מסגרות

../images/Emo207.gifאפשר שאלה?../images/Emo207.gif

בתי גם "דצמברית" וחשבתי להכניס אותה בדצמבר לגן (5 תינוקות יחד איתה ובחדר אחר קב' של 25 יותר גדולים). בדצמבר היא תהיה בת שנה. איפה הבעיה את שואלת? דיברתי עם טיפת חלב והאחות שם אומרת לי למה דווקא בחורף את מכניסה אותה? או שתכניסי בספטמבר כדי שתתרגל ותחטוף את כל המחלות כשעוד מזג אויר סביר או שלקראת האביב... מתי את הכנסת את הבת שלך לגן ואיך היה? כרגע בתי עם מטפלת בבית, אבל חשוב לציין שיש לה אחות גדולה (בת 3 וחצי). אין לי אפשרות להשאיר אותה עד האביב בבית, זה כבד עלי מבחינה פיננסית. אז מה את מייעצת? מה עדיף? דצמבר? ספטמבר? אם יש אימהות נוספות ל"דצמברים" אשמח לשמוע מה הן עשו ואיך היה אצלן... רב תודות, ליאת

babybooms

New member
לא לא להכניס עכשיו?

או אחרי החגים? לא רואה יתוןר או חסרון להכניס בדצמבר...באמת עדיף לא בחורף- גם זה מבאס- פחות יוצאים לחצר וכו'. אם את רוצה להשאיר אותה עוד קצת- הייתי מכניסה אחרי החגים כדי שתהיה לה הקלטות קלה יותר.

calabaza

New member
את יכולה להכניס אחרי החגים

זה עוד לא ממש חורף, אבל כבר לא ספטמבר, והיתרון הגדול בעיני לא קשור למחלות אלא לקליטה קלה יותר בגן (לא בספטמבר כשכולם יחד נכנסים ואז יותר קשה). אני הכנסתי את בני לגן לראשונה בנובמבר (כשהיה בן שנה ושלושה חודשים) ולמרות שציפיתי לכך, באותו חורף, החורף הראשון שלו בגן, הוא לא היה חולה הרבה.

אני בעד דצמבר

אני לא יודעת לגבי השיקול של המחלות, אבל ככה יהיו לה עוד שלושה חודשים של יחס של אחד על אחד. זה בהנחה שאתם יכולים להרשות לעצמכם מבחינה כלכלית.

babybooms

New member
שיהיה לה משעמם שנה הבאה

כי שנתיים באותה קבוצה ושנה הבאה היא תהיה הגדולה- זה יכול לבאס יותר....

ליהיא 5

New member
כמה ימים היית איתו מההתחלה ?

ואם היית מבקשת להיות איתו עוד, האם הגננות היו מסכימות ? עד כמה זה לגיטימי להתחשב ברצון האם ? ואגב, בן כמה היה ?

לימיצ

New member
ככה:

הוא היה בן שנה ו5.5, הכי קטן בגן. ילד חברותי ואוהב והייתי בטוחה שהוא ייקלט בשניה, היינו כמה פעמים לפני כן בגן, ליבי היתה בגן הזה באותה תקופה, הוא הכיר את הגן, את הצוות, הייתי לוקחת אותו איתי להוציא אותה מהגן. ולכן ההפתעה היתה מוחלטת. המזל שי היה שסמכתי על הצוות, הכרתי אותו, והתקשורת בינינו היתה מצוינת. השיטה אצלם היא יום ראשון עם ההורים שעתיים וכולם הולכים, יום שני קצת עם ההורים וההורים הולכים אבל חוזרים תוך שעתיים ויום שלישי רגיל. אני מכירה את התהליך, מכירה את עצמי, מכירה את הצוות ולכן הייתי שלמה עם הלהשאיר אותו שם גם שכבכה כשהלכתי. תוך כמה דקות היו מתקשרים לספר שהוא נרגע. אבל הימים עברו והוא היה נרגע ואח"כ מתחיל לבכות, וכשמתן בוכה אי אפשר לדבר, יש לו קול שיהיה בריא. הם היו איתי בקשר יום יומי, היו מתקשרים לספר שהוא בוכה המן ושכדאי שנבוא לקחת אותו וזה מה שעשינו. הייתי שומעת אותו בוכה בטלפון מזל שעבדתי בבית, תוך דקה הייתי שם. ואחרי שבועים או שלושה אני חושבת (היו גם חגים שבילגנו את הכל, השנה זה יוצא בסדר כי זה לא מבלבל אותם) הגננת שאלה אותי אם אני בטוחה שהוא נשאר בגן ואולי אני רוצה לשקול להכניס אותו רק באביב... אבל לא היה מצב, עבדנו שנינו והיא ואני ידעתנו שאם עכשיו עושים הפסקה קלה הלך על התהליך. היא קיבלה את זה שביקשתי שישאר, ואמרה שהם עושים הכל כדי להקל עליו, וככה לאט לאט, עוד שבוע ועוד שבוע והוא נרגע והתאקלם. הצוות היה נפלא, והיה ברור לי שלא נכון לשבת איתו בגן ימים ע"ג ימים. תחשבי על הילדים האחרים איזה מסכנים הם, קשה להם אבל עם ילד אחד יושבת אמא שלו. לא הייתי רוצה שיעשו את זה מול הילדים שלי ובעיני זו מדיניות נכונה. אני מקווה שקצת עזרתי, זה לא פשוט....השנה הוא מתחיל גן עיריה ואני כולי תהייה מה יהיה (לפחות אני לא שאננה כמו אז ומוכנה נפשית להכל)

