Oo The Gush Oo

New member
../images/Emo79.gif

לא סתם שרשור שירים אבל.. אני צריכה שירים ישראליים מכל הזמנים! שימו שירים איכותיים כאלו. יאללה אני סומכת עליכן, זרמו.

Small talk

New member
אחד

ילדים של החיים ביצוע: אריק איינשטיין מילים ולחן: שלום חנוך עיני פקוחות מבלי לראות את השמיים מבלי לראות כחול של ים, ירוק של עץ מבלי לשמוע מנגינות יפות כמו פעם מבלי לראות את הדברים כמו שהם. ילדים קטנים, ילדים גדולים, ילדים טובים וילדים רעים את יודעת אמא, כולנו ילדים של החיים. אני נושם, אני חבוק בזרועותייך אני רואה בך בית חם ומשפחה ואור בהיר בחלונות שאת פותחת אני חופשי, אך אין לי מנוחה. ילדים קטנים... והרופא כבר מדבר על סוף הדרך אבל אני יכול לשים לפחד קץ עיני פקוחות בשביל לראות את השמיים בשביל לראות כחול של ים, ירוק של עץ. ילדים קטנים...

Small talk

New member
שתיים

יחזקאל ביצוע: החלונות הגבוהים מילים: חיים חפר לחן: שמוליק קראוס אנו בעד הנביא יחזקאל נלך אחריו עם תרמיל ומקל אל כל מקום שאותנו יביא הנביא יחזקאל הוא בומבה של נביא אל אל אל יחזקאלƔ אח, איזה גבר אח, איזה איש שתי העיניים כאבן תרשיש עם מלאכים הוא אכל ושתה הוא ואלוהים כמו אני ואתה! איך הוא דיבר על מיני תועבות איך הוא הרביץ נאומים ברחובות איזה מילים ואיזה ביטויים אך העם צחק לו ורץ לבילויים! הוא אז חלם שהוא טס על גלגל בין עננים בוערים כחשמל שני מלאכים הוא חיבק וליטף הנביא יחזקאל ידע איך לכייף! לילה אחד כשעיניו עצומות בא אל בקעה מלאה עצמות עצם אל עצם חיבר ואסף אלף חתיכות אז הלכו אחריו

Small talk

New member
שלוש

שבתות וחגים ביצוע: יהודית רביץ מילים: יענקל'ה רוטבליט לחן: יהודית רביץ עכשיו אתה בבית, עכשיו אתה שם הילדים קופצים עליך, הם הכי יפים בעולם אתה נמס, פורש ידיים, אתה מאושר ממש ועוד מעט תקרא סיפור מהספר החדש. איש משפחה למופת אתה, אבא מושלם בסוף אתה תמיד חוזר, לא עוזב לעולם בכל פעם שנוסע, לא שוכח מתנות לכולם ועכשיו אתה בבית, עכשיו אתה שם. ואני שותפה סמויה אני בצל כשעולה האור אני ילדה עדה אילמת שנשארת מאחור. לבד על הגג - שבתות וחגים לבד על הגג - שבתות וחגים ותתפלאי לדעת אני מכירה אותך אני יודעת בדיוק איפה כל דבר מונח ואולי את כבר יודעת אולי שמעת את שמי או ישנה לך שם בשקט לא חושדת בקיומי. אבל אני תמיד אתכם, רואה אתכם ואיני נראית כשאתה שם, מה נשאר לך ממני כעת? לבד על הגג... אתה יודע איך הרגשתי כשראיתי אתכם ברחוב לא מזמן הייתי בסדר, לא הראיתי שום סימן אבל בלילה איך בכיתי איך הרטבתי את הכר למה אני מתאהבת תמיד במה שאי אפשר. לבד על הגג... עכשיו אתה בבית, עכשיו אתה שם

