מסגרות

רונית י

New member
אני בטוחה שהיא לא רואה בך לקוחה שלה

כמו שמורה בביה"ס התלמידים וההורים הם לא לקוחות שלו.

ממש לא עצוב../images/Emo46.gif

אני לא באתי לעבוד בהוראה בשביל לשרת אותך ועוד הורים. אני באתי למקצוע הקשה/השוחק/המתיש הזה מתוך אהבת הילד, רצון לחנך. ממש לא לשרת לקוחות ולהתחנחן להורים. אני לא באה לרצות אף אחד אלא לעשות את העבודה והמחוייבות שלי כלפי הילדים שלי בגן. אם על הדרך זה גם נעים להורים -סבבה! עצוב לי שיש אנשים כמוך שחושבים שאני חייבת להם משהו... באמת אולי כדאי לעשות סוויץ' בראש מגן פרטי למשרד החינוך.

נראה לי שנטפלת למונח "שירות לקוחות"

בסופו של דבר שיתוף פעולה בין הגננת להורים יכול להועיל בעיקר לילד. הורים שיודעים מה מצפה להם ולילדם בימים הראשונים בגן, יכולים להכין גם את הילד למה שיהיה. לפעמים מפלס החרדות של הילד הוא מאוד גבוה, ואז שיחה שמבהירה לו מה צפוי לו, יכולה מאוד לעזור לו. ראשית כל הזמן שואלת מה יהיה בגן, ומנסה לדמיין מצבים, ולשאול על הימים הראשונים. וחוץ מזה, קצת אדיבות ונחמדות עוד לא הרגה אף אחד. גם אם הגננת לא יודעת מתי בדיוק תהיה אספת ההורים, היא יכולה להגיד שהתאריך עוד לא נקבע, כי יש עוד פרמטרים לא ידועים, במקום להגיד "תקבלו כבר הודעה בכתב". וכבר אמרתי את החשיבות של התיאור של הצפוי בימים הראשונים. אם לא נוח לגננת לדבר בזמן מסוים, היא יכולה לבקש שיתקשרו בזמן אחר. היא לא חייבת להיות גסת רוח. וחוץ מזה, ההתנהלות של העיריות בהרבה מקרים היא באמת מתחת לכל ביקורת. נכון שלא הגננת אשמה. אבל בעיני זה שערורייתי שאת הצוותים מאיישים רק שבועיים לפני תחילת השנה. זה לא הוגן כלפי ההורים וזה עוד יותר לא הוגן כלפי הגננות.

../images/Emo45.gifועוד כמה דברים

מבינה אותך לגמרי כאמא אבל צריך להבין שגם הגננות מקבלות את הרשימה באמצע אוג', גם עליהן יש כל מיני דברים שנופלים בבום (שינוי גן, שינוי צוות) ועוד דברים שמשפיעים. קודם כל את לא לקוחה שלה והמחוייבות שלה- בראש ובראשונה כלפי הילד שלך ולא כלפייך. מעבר לכך כמו בכל מקצוע, יש ויש. משיחה אחת, אל תחליטי ותשפטי אותה. לגבי קביעת אסיפת הורים, לפעמים גננת לא קובעת מראש (כמוני) מכיוון שיש במהלך השבוע הראשון עוד שינויים ופתאום יכולים להגיע עוד ילדים וגם לפעמים גננת רוצה לראות אם יש עוד דגשים שכדאי לדבר עליהם בהתאם לאוכלוסיה ולהתנהלות שלה. כמו שכבר אמרתי, אם כל ההבנה שלי כאמא את האי- בהירות (וגם אנחנו עוד לא קיבלנו הזמנה לפתיחת שנה וכו') - סבלנות...

