Money

Liorking

New member
שיר מגניב רצח

כמו כל שיר בדארק סייד, הוא משתלב באלבום בצורה מושלמת. ווטרס פשוט גאון עם המלים שלו והעובדה שהוא כתב את השיר הזה בגיל 12, עוד לפני שהרוק'נרול התחיל! הסקסופון החייתי פשוט נהדר, שני הסולואים מצוינים, מבית היוצר של Time ושל Any Colour You Like. גם המעבר בין הסולואים טוב, הבס שם פשוט דופק בראש והתופים מגניבים - כשגילמור יורד בסולם, התיפוף של מייסון נשמע כמו הורדת הילוכים באוטו ידני. פשוט תענוג.

ווטרס לא כתב את השיר בגיל 12

הוא כתב את השיר בשנות השבעים, כאשר היה כמעט בן 30.

Liorking

New member
את בטוחה?

קראתי איפשהו שהוא כתב את זה בגיל 12. אני משוכנע שהוא כתב זה בגיל 12.

לא, ליאור...

הוא לא כתב, ולא היה יכול לכתוב את השיר בגיל 12. זוהי רק סצינה מהסרט "החומה", לא המציאות הביוגרפית של רוג'ר ווטרס. ווטרס כתב את השיר בשנות השבעים. במקומות מסויימים ניתן אפילו להאזין לדמו של השיר. כאשר רוג'ר היה בן 12, בשנת 1956, לא היו שירים כאלו - במבנה כזה, מקצב כזה, ובוודאי לא היו טקסטים כאלו. הטקסט של השיר מתייחס למצב כלכלי, חברתי, שקיים בתחילת שנות השבעים - לא למצב הכלכלי והחברתי שהיה בבריטניה, או במערב, בשנות החמישים. לא היו אז מטוסי סילון פרטיים (lear jet), אנשים פרטיים עוד לא היו בעלי קבוצות כדורגל. רמת החיים בבריטניה באותם ימים היתה נמוכה בהרבה; בריטניה טרם התאוששה לחלוטין ממוראות מלחמת העולם השניה. רק כמה שנים קודם לכן, בתחילת העשור, היתה בריטניה עדיין נתונה למשטר "צנע", במסגרתו הוקצבו לכל אדם מנות מזון וביגוד מינימליות. הביקורת החברתית הנוקבת שווטרס מביע בשיר, מתייחסת לתקופה מאוחרת בהרבה.

../images/Emo130.gif Money ../images/Emo79.gif

זה בהחלט אחד השירים הפופולריים של דארק סייד . אפילו יש על זה רינגטון . אבל חבר שלי שהוא מומחה , אמר שהוא יותר אוהב את us && them . ותמיד מצטט לי את השורה : I'm in the high-fidelity first class traveling set And I think I need a Lear jet . ומנסה לתרגם לי את זה אם אני לא מבין . שהוא טס במחלקה ראשונה , אבל זה לא מספיק לו , הוא רוצה מטוס פרטי . גם את השיר הזה רציתי לפרסם בפורום עשרים פלוס , אחרי שאקבל את משכורת חודש פברואר , ולהדגיש את השורה : Is the root of all evil today זה בהחלט שורש הרוע של כל העולם . וגם היתה זמרת אחת ששרה פעם , על כסף , It's all about the money
&& I'll think we've getting it all wrong by the way וגם Think I'll buy me a football team , מיתקשר השנה עם גידאמק . אז כל השורות שכתבתי מעל , שוב מוכיחות מעל כל ספק . מה שנכתב על כל האלבום דארק סייד לפני הרבה הרבה שנים , שהוא פשוט מתעלה מעבר לכל מימד זמן ומרחב ביקום . האלבום הטוב ביותר של פינק פלויד ללא ספק .

גידאמק - זה בדיוק מה שעלה לי לראש

כשהעליתי את השרשור. רכישת קבוצת כדורגל - או מטוס פרטי - כסמל סטטוס. כנגד זה ווטרס כותב. שהרי אין כל רע בכסף לכשעצמו - כולנו זקוקים לו כדי להתקיים. האירוניה היא שווטרס, למרות הנטיות הסוציאליסטיות שלו מהבית, נתפש בסופו של דבר גם הוא לסמלי הסטטוס האלו - למכוניות המפוארות, לחברות במועדונים אקסקלוסיביים (כפי שדווח בעיתונות לפני כשנה). מאידך, לא הייתי מגנה אותו גם על כך; כולנו בני אדם, עם חולשות. גם הוא.

חרטושה

New member
נראה לי

שווטרס התחיל לבעוט הלכה למעשה בסוציאליזם, כשנפרד מאישתו הראשונה והמאד סוציאליסטית , שבין השאר ובלי שום קשר, פגעה בו קשות. נראה לי שזה היה סוג של "דווקא" שהתחיל למצוא חן בעינו בסופו של דבר.

יתכן

הייתי נזהרת מלקבוע שאשתו הראשונה "פגעה בו קשות". אבל ללא ספק ההצלחה של DSOTM ונישואיו השניים לבחורה אריסטוקרטית, הביאו לשינוי בתפישתו לגבי כסף. יחד עם זאת, בתקופה הזו הוא גם הקים קרן צדקה, שאחוז מסויים (ולא קטן) מהכנסותיו הולך אליה, באופן קבוע.

חרטושה

New member
נכון, היא עלולה להתעצבן

ואז כולנו נאלץ לנעול כפכפים הולנדיים ולשיר את האינטרנציונל

היא נפטרה לפני כמה שנים

אני לא רוצה להכנס לרכילות זולה - למרות שהדברים נכתבו אצל שאפנר, גם אם ללא ציטוט המקור - אבל המתחים בין בני הזוג ווטרס נבעו מסיבות שלא היו תלויות באף אחד מהם. לכן עדיף להניח לסיפור הזה, ולא לחפש אשמים.

חרטושה

New member
אאוץ' עצוב ../images/Emo10.gif

אגב, אני לא נוהגת לחפש 'אשמים', איכשהו תמיד יוצא לי להאמין שהעובדות קצת יותר מורכבות מזה.

שלום חן

New member
שיר מצויין../images/Emo45.gif

ממשיך את המסר של התקליט, המרדף אחרי הזמן, המרדף אחרי הכסף, הקצב מצויין ופנטסטי והשיר מאד קליט. נא לשים
שחלק ממילות השיר ובעצם:...New car, caviar ו- ...I'm all right Jack keep מופיעות בסרט החומה כאשר המורה הסאדיסט תופס את הפנקס השחור של פינק הקטן ןמקריא את מילות השיר בפני חברי הכיתה. poems evry body poems למי שזוכר.

למעלה