו ושיתקבלו. אגב, ניתן להזמין אחות קופ"ח שתסביר להורים על חשיבות החינוך להזנה מאוזנת החל מהגיל הרך. זה עשוי להיות מעשה נכון ומועיל של ועד חדש "הזמנת אחות ללאסיפת הורים ראשונה במסגרת". בכך תקבע המדיניות לגבי התפריט הנכון. מה דעתך? אשמח לשמוע תגובות
, חדוה

קוף1000

New member
מה הכוונה "חלוקה שונה של מינון"? (ס'4 שלך)

האם להזמין אחות קופ"ח עולה
או שזה אחד מהתפקידים שלהם? (אהבתי את הרעיון
)

shiraz027

New member
כמה צריך לדרוש

אם את שומרת על שני ילדים בגילאי גן בן 3 ו 5 שעתיים ביום ?

בוליפלג

New member
הו בוטן, מה היינו עושות בלעדייך../images/Emo35.gif../images/Emo24.gif

תגידי, יש חדשות בנוגע ל
שהחזקנו
(אולי פספסתי משהו בהעדרי
)

לא, לא הפסדת כלום ../images/Emo13.gif

יש אנשים רעים שאוהבים להוציא את הנשמה לאנשים אחרים ולמשוך כמה שיותר זמן עד שהם יועילו בטובם לעדכן. כל נסיונותיי להתעדכן באמצעים אחרים (כשרים יותר וכשרים פחות
) עלו בתוהו
בקיצור אני עדיין מחכה ומקווה לבשורות טובות
תודה על ההתעניינות, מחמם את ה

ממני דורשים שכר יותר גבוה...

רוב המטפלות שהיו לי במשרה שאינה מלאה בקשו 35 (ואפילו 40) ולפי המחשבון זה אמור להיות מקסימום 30...

עדיין מחפשת מטפלת

אני גרה בהרצליה אבל קל להגיע אלי גם באוטובוסים מכביש החוף, כלומר מצפון ת"א ואיזור נתניה. אשמח לקבל המלצות על מטפלת מהיכרות אישית. תודה מראש!

netty s

New member
יש מחירון לבייביסיטר?

שלום. אני יודעת שזה משתנה לפי איזור גיאוגרפי, מספר וגיל הילדים, גיל הבייביסיטר, וכו'. אבל איך אני יודעת כמה זה יוצא? האם זה משנה אם זה בשעות היום או הלילה? תודה.

בראשל"צ 20 ש"ח לשעה

נראה לי שיום ולילה זה אותו הדבר אולי לאשה מבוגרת משלמים יותר אני לא יודעת לגבי שמירה על יותר מילד אחד, נראה לי הגיוני שזה אותו כסף כמובן אם את מדברת על בייביסיטר רגילה ולא אחת שצריכה גם לעשות אוכל או להוציא מהגן ככה זה לפחות אצלנו באיזור

למעלה