Small talk

New member
אחת

(הבית הראשון מוקרא ע"י ג'וזי כץ במבטא אמריקאי כבד). בלדה לעוזב קיבוץ ביצוע: שמוליק קראוס מילים: יענקל'ה רוטבליט לחן: שמוליק קראוס לפני חמש שנים עזב את הקיבוץ עם מזוודה אחת ובלוריתו המתנפנפת אמרו עליו: "נראה איך יסתדר בחוץ, תראו שעוד יחזור על ארבע אל הרפת". עבד בסטקייה אחת נידחת גר אצל הדודה וחי בהקפה במשק אירגנו משלחת לא יכלו לשאת את החרפה. פעם ביובל הגיע לביקור היה חומק בשביל, ועם הוריו יושב בחדר מסמיק מעט נבוך ולא מרבה דיבור "כן" ו"לא", "אל תדאגו, אצלי הכל בסדר" אומר שלא צריך, אבל לוקח קילו אלכסנדר וכמה יונתן וממלמל: "תודה, אתה יודע, רק בשביל הדרך, כמובן". הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב זה ג'וק קטן וזה עובר ולא חשוב הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב זה ג'וק קטן וזה עובר ולא חשוב הוא, הוא עוד ישוב. איך השנים חולפות, קשה להאמין הוא ללא בלורית, מפה לשם מעט מקריח אומרים חושב בשמאל, וחי לו בימין בוילה שבנה, אי שם בהרצליה שפעם ביובל הוא לביקור מגיע על זרועו אישתו השחקנית יושבים עם ההורים על אבטיח הקיבוץ מביט במכונית. הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב זה ג'וק קטן וזה עובר ולא חשוב הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב זה ג'וק קטן וזה עובר ולא חשוב הוא, הוא עוד ישוב. איזה בן קיבוץ בא לבקר בעיר נבוך עם התרמיל ובלוריתו המתנפנפת הוא ויסקי טוב מוזג, תשתה בחור צעיר ומחייך: "ספר, אז מה נשמע ברפת" אוהב לשקוע בכורסא בנחת להזכיר כל פעם גם אם לא נחוץ בשיחה שמסביב קולחת "כשאני הייתי בקיבוץ". הוא לא ישוב, הוא לא ישוב ולמה לא ולמה לה ולא חשוב הוא עוד ישוב, הוא עוד ישוב ולמה לא ולמה לה ולא חשוב הוא, הוא לא ישוב.

Small talk

New member
שתיים

מיטשל ביצוע: מיקה קרני מילים ולחן: מיקה קרני שלוש שלושים אני ומיטשל מחכים בתחנה מאה חמישים ושמונה לא מגיע זה קוראים אותו נדמה לי חיים מקשיב בהבנה לוחץ על הכפתור, צועק, מיטשל מזיע עשרים לארבע מתיישבים עוברים על כל הרשימות חיים כך נדמה לי מאבד עניין מאה חמישים ושמונה וודאי ישן לו כמו תינוק אני ומיטשל מתיישבים קרוב מדי אף אחד לא בא וזה כבר מאוחר ומצידי אני ומיטשל עד מחר אף אחד לא בא וזה כבר מאוחר ומיצידי אני אני אני.... זה כבר משהו ושלושים החום קטן, קטן מדי וחיים לוקח פילטר ליני קר מיטשל כבר מזמן הוציא ידיו מהכיסים מאה חמישים ושמונה, הוא לא בא, לא בא אחד אומר בקשר שראו אותו פונה לנביאים שולחים מונית, כיוון בת ימה, לחפש מיטשל ואני מזמן כבר לא עוסקים בדיבורים חיים פותח פה רק לפהק

Small talk

New member
שלוש

(בכל זאת זה נבחר לשיר השנה העיברי בYNET, וזה שיר מדהים). אם את עדיין אוהבת אותי ביצוע: בועז שרעבי מילים: עמית צח לחן: בועז שרעבי ועמית צח אם את עדיין אוהבת אותי אני אמצא את כל מה שחסר לך אם את עדיין אוהבת אותי אני נשבע אהיה כל מה שאין בך אני אתן במתנה את כל סודות הנשמה אם את עדיין אוהבת אותי אביא לך אבנים מהירח אתן לך אוצרות מלב הים מה שתבקשי מה שרק תרצי אם את עודך עודך שלי אם את עדיין אוהבת אותי אני אמציא מילים שאת תביני אם את עדיין רוצה רק אותי את תמצאי את מה שתחפשי בי ואם תרגישי אבודה אני שלך גם בשתיקה אם את עדיין אוהבת אותי אביא לך אבנים מהירח...

Small talk

New member
אחת

(זה בוב דילן אז זה לא ישראלי אבל שלומי שבן שר אותו ואני אוהבת אותו). מותק את אצלי בראש ביצוע: שלומי שבן מילים ולחן: רוברט דילן גירסה עברית: שלומי שבן אולי זה הצבע של השמש שדהה, ומכסה את הצומת בו אני אומר את. או שאולי זה משהו באויר או משהו אחר, אבל מותק, את אצלי בראש. אני לא מחפש צרות אל תכעסי, אל תדאגי, לא אתחנן, ולא אומר שלא אוכל לשכוח ולא אזחל, ולא אבכה ולא אסתיר ממך שכן מותק, את אצלי בראש אפילו שמוחי הזוי ועולמי סגור וצר איפה היית? לא משנה לי ולא מציף אותי בצער גם לא אכפת לי איפה או עם מי תתעוררי מחר רק שמותק, את אצלי בראש אני לא מבקש ממך לומר מילים כמו כן ולא אנא הביני, אין לי מקום לקרוא לך "בוא" לבוא. סתם התלחשתי עם עצמי, כאילו אין מי שיגיד לי: "מותק, את אצלי בראש" אז כשתתעוררי מחר יפה, הביטי בראי ולא אהיה שם לצידך, לא אהיה קרוב אל תופתעי. רק אהיה סקרן נמעט, רואה אותך צלול כמו מי שהיית אצלו בתוך הראש, שהיית אצלו בתוך הראש