אני מאמינה שאת עושה עבודה מצויינת

ובטוחה שאם אמא היתה מתקשרת אליך היית מדברת איתה בסבלנות ובאדיבות. ואני כן "לקוחה" שלה, כמובן שהתכווננתי ללקוחה במרחאות. היא נותנת שירות. לא ישירות לי, וגם לא ישירות לבן שלי, אבל היא נותנת שירות של חינוך. אפשר להתייחס למקצוע כמקצוע שוחק ולעשות את המינימום, ואפשר גם לעשות אותו מהלב עם אהבה גדולה לילדים ולמקצוע והבנה של הצדדים הרגשיים גם של הילד וגם של ההורים. סבלנות יש לי, ואני פשוט הבנתי שככה זה במערכת החינוך, כך שגם הפסקתי לצפות. זה בכל זאת - עצוב שאם זה לא של הגננת באופן פרטי, היא מתייחסת בצורה מזלזלת ואדישה ולא עושה פיפס מעבר למה שהיא חייבת ומוגדרת לעשות. אני בטוחה שיש גננות שמתייחסות אחרת. מאמינה שאת אחת מהן.

תקשיבי

אל לך לשפוט ולבקר אותה על פי שיחת טלפון אחת. באמת שלא כדאי... אין לי מושג איפה ובאיזה מצב תפסת אותה, אז חכי אולי עוד תופתעי:) בכל מקרה, זה נכון שהמערכת חינוך בארץ מסורבלת, בירוקרטית וסובלת מהרבה בעיות אבל אני חייבת להגיד שאני גאה להיות חלק מהמערכת חינוך הזו
על אף בעיותיה וכשליה. לפחות בעיר שבה אני עובדת, מתייחסים בצורה רצינית להמון דברים שקשורים בה, ושוב, בתור גננת ואמא שרואה את שני הצדדים, יש דברים שבתור הורה אנחנו לא מבינים למה זה ככה אבל האמת שלפעמים זה ככה לא בגלל שאין רצון אלא בגלל בירוקרטיה על בירוקרטיה וכו'. בכל מקרה, אני מאמינה בחינוך הקדם יסודי מאד, לפחות באזורי - זה מקום מקצועי, קפדני ואיכפתי.

רונית י

New member
משיחה אחת בטלפון עם הגננת את לא יכולה

ללמוד כלום. חכי עם המסקנות לסוף השנה.

כמה שאת צודקת....

וזה לא רק בגלל שגם אני גננת... אין ספק שזה מעצבן שלא מודיעים "מספיק" זמן מראש על המפגש הראשוני בגן. אני למשל קיבלתי השבוע מכתב בדואר מהגננת של הבן שלי. אז מה? יש לי שבוע להתכונן למפגש. גם בדיקה אצל רופא לא נקבעת 1/2 שנה מראש (בד"כ) עכשיו, הורים יקרים תחשבו על הגננת שלכאורה היתה חודשיים בחופש (בין ימי הערכות, להשתלמויות, ישיבות,לארגון וסידור הגן ועוד ועוד...) חזרה הגננת אחרי שהיום היא רק סיימה לניילן עוד כמה דברים, ניקתה, הרימה אבק/ סידרה משחקים רבה עם מחלקת חינוך על הכסף שהיא לא קיבלה כדי לקנות ציוד לתחילת שנה (ובסוף קנתה מכספה שלה רק כדי שיהיה) ועוד ועוד... והכל כדי שהגן יהיה מוכן, נקי, מאיר פנים בשביל כל אחד ואחד מילדי הגן. ועוד לא דיברתי על הזמן שלוקח לתכנון שנתי כללי ואוריינות... וחשבון.... וחגים... והתעמלות ותכנית אישית לכל ילד.... וחזרה לה אותה גננת הביתה עוד לא חלצה נעליים ופתאום טרררררררררר הטלפון מצלצל: מתי מפגש? למה? כמה? איך את לא יודעת? איזה גננת את? אני לא מפרסמת את מספר הטלפון שלי עד אחרי אספת הורים ראשונה שלא נערכת בשבוע הראשון. למה? אני רעה? לא משרתת את "הלקוחות?" לא! כי מסתבר שההורים יכולים להתמודד שבוע שבועיים בלי הטלפון של הגננת ולהטריד אותה בכל "פיפס" קטן בכל שעה שנראית להם נוחה. כשיש דברים עקרוניים ומהותיים לגביי ילד אפשר ליידע אותי גם בגן. ותכפילו טלפונים כאלו ב- 35 ילדים קרי 70 הורים ממש חגיגה... שתהיה לכולם שנת לימודים פוריה, נעימה ומוצלחת והכי חשוב- התאקלמות קלה

ועוד משו...

