Money

../images/Emo79.gif Money ../images/Emo79.gif

כסף מניע את העולם..... Money יצא כסינגל בכמה מדינות, והיה להיט ענק. בארה"ב, זה היה השיר שהביא אותם לתודעת הציבור הרחב, לאחר שבמשך שנים היו נחלתם של מיעוט "יודעי דבר". בן לילה, הפכו הפלויד ל'אלילי פופ' שכל זב חוטם יודע לזמזם את שיריהם. מהופעות באולמות בינוניים, בפני סטודנטים מסוממים ושתקנים, הם עברו פתאום להופעות באצטדיונים, בפני עשרות אלפי בני תשחורת שיכורים ורועשים. כן, הכסף היה הברכה והקללה של פינק פלויד, בשנת 1973. והם לא לקחו את זה בקלות. כסף זה דבר רע, הם שרים. אבל השיר עצמו הוא חלק ממכונת הכסף - שהכניסה להם ממון רב, ועשתה מהם מיליונרים.
Money (Waters) Money, get away Get a good job with more pay and you're okay Money, it's a gas Grab that cash with both hands and make a stash New car, caviar, four-star daydream Think I'll buy me a football team Money, get back I'm all right Jack keep your hands off of my stack Money, it's a hit Don't give me that do goody good bullshit I'm in the high-fidelity first class traveling set And I think I need a Lear jet oney, it's a crime Share it fairly but don't take a slice of my pie Money, so they say Is the root of all evil today But if you ask for a rise it's no surprise That they're giving none away Away…​
כסף, תסתלק תשיג עבודה טובה עם שכר גבוה יותר, ותסתדר כסף, זה כיף חטוף את המזומנים בשתי הידיים ועשה הון מכונית חדשה, קוויאר, חלום בהקיץ של ארבעה כוכבים אני חושב שאקנה לעצמי קבוצת כדורגל כסף, חזור אני בסדר, ג'ק, רק תוריד את הידים שלך מהאוצר שלי כסף, זה להיט אל תהיה לי ילד-טוב-ירושלים, זה בולשיט אני במחלקה הראשונה, האיכות הכי גבוהה, של חוג הסילון ואני חושב שאני צריך מטוס פרטי כסף, זה פשע תתחלק בו בהוגנות אבל אל תקח ביס מהפשטידה שלי כסף, כך אומרים הוא שורש כל הרוע בימינו אבל אם תבקש העלאה במשכורת אל תתפלא שלא יתנו לך שום דבר... והדיבורים ברקע, למעוניינים:
HuHuh! I was in the right! Yes, absolutely in the right! I certainly was in the right ! You was definitely in the right. That geezer was cruising for a bruising! Why does anyone do anything? Yeah! Why does anyone do anything? I don't know, I was really drunk at the time! I was just telling him it was in, he could get it in number two. He was asking why it wasn't coming up on freight eleven. After, I was yelling and screaming and telling him why it wasn't coming up on freight eleven. It came to a heavy blow, which sorted the matter out​
תרגום: ככל הנראה בתשובה לשאלה "מתי הכית מישהו בפעם האחרונה?" ו"האם צדקת"? ענו המרואיין/ים: אני צדקתי! כן, אני לגמרי צדקתי! אני בהחלט הייתי הצודק! אתה בהחלט היית צודק הטיפוס הזה פשוט ביקש שיכו אותו! למה מישהו עושה משהו בכלל? יה! למה מישהו עושה משהו? אני לא יודע, הייתי ממש שתוי באותו הזמן אני פשוט אמרתי לו שזה הגיע, הוא יכול להשיג את זה במספר שתיים הוא שאל מדוע זה לא הגיע במטען של 11 לאחר מכן, צעקתי וצרחתי ואמרתי לו מדוע זה לא הגיע במטען של 11 זה הגיע לכדי מכות, וכך העניין סודר

Anuerysm

New member
שיר מגניב

למרות שלדעתי הוא פשוט תקוע שם בדארק סייד בכל השירים לגילמור יש קול רך ונעים והנגינה פחות בסגנון הזה (עם הסקסופון והכל) מה גם שלדעתי היה אפשר לעבוד על הסיום של השיר אבל עדיין אחד האהובים עלי :#

הפואנטה כאן היא לנתח את השיר

ולהעלות את רשמינו ממנו, ע"מ שכולם יוכלו להחכים מהגיגינו.