Small talk

New member
שתיים

שיר אהובת הספן ביצוע: ריטה מילים: יאיר לפיד לחן: רמי קלינשטיין הרוח שוב מוסרת הודעה לים רגע עוברת רגע נסגרת בין שערי הנמל יש ניחוח ערק ורשתות קרועות שיר אהובת הספן הנשכחת שיר הנשים המחכות הוא לא ידע איך היא קנאה בספינות הוא לא ידע איך היא חכתה בלילות רגע לא בטוח מול מפרש רטוב זעם הרוח מכה את המים את לב הנשים על החוף נר אחד ברוח שאינו כבה דולק בחלון שתאר ג'ורג' אמאדו הים האכזר ההוזה הוא לא ידע... הרוח שוב מוסרת הודעה לים רגע שותקת רגע מספרת הלילה מת הספן הוא לא ידע...

Small talk

New member
שלוש

שדות גולדברג ביצוע: מאיר אריאל מילים ולחן: מאיר אריאל ילדתי שלי אל תלכי לבדך אל תלכי לבדך בשדה המוזהב ילדתי שלי אל תלכי לבדך הוא ימכור לך מרחב השדה המוזהב הוא יקסום לך אלף גוון בחידת מרחקיו אך בכל מקום ליבו אוון הוא לעינייך זב כזב זב אכזב ילדתי שלי אל תלכי לבדך אל תלכי לבדך בשדה המוזהב ילדתי שלי אל תלכי לבדך הוא ימכור אם ואב השדה המוזהב הוא יתן לך רעננה הוא יביא לך מטר רץ פרדס חנה כרכור צל עלי בננה רק ליבך הנמרץ נמרט נשרט ונמחץ ילדתי שלי אל תלכי לבדך אל תלכי לבדך בשדה המוזהב בחיים עובר שבוע עוד מעט נרדם לב נודד אל מבוע אל שלחייך פרדס רימונים כפרים עם נרדים ילדתי שלי אל תלכי לבדך אל תלכי לבדך בשדה המוזהב ילדתי שלי

Small talk

New member
אחת

אימפריות נופלות לאט ביצוע: חמי רודנר ודן תורן מילים: מאיר גולדברג לחן: דן תורן ילד מכין בסלון שעורים בהיסטוריה הוא לא שומע צלצול פעמון בה בשעה שאתונה פולשת לטרויה אבא נכנס עם קופסת עוגיות ועיתון אמא לאבא סודות על האוזן לוחשת ילד שומע קטעים בשיחה לאלכסנדר מוקדון יש חצי היבשת אבא אומר שחצי המשכורת הלכה ובתוך הדפים של הזמן שאבד אנשים נגמרים ברגע אחד אימפריות נופלות לאט כל הדברים יסתדרו כך אבא מרגיע אמא עכשיו משיבה בחיוך חייל האימפריה אל קצה היבשת מגיע ילד נרדם וחולם על קרבות שהיו ובתוך הדפים...

Small talk

New member
שתיים

עוד חוזר הניגון ביצוע: ברי סחרוף מילים: נתן אלתרמן לחן: נפתלי אלטר עוד חוזר הניגון שזנחת לשווא והדרך עודנה נפקחת לאורך וענן בשמיו ואילן בגשמיו מצפים עוד לך, עובר אורח והרוח תקום ובטיסת נדנדות יעברו הברקים מעליך וכבשה ואיילת תהיינה עדות שליטפת אותן והוספת ללכת שידיך ריקות ועירך רחוקה ולא פעם סגדת אפיים לחורשה ירוקה ואישה בצחוקה וצמרת גשומת עפעפיים.

