svety

New member
איפה הן הבחורות ההן.../images/Emo190.gif

כשבגרוש היה חור - והוצאנו את הזמן על ביצות וכבישים, לא היו חתיכות בארצנו - אך היו, יא חביבי, נשים!!! אח! איפה, איפה הן, הבחורות ההן, עם ה"קוקו" והסרפן, עם הטוריה והשבריה. למה כבר לא רואים אותן?!... הן היו אז רוכבות, כך ממעל, על סוסי אגודת "השומר". אך כיום - הן רוכבות על הבעל, וחמור - זה כבר עסק אחר... אח! איפה, איפה הן... הן טמנו בחזה "פרבלום" וכמה רימונים לשעת אש. אך כיום - מחשופים יש כאלו, שבקושי נכנס מה שיש... אח! איפה, איפה הן... הן קראו על הגורן את פושקין וקרעו את הלב, בו בזמן! אך כיום - זה שונה בפירוש, כי הן מיד ניגשות לענין... אח! איפה, איפה הן... [יהורם גאון]

svety

New member
שיר נבואי קוסמי עליז.../images/Emo190.gif

כמו עמוד ענן, כך תלך לפני העדר תבין הכל, תדע, לא תאמר מילה אחת כמו עמוד עשן תעלם בתוך החדר משהו בך יאמר לך המשך בדרכך. כמו שביל החלב שחוצה את השמיים אתה הולך ישר, לא שם לב לכוכבים שזוהרים כדי לסנוור את העיניים משהו בך יאמר לך המשך בדרכך. הו, לך ישר, לך לבד, אל תפחד. אל תכעס, לך תמים, לך אחד כמו אווז הבר שחולף בשמי הערב הוא טס בראש החץ, לא נרתע מן המרחק והאינסטינקט מראה ובורא לו את הדרך משהו בך יאמר לך המשך בדרכך. כמו בריז´יט ברדו שתפסה כבר את העסק השאירה מאחור את הטוב ואת הרע ועל העניינים היא צופה מן המרפסת משהו בך יאמר לך הפסק. בלי להתכוון תן לעצמך ללכת כל החישובים ייגמרו מאליהם כמו העץ שקם לתחייה מן השלכת משהו בך יאמר לך המשך לך ישר... [כוורת]

svety

New member
ברוקלין.../images/Emo190.gif

ברוקלין של קודש ברוקלין של חול שומע קצת אידיש נו הבלה אספניול ברוקלין רב שלמה הסנה הבוער ברוקלין לו ריד הפח הדוקר. ברוקלין של סו שחזרה להיות שרה ובכל ליל שבת בבית כנסת היא שרה ברוקלין דכאון ברוקלין אושר ברוקלין פרוצה ברוקלין גלאט כושר. על הדרך לברוקלין אני מתרגש האם יש בה את מה שלבי מבקש ברוקלין באופק על הדרך עשן הולך בגשם ושר לעצמי שיר ישן ברוקלין בייבי בשמלה פרחונית אני אגיע אלייך כשתעצור לי מונית ברוקלין נגלה ברוקלין נסתר אני לא מכאן אבל לא ממש זר. ברוקלין באופק אני מתרגש האם יש בך את מה שלבי מבקש. ברוקלין אומרת: "אבא לא מת הוא רק ישן קצת בעולם האמת הוא יחזור בגדול ובפיו שיר הלל והוא יעיף את ברוקלין עד לארץ ישראל." ברוקלין של מעלה ברוקלין תחתית הרכבת עוצרת רק בתחנה הסופית ברוקלין היית או חלמתי חלום מחר לא אהיה אני רק היום. ברוקלין של קודש ברוקלין של חול שומע קצת אידיש נו הבלה אספניול. [אהוד בנאי]

svety

New member
שוב.../images/Emo190.gif

חזרת פתאום, הנה אתה בבית. תן לי רק דקה לנשום באת לי כל כך, כל כך פתאום. היה לי קשה, אני לא מתלוננת כי אני יודעת ש... גם לך היה ודאי לא קל. אם, אם רק, ורק אם תרצה, נהיה פה גם מחר אל תתנצל תראה כעת זה לא חשוב תן לי דקה להתרגל אליך שוב... חזרתי פתאום, הנה, אני בבית. תני לי רק דקה לנשום, באתי לך כל כך, כל כך פתאום! היה לך קשה, ואת לא מתלוננת, את הרי יודעת ש... שגם לי היה ודאי לא קל. אם, אם רק, ורק אם נרצה, נהיה פה גם מחר לא נתנצל - כעת זה לא נראה חשוב תני לי דקה להתרגל אלייך שוב... שוב... [אריק סיני וחווה אלברשטיין]