פלגיה

New member
אני לא יידעתי מראש

והמשכתי ב"איקלום" לפי התחושות שלי והתחושות של הבת שלי. הגננת לא אהבה את זה (בכלל) אבל זה מה שהתאים לנו, ובסוף היא הודתה שהילדה שהיתה "הכי קשה" בהתחלה היתה הילדה הכי בטוחה בעצמה בסוף. אני בטוחה שחלק מזה נבע מהאיקלום האיטי שנקטתי בו.

leelach

New member
../images/Emo206.gif../images/Emo91.gifעל פעוטון בשוהם והסביבה../images/Emo53.gif

מחפשת פעוטון לנגה שלי בת השנתיים וחצי, אנחנו גרים דקה משוהם במושב ליד- תודה מראש לילך

Shtuzit1

New member
היי

אז אנחנו שכנות של ממש אני משהם האמת שהבת שלי בגיל בתך ונמצאת בפעוטון פרטי ומדהים (לדעתי במושב שלך...) הפעוטון עובר למושב השנה הזו, לפני כן נוהל בשוהם אך לצערי הרב הגיע למקסימום התפוסה שלו... 15 ילדים מה לגביי גן תות בבית נחמיה, גם קרוב לא? (אלא אם כן את משם)

leelach

New member
מנסה שוב פעוטון בשוהם והסביבה../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

אולי מישהי מכירה???????????

אצלנו זה אחרת

בגן של הגדולה הם הודיעו לנו שהתאקלמות היא תהליך ארוך. וזאת אחת הסיבות שבחרנו אותם. בגן של הקטנה דיברתי עם הגננת, והיא אמרה שאין לה בעיה שאני אשאר כמה שאני מרגישה צורך, ושבסוף אני אבקש ממנה כבר ללכת...

קוף1000

New member
בלתי אפשרי לבחור גן אידיאלי

לכן, בוחרים גן ע"פ הדברים החשובים לך ביותר, בדיוק כמו לבחור בת זוג - אין מושלם. מתוך ציפייה, שאת הדברים האחרים כן יהיה אפשר לשנות. מקווה מאוד שההיסטריה של שפעת החזירים תעשה בשבילי את העבודה במישור המחלות. על האוכל, אנסה להמיר ממרח שוקולד לשוקולד חרובים, שזה קצת יותר טוב. שאלתי, האם כדאי להציע את השינוי דרך ועד ההורים או ישירות לגננת? ובכלל, לפי מה שרשמת, מה הטעם בעצם להיות בועד, אם לא ניתן לשנות כלום?