Small talk

New member
שלוש

(אני צריכה ללכת להתקלח אז זה האחרון לבנתיים, אני מקווה שזה מספיק ועוררתי את זה שיוסיפו לזה עוד
). שיכור ולא מיין ביצוע: יוסי בנאי מילים: יוסי בנאי לחן: מתי כספי אני שיכור וזה גלוי כדת כדין וכשתוי ושום דבר לא יעזור מכל דבר אני שיכור מבוקר צח ויום יפה מסוכרזית וכוס קפה מלחם טוב, טרי וחם ומאישה אוהבת גם אני שיכור ממש כמו לוט מן הנופים והמראות מהצבעים שמסביב מפרח שמזכיר אביב מריח בושם פרדסים מלילה שהיה מקסים מחדשות אם הם טובות משתי עיניך היפות אני שיכור ולא מיין ידידי אני שיכור ממה שרק רואות עיני אני שיכור ראשי ראשי עלי סחרחר אני שיכור אחרת לא הייתי שר אני שיכור באמונה שיכור עד כלות הנשמה מערב קיץ מיוחם ומירח אדמדם מכל כוכב רחוק נוצץ ומצפור קטנה על עץ מזוג אוהב שמתעלס משיר שמח של ברסנס אני שיכור אני נשבע גם לפעמים בלי שום סיבה משמש חורף חמימה מאשכולית אחת תמימה מסתיו שלכת ועלים מכינורות וחלילים מסרנדות עצובות משתי עינייך היפות אני שיכור ולא מיין... אני שיכור כך מסתבר גם מיפיה המשכר של נערה חתלתולית מבגד ים דו מסלולי מעלמות משובבות שרגליהן החטובות אשר נוצרו להתלטף עושות לי קליק בתוך הלב מילדים שצוחקים מזוג זקנים על הספסל ומתינוק שבערסל משיר ישן שמתנגן מאהבה אחת גם כן מאלף צפורים עפות משתי עיניך היפות

svety

New member
שלל שרב.../images/Emo190.gif

תם השרב הגדול השמש רד לים הכחול ורוח חרישית מרגיעה פנים וצוואר נחיריים ודם. שני ציירים על החוף רואים לאור היום את הסוף ולהקת שחפים כמראה שביס אפרפר כלטיפה על הים. היא לא יודעת כמה תוכל למשוך היא לא יודעת כמה תוכל לנשוך וכבר חשבה לברוח מכאן זה לא עניין רק שאין לה לאן. והיא נרדמת בהקיץ עם הגב לים עם הראש לשם ולא אכפת שכבר יבוא כך עליה יעבור עם הגב לים עם הראש לשם. אור החשמל מדגדג ואת החושך זה מענג ואנשים יוצאים לחפש מקרה שיקרה אם אפשר במקרה. שני ציירים על הבר עוד לא מאמינים שנגמר ושביס הרקדנית מרחף על בטן גליה ולא במקרה. ובשדרות הרעד עובר גובר בחצרות הפחד נובר צובר פתאום היא מתרגשת נורא סף מאורע זה יקרה זה קרה. העיר נפתחת לפניו עם הגב לים עם הראש לשם לא נלחמת לעצור לא אכפת לה כבר לגמור עם הגב לים עם הראש לשם. והיא נפתחת לפניו עם הגב לים עם הראש לשם יאהבוה ציירים יציירוה שיכורים עם הגב לים עם הראש לשם. תם השרב הגדול.... [גידי גוב]

svety

New member
על גגות תל אביב.../images/Emo190.gif

חפש אותי הלילה במקומות סגורים חפש אותי בבית ובבתי זרים אומנם עכשיו זה סוף הסתיו עיתוי נכון ולא איחרת אם לא תמצא אותי עכשיו לא תקבל אותי אחר כך. על גגות תל אביב משהו קורה הלילה לא מחום לא מקור התחבאתי כאן על גגות תל אביב מישהו רואה הלילה צלליות שנעות על וילון לבן. חפש אותי הלילה מחר זה מאוחר עכשיו זה חם עכשיו זה קר אף פעם לא נגמר. אומנם עכשיו זה סוף הסתיו עיתוי נכון ולא איחרת אם לא תמצא אותי עכשיו לא תקבל אותי אחר כך על גגות תל אביב... [אלונה דניאל]

svety

New member
ככה וככה.../images/Emo190.gif

חוזר מלילה באולפן חורז לי זמר אהבה ישן לשיר במקלחת חושב עלייך כל הזמן אני אוהב אותך בכל מובן ככה וככה את בלתי נשכחת גם כשאת לא כאן עולה עוד בוקר על חיי אולי עבדתי יותר מדי במקום להיות יחד אבל בטוח לא אולי גם את עובדת קצת יותר מדי ככה וככה רוצה אותך נחה פה בזרועותי מרטיב את הפנים, עוצם ת'עיניים נותן לדימיוני לזרום עם המים ואין מה לעשות, זה מה שיש בינתיים ואת בכל מקום, ככה וככה בלילה וביום, ככה וככה ארבעה עשר יום בלי להיות ביחד זה שיר של ילד מאוהב אם את שומעת את קולי עכשיו את בטח סולחת חושב עלייך כל הזמן אני אוהב אותך בכל מובן ככה וככה את בלתי נשכחת גם כשאת לא כאן את בכל מקום, ככה וככה בלילה וביום, ככה וככה ארבעה עשר יום בלי להיות ביחד מרטיב את הפנים, עוצם ת'עיניים נותן לדמיוני לזרום עם המים ארבעה עשר ימים הם נצח שנמשך שבועיים [שלום חנוך]

למעלה