svety

New member
שיעור מולדת.../images/Emo190.gif

אז בבית הספר על הקיר תמונה והאיכר חורש בה את האדמה וברקע, הברושים שמי שרב חיוורים האיכר יצמיח לנו לחם שנהיה גדולים. והמורה אומרת: "עוד מעט כבר סתיו". בשיעור מולדת היא מראה חצב. היורה יבוא עכשיו שפע טיפותיו כוילון שקוף על פני העמק הפורש שדותיו. כך זה היה, פשטות רכה זה הצטייר בילדותנו שהיתה יפה. וכך בדמיוננו התרבו פלאות הפטישים ניגנו מחרשות רנות יש כורמים ויש יוגבים ארץ של רועים - כך זה הצטייר בילדותנו שהיתה יפה. [כוורת]

svety

New member
צליל מכוון.../images/Emo190.gif

בואי הנה, בואי לכאן אני שולח לך צליל מכוון אחרי שנים של חוסר וודאות בואי הנה אל המילים אל הקצב, אל הצלילים מספיק חלום, הפכי למציאות - כשעץ בגן מלבלב זה לא כואב להתאהב לכן - עומד ומנגן בואי הנה, בואי איתי כל כך פשוט להיות מעשי נצא ביחד, בטח נהנה שוברת לבבות קטנה אני שבור ללא תקנה וזו סיבה מספיק טובה - אז בואי... כשעץ בגן מלבלב... בואי הנה, בואי לכאן אני שולח לך צליל מכוון אחרי שנים של חוסר וודאות שוברת לבבות קטנה אני שבור - וזו סיבה מספיק טובה אז בואי, כן בואי... [יצחק קלפטר]

svety

New member
אם אלו החיים.../images/Emo190.gif

אם אלה החיים, לאן כולם רצים אמרת שחיפשת אושר ושילמת קצת ביוקר אף פעם לא תגדל אתה ילד מבולבל אני אוהבת את הזיפים שעל פניך את החופש בעיניך. עכשיו מצאת אהבה שלא שורפת אני יודעת ללטף, לא מתכופפת, נראה לי שאתה כבר לא במתח לא נבהל ולא בורח נוסעים לשכוח, גאים לברוח לפחד בכוח ירח בחלון מאחור כששתקת היית גיבור אם אלה החיים, נחיה תראה אותי, אתה נהיה דומה. אני אוהבת כשמגיע ערב להרגיש ביחד עצב וכל אותו היום שכחת להבטיח לי מה שגם לה הבטחת והיא גדולה עלי, עלינו, הלוואי והיינו רק שנינו. נוסעים לשכוח, גאים לברוח לפחד בכוח ירח בחלון מאחור כששתקת היית גיבור אם אלה החיים אם אלה החיים אם אלה החיים [קרן פלס]

svety

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo190.gif

זה כל הקסם/נמרוד לב ואורלי פרל מסתכלים עלי כל הזמן מה הם רוצים מה אכפת לי בעצם אומרים לי שאני חצי בן אדם והיא חצי משוגעת אבל זה כל הקסם כשאני רואה אותך אני רואה את מה שבא לי לראות אותך כמו שאת כשאת פורשת כנפיים אני צייר ואת זמרת בארים אדומה אני מוכן ואת רוקדת בתוך הנשמה ואין דבר יותר נכון מאותה הנשימה כמה זמן אני חולמת בהקיץ משתדלת להציץ אבל אין כלום בעיניים גם מילים הן ריקות כמו האוויר שאני נושפת כל הלילה נושמת ונושפת מתאדה לשמים כשאני רואה אותך...