רונית י

New member
לא חושבת שזו המטרה של הועד לשנות דברים

ואם אני לא בועד ויש לי רעיונות אז אי אפשר להשמיע אותם? גם ההנחה שלך שמה שלא מושלם אתה תשנה היא גם מוגזמת.אם אתה רוצה להצטרף לועד רק כדי לשנות דברים אז אולי לא כדאי לך להיות בועד. אפשר לצרף לרעיון לשינוי כמה הורים שגם מעוניינים בזה ולפנות לגננת. אני בחרתי גן מעולה רק שהתפריט בו היה לוקה בחסר. באסיפת הורים הראשונה אני ועוד כמה הורים דיברנו והעלנו רעיונות. חלק התקבלו וחלק לא. גם בהמשך התפריט לא היה ב 100% לטעמי אבל מה לעשות אי אפשר לשנות הכל. אגב למה מגישים בכלל ממרח שוקולד בגן? באיזו תדירות? קשה לי להאמין שהיא תסכים להחליף לממרח חרובים כי הוא יותר יקר. ובנושא החלות גם בד"כ יש כללים ברורים - עם שילשולים ודלקת עיניים לא נכנסים לגן וגם אחרי מחלה מביאים אישור מהרופא אבל כשילד רק מנוזל או משתעל אף גננת לא תשלח אותו הבייתה. גם בתקופת הדגירה נדבקים. הבן שלי בשנה הראשונה שלו בגן היה כל שני וחמישי חולה. היה זוועה. בשנה השניה כבר התחסן.

שלשום פתחתי שרשור כזה

אני גם הייתי בהלם מה"בונקריות" של מערכת החינוך. לא יודעים כלום...מי הגננת, ימי קליטה, אסיפות, פגישה של הילד עם הגן, כלום. אתמול קיבלתי הודעה שהבן שלי מזומן עם שעה מסויימת. אפילו לא כתוב לאן. אפילו לא כתוב מי מזמין. אז בסדר, זה משרד החינוך. מתישהו צריך ליפול לי האסימון. אבל הם לא מבינים שאנחנו לא כל יום שולחים ילד לגן?? אולי אני נאיבית אבל טיפה רגישות הייתי מצפה, אם לא ממשרד החינוך, לפחות מהגננת. בקיצור אתמול נפלה עלי מערכת החינוך כמו פשיט לפנים, כשהבנתי מול מה אני עומדת. ודרך אגב, כמו שחששתי, זה נופל לי ביום שאני ממש לא יכולה להגיע ולא יודעת מה לעשות. למה הם מחכים לרגע האחרון, למה??? בטח תקבלי בקרוב הודעה לגבי אסיפה או מפגש של הילד עם הגן. מאחלת לך שהנחיתה אצלך תהיה רכה יותר ממה שהיה לי אתמול...

tamshl

New member
היום התקשרתי לעירייה העבירו אותי מאחד לשני

בסוף נתנו לי את שם הגננת והסייעת ואת טלפון הגן התקשרתי לגן ושוחחתי עם הגננת שספרה שיש יום פתוח , אחה"צ ביום ראשון לפני תחילת הגן נשמעה נחמדה והיא צריכה להיות הכתובת מקווה שזה ילך מה היה לך אתמול ? היית בגן ?

בסוף, קיבלתי את הטלפון של הגננת

ודיברתי איתה, או יותר נכון ניסיתי לדבר איתה וזכיתי לחוסר שיתוף פעולה מוחלט. המשיכה בשיטת הבונקר. לא הסכימה להגיד לי מתי אסיפת הורים ("אתם תקבלו הודעה בכתב") או מה צפוי להיות ביום שהילד שלי מוזמן ("תבואו כמו כולם ותראו כבר") הזדעזעתי מהיחס. הבנתי שזה לא גן פרטי ולא ממש איכפת לה איך היא מצטיירת בעיניי, אבל קצת רגישות להורים, לילד לא היתה מזיקה לה. כבן אדם, לא מכח תפקידה. אני מבינה שיש הבדל כשאתה שכיר או שהגן שלך. היתה לי פעם עובדת כזאת, שהיתה מצויינת בעבודה, אבל כל דבר שהיה טיפה מעבר למה שהיא חייבת גרם לה לדבר בצורה נוראית ללקוח. היא כבר לא עובדת אצלי יותר... לעומת זאת, יש שכירים שמתנהגים כאילו זה עסק שלהם - וזה ראוי להערכה! מקווה שכישורי החינוך והגננות שלה יותר טובים מתודעת שירות הלקוח שלה...

למעלה