Time

../images/Emo79.gif Time ../images/Emo79.gif

השיר השלישי ב-DSOTM, הוא גם לטעמי אחד השירים הטובים ביותר של הפלויד. כמה שהוא שקט ומינורי, לכאורה, יש בו עוצמה שלא היתה במרבית שירי הפלויד עד אז. הפלוידים למדו כיצד לומר, בתמציתיות מילולית ומוסיקלית, את מה שהם רוצים להגיד. בצורה ישירה - אפילו בוטה - ללא נסיון להסתיר, באמצעות התחכמות או הומור, את המלנכוליה האופפת את תפישתם. ושימו לב, למשל, כיצד השיר נגמר באקורדים יורדים.
Ticking away the moments that make up a dull day You fritter and waste the hours in an offhand way Kicking around on a piece of ground in your home town Waiting for someone or something to show you the way Tired of lying in the sunshine, staying home to watch the rain You are young and life is long and there is time to kill today And then one day you find ten years have got behind you No one told you when to run, you missed the starting gun And you run and you run to catch up with the sun, but it's sinking Racing around to come up behind you again The sun is the same in a relative way but you're older Shorter of breath and one day closer to death Every year is getting shorter, never seem to find the time Plans that either come to naught or half a page of scribbled lines Hanging on in quiet desperation is the English way The time is gone. The song is over Thought I'd something more to say​
בתקתוק עוברים הרגעים המרכיבים יום משעמם אתה מהסס ומבזבז את השעות בדרך, ללא מחשבה בועט במשהו על האדמה, בעיר הולדתך מחכה למישהו או משהו, שיראו לך את הדרך עייף מלשכב בשמש, נשאר בבית לצפות בגשם אתה צעיר והחיים ארוכים, ויש זמן לבזבז היום ואז יום אחד אתה מגלה שעשר שנים עברו אף אחד לא אמר לך מתי להתחיל לרוץ, פספסת את יריית הפתיחה למירוץ ואתה רץ ורץ כדי להשיג את השמש, אבל היא שוקעת אצה מהר מסביב כדי לזרוח שוב, מאחוריך השמש היא זהה, באופן יחסי, אבל אתה מבוגר יותר יותר קצר נשימה, קרוב יותר אל המוות ביממה כל שנה נהיית קצרה יותר, אתה לא מצליח למצוא את הזמן תוכניות שמסתיימות בכלום או חצי עמוד של שורות משורבבות להחזיק מעמד ביאוש שקט היא דרכם של אנגלים זמנך עבר. השיר נגמר חשבתי שיש לי עוד משהו לומר - ווטרס מצליח כאן לגעת בנושאים שיעסיקו אותו מכאן והלאה, אך בניגוד לאפוסים שיצר מאוחר יותר, כאן הוא תמציתי ועמוק. אף כי אינו מעיז עדיין לכתוב בגוף ראשון (האם העיז מעולם?) הוא נותן כאן ניתוח אכזרי של עצמו ומצבו בחיים באותו רגע. ודווקא מסיבה זו - בגלל האופי הכל כך אישי של השיר - הוא מצליח לגעת באנשים כל כך רבים, בניגוד לשירים מאוחרים ו"אוניברסליים" אותם כתב.

da1boy

New member
אכן שיר עצוב

כשהתעמקתי במילים בפעם הראשונה, השיר באמת מצליח להעביר מסר עצוב על החיים...

DOCTOR ROBERT

New member
אני ממש אוהב...

את הפתיחה עם התופים של מייסון, לדעתי זה אחד השיאים בקריירה הפלוידית שלו. זה אחד השירים הראשונים של הפלויד ובכלל בו החלטתי להתעמק במילים (דארק סייד היה הפלויד הראשון שלי, אחרי כמה אלבומים של הביטלס). אני גם מאוד אוהב את הסולו.

thezanani

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני אמשיך להיות מייסיונר בקרב החלושים והנדכאים כאן,אפיץ את שפמו בערבות אפריקה ואת מורשתו בקרב קהילות מזרחיות נדכאות. התיפוף של מייסון פה נותן מרחב חללי מהפנט לשיר.הקצב לא אחיד,מגיח בפתאומיות ומרים את Time,שהוא גולת הכותרת של החצי היותר חזק(בפרופורציות כמובן,חברים חבריות ודוקטורים דראים) של DSOTM. עכשיו רק צריך לחשוב על חגים פוטנציאלים שקשורים לשפם. הא!הא!שפ"ם בשבט!כל הנשים תחויבנה להפקיד את תעריהן למשך חודש ימים ואז נצא כולנו פרוותיים ושמחי לבב לריקוד משובב נפש ביערות קיימברידג'. בואנה,איזה חרא להמציא דת.