svety

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo190.gif

שיר אהבה בדואי/מאיר אריאל שיר אהבה בדואי צלילי חליל אל החולות של המדבר היה שולח ליטף הוא את גופה הרך והסופה טרפה הכל חדל להיות כמו החולות אני רוצה אותך כמו סלע אז הבטיח לא לנדוד שוב כמו החול כשהרוחות אותו ליטפו בעוז אחז במוט האוהל אוזניו אטם הוא לא לשמוע לא לנשום כלל את הצליל אתה נווד לחש מדבר אתה נקבר באוהל צר והכבשים פעו בואדי כמו חליל הו הו הו הו הו קול קורא לנדוד לנדוד הו הו הו הו הו קול קורא לנדוד לנדוד וכשפרצו השיטפונות שכח את כל מה שהבטיח אל הצלילים של החליל הושיט ידיים בסופה במחול טרוף בקני הסוף נסחף שיכור כמו חול ברוח גם הסלעים פרסו כנפיים כמו אנפה וכשחזר שוב על סוסו להעמיק את מוט האוהל על היריעות היא בחוטים ובצבעים מילים רקמה ברוך שובך בוגד אחוז היטב במוט האוהל כי גם אותי סופה נודדת סחפה

svety

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo190.gif

זמר שלוש התשובות/זהבה בן הוא אמר: "אם תלכי אחרי לא קטיפה תלבשי ולא משי יהיה מר עד בלי כח אולי" אז אמרה היא: "לאט, כח יש לי אם צריך אתהלך בסחבות כלובשת קטיפה מבריקה אם צריך אקרצף מרצפות ואהיה בעיני כמלכה. כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח יהיה טוב, אהובי, יהיה קל לעולם לא יחסר לי כח" אז אמר: "מה יהיה אם אבגוד ואותך אעזוב מיותרת בלילות ארוכים לחכות עד שובי מזרועות האחרת?" "אם צריך לחכות אחכה" כך אמרה ופניה באור. "אם צריך לא לבכות לא אבכה העיקר שאדע כי תחזור כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח יהיה טוב אהובי יהיה קל לעולם לא יחסר לי כח" אז אמר: "מה יהיה אם אגיד כי עליך לקום וללכת ולשכוח אותי ושנית לא לשוב כי לרחוב את מושלכת?" היא רק רגע שתקה ותחייך אז דברה ופניה ככפור "אם תאמר לי ללכת, אלך, אם תאמר לא לחזור, לא אחזור. אך דבר רק אחד אל תשאל אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל בשביל זה לא יהיה לי כח.

svety

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo190.gif

פתאום כשלא באת/שלמה ארצי עכשיו אחרי יומיים שלושה, שנסעת ולקחת את כל מה שהייתי איתך גיליתי תמונות על הקיר הלבן, וכמה עננים באפור על תקרת המטבח. ממש באותו היום שנסעת צלצל השעון והעיר את הבית כולו. ושמש חורפית בתריסים נכנסה, וראיתי פנים בקפה דומות לא דומות. פתאום כשלא באת, אני רציתי כל כך, ופתאום כשלא באת, נעשה לי קר, והדלקתי את האור בחדר הסמוך, וחיכיתי לך שעות בלי אויר וגוף. אחר כך גלשה התקרה לרצפה, והשחקים נמלאו ציפור, ונסעתי רחוק כמו יונה של בר, והייתי חולם והייתי ער. לאט לאט כבה האור לבדו, ונותרתי חשוך, והייתי לבד, מן הקיר הלבן גלשו התמונות, עצובות עצובות, כי פתאום כשלא באת. פתאום כשלא באת...

svety

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo190.gif

לאט לאט/שלום חנוך שומע איך את שרה בשבילי רואה אותך רוקדת לפני דבר כזה במו עיני נוכחותך היא אש בעצמותי מתוך שאת שומטת את בגדי גופך נכסף בכל צבעי הקשת ואת רואה אותי רואה וכמה את יפה כשאת נרגשת את מתקרבת אלי לאט לאט בין לחישה למבט לאט לאט את מגלה מי אני לאט לאט את מגלה לי מי את לאט לאט מפתיע איך גופך כל כך מוכר ואיך נוגעת נפש בבשר מגע כזה לא יתואר אף פעם לא היכרתי בעבר את מתקרבת אלי לאט לאט את נמסה בין ידי לאט לאט גולשים גלים אל החוף לאט לאט בתנועה לאין סוף לאט לאט את מתקרבת אלי לאט לאט בין לחישה למבט לאט לאט את מגלה מי אני לאט לאט את מגלה לי מי את לאט לאט