גיל מ

New member
להיט להיט

אבל עדיין שיר מצוין ויכול להיות מאוד בגללו פינק פלויד שבו אותי..

FuryUri

New member
לפי דעתי הקטע הפחות טוב באלבום...

אומנם מתקשר במילים... אבל המנגינה פשוט לר מתחברת... לכל שאר האלבום יש אווירה דומה. בmoney אין. הקטע , שלפחות לי, הורס את האלבום. הוא באמת באמת נורא נחמד בסינגל. אבל באלבום כולו? בלעע..

itaikuskus

New member
כל מי שמבלבל תשכל

שהשיר "תקוע" באמצע האלבום,לא יודע על מה הוא מדבר. קטע מעולה, מהלך מבריק של רוג'ר ווטרס, כמו סטירה מצלצלת בפניו של המאזין, אחרי breath,time ו-great gig הרגועים והמפוצצים, פתאום לצאת בכיוון שונה לגמרי, כיוון פחות אבסטרקטי, יותר ריאליסטי, יותר תכלס. גילמור נותן את אחד הסולואים הגדולים ששמעתי, ווטרס באחד הבייס ליינים המפורסמים איי פעם, וכפי שציף אמרה, השיר גרם לפלויד להפוך למה שהם שרים נגדו. צחוק הגורל.

חרטושה

New member
~אין כוח לכותרת~

בזמן שבו אומנים אחרים, מתחומי המוזיקה והקולנוע, מרגישים שהם צריכים לתת משהו לעולם גם בתמורה לכל המזל הטוב שהקארמה הקוסמית שפכה עליהם והולכים להתנדב או תורמים לעמותות ראויות וחשובות כגון חקר מחלת הסרטן, למען ילדים רעבים באפריקה, הצלת יערות העד וכיו"ב, ווטרס מה עושה? הולך להפגין עמדה חד-משמעית ולעמוד על שלו בנושא צייד שועלים. עכשיו העולם באמת מקום טוב יותר. אין ספק. (ואף אחד לא יכול להגיד שהאיחוד של הפלויד בלייב 8 היה מאמץ כנה מצידו של ווטרס בכיוון הזה) מכל מקום לכן היחס שלי לשיר הזה הוא מאד אמביוולנטי: מצד אחד פ-ליז, שלא יבלבל לי במוח. מצד שני, אחלה שיר. מזל שגילמור שר אותו, אחרת עוד הייתי עשויה להתעצבן
מצד שלישי, על זה בדיוק ווטרס מדבר. אני חושבת שהוא כועס על מה שהכסף עושה לו, על האופן שבו הוא משנה את התפיסה של האדם לגבי העולם. כאילו שאם יש לך כסף והרבה, אתה אמור להיות יותר נדיב איתו, אבל למעשה אתה משתנה והיחס שלך לחיים משתנה ואתה לא הופך להיות אדם יותר טוב או יותר נדיב, אלא ההפך מזה, יותר רכושני. אפשר לומר שווטרס הצדיק את הנבואה שלו לגבי עצמו.

thezanani

New member
אוה יופי../images/Emo9.gif

לרגע חשתי בודד פה,כשכולם מנמנמים בסאן טרופז על שוט ומגף,וצינו עוטה את מצנפת הליל הורודה ומכבה את העששית על ראש קרייזי הקט. אני לא מאמין שאני חש מוגן איתך.

thezanani

New member
חס וכרפס,צינו שכיית חמדתי!

הלו אתה תותח,ושמך הוא צינו.הרמוניה מופלאה ושמיימית,הלא כן? מה יאה ונאה הוא כינוייך!

../images/Emo45.gif

לאנשים האלה יש פחד מאוד גדול. פחד של להפסיד את הכסף הגדול הזה ואז הם לא מפסיקים לחשוב על להנות מהחיים ובמקום זה עיקר מחשוביתהם הם איך לשמור על הכסף הזה ולא לבזבז אותו, ואנשים כאלה בחיים לא יגידו "זהו, זה מספיק לי!" הם ימשיכו לעבוד אפילו שהם בפנסיה כבר והשיא שלהם מזמן מאחוריהם, אבל הם עדיין חושבים על זה. וזה כמובן מביא אותי לנקודה הבאה, ווטרס בהחלט רוצה לעשות סיבוב הופעות עם הפלויד... ה-250 מליון דולר עוברים לו מול העיניים. מה הוא לא יקח? לא יגדיל את ההון שלו?