The Walrus

New member
הפירוש שלי

אם מישהו בכלל צריך פירוש לשיר הזה: ליריקה מאוד יפה ומאוד פשוטה. דרך אגב, בקשר לשורה האחרונה, נדמה לי שהמילה היא though ולא thought המשפט הוא"הזמן עבר, השיר נגמר, למרות שלי יש עוד מה להגיד". בכל מקרה, לפירוש: Ticking away the moments that make up a dull day You fritter and waste the hours in an offhand way Kicking around on a piece of ground in your home town Waiting for someone or something to show you the way Tired of lying in the sunshine, staying home to watch the rain You are young and life is long and there is time to kill today כאן אין ממש מה לפרש. אתה - ווטרס פונה אליך ישירות ולא פונה לדמות כ'הוא' כמקובל בשירים סיפוריים - יושב ולא עושה כלום. נותן לזמן לעבור בלי לחשוב, מחכה שמשהו או מישהו יבוא ויעשה משהו, מחכה שמשהו יקרה. אתה נשאר בבית וצופה בגשם - פעולה משעממת וחסרת תועלת - ונוקט בגישה של 'טוב, נו, אני צעיר והחיים ארוכים... יש לי עוד זמן'. ואז בה הטוויסט: יום אחד אתה מבין שכבר עברו 10 שנים מהחיים - שבהם לא עשית כלום, סתם ישבת והשתעממת. וכמו שווטרס מיטיב לנסח: No one told you when to run, you missed the starting gun. ווטרס עצמו הסביר שהשיר כתוב איכשהו על עצמו. אמא שלו חינכה אותו כך ש'הבית ספר זוהי הכנה לחיים' ו'הצבא זה הכנה לחיים' וכך הלאה, הכל הכנה לחיים שיגיעו מאוחר יותר. ואז בערך בתקופה הזאת הוא הבין שזהו, לא רק שהחיים התחילו - הם התחילו לפני הרבה זמן והוא כל הזמן לא עשה כלום, כי הרי זה רק הכנה לחיים. והוא מנסח תחושה זו באופן גאוני בשיר: 'הפסדת את יריית הפתיחה'. הרי ווטרס - והאיש שבסיפור - ציפו שמתישהו מישהו יגיד להם 'זהו, עכשיו זה כבר לא הכנה, עכשיו החיים התחילו' - והם לא הבינו שהם אמורים להבין את זה לבד. הם הפסידו את יריית הפתיחה של החיים. כאן מפריד סולו גיטרה גאוני ועוצמתי, שמעביר רגשות של כעס (לפחות בי). הסולו לטעמי מסמל מעבר בין החלק הראשון שהוא עד להבנה החשובה הזאת, והחלק השני שהוא 'מה האיש עושה לאחר ההבנה'? הוא רץ. ורץ. הוא מנסה לתפוס את השמש - שכידוע היא בשפתו של ווטרס ההנאות והכיף שבחיים - אבל היא מתחמקת. השמש נשארת אותו דבר ורק אתה גודל, ומתקרב בעוד יום אל המוות (אופטימי, אה?). אותי באופן אישי השורה מאוד הפחידה, כי עד לשיר הזה מעולם לא חשבתי כך - כל יום אני מתקרב יותר ויותר אל מותי... כמו שאמרתי, לא ממש אופטימי, אבל מאוד ריאליסטי. הבית האחרון הוא לדעתי קטע גאוני למדי (כמו כל השיר). המילים פשוטות, לא כתובות בשום שפה מוזרה שצריך לפענח או לפרש: 'השנים מתקצרות, ואתה לא מצליח למצוא זמן'. כל התוכניות שלך הופכות לכישלון או לחצי דף עם קשקושים. הוא שוקע בייאוש.. הזמן נגמר, השיר - שהוא בעצם חייו - נגמרו, אבל לו יש עוד מה להגיד...

Ivory Flower

New member
../images/Emo47.gif

אני נפעמת. נהנתי לקרוא את הפירוש שלך. Ivory Flower, רובי וויליאמס מחכה לך...

sopermen1

New member
מה שכתבת די מלחיץ אותי עכשיו.