svety

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo190.gif

אהבה בת עשרים/יוסי בנאי ידענו אש, ידענו רעם ואהבה בת עשרים ברחנו זה מזו לא פעם אבל היינו חוזרים וחדר זה עודו שומר זכרון ימים יפים יותר עקבות סופה אשר פרחה לה כאן שום דבר אינו דומה לאשר עבר לאשר חומק לאשר הולך איתנו הלאה יפה שלי את יחידה ומכושפה שלי מאור השחר עד לבוא לילי אוהב אותך, אוהב עדיין. אני מכיר את כישופייך את השקרים את הסודות. צריך תמיד לפקוח עין ולהישמר ממלכודות. ובלילות הכי קרים היו ודאי גם אחרים שאת גופך השביעו נחת. הן אחרי ככלות הכל היה לי כישרון גדול להזדקן איתך ביחד. יפה שלי... הזמן שיר אבל מנגן עוד והימים כואבים אך אין מלכודת מסוכנת כשלוותם של אוהבים. אם את רוצה עכשיו לבכות ליבי נקרע עכשיו פחות יש בזהירות עכשיו ללכת. זה קו הגבול מכאן עד כאן כי המשחק הוא מסוכן המלחמה ברוך נמשכת יפה שלי...

svety

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo190.gif

אימפריות נופלות לאט/חמי רודנר ודן תורן ילד מכין בסלון שעורים בהיסטוריה הוא לא שומע צלצול פעמון בא בשעה שאתונה פולשת לטרויה אבא נכנס עם קופסת עוגיות ועיתון אמא לאבא סודות על האוזן לוחשת ילד שומע קטעים בשיחה לאלכסנדר מוקדון יש חצי היבשת אבא אומר שחצי המשכורת הלכה ובתוך הדפים של הזמן שאבד אנשים נגמרים ברגע אחד אימפריות נופלות לאט כל הדברים יסתדרו כך אבא מרגיע אמא עכשיו משיבה בחיוך חייל האימפריה אל קצה היבשת מגיע ילד נרדם וחולם על קרבות שהיו ובתוך הדפים...

svety

New member
../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif../images/Emo190.gif

כמו בלדה/דיוויד ברוזה. מילים- נתן יונתן. אם זר קוצים כואב, זה מה שאת אוהבת, אלך אל המדבר, ושם אלמד לכאוב. ואם שירים אהבת, רק שכתובים באבן- בין הכֵפִים אגור, ובסלעים אכתוב. ואז כשנתכסה, עם החולות בחושך, וספר הדברים, בחושך יתכסה, תגידי לי מילים, יפות מבכי ואושר, הוא כנראה אהב אותי, האיש הזה.

aYaLoLy

New member
אחד השירים היפים בעברית

[שלום חנוך- ערב ערב] כבר מזמן לא השתתפתי בתמונה הקבוצתית העבר שעזבתי - כבר עבר מבחינתי אני מרגיש כמו אורח, עומד ומסתכל - ערב, ערב... ערב ערב אל הירח אני מיילל לא מכיר את העיר לא זוכר בה שום אדם אולי אני השתנתי ואולי זה העולם שוב ושוב אני בורח מתחמק אל הצל - ערב, ערב... ערב ערב אל הירח אני מיילל האולם היה מלא בכיסאות ריקים הרצפה מכוסה בטיח התקרה חרושת סדקים ולך תמצא את הדלת במבוך המתפתל - ערב, ערב... ערב ערב אל הירח אני מיילל ערב, ערב... יללה ארוכה עם הד מתגלגל- ערב, ערב - אל הירח אני מיילל

aYaLoLy

New member
טוב מה, לא נשים את זה?