הגננת לא ציפתה בכלל לקבל טלפון מהורים, כלומר היא מבינה שעשית ברורים והפכת עולמות כדי להגיע אליה בחופש!! עוד לא נפגשתם ועוד לא הכרתם זה לא שאין לי תלונות נגד המערכת בכלל בהתנהלות ועניינים אבל בכ"ז גם לכבד את האדם ה"משרת לקוח" לא יזיק

tamshl

New member
ממש ממש לא נעים התחלה שכזו

מקווה מאד שבאמת תפסת אותה ביום רע וכן מאמינה שאת לקוחה שלה ,הילדים שלנו ואני מדגישה שלנו מופקדים ביידיים שלהן והם הדבר הכי חשוב לנו בעולם ולכן הן צריכות לראות גם את ההורה ולא רק את הילד וחינוכו כי אמנם הן מחנכות אבל גם אנחנו אמונים על חינוכם. במילה לקוח יש גם הרבה כבוד הדדי ולא רק את אלמנט השירות ולא משנה עם זה גם פרטי או ציבורי היחס לזולת הוא מאד חשוב. מקווה ששנת הלימודים תהיה טובה ומהנה גם לך וגם לילדך.

רונית י

New member
זה לא קשור ללקוח

יחס לזולת זה עניין של אופי. יש הרבה עובדי חינוך (גננות, מטפלות, מורים) שלא חושבים שההורה הוא לקוח אבל הם אנשים מקסימים ומתייחסים יפה. קטע של לקוח זה בהקשר כלכלי ריווחי. גננת שמתייחסת יפה להורים או עושה עבודה טובה עם הילדים עושה את זה לא כי הם הלקוחות שלה פשוט כי היא אדם טוב.

לדעתי לא בגלל שהיא אדם טוב

אלא בגלל שגננת צריכה להיות בנאדם עם ערכים, כבוד, נימוסים וכו' וככזו היא תנהג בכבוד להורים, כפי שהיא מצפה שינהגו איתה. היא תנסה להבין את המקום של ההורה ותקווה שגם הם יבינו שהיא בסך הכל בנאדם שמנסה להיטיב עם הילדים שמופקדים ברשותה.

אני רוצה עוד להוסיף

שאני דיברתי אליה בהמון כבוד, שאלתי אם אפשר לשאול שאלה ואם אני מפריעה, אני מבינה שזה לא זמן עבודה שלה וככה התייחסתי אליה. לא שאלתי סתם שאלות, שאלתי דברים כי שלחו לי זימון בלי פרטים בכלל, ולא ידעתי מי צריך לבוא, ואפילו לאן. אם היתה טורחת לכתוב יותר משתי מילים היתה חוסכת לה את השיחה ה"מטרידה" הזאת שלי. השרשור הזה כבר מתחיל להיות לי ממש לא נעים. מרגישה שאני מתנצלת על זה שאני מבקשת יחס של כבוד מבן אדם לבן אדם. בלי קשר ל"לקוח", ובלי קשר ל"גננת". פשוט כבוד הדדי. שתהיה לכולנו שנה נעימה.

לאנדריאה הקטנה - אני דווקא ממש מבינה אותך

אני מאוד מבינה את הקושי של הגננות כפי שבא לידי ביטוי בשרשור, אבל מבלי להיות נוכחת בשיחה שלך עם הגננת אני בטוחה שמה שהפריע לך זה האינטונציה והטון שהדברים נאמרו. אני משוכנעת שאת אותם דברים בדיוק שהגננת אמרה לך, לו הייתה אומרת אותם עם חיוך ברוח אדיבה, היית מרגישה לגמרי אחרת, גם אם התוכן היה נשאר זהה. זה בכלל לא קשור לעניין "לקוח", אלא לעניין "בן אדם". אני באמת מקווה שזה סתם עניין של יום לא מוצלח מבחינתה מאשר רמז להתנהלות עתידית. בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה.

למעלה