כל העניין שהבצפר הוא הכנה לחיים וצבא הוא הכנה לחיים נשמע אמין מאוד עד עכשיו. פתאום אני קולט כמה זה לא נכון.פתאום לחשוב קדימה ולעבוד כמו חמור בבית ספר נראה לי לא נכון. כל התפיסה של לעבוד בשביל מאוחר יותר השתלטה לנו על החיים. בהחלט פירוש מצוין לשיר! כלכך נכון שזה כואב

holo

New member
מצויין! ../images/Emo45.gif

אהבתי את הפרשנות, ברור ולעניין.

Liorking

New member
אין מלים

שיר גדול... ענק... מצמרר... מגניב... מרגש, כל אלה ביחד. עם סולו גיטרה שמברווז כל פעם מחדש. אין על השיר הזה, העוצמה פשוט נוטפת מכל שניה.

PINK PIE

New member
שימו לב ש

בסוף השיר הוא מדבר בגוף ראשון..ממ מעניין

ramonsegev

New member
שיר מדהים!

כאן לדעתי מתחיל העלייה ברמה של הדיסק (מתחילתו) עד ל The Great Gig in the Sky ואז הירידה של הדיסק אפשר לומר על זה- ניצוצות מ"חומה". אני תמיד מרגיש בדיסק הזה שעדיין את לפינק פלויד את האומץ, כמו שרואים בחומה. שיר גדול! אחד הטובים בדיסק המדהים הזה

אסף ו

New member
ירידה עד לסוף הדיסק? הא?

על מה אתה מדבר? אחריthe great gig מגיע money... אכן ירידה... אבל לאחר money האלבום רק הולך ונהיה גאוני יתר ויותר!!! us and them - מילים טובות, סקסופון לא פחות מגאוני!!! שילוב מעולה בין הכלים (הקלידים שם!!! מעולים!!!) any color you like - קטע אינסטרומנטלי מעולה!!! brain damage ו eclipse - צריך לומר מילה? אני אוהב לקרוא לשני השירים האלה "גראנד פינלה". בהחלט הסיום הטוב ביותר שהיה אפשר להביא לאלבום... לפי דעתי סיום גאוני... הסיום הכי טוב אי פעם בהיסטוריה של המזוקיה... אין אלבום עם סיום יותר טוב מזה...

ramonsegev

New member
דעותינו חלוקות...

לדעתי the great gig יותר טוב מ money, ו as and them קצת סתמי. הסוף הוא טוב וחזק אבל בחומה "המשפט" סוף הרבה יותר חזק לדעתי.. סוף הכי טוב בהיסטוריה של המוזיקה? הגזמה לדעתי אבל אם זאת דעתך אז בכיף שלך

כל עוד לא עברתי על החוק

בכל מקרה אני לא ממש יודע לכתוב על שירים זה סתם נראה מאולץ ולמען האמת זה באמת די מאולץ אז אני פשוט מעדיף לקרוא דעות של אחרים. בקיצור אני לא אקפיץ יותר.

ע"ע קהלת

השיר מתקשר לספר קהלת- שיש לדעתי דיון קודם בפורום לגביו- ולגבי גוף ראשון- האלבום נפתח בגוף ראשון וסוף השיר חוזר breath reprise שכתוב גם בגוף ראשון