שלום חנוך- סוף עונת התפוזים סוף עונת התפוזים עם ניצה דבש ניגר מריח הדרים ניצה בחלון חדרי הציצה את חושי הקיצה ופתאום... זרועות וצווארים. שמש בוקר באה צהריימה בא הימה צבע דבש טהור לילה בגניבה בא - הנחיריימה שנינו השמימה על סוסים של אש עד הור ההור. כן, עד הור ההור. סוף עונת התפוזים אני וניצה אחוזים אני וניצה חרוזים אני וניצה. סוף עונת הרחצה עם שירלי יש מחנק מריח מרחקים שירלי על החוף שוב לא תשיר לי היא אולי תשאיר לי רק צביטה קטנה של מיתרים דקים קומץ נשיקות בחול ומלח שירלי טסה חזרה מחר לא, אנ'לא בוכה זה רק נדמה לך כן, לא אחכה לך - זה סיגריות זה מה שזה ניחר כן, כן זה ניחר. סוף עונת הרחצה עם הדמעה שלחצה בתוך השקט שחצה אותי את שירלי. כן, כן, כן, עבר שבוע קצת מתוח חשש מה שממה שמה זה דולף הרופא אישר אמר: "בטוח, לא צריך ניתוח רק זריקה קטנה כן, וזה חולף". כן, כן זה חולף. מחירי סוף העונה התחנה האחרונה התחנה שלא עונה לי ולמה שמה. מחירי סוף העונה סוף עונת האהבה. סוף עונת האהבה

aYaLoLy

New member
האומן של השפה העברית

מאיר אריאל - שיר כאב שיר כאב, עובר ושב איזה מזל אני שר עכשיו שיר כאב כל פעם חוזר אז אני שר עכשיו - אולי זה עוזר. תפסה לה צעיר ערבי משכיל דווקא אחד שהיכרתי אפילו ראיתי איך זה מתחיל לילה אחד השתכרתי הרגשתי איך שזה זוחל לי מתחת לרגליים, ואיך שזה אוכל אותי עד קצות הציפורניים. טוב אני לא יכול להקיף אישה שלוש מאות שישים וחמש מעלות תמיד נשאר לה סדק דרכו היא יכולה פתאום להתגלות. לעובר שב בא ולוקח כל מה שהיא רוצה לתת היא רק חוטפת לעצמה עוד רגע אחד רוטט. שיר כאב... צעיר ערבי משכיל עד קצות הציפורניים צעיר ערבי שמסתכל ישר בעיניים. מורה באיזה כפר במשולש משתתף בבימת חובבים מעורבת במועצה האזורית שלנו המעורבבת. היא ואני יוצאים כבר די הרבה בעצם איפה היא איפה הפוליטיקה היא עוד בכלל מוצצת. משוגעת על תיאטרון היא רק לא אחת מאלה אבל אם יש איזה חוג בסביבה אז למה לא אפילו עם אלה - שיר כאב... היתה הולכת למפגש פעם בשבוע וחוזרת עם איזה דש באופן די קבוע עם איזו התנשמות עם איזה סומק על הלחי מבטה החי היה דוקר אותי לבכי. הזמינה אותי למסיבת השליש הם הציגו תרגילי קשר בתנועה למגע הוא עשה לה מיתר היא ענתה לו קשת. היה באמת תרגיל יפה סחב מחיאות כפיים צעיר ערבי שהכרתי מסתכל בעיניים - שיר כאב... אחרי המסיבה הוא הזמין אותי ואותה אליו למרפסת שתינו קפה שתינו קוניאק אימו מדי פעם נכנסת הוא דיבר על תיאטרון כאפשרות של גשר "אפשר להגיע להבנה!" היא ניגשת אליו נרגשת. הסתכלתי לפה הסתכלתי לשם לכל הכיוונים הסתכלתי ולאן שלא זחלתי בשתי עיניו נתקלתי. לא יודע מה הוא רצה בעצם להביע אני רק המשכתי את עצמי בקוניאק להטביע. שיר כאב... אי שם במרחב נבחו כלבים לירח זזים אמרתי מאוחר חכה אמר מה אתה בורח אולי תישארו ללון אצלי הציע במפגיע אתה הרי כל כך שתוי אמרתי לו נגיע לאן תגיעו הוא אמר מביט בי בעיניים החזרתי לו מבט זרקתי ירושלים לקח לו קצת זמן להביא חיוך אבל הוא לא הזיז עין אחר כך הוא דיבר אלי ישר אל תוך היין בסוף כל משפט שאתם אומרים בעברית יושב ערבי עם נרגילה אפילו אם זה מתחיל בסיביר או בהוליווד עם הבה נגילה אמרתי לו ביידיש היא שופטת בינינו בתוך בועת שתיקתה שוב נתקלות עינינו. שיר כאב...

למעלה