הייתה לי תקופה

שלא סבלתי אותו והייתי מדלג עליו... רק לאחרונה גיליתי אותו מחדש, ואני שומע אותו ונהנה ממנו כמו שהייתי אז, בן 7 או 8 כששמעתי אותו לראשונה. אדיר! - הדבר הכי טוב שבא אחרי האקסטזה של TGGITS. השיר נכתב לראשונה כשווטרס היה בן 13 אני מאמין שהוא עבר שינויים עד שהוכנס לאלבום. יש סצנה בסרט החומה, כשהמורה מגיע לפינק הילד (ווטרס!) ופותח את מחברת השירה שלו (ה- "Little black book with my poems in"), ומקריא לתלמידים בזלזול מסויים שורה מהשיר שהוא חיבר (I'm all right Jack keep your hands off of my stack) והתלמידים צוחקים והוא מקבל מכות על זה - ומה שגורם לו לצאת נגד מערכת החינוך ב-APITW P.2, אני זוכר נכון?) - אני מצטרף לדעה של חרטושה לגבי התפקיד ש"החומה" שיחקה בקריירת הפלויד - מין תוצר סופי של כל מה שקרה עם הפלויד כלהקה וכחברים לאורך השנים. לדעתי, ווטרס רצה להתחיל עם שאלה או הצעה לכסף (עבודה...) ... ז"א: כסף? - תסתלק!/חזור!/זה פשע! והתשובה לכך (עד לסוף הבית השני) היא המחשבה של רוב האנשים לגבי הכסף, לקחת בלי לחשבו פעמים ולא לחשוב על אף אחד מבקר אותם כמו שרק ווטרס יודע, בסגנון סרקיסטי ובבית השלישי מסביר העולם הגיע למצב כזה. זה קצת תמוה בעיניי, בגלל שווטרס (וכל חברי הפלויד ומקרוביהם) באים ממשפחות עשירות ומלומדות יחסית. זאת אומרת- שאם ג'ון לנון היה כותב את השיר (אולם בדרכים אחרות אבל הפואנטה היא אותה פואנטה) אז יכולתי להבין אותו, אבל ווטרס??? :S. אתם יכולים להבין את התסכול הזה עם ההתנהגות של ווטרס כמנהיג הלהקה אחרי צאת האלבום ובכלל עד היום! לדעתי הדיאלוג בסוף הוא דגש מסויים על הקונספטיות של האלבום - הוא הקדמה לשיר הבא בתור Us & Them שמדבר על מריבות ומלחמות בעקבות מרדף אחרי כסף! מבחינה מוסיקלית ווטרס רושם לעצמו נקודות זכות עם נגינת הבס (אחת המעטות שיש לו) הטובות שלו עם הפלויד. הבס נשמע מאוד מאוזן ומשתלב בצורה מושלמת עם הגיטרה של גילמור ותופים של מייסון וכמובן שאי אפשר להתעלם מנגינת הסקסופון המצויינת של דיק פארי הגדול (תרתי משמע). OFF קטן: קניתי עוד אוסף בלוז מהמיסספי (Son House And The Great Delta Blues Singers - 1928-1930) שבא לי טוב על הלב קצת משקה חריף. לכו ותשמעו בלוז...

יפה כתבת!

ובאמת מגיע לווטרס כאן נקודות על הליין של הבס, שהוא באמת יחודי. אגב, ווטרס לא כתב את השיר כשהיה בן 13... .

והסצנה בסרט?

אז למה דווקא השיר\השורה הזה\את? אני זוכר את זה מפה, מהפרום שהוא כתב את זה בגיל 13...

הסצינה מהסרט באה ליצור את החיבור

בין ווטרס האמן לבין דמותו של הילד "פינק" בסרט, בלבד. ווטרס לא היה יכול לכתוב את השיר בגיל 13, כי הדברים המוזכרים בשיר לא היו קיימים כאשר היה ילד בן 13. זה היה עולם אחר. ובכלל, ווטרס לא כתב שירים עד גיל 21, לערך. הוא החל לכתוב רק כשהיה בפלויד (באחד הגלגולים המוקדמים של הלהקה).

חרטושה

New member
יש Rich ויש...

Filthy rich אתה יודע. למרות שהיום אם אתה מוכר בית בלונדון למשל... מצבך הכלכלי בהחלט עשוי להשתפר פלאים .

למעלה