thezanani

New member
מגלוריוס

זוהי הטריות האמיתית של ווטרס ככותב "מרושע",שעושה את הטקסט כאן כ"כ גדול.מרגישים משהו חדש,חם שעלה על גדותי ממש עכשיו מראש של רוקר "מזדקן". העניין היפה במוזיקאים זה שהם טובים בכך שהם מגישים לכולנו את מה שאנו חושבים,אבל לא מצליחים לבטא.עדיין אינני עמוק בביצה הזו,אך אני חושב שזאת מהות הרוק.אין כאן שום דבר חדש.אבל איט סאונדס גרייט. וכל בית כאן,בנימות המתשנות,בתקיפה,בפגיעות,ובעצב הוא כל מה שאני חושב.התהיות הללו כ"כ יומיומיות,אתה נשען אחורה לרגע על המסעד וחושב על אפסות הזמן,על כך שאתה בחיים לא תהיה גדול כמו הקודמים שחשבו כך,שאתה לא באמת כל כך חשוב,זה טבוע אצל כל בורגני המביט מהחלון אחר הצהריים.וזה אולי קצת עצוב,ובעיקר מפחיד-אבל DSOTM לא בא ללטף אותך.ההצלחה הענקית הובילה אחריה את מבול התגובות הראשוניות על הקיפאון הפתאומי של פינק פלויד,זהו דיסק ענק-אבל לא במובן המלטף.זוהי יצירה שבאה לפתוח את כל הדברים מהקופסא השחורה,את כל ההדחקות.זהו רנטגן,שבמהותו קפוא כמעט,ומראה לך עד כמה את פגיע.כולך שבלונה של פחדים ואכזבות.אפס. ווטרס מתאפיין בעיקר בהצגת הבעיות,בשאלות;שבור תראש מה תעשה עם זה.ל"חומה" לא היה מעולם מוסר השכל קונקרטי,באנימלס הוא פשוט מתקיף את כל העולם ואחותו המצורעת,אבל התהיות מוצגות בצורה כל כך ישירה ופשוטה,בלי סומק וגינדורי פילוספיות מהאסלה של אריסטו,שעושה אותו כ"כ פופולארי.וכאמור,אקסיומה מוחלטת ד"א,שDSOTM היא הנסיון המולשם ביותר שלו-מכל אספקט שהוא,ואם כך נוכל גם לקחת את Time כשיר מייצג. Ticking away the moments that make up a dull day You fritter and waste the hours in an offhand way Kicking around on a piece of ground in your home town Waiting for someone or something to show you the way תקיפה.גילמור זועף נשמע מהחלל ומוכיח את כולנו על כך שאנו לא לומדים למבחן בפ"ש בעוד שבועיים ורק יושבים עם חבילת "כדורונים" ובוהים בקיר. זה די ממכר,וכך אנו הופכים לתלותיים,נגררות.ווטרס מרים את מגפו המחודד ובעט לנו הישר בטוכעס.קום כבר פדלאה ארורה. Tired of lying in the sunshine, staying home to watch the rain You are young and life is long and there is time to kill today And then one day you find ten years have got behind you No one told you when to run, you missed the starting gun אלללה,ריק הזה.מאז הצחוקים בומפיי לא עבד עלינו ככה.ממזר הנשנש הזה הא? מביא בהפוכה!מזדחל...לאט...האו דו יו פיל וכל החרא הזה ואז מעיף ככה אחת טובה לפנים.ממקום של הבנה והזדהות רוג'ר נותן מתחת לחגורה.אין פה הגויות מעמיקות של ענוגונים שניזונים מנרקיסים וריסי יבחושים בצ'אן מאי.יש פה מציאות מחורבנת.התבגרות במאה ה21.לא צחוק.כולנו מרגישים לפעמים שמשהו את התחיל את המירוץ המטורף הזה מוקדם מדי.שהכל מהר מדי.אבל מהצד רואים אותנו רק מתבכיינים. And you run and you run to catch up with the sun, but it's sinking Racing around to come up behind you again The sun is the same in a relative way but you're older Shorter of breath and one day closer to death Every year is getting shorter, never seem to find the time Plans that either come to naught or half a page of scribbled lines Hanging on in quiet desperation is the English way The time is gone. The song is over Thought I'd something more to say אז מה אתה רוצה לעזאזל ערפד בולס צדפות שכמוך?קמנו,צחצחנו שיניים,נשאר קצת קצף,אין זמן.אתה אמרת! ומה?גרונישט?לא יעזור כלום?השמש תעבור מעלינו גם אם לא נרצה?אז מה אתה אומר?טרגדיה,לא? פתאום הלך המנאייק,אין לו מה לאמר. וכאן אתה נזרק אחורה,תשוש מהסולואים הלוחמים של גילמור,מהסערה ששיר העשוי ממשפטים כה ברורים יכול לעורר בך,מכך שעוד רגע תקבל טיפול טוב מאירית כחושה,ובעיקר מפוחד מכך שלא הבנת כלום-וזה מה שהיית אמור להבין.שבור תראש,לא שיצא מזה משהו. וזה מה שמפחיד,שזה בדיוק מה שחשבת.

גם לדעתי זה אחד השירים הגדולים

רציתי לפרסם אותו בפורום עשרים פלוס שאהיה בן 30 בדיוק , עוד 11 ימים . שיעברו בדיוק 10 שנים .

למעלה